Vyhledávání
Červi a jejich barva-zkušenosti při lovu
22.12.2009 | džigit | 7.147 zobrazení | 58 odpovědí
Ahoj,chtěl bych znát Vaše názory a zkušenosti s červy.Ať už masnými,umělými zda barevnými,nebo bílými.Máte pocit,že v tom je nějaká zákonitost?Mně se zdá,že v tom mají ryby nějaký divný systém,neboť za určitých podmínek berou líp na určitou barvu a jen určitý druh a jindy je jim to jedno.Někteří rybáři dokonce tvrdí,že je to rybám fuk.Souhlasíte,nebo máte svůj vlastní názor?Zkuste se podělit-kdy,jak a proč?Nejde mi tak o aroma barvidla…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 28. prosince 2009 v 18:26 ® Jak.novi reakce na …
-
BigMike> Tento druh nástrah používám pouze při lovu na marmyšku.
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 v 18:19 ® BigMike
-
Máte někdo zkušenosti s těmi umělými? Power Bait-červené či jiné barvy?
reagovat - Neděle 27. prosince 2009 v 18:47 ® standas
-
osobně jsem zažil reakci plotic na červené červíky,pokud jsem napíchl bílé tak se plotice chytla občas
reagovat - Neděle 27. prosince 2009 v 9:18 ® pextr
-
Červený červi jsou lepší než bílí.
reagovat - Pátek 25. prosince 2009 v 19:23 ® rgb23 reakce na …
-
džigit> nad tím koumá nebo někdy asi koumal každý rybář
reagovatMyslím si, že barva sama o sobě má vliv akorát v kontrastu světlá – tmavá u červa a světlosti – tmavosti dna, případně krmné směsi. Jinak si ale myslím, že barvení červů má vliv na chytlavost právě díky „změně chemického složení“ vlivem přidaných látek, čímž ryba nereaguje na barvu a vizuální podnět, ale spíš aroma a chemickou stopu.
- Pátek 25. prosince 2009 ve 13:34 ® mihy.san
-
Barva cervu urcite vliv ma, ale nemusi to tak byt vzdycky. Nekdy je to skutecne jedno, nekdy ale naopak urcita barva, nebo kombinace nekolika barev funguje lepe nez jine.
Nejlepsi moznost srovnani je vzdycky na zavodech. Predstavte si, ze na brehu sedi 60 rybaru, kazdych 10 metru jeden, vsichni maji dobre „ostre“ krmeni a nekomu ryby berou a nekomu ne. Pominu rozdily v navazanych sestavach, zkusenostech, talentu apod., berme to ted, ze maji vsichni stejne podminky, jen se lisi nastraha.
A nekomu berou ryby vyrazne lepe nez ostatnim. Pak se „agenti“
jednotlivych tymu snazi zjistit, co presne na ten hacek rybar dava, a ono se to i podari. Je to treba kombinace 3 bilych cervu a jednoho cerveneho a ejhle, ono to opravdu funguje! Ryby zacaly brat vice …
Dokonce se na zavodech i sleduje, jestli se cerv napichuje za „hlavu“, nebo za „prdel“ … No neuveritelne veci, ale opravdu to nekdy funguje …
reagovat - Pátek 25. prosince 2009 v 1:00 ® džigit
-
rgb23> neboj,nehrotím.Jsem rád,když se někdo přidá.Jen mně mrzí,že to „použij vyhledavač“ je nejčastější odpověď
reagovatMně to téma napadlo při zimním chytání na nový feeder.Já sehnal jen barevné,kamarád jen bílé červy.Každý chytal,jako už několikrát,jiné ryby, a to v dvoumetrovém kruhu/cca/,kde se předtím zakrmilo.No a opět to vyvolalo otázku-PROČ?On kamarád je dost dobrý rybář a feeder učí i děti,ale je praktik-raději vymění barvu a chytá dále a já to neustále řeším a koumám a uvažuji o důvodu.
- Pátek 25. prosince 2009 v 0:41 ® rgb23 reakce na …
-
osprey> věřím a souhlasím, záměrně jsem napsal „pokud ti nejde o aroma a barvidla“ protože ty v tom asi hrají větší roli, oproti výsledné barvě červa
reagovat… a netuším jestli je krmí rhodaminem, nebo směsí potravinářských barviv a éček. džigit: zrovna oko candáta a běžných ryb chytaných na červy bych asi nesrovnával
i když i to je diskutabilní
I tak si ale myslím, že příkladem u candáta je spíš podstatné vedení nástrahy, než jakou má barvu. Ale jsou Vánoce, tak je zbytečné to hrotit
- Čtvrtek 24. prosince 2009 v 15:21 ® Piranha
-
Podle mne ma barva na rybu vliv.Ale pokud ryba je v plnem kondici a intenzivne hleda potravu, bere vse co je k snedku.Ja na barevny cervy chytam a rikam ze na bile cervy jsem mel nejvice zaberu pak na zluty a na cerveny.U te zlute barvy to bylo jednou zajimavy.Ryby brali prevazne ji a na bilou reagovaly mene.Jinak v zime jsem mel na cerveny minimum zaberu a nejvic na bile.A vubec vse co bylo bile.Stridky rohliku, nebo bila muška.Vetsinou krmim mixem a nastrazuju bile.
reagovat - Čtvrtek 24. prosince 2009 v 1:31 ® džigit reakce na …
-
Jak.novi> A hlavně pozor na barevné
reagovat/samo že červy/Nerozdávat baterky,nechat to přírodě.Trefíš jak trefíš
- Čtvrtek 24. prosince 2009 v 1:19 ® Jak.novi reakce na …
-
džigit>
reagovat - Čtvrtek 24. prosince 2009 v 1:16 ® džigit reakce na …
-
Jak.novi> ne na hrot,Lovit a hlavně trefit
reagovat - Čtvrtek 24. prosince 2009 v 0:56 ® Jak.novi reakce na …
-
osprey> Že by se na hrot šípu napíchly červy ?
reagovat - Čtvrtek 24. prosince 2009 v 0:06 ® osprey
-
A co červi a bowfishing?
reagovat - Středa 23. prosince 2009 ve 22:19 ® MP-E65mm
-
těžko říct, kolikrát se mi ale stalo, že přidáním jednoho červeného červa mezi dva bílé se počet záběru zvýšil, když jsem nastražil tři bílé záběry ustávali. Někdy to je tak někdy onak
reagovatAle většinou vítězí červ bílé barvy a vesměs kupuji pouze je, barevné míň vydrží.
- Středa 23. prosince 2009 v 19:36 ® Robur
-
pak musíš začít už v rybářství a říc, 50žlutejch, 50 bílejcm 50 červenejch, akorát nevím, černý snad nikdo nedělá, asi diskriminace nebo mají strach, že by se málo hýbali na háčku. Psáno se
reagovat - Středa 23. prosince 2009 v 19:15 ® spike-cz
-
Robur> no…, je to teda mimo téma, ale u nás ve firmě se teď celkem nevyplácí jakejkoliv rasismus, xenofobie nebo podobné, holt na nás malíři erbů ukázali prstem. Takže se chci obhájit a prohlašuji, že dávám všem barvám rovnou příležitost dát se sežrat
reagovat - Středa 23. prosince 2009 v 16:29 ® Robur reakce na …
-
spike-cz> á, pán je pozitivní rasista
reagovat - Středa 23. prosince 2009 ve 14:21 ® spike-cz
-
Ač prý ryby nerozeznávají barvy, moje zkušenost s lovem na červíky je, že berou víc na bílé. Taky jsem testoval bílý vs. červený na dvou feederech vedle sebe a bílá vedla. 90% kapříci do 40cm. Ale fajnšmekr nejsem a cíleně bílý nepreferuju.
reagovat - Středa 23. prosince 2009 v 1:36 ® džigit
-
rgb23> neboj,ten jsem použil.Taky Tě nikdo nenutí se účastnit.Jsem rád,že jsi přispěl…A ještě něco,proč se candát chytá na určité barvy,taky namá baterku
reagovat - Středa 23. prosince 2009 v 1:35 ® osprey reakce na …
-
rgb23> Vidíš – a mě jeden náš přední feedrař povídal, že mu cejni znatelně víc berou na červené a tam, kde to zkoušel, je kolem 4 m.
Co když ten rhodamin, nebo čím je to cpou má i chuť nebo tak něco?
Mě se tyhle věci netýkají. Já jsem rád, když si můžu koupit vůbec nějaké červy.(dnes už většinou bez problémů – ale barvu si jak při nákupu Fabie vybírat nemůžu).
reagovat - Středa 23. prosince 2009 v 1:34 ® džigit reakce na …
-
Robur>
reagovat - Středa 23. prosince 2009 v 1:33 ® Robur
-
A proč se rybáři nechávají zpopelnit? Protože se bojí pomsty masňáků…
reagovat - Středa 23. prosince 2009 v 0:28 ® rgb23 reakce na …
-
džigit> nic ve zlém, ale chodíš sem dost dlouho, abys dokázal využít vyhledávač, páč červy se tu řeší co chvilku. Ty zákonitosti jsi ve své podstatě popsal už v podtitulku fóra. Pokud ti nejde o aroma a barvidla, tak vycházej z toho, že na průměrné vodě už ve dvou metrech je taková tma, že pokud si ryby v ploutvičkách nedrží baterku, tak netuší jakou barvu ten červ má
reagovat - Úterý 22. prosince 2009 ve 23:14 ® džigit reakce na …
-
Libor> vedení nebylo,já plavaná,položeno na dně kamarád feeder.Zakladní futro máme stejné,jen použití různých červů,vzdálenost od sebe max dva metry.On plotky,já cejny a v jiný čas i den se to obrátilo…
reagovat - Úterý 22. prosince 2009 ve 23:08 ® Libor
-
Dle mého názoru je to jedno. Pro úspěch vidím jiné faktory než barvu. (velikost háčku, poloha nástrahy, vedení, poloha na dně, síla vlasce, množství červů atd.). Navíc ryba má přece oči na straně, takže nevidí co žere… muhehe
reagovat - Úterý 22. prosince 2009 ve 22:59 ® CeP
-
tak nad tim jsem si lamal hlavu mockrat. ale obavam se, ze tady zadny system nenajdes. kde nic neni ani smrt nebere. a jestli ano, pak o nem vedi jen ty ryby a ryby prece nemluvi.
reagovat - Úterý 22. prosince 2009 ve 22:47 ® timbab
-
zdar,ja používám doma pěstované(bílé) a zatím jsem nějakou zákonitost nezpozoroval.Možná červi vs rohlík tam určite jo
reagovat