Vyhledávání
Červi a jejich barva-zkušenosti při lovu
22.12.2009 | džigit | 7.145 zobrazení | 58 odpovědí
Ahoj,chtěl bych znát Vaše názory a zkušenosti s červy.Ať už masnými,umělými zda barevnými,nebo bílými.Máte pocit,že v tom je nějaká zákonitost?Mně se zdá,že v tom mají ryby nějaký divný systém,neboť za určitých podmínek berou líp na určitou barvu a jen určitý druh a jindy je jim to jedno.Někteří rybáři dokonce tvrdí,že je to rybám fuk.Souhlasíte,nebo máte svůj vlastní názor?Zkuste se podělit-kdy,jak a proč?Nejde mi tak o aroma barvidla…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 30. března 2010 ve 21:07 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Ale ne, obecně máš bohužel pravdu, o víkendu bude hůř než teď v týdnu. Nicméně je tu docela slušná šance, že aspoň některé dny z velikonoc budou přijatelné a k vodě bude možno jít celkem v pohodě.
reagovat - Úterý 30. března 2010 ve 20:53 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> No už sem si řikal,že bys řek, že se nepletu.
Jinak nedaleko od nás mají ještě 60 cm sněhu a to se teda nepletu.
reagovat - Úterý 30. března 2010 ve 20:48 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Naštěstí se asi pleteš, podle různých matematických modelů to vypadá, že vítr asi bude, ale s deštěm to nemusí být tak zlé. Má pršet zítra a pak možná v neděli. Naproti tomu pátek a sobota vypadá poměrně slušně, pondělí tak půl na půl. Určitě by to mohlo být mnohem lepší, ale na druhé straně to ale nebude až taková tragédie, hlavně když mám v pátek dovolenou
reagovatPřirozeně ale záleží na lokalitě – já říkal Prahu, Plzeň je dost podobná, ale v Brně to zatím vypadá v něděli na docela průtrž (sobota ale i tam OK). No prostě už bylo i hůře
- Úterý 30. března 2010 ve 20:48 ® sus1
-
Jedno zrnko kukučice a jeden červený červík funguje 100%.
reagovat - Úterý 30. března 2010 ve 20:43 ® tomashr reakce na …
-
Libor> Já tedy beru skoro výhradně ten barevný mix… Do vnadící směsi je to celkem jedno, na háčku s nimi pak občas laboruji, ale netroufám si říct, že by nějaká barva výrazně dominovala.
reagovat - Úterý 30. března 2010 v 19:44 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Žádný,hlásí vítr a déšt.
reagovat - Úterý 30. března 2010 v 19:38 ® Libor
-
tak mám si na velikonoce koupit barevné nebo bílé?
reagovat - Pondělí 15. února 2010 v 16:32 ® Homer
-
V úplně studené vodě mi nejlíp chytají červi bílé barvy. V teplejší vodě se mi nejvíc osvědčuje kombinace červená + bílá, nebo červená + žlutá.
Barevní červi mi většinou dřív pojdou než čistě bílí, taky hůř drží na háčku.
reagovat - Neděle 14. února 2010 ve 20:56 ® Jak.novi reakce na …
-
džigit>
reagovat - Neděle 14. února 2010 ve 20:02 ® kamos007 reakce na …
-
chose120> jinač ty červy jsem skoušel pěstovat doma ale investovat do masa se mi nechtělo tak jsem hodil do kýble hlavu s kapra a taky mi něco vyrostlo ale púodotýkám smrdí to jako prase!!!!!!to radši si je koupit.
reagovat - Neděle 14. února 2010 ve 20:01 ® džigit reakce na …
-
kamos007> a já myslel,že encyklopedie.Asi to na té knize špatně napsali
reagovat - Neděle 14. února 2010 ve 20:00 ® kamos007 reakce na …
-
chose120> není zač.
reagovat - Neděle 14. února 2010 v 19:59 ® chose120 reakce na …
-
Škoda že jsi nebyl na srazu v Ostravě bylo tam super.Jde vidět že se vyznáš..Ještě jednou díky..
reagovat - Neděle 14. února 2010 v 19:57 ® kamos007 reakce na …
-
kamos007> má nějakých 484 stránek.
reagovat - Neděle 14. února 2010 v 19:56 ® kamos007 reakce na …
-
chose120> rozhodně je tam plno zajímavých věcí a triků!!!
reagovat - Neděle 14. února 2010 v 19:55 ® chose120 reakce na …
-
Děkuji moc objednám si ji vypadá zajímavě..
reagovat - Neděle 14. února 2010 v 19:50 ® kamos007 reakce na …
-
chose120>
reagovat - Neděle 14. února 2010 v 19:47 ® kamos007 reakce na …
-
chose120> enciklopedie sportovního rybářství.
reagovat - Neděle 14. února 2010 v 19:36 ® chose120
-
Mohl bych se zeptat z jaké knižky to je??Popřípadě kde bych ji sehnal??
reagovat - Neděle 14. února 2010 v 19:30 ® kamos007
-
IV.TO.ŠIRDA> hlava je to tenké když se podíváž lupou tak tam uvidíš i nožičky, tak černá skvrna je potravový váček v mezistádiu larva-kukla kdy nepřímá potravu.
PS:fotky bouhužel scanovány z knížky z duvodu že jsem kajsik zašantročil kabel od digitálu.
reagovat - Neděle 14. února 2010 v 19:23 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
kamos007>můžeš mi to dát na Olešné u Řehánku písemně včetně tvého rodného čísla
reagovat - Neděle 14. února 2010 v 19:20 ® džigit
-
IV.TO.ŠIRDA> jak jsem říkal.Je demokracie,tak si můžeš vybrat
reagovatDokonce i u červů „rudochů“
nebo,že by si mohl vybrat ten červ?
- Neděle 14. února 2010 v 19:20 ® kamos007 reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> už jsem ti to psal ne?????
reagovat - Neděle 14. února 2010 v 19:18 ® IV.TO.ŠIRDA
-
Džigit-prosím tě,nevíš kde má masný červ hlavičku,vpravo nebo vlevo? Díky za odpověď
reagovat - Sobota 2. ledna 2010 v 15:16 ® BigMike
-
Už červené mám, tak to letos prubnu na plavanou i feedr a pak poreferuji jak to dopadlo!
reagovat - Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 23:18 ® Poldík
-
V mém případě ani tak nezáleží na barvě,ale jak napíchnu masného červa,čím více se kroutí tím lépe a v případě umělého jednoznačně barva červená obzvlášť na okouny.
reagovat - Středa 30. prosince 2009 v 19:24 ® vondras
-
po letech chytání na červi bych řekl že žádný podstatný rozdíl v barvě není ale při zakalení nebo šeru se mi osvědčilo přidat bud červeného červa nebo umělého čer. červa a nebo přidávám kus červené bavlnky či chemlonu a někdy to skutečně chtěly víc ale 70% ůčinosti přikládám krmení než samotné barvě červů !!!???
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 ve 21:31 ® tomashr
-
BigMike> Nějaké ty umělotiny jsem zkoušel, ale moc mě to nepřesvědčilo. Je to fajn na dírky jako doplněk marmyšky atd., to jo, ale na to se asi neptáš… Při klasickém chytání jsem zkoušel doplnit kukuřici o jednu velkou umělou patentku – ryby na to šly, ale nemohu doložit, že tomu nějak pomohla právě ta umělotina. Na samotného umělého červa jsem něco málo chytil, ale výsledky spíš nepřesvědčivé, spíš bych to nedoporučil.
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 v 19:44 ® BigMike
-
Tak jsem objednal jedno balení červených u Braunstara a jak začne na jaře sezóna plavané, dám vědít jak se osvědčili! Možná po letech prubnu v zimě tlouště v proudech.
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 v 18:32 ® džigit
-
Vidíte a já měl původně na mysli masné,neboť s umělýma nemám zkušenost,tak jsem opravil název fóra.Třeba to ožije a vyjádří se i ortodoxní vyznavači umělých nástrah
reagovat