Chytej.cz

Bow fishing - průzkum trhu necteno

20.12.2009 | mirmen | 5.475 zobrazení | 42 odpovědí

Myslíte si, že by se na trhu s nabídkou revírů pro rybáře uživil rybník s povoleným bowfishingem? Do revíru by byly vysazování jen klasičtí „vánoční“ kapři, mezi cca 1,5 – 3 kg, jen ojediněle větší. Uvažovaná cena 500 Kč/den, 500 Kč půjčovné loďky a luku , povinně každého kapra zabít, jednotná cena 50 Kč/kg.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Neděle 20. prosince 2009 v 16:16 ® osprey reakce na …
osprey

LuboO> Hotový Vilém Tell:-)

mirmen: Pokud bych lovil lukem, nebyla by to pro mě zábava, ale normální ulovení jídla. Dovedu si představit, že bych byl na expedici v divočině a živil se rybami, které bych klidně lovil lukem a šípy (trochu to taky umím a jako dorostenec jsem si luky i vyráběl).

Tady u nás, když mám doma lednici s jídlem, bych na takový revír prostě nejel a dal přednost lovu s prutem.

reagovat
Neděle 20. prosince 2009 v 16:02 ® Libor reakce na …
Libor

mirmen> dej se na myslivost, poskytne Ti vše o čem píšeš. Mě osobně střílení po rybách přijde blbost.

reagovat
Neděle 20. prosince 2009 v 15:41 ® mirmen reakce na …

Já taky, stačilo by mi 1–2 x ročně … vybrat si rybu a zkusit ji ulovit třeba kuší … ulovil bych si 1–2 kapříky … a kdyby to bylo spojené s víkendovým tábořením , možností si kapra připravit přímo v kempu, třeba na grilu .. proč ne. Pěkný víkend se zajímavým lovem, večerem u ohně, konzumací vínka .....

reagovat
Neděle 20. prosince 2009 v 15:22 ® LuboO
LuboO

ja by som do toho siel, nieco som uz natrenoval…:DD

reagovat
foto/forum/2009/th-img11267.jpgfoto/forum/2009/th-img11268.jpg
Neděle 20. prosince 2009 v 15:20 ® mirmen

Berte to jen jako lov , nic jiného v tom nehledejte. Naši předkové před staletími lovili různým způsobem a zabíjení za pomoci luku ( kuše ) nebylo považováno za nic opovrženíhodného. Pokud má někdo iluze o osudu ryb lovených do sítí , tak jejich chvíle utrpení je rozhodně mnohem delší než střelení kapra lukem, chvíle zdolávání a následné zabití způsobem, jakým se má ryba zabíjet ( úder „do týla a následující " ). A jednalo by se o lov menších kaprů ( konzumních …určených stejně jako vánoční ryby na stůl ) střílení sedmdesátek … a trofejních … by nepřipadalo v úvahu, takové ryby by bylo lepší přenechat do revírů s režimem C&R. Kdo by měl zájem skutečně lovit "středověkým“ způsobem .. ten by měl možnost. Například u myslivosti se naprosto nikdo nepozastavuje nad tím, že je lovená zvěř střelena kulí či brokem, že ji to bolí a že někdy musí být dohledávána .. když střela nevadí u myslivosti, tak z jakého důvodu by měla vadit u ryby? Na skutečném lovu ( mám na mysli lov pro zabíjení a pro ponechání kořisti ) přeci není nic špatného … a netrdím, že by měl živý tvor sloužit jako pobíhající ( plovoucí ) terč jenom pro bezduchou střelnu na cíl. Mám na mysli lov pro lov .. se zabitím kořisti.

reagovat
Neděle 20. prosince 2009 ve 14:56 ® Libor
Libor

dovedu si představit že by se tu v dnešní době pár bláznů co by to chtěli provozovat našlo, já bych to osobně zakázal zákonem.

reagovat
Neděle 20. prosince 2009 ve 14:54 ® LuboO reakce na …
LuboO

hecht> a co tak bazooka? Ale na vodach nad 500 ha.

reagovat
Neděle 20. prosince 2009 ve 14:45 ® hecht
hecht

Podobné prasárny pokud jde o mě nechám Amíkům. Možná by stálo za to, udělat revír s povoleným lovem pomocí agregátu, český nenažraný rybář by konečně zjistil, že je to rychlejší než bobkařit u dvou a více prutů :-((

reagovat
Neděle 20. prosince 2009 ve 13:55 ® luk888
luk888

Aha jsem nepochopil otázku.. Já myslel normální rybaření… Tak s tímto nemám zkušenosti a fakt bych do toho nešel ani zadarmo…

reagovat
Neděle 20. prosince 2009 ve 13:53 ® luk888
luk888

Myslím, že 500 kč je fakt docela dost na to že si pak toho kapra musím ještě nechat a koupit… V obchodě to vyjde X krát levněji a boj s 1–3kg kaprem myslím že mi za ty prachy moc nestojí, ale zase můj názor, neboť ryby neberu ani nejím… Znát takové revíre, kde jsou i o dost větší kapři, jinak stejný princip a cena povolenky deně je cca 100–200kč…

reagovat
Neděle 20. prosince 2009 ve 13:53 ® mirmen

V nabídce typu rybolovu by si bow fishing určitě našel svůj okruh příznivců. Jsem si vědom jistých právních nesrovnalostí, ale možná by se do budoucna mohlo podařit provést nějaké drobné legislativní změny.

reagovat
Neděle 20. prosince 2009 ve 13:50 ® mirmen

il.foto z amerického webu

reagovat
foto/forum/2009/th-img11265.jpgfoto/forum/2009/th-img11266.jpg
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1