Chytej.cz

Volnoběžná brzda necteno

15.12.2009 | Drahoslav | 5.030 zobrazení | 9 odpovědí

Prosím, může mi někdo vysvětlit jaký je rozdíl mezi volnoběžnou brzdou baitfeeder (naviják OKUMA) a baitrunner (naviják Shimano). Děkuji

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 15. prosince 2009 ve 23:26 ® Drahoslav reakce na …

Taže doporučuješ nebo nedoporučuješ Baitrunner?

reagovat
Úterý 15. prosince 2009 ve 23:19 ® osprey
osprey

Drahoslav: Skutečně je to tak, jak je níže psáno. KOnstrukčně velmi podobné, funkřně prakticky stejné řešení.

Vem si ale naviják na krámu a vyzkoušej, v jakém rozsahu a jak jemně se dá ta volnoběžná brzda nastavit. Já ji na žádném navijáku nemám, ale ochmatal jsem toho v obchodě dost a málokdy jsem měl pocit, že se výrobce opravdu snažil.

reagovat
Úterý 15. prosince 2009 ve 21:44 ® Drahoslav reakce na …

Jsi opravdu vtipný!?

reagovat
Úterý 15. prosince 2009 ve 21:31 ® PetrC reakce na …

džigit> moc se ti omlouvám za úprk, kterým jsem ti asi pokazil druhou polovinu dne, ale nebylo v tom nic špatného. Jen jsem doufal, že mě najdeš dřív.

:-) :-)

No počkej, vůbec nejsem znalý. Možná tak trochu teoretik, ale to je maximum, co ze sebe vyždímu. Znám (teoreticky) jen mechanickou, odstředivou, magnetickou, zdolávací a středovou brzdu. No a matně si vzpomínám na „kormidlovou“.

:-) -)

reagovat
Úterý 15. prosince 2009 v 19:49 ® Drahoslav reakce na …

Děkuji.

reagovat
Úterý 15. prosince 2009 v 19:34 ® džigit reakce na …

PetrC> si mi zběhnul z fóra,ale dostihnul jsem Tě.Sem myslel,že si více znalý.Je to přece ta,co není!Si viděl,aby byla brzda „běžně volná“,natož „volně běžná“ :-D

reagovat
Úterý 15. prosince 2009 v 19:10 ® b.gun

Funkčně v nich žádný rozdíl není, v obou případech se jedná o tzv. volnoběžnou brzdu.

Rozdíl v pojmenování je dán tím, že koncept Baitrunner uvedla v 80. letech na trh jako první právě firma Shimano (toto své prvenství dává také patřičně najevo tím, že přímo tímto názvem označuje své navijáky s volnoběhem – Baitrunner, Big Baitrunner, US Baitrunner …). Ostatní firmy přišly s touto koncepcí až po ní, tudíž své navijáky – pokud vůbec – označují svými vlastními názvy – Okuma jako Baitfeeder, Daiwa jako BRi, Mitchell jako Runner apod.

reagovat
Úterý 15. prosince 2009 v 18:28 ® FISHERBOY reakce na …
FISHERBOY

upřímně…já to nevím.....

reagovat
Úterý 15. prosince 2009 v 18:23 ® PetrC

Sice tomu vůbec nerozumím, ale domnívám se, že rozdíl žádný není.

No jo, ale co je to ta volnoběžná brzda?

reagovat