Vyhledávání
Volnoběžná brzda
15.12.2009 | Drahoslav | 5.030 zobrazení | 9 odpovědí
Prosím, může mi někdo vysvětlit jaký je rozdíl mezi volnoběžnou brzdou baitfeeder (naviják OKUMA) a baitrunner (naviják Shimano). Děkuji
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 15. prosince 2009 ve 23:26 ® Drahoslav reakce na …
-
Taže doporučuješ nebo nedoporučuješ Baitrunner?
reagovat - Úterý 15. prosince 2009 ve 23:19 ® osprey
-
Drahoslav: Skutečně je to tak, jak je níže psáno. KOnstrukčně velmi podobné, funkřně prakticky stejné řešení.
Vem si ale naviják na krámu a vyzkoušej, v jakém rozsahu a jak jemně se dá ta volnoběžná brzda nastavit. Já ji na žádném navijáku nemám, ale ochmatal jsem toho v obchodě dost a málokdy jsem měl pocit, že se výrobce opravdu snažil.
reagovat - Úterý 15. prosince 2009 ve 21:44 ® Drahoslav reakce na …
-
Jsi opravdu vtipný!?
reagovat - Úterý 15. prosince 2009 ve 21:31 ® PetrC reakce na …
-
džigit> moc se ti omlouvám za úprk, kterým jsem ti asi pokazil druhou polovinu dne, ale nebylo v tom nic špatného. Jen jsem doufal, že mě najdeš dřív.
No počkej, vůbec nejsem znalý. Možná tak trochu teoretik, ale to je maximum, co ze sebe vyždímu. Znám (teoreticky) jen mechanickou, odstředivou, magnetickou, zdolávací a středovou brzdu. No a matně si vzpomínám na „kormidlovou“.
reagovat-)
- Úterý 15. prosince 2009 v 19:49 ® Drahoslav reakce na …
-
Děkuji.
reagovat - Úterý 15. prosince 2009 v 19:34 ® džigit reakce na …
-
PetrC> si mi zběhnul z fóra,ale dostihnul jsem Tě.Sem myslel,že si více znalý.Je to přece ta,co není!Si viděl,aby byla brzda „běžně volná“,natož „volně běžná“
reagovat - Úterý 15. prosince 2009 v 19:10 ® b.gun
-
Funkčně v nich žádný rozdíl není, v obou případech se jedná o tzv. volnoběžnou brzdu.
Rozdíl v pojmenování je dán tím, že koncept Baitrunner uvedla v 80. letech na trh jako první právě firma Shimano (toto své prvenství dává také patřičně najevo tím, že přímo tímto názvem označuje své navijáky s volnoběhem – Baitrunner, Big Baitrunner, US Baitrunner …). Ostatní firmy přišly s touto koncepcí až po ní, tudíž své navijáky – pokud vůbec – označují svými vlastními názvy – Okuma jako Baitfeeder, Daiwa jako BRi, Mitchell jako Runner apod.
reagovat - Úterý 15. prosince 2009 v 18:28 ® FISHERBOY reakce na …
-
upřímně…já to nevím.....
reagovat - Úterý 15. prosince 2009 v 18:23 ® PetrC
-
Sice tomu vůbec nerozumím, ale domnívám se, že rozdíl žádný není.
No jo, ale co je to ta volnoběžná brzda?
reagovat