Vyhledávání
Stejným metrem
6.12.2009 | SlavoJalovicor | 5.569 zobrazení | 34 odpovědí
Dobrý den.I když jsem členem RS teprve 10let poslední dobou mám z rybaření smíšené pocity.Těch negativních je více.První znich je neustálé zdražování povolenek a členských příspěvku.Přijde mi nefér že rybář který odpracoval 10h brigád zaplatí povolenku i členské vplné výši má za rok 40docházek k vodě a přivlastní si"pokud ryby berou a jsou mírové"pouze 6ks ušlechtilé ryby.Kdežto rybáři „důchodci,vysokoškoláci aj.“kteří na brygády nechodí mají poloviční povolenky i členské mají v ročním sumáři v obou povolenkách"pstruh.i mimopstruh."zapsáno po 35ks ryb.Možná by se mělo uvažovat nad tím,že by se povolenka platila podle množství ulovených ryb.Další znich je nepořádek kolem rybářských revíru konkrétně Těrlická přehrada.Jezdím tam velice rád,někdy sám jindy s celou rodinou a to co se nachází kolem to je žalostné.Kdybych se měl řídit rybářským řádem,musel bych pokaždé na ryby s přívěsným vozíkem.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 6. prosince 2009 v 17:17 ® regulus
-
- Pracovní povinnost mají členové od 16ti let.
- Od pracovní povinnosti jsou osvobozeni:
- držitelé průkazu ZTP a ZTP-P – doloží příslušným dokladem
- plně invalidní důchodci – doloží příslušným dokladem – výměr
- starobní důchodci, kteří jsou v ČRS nebo MRS alespoň 10 roků – doloží příslušným dokladem – výměr
- členové nad 65 roků
- ženy
- členové, kteří v daném roce nemají povolenku k rybolovu
- Nesplněná pracovní povinnost se hradí částkou 400,–Kč (povinnost 10 hod. á = 40,– Kč)
- Nárok na poloviční povolenku je nutno doložit příslušným dokladem.
Nárok mají:
- držitelé průkazu ZTP a ZTP-P ( MP 400,– P 500,–) doložit příslušným dokladem
- studenti od 18 do 26 let ( MP 400,– P 500,–) doložit příslušným dokladem
- Od pracovní povinnosti jsou osvobozeni:
Výše uvedené je to co platí v naší MO a až na cenu za brigády bych řekl, že platí i v celém MRS, myslím, že to je v ČRS stejné. To že na brigádu nemusí respektive podle jinýho zákona nemůže !!! mládež do 16-ti let, je v pořádku a lidé nad 65 let podle mě taky.
Vzhledem k tomu, že máš v kartě uvedený h…o, tak ani netušíme odkud jsi. Mícháš hrušky s jabkama a pokud tě jako RS zajímá především, kolik je komu let, jestli chodí na brigády a kolik si v rámci platné legislativy vezme či nevezme ryb a jak často je u vody, tak je to smutný. Myslím, že by ses měl spíš zaměřit na „škodnou“ a ne, jestli si nějakej dědula nebo študák vezme o dva kapry víc nebo míň, samozřejmě pokud tím neporušuje RŘ.
reagovat - Pracovní povinnost mají členové od 16ti let.
- Neděle 6. prosince 2009 ve 14:59 ® spike reakce na …
-
Robur> v naší Místní organizaci máme pracovní povinnost 15 hodin a hodina je za 50kč. Já jakož to student si brigádu rád odpracuju.
reagovat - Neděle 6. prosince 2009 ve 14:26 ® Robur
-
Sander, živí mne finance a budeš se divit,ale důchodci tvoří v oblasti investic a spoření bezproblémovou klientelu. Tím nechci dát náboje do rukou ani jedné skupině Téma fóra je výstřel do tmy vedoucí k hádkám. Otázka zní, je svaz tak bohatý, aby mohl dávat takové slevy. U jakých služeb dostane študák slevu 50% či kolik to je? Např. cena za vleky,vstupenky, služby… Někdy je za tím i záměr vychovat si nového zákazníka či následovníka. POkud je cena brigády nastavena na 50Kč/hopina, tak to může být záměr, že organizace chce raději peníze než práci členů.
reagovat - Neděle 6. prosince 2009 ve 14:11 ® Sander
-
Vžij se do role studenta nebo důchodce. Ještě loni jsem byl student, a ti jsou stále švorc, kor v dnešní době, i když si přivydělávají bokem jak jen to jde. Co se důchodců týče, ze slov mé babči, která dělala 30 let vrchní sestru v nejmenované krajské nemocnici, vím, že má důchod takový, že šetří i na pokrmu svých dvou malých koček aby vyžila. Tyto dvě skupiny by asi určité slevy mít měly.
reagovat