Vyhledávání
Stejným metrem
6.12.2009 | SlavoJalovicor | 5.566 zobrazení | 34 odpovědí
Dobrý den.I když jsem členem RS teprve 10let poslední dobou mám z rybaření smíšené pocity.Těch negativních je více.První znich je neustálé zdražování povolenek a členských příspěvku.Přijde mi nefér že rybář který odpracoval 10h brigád zaplatí povolenku i členské vplné výši má za rok 40docházek k vodě a přivlastní si"pokud ryby berou a jsou mírové"pouze 6ks ušlechtilé ryby.Kdežto rybáři „důchodci,vysokoškoláci aj.“kteří na brygády nechodí mají poloviční povolenky i členské mají v ročním sumáři v obou povolenkách"pstruh.i mimopstruh."zapsáno po 35ks ryb.Možná by se mělo uvažovat nad tím,že by se povolenka platila podle množství ulovených ryb.Další znich je nepořádek kolem rybářských revíru konkrétně Těrlická přehrada.Jezdím tam velice rád,někdy sám jindy s celou rodinou a to co se nachází kolem to je žalostné.Kdybych se měl řídit rybářským řádem,musel bych pokaždé na ryby s přívěsným vozíkem.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 16. prosince 2009 ve 13:01 ® Piranha reakce na …
-
dedacek>
reagovatto je pravda.Uz ted je to 65 let.A to pujdu do duchodu za 35 let.Teda jestli jeste bude, pocitam ze tak za 10 let to zvednou na 67 a pak uz bude duchod pouze na tom, kolik si na nej usetrim.
- Středa 16. prosince 2009 v 10:54 ® dedacek
-
Nezáviďte, taky se stanete důchodci, možná.
reagovat - Sobota 12. prosince 2009 v 16:04 ® DiKe
-
Já jsem student, vysokoškolák, i přesto že docházím na denní studium tak pracuji co to dá, mám dvě stálé práce, takže i ten výdělek. Samozřejmě že si pořizuji papíry se studentskou slevou, ptž ta možnost je, ale kdyby nebyla, vůbec bych se nerozčiloval, ba dokonce bych i připlatil víc, než je v současné době stanovená cena, ale jak už bylo několikrát psáno a řečeno, muselo by to jít u vody vidět (ale jak by to mělo jít u vody vidět,že?). Brigáda tady u nás (Ostrava – MO Poruba) činí 10 odpracovaných hodin, nebo poplatek 500 Kč, i když jsem tedy „student“, tak vždy brigádu raději zaplatím.
reagovat - Sobota 12. prosince 2009 v 15:06 ® tucnak11 reakce na …
-
sus1> Svata pravdaJen vtom rozdilu že teras kradli ve velkym s pomoci same vlady.Tady je jak uš krast tak v 100 milionach, maš na advokaty ukradeš 20 tysic si bezdomovec a ještě sediš.
reagovat - Sobota 12. prosince 2009 ve 13:00 ® sus1 reakce na …
-
tucnak11> Je teda fakt,že to bylo i ,,tenkrát", jen s tim rozdílem,že se to nevědělo a nikdo se s tim na veřejnosti nechlubil,tak jako dneska.Normální výsměch lidem,a proč ne, že jo,když ví, že se jim nic nestane.
reagovat - Sobota 12. prosince 2009 v 11:43 ® tucnak11
-
A co se jedna duhodcu tak opravdu plondruji vodu vidim to na sumařy jak se kontroluje,no chytaji podle RŘ tak nemamy co jim vtknout,jen je to smutne že někteži maji větši duhody jak lide kteži pracuji a někdy musi dojiždět. Jen te duhody si zasloužili těřkou pracy v doleh a nebo zatěřova prace a fizicky těžka.Že maji levnějši povolenky řadne brygady tak mě to trohu mrzi.Unas na Valašsku udělali.že duhodce berou ot 63 roku tak nezajima že šel předčasně na duhod a nebo haviřske duhody, take hodi v 55 rokach.Duhodcy plati aš do splněni limitu k odhodu do duhodu dane statem to je 63 roku plnou častku za brygady.
reagovat - Sobota 12. prosince 2009 v 11:37 ® tucnak11 reakce na …
-
sus1>Poctivou pracy tady nikdy nesbohatneš,spiše tebe zrušou ti nepoctivi kterych je tu dost.Tady je heslo ktere uš neplati ot revolky PRAVDA ZVYTĚŽI NAD LŽI,Otočime to a je spiše platne heslo LEŽ ZVYTĚŽI NAD PRAVDOU.Politycy to dělaji jen sama lež, a lide berou s nih vzor.
reagovat - Úterý 8. prosince 2009 ve 21:22 ® Piranha reakce na …
-
sus1> ne ja jsem potomek komunistyckych rodicu co maj z protekce 16,000 duchod a nepracovali v chemicce a v dolech.Proto ze v sichi z usteckeho kraje jsou takovy.
Se smajlem
reagovat - Úterý 8. prosince 2009 v 19:15 ® sus1
-
regulus> Takže vlastně Pirana je potomek nějakýho chamtivce ( předka ),který se nechal nalákat na větší vidinu peněz a zavítal tedy do kraje ústí s cílem vydělat ten vysněný milion poctivou prací??!!
reagovat - Úterý 8. prosince 2009 v 17:05 ® regulus reakce na …
-
Piranha> s tebou je to těžký, nahráváš na smeč, patláš nesmysly a pak se čílíš.
V dobách, který si nepamatuješ, se do kraje kde bydlíš lákali lidi z celé republiky na vyšší platy na bydlení, z jednoho jedinýho důvodu – mizerný životní prostředí (chemičky, elektrárny, povrchový doly), zrovna tak jako na ostravsko. Platy tam bývaly často o třetinu větší než ve zbytku republiky (pomíjím Prahu), neříkám že úplně ve všech odvětvích, ale většinou jo. Z toho jasně vyplývá, že důchodci ze severních Čech a ostravska budou mít logicky v průměru s dost velkou pravděpodobností vyšší důchody, protože se jim vypočítával z vyššího platu.
No a proč ti vlasně tohle všechno píšu. Docela mne udivuje, jakej máš přehled, já abych pravdu řekl netuším, kolik má moje máti, který je mimochodem o rok víc než tvojí babičce a taky celej život pracovala, důchod, nevím jestli to je dobře nebo špatně že to nevím.
Na předchozím odkaze co jsem sem dal, jsi si mohl přečíst, že průměrný důchod je 10 tisíc korun, to je fakt, kterej jsem si nevycucal z prstu. Je určitá skupina lidí kteří mají důchody značně vyšší než ostatní (jen namátkou, lampasáci, policajti, komunisti, horníci a spousta lidí co dělaly za vyšší nebo značně vyšší platy), je jich asi menšina, ale ne nezanedbatelná. Takže vcelku logicky, pokud existuje skupina lidí co má vyšší nebo, značně vyšší důchody, pak skupina jejichž výše důchodu se bude pohybovat v nějakým rozptylu kolem onoho průměru, tak nutně musí existovat skupina, jejichž důchody budou i značně nižší než uvedený průměr a tahle skupina bude dost pravděpodobně zhruba stejně početná jako ta první. Pokud umíš počítat, tak ti to musí být jasný, pokud ti to nedojde, tak …Ještě abys to zase úplně neobrátil, konstatoval jsem jen a jen čistě fakta, bez nějakýho bočního úmyslu.
Předchozí příspěvek byl se smajlíkem.
reagovat - Úterý 8. prosince 2009 v 15:47 ® Piranha reakce na …
-
regulus> myslel jsem si ze ses malinko vic inteligentni, proc si myslis ze clovek kterej ma vse v poradku, myslim papirove pro nastup do duchodu musel bejt kovanej. Zase to zacinas naklanet na uplne jinou stranu a k jiny debate, tudis uz mne ta diskuze neba.Svuj nazor jsem rekl jasne, duchodce na tom neni tak spatne aby mel mit nejaky velky zvyhodneni.Samozrejme brigady bych jim zrusil, at makaj mlady. Do nejaky vetsi debaty jsem se mimo meho nazoru nechtel nejak poustet.
reagovat - Úterý 8. prosince 2009 v 9:52 ® mycek
-
Prosincový candát na vláčku na Těrlické přehradě.
reagovat - Úterý 8. prosince 2009 v 9:44 ® mycek
-
Slavo s tím bordelem máš pravdu.2 litrovou plnou petku k vodě unese,ale od vody už je těžká.Ale to skoro na všech revírech.
reagovat - Pondělí 7. prosince 2009 ve 21:06 ® regulus reakce na …
-
Piranha> „… myslim ten ktery mel vse v poradku …“ – byl ve straně, v ROH, ruskej kamoš, chodil na prvního mája …
reagovat)
- Pondělí 7. prosince 2009 ve 20:24 ® Robur reakce na …
-
Piranha> já ti jen chtěl vysvětlit, že ne každý kdo má málý důchod musí mít něco v nepřádku v kontextu s tvoji babičkou, vždyť se podívej co píšu 13:26
reagovat - Pondělí 7. prosince 2009 ve 20:23 ® Piranha reakce na …
-
chosebaits> je to tak Pepo.A to duchodce dokaze byt sporivejsi nez dnesni clovek do 40let.Sam vim jaky to je zivit sam 3 lidi + sebe, taky bych mohl knucet a vecne nadavat, ale to nejde.Proste kdyz je neco, na co nemam, tak to holt mit nebudu a neposeru se.I kdyz ja pokud si neco silne preju tak si na to ty prachy vydelam sezenu nebo usetrim.Dnes uz si povolenku muzu zaplatit z vejplaty hned v lednu, ale proc.Tak si za listopad skovam litrik a pak to neni takovy vydaj.A co se tyce tech duchodcu, tak maj i jiny vyhody nez rodina s dvemi detmi.
reagovat - Pondělí 7. prosince 2009 ve 20:10 ® chosebaits reakce na …
-
Piranha> tak nějak.Já jsem se do toho nechtěl pouštět,nebo je to tenký led,ale dovolím si teda něco písnout.Kolik je příjem duchodcu a děleno počtem osob v domácnosti a kolik je příjem rodiny s dětma děleno počtem osob v domácnosti.Ta rodina ke všemu splácí třeba byt dvacet let a jiné a jiné problémy a starosti oprati duchodcum.Hlavně ať to tu nedopadne nějakou pěknou přestřelkou.PS-já si nestěžuji,já se mám dobře.
reagovat - Pondělí 7. prosince 2009 v 19:59 ® Piranha
-
Robur> sakra tak jakyho duchodce chces predvest ktery je zebrak, jakoz tu o nich temer tak mluvite.Nejdriv vam vadilo ze je duchodce cerstvej (63+), to jste se ohrazovali 70 letym duchodcem, tak jsem vam sem dal priklad moji bábí a to se vam taky nehodi do kramu.Hosi.Proste si prizneje ze duchodce na tom neni az tak spatne, myslim ten ktery mel vse v poradku.Tak mi uvedte par prikladi kvuli kterym je cesky duchodce chudy, ze nema na listek.Podle mne jsou na tom hure mladsi rodiny s detmi, tzv. Husakovy deti ke kterym patrim i ja a dnesni studenti.Stejne tak zdr. postizeni.Duchodce bych dal az na konec.Nemam proti duchodcum nic, vazim si jich a mela by to byt nase elita, ale proste je totak.
reagovat - Pondělí 7. prosince 2009 v 11:39 ® Robur reakce na …
-
Piranha> vtip je v tom, že než šla tvá bába o důchodu, tak byla mnohem benevolentnější kriteria, která byla pro výpočet příznivější /mateřská, studium se počítála jako práce, počet dětí usnadnil dřívější odchod bez sankce atp/ plus do toho stihla několik převolebních valorizací
reagovat - Pondělí 7. prosince 2009 v 10:56 ® Piranha reakce na …
-
regulus> to je divny ze moje babicka rozena 1928 mela i s vdovskym ktery cinil 2.000 12.000,– Proste valorizaci se to kazdy rok zveda, i kdyz ne umerne zdrazovani, ale dnesni duchodce ma min 8+ a pokud ma min, tak neco nemel v poradku, nenahlasil k zapocteni nejake zamestnani, nebo se zivil prilezitostne.
reagovat - Pondělí 7. prosince 2009 v 10:51 ® Piranha reakce na …
-
osprey> to je fakt, je slozitejsi vychovat pstruhy od 30cm jako nasadu a kapry na sadkach, je slozitejsi je prepravit zdravy narozdil od kapra.
reagovat - Pondělí 7. prosince 2009 v 9:30 ® hraji
-
Rybaření není právo dané ústavou a listinou základních práv, rybaření je koníček, tedy něco, co dělám dobrovolně a za své peníze. Já taky mohu argumentovat, že mým koníčkem je cestovat po světě, ale to přece neznamená, že mi Cook and Cook nabídnou letenky po celém světě za polovinu. Nemám na to peníze, tak necestuji. Analogicky, nemám na rybaření peníze – nerybařím. Je to kruté, ale naprosto v duchu doby. Proč nejedou všichni rybáři do Norského rybářského ráje? Protože na to nemají peníze. Proč nejezdí všichni v BMW? Protože na to nemají peníze. A vázat cenu povolenky na počet odnesených ryb, no to je už úplně výkřik ze tmy. Zadavatel otázky je asi značně nesoudný, povolenka stála v roce 1989 250,–Kč, dneska stojí 750,–Kč, tedy trojnásobek ceny. Rohlík stojí 6× víc, chleba stojí 8 x víc, platy se zvedly 7×. Lidi, když nemáte na humra v restauraci za 1200,–Kč, nelezete tam a dáte si v nádražním bufetu sekanou za 50,–Kč, když nemáte na rybaření, musíte si najít jiný, levnější koníček. Tak je to logické. Každý si musí vybrat, jaké má priority.
reagovat - Neděle 6. prosince 2009 ve 23:24 ® osprey reakce na …
-
Piranha> Pstruhovka je specifická voda. Málo plochy, náročné zarybňování, ryby, které se snadno vychytají.
A ta dlouhá doba hájení? Jsem přesvědčen o její správnosti.
Když chytneš v zimě potočáka, bude potřebovat zregenerovat. A ono v tu dobu není skoro co žrát.
reagovat - Neděle 6. prosince 2009 ve 23:03 ® regulus reakce na …
-
Piranha> normálně bych na to nereagoval, kdybys nenapsal že začínali na … Uvedu tě do reality http://domaci.ihned.cz/…hne-10-tisic a to je včetně důchodů lidí, kteří mají důchody značně přes 10 tisíc. Oni ti starší lidi (značně přes 70 let), kterým se důchod vypočítával z výdělku když dobře tak 3500 Kčs, dnes mají těžko důchod přes 10 tisíc a často jsou sami.
No a stím dělnickým původem jsi mě úplně dorazil, zavály na mě doby dřívější, až mne zamrazilo … brrr
reagovat - Neděle 6. prosince 2009 ve 21:43 ® Robur
-
Piranha, řekl bych, že práce s P vodu je nákladnější.
Pipa, mezi řádky jsem naznančil, že nechci polemizovat o handicapu. ALe nechápu, proč má handicapovaný mít levnější divadlo či službu, která nesouvisí s handicapem. PRoč nikoho nenapadne, že chleba stojí všechny stejně, taky ho ZTP nekupuje za polovic. PRostě mně to připadá divné. Nechci být za nasoucitného blba, chápu, že mám staršího v šalině pustit sednout a spoustu dalších věcí, ale některé věci mně prostě unikají.
reagovat - Neděle 6. prosince 2009 ve 21:32 ® Piranha
-
spis bych resil proc rybar, ktery vlastni P povolenku musi platit stejne, nebo i vic, nez rybar vlastnici MP.MP muze rybarit 365 dni v roce, ale muskar jen pul roku.Je to nezpravedlive a jeste si smi odnest pouze dany limit, i kdyz je to z meho pohledu dobre ale ta cena absolutne ne.
reagovat - Neděle 6. prosince 2009 ve 21:30 ® Piranha
-
Sander> tata zil s mamou celej zivot skromne, oba byli delnickeho puvodu a plat se jim zvysoval pouze dle zakona.Zacali na 2800 z toho dostavali zalohy.Dnes je tata v zaslouzenem duchodu a je mu tedy lehce pres 62 let, tedy duchodce.Ale plati normalni penize za povolenku ale jen 5h brigad, az od 65 let ma vyhody jako duchodce a co se tyce duchodu?Mama po trech detech i kdyz sla driv ma neco okolo 9 tisic, tata sel do duchodu o rok drive a pobira neco pres 13000, na dva lidi to je velice dobre zajisteni a myslim si ze takovy prumerni duchodce, jako je muj otec ktery mel plat okolo 12–14 tisic poslednich 5 let ma na listek v plne sazbe.U studenta bych asi vyjimky udelal.A pokud je duchodce ktery ma min, ja taky mam mensi plat nez jinej kolega a zase veci nez druhy kolega.Nelze takhle myslet je to globalni a kazdy si musi rict zda ten konicek zvladne, ci ne.
reagovat - Neděle 6. prosince 2009 ve 20:43 ® pipa
-
Robur> Se krapet myliš!! na ZTP už musej bejt lidi dosti marodny. A pak hlavně těh vihod je krapet vic: včetně parkovani pro postiž,atd.. Jinak ja mam jen TP a hnatu mam dosti kaput. Jinak ZTP-P to už maj např. nevidomi..
reagovat - Neděle 6. prosince 2009 v 19:53 ® Robur
-
jinak za nevíc úsměvné považui tu slevu na ZTP, páč to je průkazka, kterou dostane sna d každý, kdo si o ni řekne. Máti si je líná ji vyběhat a jede vlakem za plnou cenu a tchýně ji má a jezdí vlakem a ČSAD za korunové částky, do divadel sleva 50% a podobné věci. Neříkám, že mně těch lidí není líto, takže by třeba díky tomu nemuseli stát ve frontě, akorát nechápu, proč by za to mělo být levnější divadlo, vlak či ryb. lístek. Zde mně souvislost uniká. Pochopit to snad dokážu u ZTP -P.
reagovat - Neděle 6. prosince 2009 v 19:15 ® chosebaits
-
Slevy beru a chápu,i když duchodce je u vody neustále oproti ostatním.Jednou budem také v duchodu(snad) a pokud ty slevy budem mít také,tak také budem rádi. Otom jestli mají dost peněz se raději pouštět nebudu.Brigády také chápu,jinak u nás 100kč za hodinu,člen musí odpracovat 10 hodin.Pokud by měla být cena povolenky dle kusu ulovenýh ryb,tak věřte tomu že lidi přestanou zapisovat ulovky,jen aby nemusely platit.Nacházíme se v ČR,tak tomu věřte.
reagovat