Vyhledávání
Zdražování MP povolenky pro Sev.Moravu a Slezsko
29.11.2009 | kraui | 6.503 zobrazení | 48 odpovědí
Jste proto aby se povolenka zdražovala a u vody to nikde nejde poznat?? Zajímaji mne vaše názory nebo se to nelíbí jenom mi.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 30. listopadu 2009 ve 13:18 ® tomashr reakce na …
-
Jeff> Jen tak naokraj, ta poslední věta až tak moc nesedí, pokud budeš brát rybařinu jako sport a opravdu v ní soutěžit, tak je to docela drahá sranda… Něco jiného je čistě rekreační podoba, kde chytáš jen tak pro zábavu – to opravdu drahé moc není, ale příčí se mi to nazývat „sport“
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 ve 12:59 ® Jeff
-
Taky jsem ochoten přitlačit, rybařina mi za to stojí, ale taky souhlasím že by to mohlo u vody vypadat jinak. Dvoje povolenky?Nevim,nevim. Tuhle jsem viděl rybáře, profi vercajk, bojlís, tahal samý velký kapry, fotil se, jako říkám si opravdu profík, rozuměl tomu, chyť a pusť, těhle je málo, měl jsem z toho dobrej pocit, borec fakt do časáku!A ejhle za 14 dní ho potkám na malém rybníku s partou asi 4 rybářů a tahali to jak urvaní, teda většinou jen on a rozepisovali to do sumáře mezi sebe, za hoďku a půl vytrahali 8sm kapříků mezi 42–48cm a šli dom!!Sem čuměl. Jinak brigády snad u nás nikdo nedělá, jen se platí a to né všichni:) Jinak souhlasím s Roburem, jakýkoliv jiný sport je mnohem dražší.
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 ve 12:36 ® hraji reakce na …
-
Ciffik> skutečně je to otázka priorit, nic jiného. Řada lidí nadává, že jsou již nyní povolenky nesmyslně drahé. Když vezmeme tu naši v MRS, vychází cena na jeden den na 2,05 Kč. Průměrný kuřák vykouří denně jednu krabičku cigaret, to je minimálně 64 korun. Zatímco povolenka za rok vyjde na 750,–Kč, kouření 23360,–Kč. Neříkej mi, že kuřák nemůže omezit kouření tak, aby si od huby utrhl 12 krabiček cigaret za rok, a má cenu povolenky doma. A stejně tak pivaři, dají-li denně jen 3 piva, je to cca stejné jako kuřáci, tedy asi 60,–kč a více než 20 000 za rok.
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 v 11:42 ® Robur reakce na …
-
Ciffik> jak píše Hraji níže, každý musí mít svoje priority a pak je to otázka trhu. ALe neboj i mně se to nelíbí, a pak se když tak rozhodnu. Za 5000 je to 15– 25 návštěv soukromáků /pokud nezareagují také zdražením, když přijdou o konkurenci/. Polož si otázku, co tě stojí kino, cigára, počítač, lyže a pak opět hraješ mezi mantinely, které musíš respektovat nebo na hřiště nejdeš.
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 v 11:12 ® Ciffik
-
zdražení až k 5000? si děláte srandu? rybařinu miluju, ale 5000 za papíry bych v životě nedal (teda alespoň v budoucích pár letech)…to raději budu pytlákem…studuju do toho brigádničím, ale makat čtvrt roku jen na papíry nebudu…v čem si myslíte, že by nám to pomohlo? že by si ji masaři za takovouto cenu nekoupili? ja si myslím že jo a hned po zakoupení by počítali ty kg ryb, které musí zmasit aby se jim to vyplatilo…
stějně si myslím, že by to zdražení k ničemu nevedlo… povolenka zvlášť pro CH&R a pro masaře je taky blbost…to uvidíte nárust sportovních rybářů, ale u vody to bude vypadat stejně…
podotýkám že ryby pouštím, situace u vody mě taky sere, ale reálné řešení vážně neznám…
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 v 9:02 ® hraji reakce na …
-
FISHERBOY> v ČR není právo na rybaření zakotveno v Ústavě. Takže je úplně jedno, zda je někdo student, bezdomovec nebo milionář, pokud na zaplacení koníčka nemá, nemůže ho dělat. Je to otázka osobní volby a priorit. Když nemáš na zájezd na Maledivy, taky se tam necpeš a nebrečíš, že to je drahé.
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 ve 4:06 ® kety.vydra reakce na …
-
FISHERBOY> Jo takhle…Já myslel,že tě to stála jen jedna povolenka,a ty počítáš dvě.Já mám taky MP,P a ještě hostovačku,ale brigádu si oddělávám už nějaký ten rok-naštěstí.
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 v 18:18 ® FISHERBOY reakce na …
-
kety.vydra> no tak je to tak plus mínus ale kdyz to sčítnu...... 400 příspěvek, 1000 krajská, 1100 pstruhová, 500 ted bude stát rybářskej lístek, a musim doplatit brigády…ted nevim kolik za ně chtěj, ale u nás ve společnosti se skoro zadny (mi přijde), nedělají, takže člověk nema skoro šanci je oddělat, takže se počíta s cálováním… takže tak 800 navrch.
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 v 17:33 ® kety.vydra reakce na …
-
FISHERBOY> Tebe stojí papíry 3500? Co v tom všechno je?
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 v 16:50 ® b.gun
-
tomashr> Jo jo, asi by bylo naivní myslet si, že by s takovou povolenkou k vodě chodili jen poctiví blbci …
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 v 15:45 ® tomashr reakce na …
-
b.gun> Bohužel levnější CR povolenka by měla v českých poměrech ještě jeden háček – asi by se našlo dost lidí, kteří by si pořídili a pak ryby brali… Je to dost prosté – chytat úplně bez povolenky se leckomu nechce – riziko, že se bude někdo zajímat, je citelné. Naproti tomu pokud by člověk chytal legálně a „jen“ si tu a tam něco nelegálně přivlastnil, tak je riziko celkem mizivé. V kombinaci s tím, co jsi napsal ty o poranění (a máš pravdu) pokládám tuto variantu povolenky za nesmyslnou – v jistém slova smyslu bohužel, ale realita se nedá popřít.
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 v 15:08 ® b.gun
-
FISHERBOY> Nápad s C&R povolenkou sice vypadá líbivě, nicméně neřeší situaci, kdy může při lovu dojít k takovému poranění, které by ryba evidentně při puštění zpět nepřežila.
Jinak co se týká ceny povolenky, tak já osobně jsem v tomto směru dosti radikální – samotná územní MP povolenka v současné době stojí ubohých 900 Kč, její cenu bych klidně viděl na úrovni současné ceny pro nečleny, tedy cca 5000. A s klidným srdcem i výše …
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 ve 14:05 ® FISHERBOY reakce na …
-
Stroft> nápad to není špatnej, eště se nabízí možnost povolenky, na kterou budes moct chytat, ale nebudees si moct vzít rybu…takova Catch and release povolenka pro ty co si chodí čistě zachytat a povolenka pro rybáře ,co chtějí ryby brát…a tyto povolenky bych rozlišil částkou (podstatnou)
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 ve 13:45 ® FISHERBOY
-
Já teda nejsem z daného regionu, kde by se mělo zdražení projevit, ale můj názor je, že ceny jsou poměrně vysoké, neboť mě celkové náklady na ,,papíry" vyjdou na cca 3500, což je pro mě, jako studenta, poměrně velkej peníz…
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 ve 13:42 ® Stroft
-
Symbolické zdražení cca o 300kč (severní morava) ničemu nepomůže.Více ryb se nenasadí a jen masařům přibude důvod,proč od vody odnést vše co má šupiny.Jediný prostředek jak docílit slušného zarybnění,je povolit max.10ks ušlechtilých ryb za rok a k tomu přísnou profi ryb.stráž.
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 ve 13:41 ® Sander reakce na …
-
Hora > pardon, i s brigádou, odečti si 500.
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 ve 13:33 ® Hora
-
Sander> 4000 Kč ? Není to trochu moc?To počítáš i s brigádou? Jinak s Tebou s ostatním souhlasím.
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 ve 13:09 ® Sander
-
Jak by se mělo zdražování povolenky podle tebe u vody projevit? Méně lidí, lepší služby, více ryb,…?
Mě za nynější cenu povolenky přijde rybaření jako možnost celkem levného zdroje obživy, proto také chytá každý kdo má do zadku díru a vesele využívá možnosti se skoro grátis napakovat rybím masem. Osobně jsem pro radikální zdražení povolenky, byť už je pro mě nynějších 4000 kaček celkem balík, ale pokud by to vedlo ku prospěchu věci, jako že ano, jsem ochoten zacvakat i několikanásobně více.
reagovat