Vyhledávání
Zdražování MP povolenky pro Sev.Moravu a Slezsko
29.11.2009 | kraui | 6.502 zobrazení | 48 odpovědí
Jste proto aby se povolenka zdražovala a u vody to nikde nejde poznat?? Zajímaji mne vaše názory nebo se to nelíbí jenom mi.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 8. prosince 2009 ve 14:20 @ caatana
-
nevim proc bych mel cpat penize duchodcum kteri berou 50kapru za rok a jako prvni breci na schuzi ze ve vode nejsou zadne ryby ale kdyby si jich mohli vzit jen10 tak at povolenka stoji jednou tolik hlavne ze si zachytam
reagovat - Pondělí 7. prosince 2009 v 18:59 ® Michal/
-
Zdražování povolenky se probírá skoro pořád. Na jednu stranu to smysl má, ale občas si říkám, že je to zbytečné. Když už, tak si řeknu fajn, je to sice pálka pro mě jako pro 16. letého studenta prakticky bez přijmu a tak si aspoň nadělám brigády a mám hned o několik stovek míň na konečné sumě. Ale taky je pravda, že co se změnilo. Cena stoupla a nezměnilo se nic. Stále se ryby cpou do těch samých revírů a například některé akce, jako jsou třeba závody nebo i něco jiného se ruší úplně a to kolikrát i jen kvůli některým individuím, který se nedokážou domluvit. Takže můj názor je na věc takový: Ať klidně cena povolenky vzroste, ale ať to pak jde alespoň nějak poznat.
reagovat - Neděle 6. prosince 2009 ve 22:16 ® reakce na …
-
luk888:Poriadne si prečítaj ten môj príspevok,nikde tam nepíšem o veľkom kaprovi,buď sa ho snažíš prekrútiť,alebo si ho nepochopil…A pokiaľ sa ti nepáči to,že idem k vode loviť:Áno idem k vode ako lovec s tým,že si ulovenú rybu môžem aj ponechať,určite tam nejdem ako závodník s heslom chyť a pusť…Ale môžem ťa uistiť,že nemám problém pustiť rybu,len nepotrebujem okolo toho písať,„ryba vrátená vode“,alebo „tento druh si zaslúži pustiť“a podobné kecy. Na záver aby som neodbočil od témy:Povolenka na severnej morave by mohla zlacnieť,keď 98%rybárov všetko púšťa:D
reagovat - Neděle 6. prosince 2009 v 19:51 ® chosebaits
-
Ceny povolenek určitě nahoru.Bylo by na lepší zarybnění našich vod né kaprem,ale rybamy které pomalu už nejsou v naših vodáh.Také by bylo na pořádnou rybářskou stráž a né na tu RS,která zná Frantu a Franta zná toho a tudíš je vše v pořádku.
reagovat - Neděle 6. prosince 2009 v 17:52 ® luk888
-
Luban> A proč si jako myslíš že si to s tím kaprařem vymyslel!? Jde velmi poznat, jak se umíš vžít do kůže lovce.-Tím chceš říct, že kdybych chytl jakéhokoli velkého kapra tak bych si ho vzal? Nemyslím jen kapra, osobně bych si nevzal žádnou rybu, žádné velikosti…
reagovat - Neděle 6. prosince 2009 v 0:23 ® Ciffik reakce na …
-
Luban> iluze mi nebereš jelikož na těchto vodách se pohybujeme na čluně vidíme všechno lépe než ze břehu, spousty twistrů, vysezených fleků, ale i přesto bych to nesrovnával obsádkou z revírů, jinak co se fotek týče: z těchto vod mám fota na několika dvd a rozhodně tu žádné nedám, věřte nebo ne, vyhrál bych tady většinu druhů v rubrice trofeje, ale nemám to zapotřebí, zasvěcení ví, posílám je jen nejbližším kamarádům, jiank o tom prstreuhovi pokud ta nádrž byla na sev. moravě, tak vím o čem je řeč, sám jsem tam letos byl a pomáhal dva týdny při tření…z tvého příspěvku jsem pochopil, že jsme na tom úplně stejně, máme přístup na lokality o kterých se ostatním(krom pytláků ani nezdá), ale nehodlám naši činnost rozebírat ani tady ani nikde jinde, ačkoliv mě to tolikrát lákalo pochlubit se, ale nemá to smysl, čím míň se toho někteří lidi dozví tím líp…
bod 2, kapraře jsem si nevymyslel, pochybuju, že se přizná, ačkoliv chodí na chytej…ja jeho nick prozrazovat nebudu, ale vím co jsem viděl a je mi líto, že to bereš takle…
reagovat - Sobota 5. prosince 2009 ve 21:27 ® Robur
-
kdysi dávno, jsme si brali ryby z každé rybačy. ne že bychom byli nějací top lovci, ale vždy po návratu se bílá ryba zblajzla na pánvičce. Kapr počkal na nedělní oběd. Když šla bílá ryba hodně, tak se to pak rozdalo známejm. Každopádně jsme mírovou rybu brali vždy. Tím chci říct, že tehdy mně to připadalo normální.
reagovat - Sobota 5. prosince 2009 v 18:25 ®
-
a ešte čo sa týka toho,že kaprár púšťa kapre a berie ostroretky:je to jeho voľba,pokiaľ dodrží dennú úlovkovú normu,ryby majú lovnú mieru a nie je to v čase hájenia,popr.chytanie zakázaným spôsobom,tak sa ničoho nedopustil…Ale ja jednoducho neverím,že niekto,kto ide na ryby s vedomím,že je na love a ryba ide na tanier,dá prednosť ostroretke s plno kosťami,špecifickým(nechcem napísať hnusným)zápachom a čiernym vnútrajškom brušnej časti,pred ľahko uloviteľným násaďákom…Tomu neverím,to si si vymyslel a ver tomu,že ja sa dokážem vžiť do kože lovca:)V prvom rade idem uloviť rybu a to či ju pustím,je až druhotná vec,čím som starší,tak víťazí lenivosť,pred pažravosťou:D
reagovat - Sobota 5. prosince 2009 v 18:11 ® reakce na …
-
Ciffik:nechcem ti brať ilúzie,ale čo sa týka nádrží na pitnú vodu,tak bývajú plundrované viac,ako zväzovky. Jedná sa totiž o toho,kto tú vodu spravuje,v tomto prípade je to Povodí Odry a zodpovedne ti môžem povedať,že práve oni si tam robia,čo chcú… Osobne sa zúčastňujem ichtyologického prieskumu,pod vedením ichtyológa SRZ Rada Žilina (ing.PeterBeleš)s našou skupinou vykonávame túto činnosť po slovensku a zúčastnil som sa aj nejakých odlovov na sev. morave. Všade je to to isté.Áno sú tam veľké ryby,ale tieto vody slúžia fak len pre vyvolených,čo je samozrejme dobre,ale keďže tieto priehrady sú väčšinou v zložitých aglomeráciach,tak čelia nájazdom pytliakov. Fotky veľkých rýb z týchto vôd tu nebudem dávať,lebo jedna taká fotografia sa ocitla na MRKu a rozpútala sa tam divoká diskusia,ako na slovensku vraždíme trofejné ryby a ešte k tomu v dobe hájenia.Jednalo sa o pstruha potočného,mal tuším okolo 80 cm,a napriek tomu,že bol približne 20 rokov v jazere,tak ostal v pôvodnej forme,bez mimikry jazeráka…
reagovat - Sobota 5. prosince 2009 v 1:05 ® rgb23 reakce na …
-
Alov> ono jestli bude opravdu součástí povinné výbavy jak píšeš podložka pod ryby, pak opravdu radši budu pytlačit. Jestli jsem letos od vody vytáhl 5 duháků, tak jenom protože zažrali červa a nedali si šanci ho vytáhnout bez újmy na zdraví
reagovat - Sobota 5. prosince 2009 v 0:44 ® rgb23 reakce na …
-
Alov> budoucí rř pro rok 2010 jsem ještě nečetl a popravdě, s četností kontrol mě ani moc netrápí. Ono mi ty novinky časem někdo u vody řekne. Vlastně zapomněl jsem říct že si neplánuji koupit ani povolenku, protože rs vidím x desítek až stovek metrů dopředu tak 2× do roka. Ryby letos neberou, tak proč to platit
reagovat - Pátek 4. prosince 2009 v 10:05 ® Alov
-
Mě osobně zdražení povolenky o „pár korun“ neštve.Je spousta jiných věcí, které člověka u vody nakrknou. Já se spíš pozastavuju nad novinkama v RŘ pro příští rok. Má být povinná podložka pod ryby, což je supr, ale na druhou stranu podběrák v povinné výbavě stále chybí. A tak by se dalo pokračovat do nekonečna. Takže noty at klidně podraží. Pokud to přinese lepší kulturu v rybařině, tak klidně. I když o tom více než jen pochybuju
reagovat - Čtvrtek 3. prosince 2009 v 17:38 ® Ciffik reakce na …
-
osprey> v anglii jsem sice nebyl, ale přes výzkum se dostanu na vodní plochy v čr, kam se nikdo jiný v životě nepodívá (většinou pitné vody) a můžu ti říct pitný vody – neobhospodařované jsou fantastické, člověk si uvědomí co by mohlo být, kdyby lidi smýšleli jinak…řeknu ti hejna 60–70cm cejnů, plotice ke kg, dravci raději ani nemluvím…nádhera…
ono nejhorší na tom je, že to není tak lehké jak si myslíme…třeba když vemem ty ostré, tak vysazování ostrých z jiných povodí nebo z jiných zemí není z pohledu genetiky to nejlepší, taky netvrdím, že je to nutné…jen by bylo fajn, kdyby se nad tím konečně někdo zamyslel a učinil některé kroky k jejich ,, stabilizaci,, …prostě nechápu jak mohou mít tyto ryby (parma ostrá podoustev) míru a neomezený počet 7kg denně…nad tím pláču
od masení je tu kapr, duhák…za tím si stojím a je mi jedno komu se to nelíbí…
reagovat - Čtvrtek 3. prosince 2009 v 17:29 ® Ciffik reakce na …
-
tucnak11> zas tak jsem to nemyslel…bylo to myšleno tak, že přeci jen se tu cpe více kaprů a ostatní ryby jim jsou u prd…
reagovat - Čtvrtek 3. prosince 2009 v 15:31 ® tucnak11 reakce na …
-
Ciffik> Kamarade to ja zase ti zavidim tych kapru.Tady na Valašsku a Přerovsku Ostryh a podoustvu je mraky,dno se někdy třpiči ot ryb jak se převraceji plus parmy,jen zase my mamy problem chytit kapra.Ostrych tak za den 50 60 kousku mezi nima podoustev řaden problem jen s kaprem.Ja neberu ryby v 98 procenteh někd na hutiuvku.
reagovat - Čtvrtek 3. prosince 2009 v 8:41 ® hraji reakce na …
-
osprey> nebude sloveno tam, kde má hospodář rozum a reofilní ryby vhodným opatřením chrání, ať už celoročním hájením a nebo zvýšenou mírou. A ukazuje se, alespoň u nás na řece, že kaprolovci (násaďákolovci) nezvládnou ulovit ryby v proudu tak úspěšně jako hloupé násaďáky a tak je to moc nebaví. Na rybníku je to snazší
reagovat - Čtvrtek 3. prosince 2009 v 1:37 ® rgb23
-
nemám s tím problém, 1750 peněz za MP povolenku na celý rok není až tak drastické, k porovnání se soukromáky spíše směšné
reagovatco je u vody poznat nemá nic společného s cenou povolenky, ale morálkou rybářů. Za dva tisíce natankuji plnou nádrž auta, koupím si 2 bagety + jeden nákup na 2 dny pro jednu osobu… za stejné prachy mám možnost 1 rok chytat ryby a odnést si jich od vody legálně tipnu za pár až několik tisíc. Když to vezmu z druhé strany otázky, jenom v naší organizaci máme letos dva nové revíry bez omezené docházky, z něčeho se musí zaplatit zarybnění, RS, základní údržba atd… Uměl bych si představit i mnohem dražší povolenku s vyšším komfortem rybaření. Jestli průměrný rybář ročně zaplatí příkladem 5000,– za návnady, nástrahy, nový prut, vlasce atd. a ani nemrkne, nevím proč by si měl stěžovat že zaplatí o 6 stovek víc za celoroční povolenku. Řešit navýšení o 6 stovek ročně je prostě směšné a nikdo nikoho nenutí to platit.
- Středa 2. prosince 2009 ve 20:39 ® osprey reakce na …
-
Ciffik> Nikoho jsi neurazil. Maximálně se někdo urazí sám.
POdívej se na řeky v Anglii. Víš proč tam mají tolik parem, tloušťů, kilové plotice a šedesátky cejny? Protože tam netvoří 90% biomasy kapr. Toho dávají hlavně na stojáky.
U nás je kapr ikona rybaření. Fakt je, že až masajstvo vlítne na říční druhy, které rostou do slušné velikosti deset let, tak bude rychle sloveno.
reagovat - Středa 2. prosince 2009 v 9:46 ® Ciffik reakce na …
-
osprey> to si piš, že to nebudou mít lehké…letos jsem byl svědkem něčeho, co mi naprosto vyrazilo dech, jednoho kapraře zapřísáhlého chyť a pusť kaprů, jsem potkal na řece jak drtí ostroretky…jsem se ho ptal jestli si dělá srandu, proč si neveme místo ostroretek kapra, kterýho vysazujou ve velkým všude…odpověď: jseš blázen? kapra? ani náhodou…myslím, že v této republice už více lidí ,,ujíždí na trendy rybolovných technikách,, které jim zatemní mozek nebo já nevím…
pochopí někdy někdo, že kapr a duhák nejsou jediné ryby…jsem teda ještě u nás neviděl, že by nasadili ostroretky, parmy, podoustve…nebo alespoň řešili jejich osud…za dobrou chytačkou ostrých a parem jezdím cca 100km a je mi na nic, že tu máme narvané vody kaprem…
nemám nic proti kaprařům (jsem za ně rád jelikož je pak míň lidí na mých oblíbených říčkách, slepých ramenech atd..,)
omlouvám se pokud jsem někoho urazil…osprey mi nahrál…tohle je téma, které mě neuvěřitelně štve…
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 ve 21:27 ® kraui
-
Všem děkuji za názory. jo ještě si myslím že čim bude povolenka dražší tak ryb možná ještě ubyde, masaři začnou vodu plundrovat ještě víc. ještě jednou děkuji všem na názory moc jsem nevěřil že se toto téma moc chytne, mohlo by být možná nějaké lepši a pořádně to probrat.
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 ve 21:18 ® kraui
-
souhlasím s tebou já letos neměl ani jednu ryb. kontrolu!
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 ve 21:14 ® osprey
-
Jasně. Já si o našem národu nedělám iluze. Pokud se nalejou do systému peníze, první, o co se někdo pokusí, bude z nich kus urvat.
Je třeba vytvořit podmínky, aby bylo hospodaření jednoduché a průhledné.
To ale vyžaduje zájem veřejnosti. Proto se už roky snažím masírovat veřejné mínění. Mě konkrétně třeba děsí představa, že naše vody skončí z velké části jako kapro a duhákodromy. Původní druhy to nebudou mít zrovna lehké.
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 v 17:57 ® Ciffik reakce na …
-
osprey> tak pod to bych se taky podepsal…v takovém to případě bych si klidně připlatil, když bych věděl, že to má smysl, ale teď jim 5000 nedám…ani nápad
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 v 9:50 ® tomashr reakce na …
-
osprey> Problém je v tom, že dost lidí (ale určitě ne všichni a kdoví zda aspoň většina) by akceptovala nárůst cen při zlepšení „služeb“. Jenže bohužel je dost na místě obava, že ve výsledku by zvednutí cen bylo skutečně pouhým zdražením a u vody by byl rozdíl blízký nule
reagovatSám za sebe musím říct, že se dění po nových výběrových řízeních na uživatele revírů (2014?) docela bojím…
- Úterý 1. prosince 2009 v 6:03 ® kety.vydra
-
hraji> Naprosto souhlasím s – 30.listopadu 11.36 h Osprey : Není co dodat.
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 v 0:58 ® osprey
-
Bohužel, opravdu je nutné, aby v budoucnu došlo v rybařině k narovnání cen. Spoléhat na dobrovolnickou práci nadšenců nepůjde do nekonečna a pokud se má zlepšit kvalita zarybnění, budou potřeba kvalitní hospodáři, ostraha revírů a třeba i právníci, aby rybáři nebyli jen pasivními diváky, když jim nejlepší partie revíru valchuje bagr.
Bude to ale na dlouho a neobejde se to bez nějakého toho skřípění zubů.
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 v 15:22 ® tucnak11
-
Panove jak by povolenka stala 2000 tys furt to neni drahe.Berte to že je na cely rok.A delši věc odpočinek odreagovani se po tydnovej pracy a stresu je to lek nenahraditely jinnyma lekami.Mlouvim jen o tych rybařych co opravdu idou si odpočnout.Inni berou trohu inač.Za 1750 kč mužu chytat na svazove vodě a to je sakra obrovske terytorium, za cely rok bym nedokazal obět všehne reviry.Su někteřy co přepočitaji povolenku aby se mu vratila na ryby,jen si neuvědomuji cena povolenky by mu stačila na 10 kapru max a konči.
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 ve 14:20 ® hraji
-
Chudáci golfisti, drahé to je, míčky ztrácejí a ještě si domů můžou odnést tak maximálně psí exkrement na fajnové botě.
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 ve 13:29 ® Jeff
-
tomashr> Jaj, sem to napsal blbě no.
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 ve 13:27 ® Hora
-
Sander> jo,vzpomněl jsem si,že ještě máš pstruhovku + brigádu(když jsem klusal na odpolední).
reagovat