Chytej.cz

Naviják na feeder necteno

28.11.2009 | pextr | 9.054 zobrazení | 43 odpovědí

Doporučte mi prosím naviják na feeder okolo 800 Kč. Našel jsem tenhle, ale nevím jestli bude dobrý http://www.rybarskepotreby-sobol.cz/…-2500-fa.htm

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 22. prosince 2009 v 18:37 ® tom_f reakce na …
tom_f

Jak.novi> taky ho používam od začátku sem sním neměl problém

reagovat
Čtvrtek 3. prosince 2009 v 16:32 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

proutnik> Je starej, ale perfektní. Zatím si nemůžu stěžovat.

reagovat
Čtvrtek 3. prosince 2009 v 16:22 ® proutnik reakce na …
proutnik

Jak.novi> jo jo okuma taky ho doma mam

reagovat
Čtvrtek 3. prosince 2009 v 16:17 ® Jak.novi
Jak.novi

Dobrý je i tento kolovrátek od okumy. Je to už starý děda, ale svou funkci zvládá oparvdu dobře. Omluva za kvalitu fotky, foceno mobilem.

reagovat
foto/forum/2009/th-img11176.jpg
Středa 2. prosince 2009 ve 14:11 ® Acrewmog

Toho navijáku je vážně škoda. Byl to jeden z designově nejpovedenějších co jsem zatím měl. Koupil jsem ho z druhé ruky takže je možné, že to na tom taky mělo svůj podíl. Bez těch chyb bych do něj za 999 Kč klidně šel.

reagovat
Středa 2. prosince 2009 v 11:39 ® osprey reakce na …
osprey

spike-cz> Proč bys byl černá ovce, bait používá na feederu dost lidí, přesně z těch důvodů, které popisuješ.

Acrewmog> Tak to je přesně ten, o kterém píšu níž. Vzhledově pěkný, chodí slušně. Že si, sakra, soudruzi v Číně nechali utéct takovou chybu:-)

To je pak smysl těchhle diskuzí – zjistit, s čím člověk opravdu může pár let chytat.

reagovat
Středa 2. prosince 2009 v 10:30 ® Acrewmog

Jak se tak dívám na ten Jaxon VX Machine tak mi hodně připomíná tento naviják od spro http://www.rybarskysvet.cz/…sman-sw-spro má dokonce druhou náhradní cívku a je jen za 999 Kč. Ale měl jsem ho a vlasec i velikosti 0.18 se mi dostával pod rolničku a totálně ho po chvíli odrovnal. A brzda se strašně lepila. Ale designově velmi povedený.

reagovat
Středa 2. prosince 2009 v 10:06 ® spike-cz
spike-cz

Asi určitě budu černou ovcí, ale používám tenhle naviják a úplně mi vyhovuje.. http://rybarskysvet.cz/…s-10300-spro
Ano, je to baitruner (30) a používám ho proto, že možnost volnoběžky využiju dost a dost hlavně v létě a kapr mi pak nesebere prut. Například. Co se týče chodu, úplně bez připomínek, tělo je pogumované a vypadá jako právě vybalené z krabice.

reagovat
Středa 2. prosince 2009 v 9:46 ® Acrewmog

Jedinou slabinou je, že jsou to všechno navijáky s přední brzdou a ta nemusí někomu vyhovovat. Ale dá se na ni dobře zvyknout. Já s ní ze začátku docela bojoval, ale nakonec v ní vidím výhodu, že se dá cívka pěkně brzdit rukou a člověk nemusí přehmatávat.

reagovat
Středa 2. prosince 2009 v 9:40 ® Acrewmog

Já osobně na feeder používán Spro Blue Arc a jsem nadmíru spokojen. Koupil jsem ho v akci za 1155 Kč a za ty peníze opravdu hodně slušná věc. Taky mám už zmiňovany Team Dragon 720ix taky koupen ve slevě za 968 Kč a velmi mile mě překvapil zpracováním a kvalitou materiálů. Jinak hodně lidí vychvaluje Tubertini Sirio a tady jsem viděl i Spro Passion. Jedná se všechno o klony modelů od firmy Ryobi a řekl bych dost povedených. V téhle kategorii se nedá moc šlápnout vedle. A hlavně za velmi slušné peníze.

reagovat
Středa 2. prosince 2009 ve 2:14 ® Jak.novi
Jak.novi

Poslední dobou rád používám tento od Šimána.

reagovat
foto/forum/2009/th-img11168.jpg
Úterý 1. prosince 2009 ve 22:28 ® skwor reakce na …
skwor

tomashr> Díky, nad 40g většinou nejdu, tak by chvíli držet měl.

reagovat
Úterý 1. prosince 2009 ve 22:26 ® tomashr reakce na …

skwor> Zatím krmítka Stradic snáší (maximum asi 50g zátěž, cca 70g s krmením, normálně ale tak do těch 30–40g), ale docela se bojím – přece jen jsem to kupoval jako naviják na plavanou a tak to taky myslelo Shimano, takže nemám zcela čisté svědomí. Ale zatím drží. Mimochodem 2500 a 3000 jsou podle všeho stejné, liší se jen cívky (3000 má ty mělké), už jsem zkoušel cívky prohazovat a nezdá se, že by to dělalo problém.

reagovat
Úterý 1. prosince 2009 ve 22:16 ® sus1 reakce na …

osprey> No můžu tě říct,že sem měl v ruce naviják od mivardi,hodně vzhledově podobnej redovi,stál taky něco kolem 1200Kč ,ale to bylo jako když točíš navijákem od vietnamců.Děs.

reagovat
Úterý 1. prosince 2009 ve 22:08 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> To je ono. Jak se přeleze ta tisícovka, tak už to jde. Horší je to s těmi za 800, jak hledá zadavatel otázky. Tam je lepší počkat, až se nějaký ten 1000+ ocitne ve slevě.

reagovat
Úterý 1. prosince 2009 ve 22:05 ® sus1 reakce na …

osprey> Zatim fakt bez problémů.Dával jsem za něj 1200 ale to neni podstatný.Možná bych se nebál ani jít do siria.Mam ho letos na vláčce,takže teda první rok,ale je tam více v provozu,což na feedru určitě nebude.Taktéž v pořádku.Cena?Pla­til jsem 1230Kč na jaře.

reagovat
Úterý 1. prosince 2009 ve 22:05 ® skwor reakce na …
skwor

tomashr> Já mám právě 2500 GTM-RB. Jak zvládá krmítka kolem 30g? Docela jsem se toho bál, na rychlý převod nejsem zvyklý a netuším, co má za střeva.

reagovat
Úterý 1. prosince 2009 ve 22:03 ® tomashr reakce na …

skwor> Jo, Stradic 3000S už mám nějakou dobu, tak tam bych věřil, že bude dobrý dlouhodobě, teď mi přibyl ještě 2500 (využil jsem výprodeje verze RB v souvislosti s nástupem RC pro příští rok) a ten přišel taky v dobrém stavu, tady si ovšem musím na zkušenosti teprve počkat.

reagovat
Úterý 1. prosince 2009 ve 22:02 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> To vůbec nevypadá špatně.

tomashr: Ta drahá Shimana jsem si mohl koupit proto, že jsem skoro deset let nekoupil naviják, bo ta stará černá Aera prostě nejdou strhat.

Z těch levných ucházejících mě napadá ještě Okuma Zeon, jestli se ještě dělá. Ale obecně Okuma celkem ujde.

reagovat
Úterý 1. prosince 2009 ve 22:01 ® tomashr reakce na …

Sander> Ono je hlavně nutno dodat, že kuličkové ložisko nemusí být zas až takové štěstí – dá opravdu lehčí chod, jenže to platí po zakoupení, chování po čase a třeba navlhnutí je někdy diskutabilní a dost často se ukáže, že dobře řešené kluzné ložisko má sice odpory o něco větší, jenže na té hodnotě zůstanou skoro trvale, zatímco kuličkové se horší. Mohl bych dlouze vyprávět z jiného oboru – špičkové modely rádiem řízených aut. Tam máš ložisek třeba dvacet a po každém závodě abys udělal sborku-rozborku a pěkně každé samostatně otestoval – zjistíš neskutečné rozdíly mezi jednotlivými kusy. Tak pěkně vyprat v petroleji (ideálně ultrazvukem), namazat – fakt bych chtěl vidět, kdo tohle dělá s navijákem a vsadím se, že kdybych nějaký naviják takto rozebral, tak buudou ta ložiska po roce užívání minimálně zčásti dost katastrofální :-((

reagovat
Úterý 1. prosince 2009 ve 21:58 ® sus1

Já používam s úspěchem tohle – 2 roky.Já mám 740,zde je 730.Doposud bez jediné chybyčky. http://rybarskysvet.cz/…-fd-730-spro

reagovat
Úterý 1. prosince 2009 ve 21:56 ® skwor reakce na …
skwor

tomashr> Spokojenost se Stradicem? Mám ho krátce taky, ale zatím nebyl čas na pořádný test.

reagovat
Úterý 1. prosince 2009 ve 21:54 ® tomashr reakce na …

osprey> Já vím, u tebe jsou k vidění Shimana z cenových kategorií, které fakt nemám – já končím dvěma kusy Stradicu GTM-RB (které jsou mimochodem pro moje potřeby vynikající).

reagovat
Úterý 1. prosince 2009 ve 21:53 ® tomashr reakce na …

osprey> No jo, jenže to Nexave s dvěma kovovými cívkami máš taky jen těsně přes tisíc… Já netvrdím, že nejsou jiné navijáky dobré – jsou, viz třeba to Asahi-Trabbuco FCX, které jsem tu odkazoval, nebo třeba ta Sirio/Ryobi (jak jsi třeba viděl na tom mém lehkém vláčáku). Jenže zjistíš, že ten rozdíl ceny porovnatelného navijáku proti Shimanu je pár procent, maximálně třeba 20%, ale obvykle spíš méně. To je fajn, jenže je to trochu rozdíl proti výkřikům z diskusí, kde se běžně píše o „půlce“ či ještě méně – tohle už ale osobně potvrdit nemohu ani náhodou…

reagovat
Úterý 1. prosince 2009 ve 21:52 ® osprey reakce na …
osprey

Sander> Díky. To jenom dokazuje, že není nad praktickou zkušenost a zatočit si v krámu nestačí.

Šest ložisek má ta verze, co dodává SPRO. Je otázka, jak si nechali ošetřit tu rolnu.

tomashr: Hlavně neber mou snahu hledat alternativu jako zpochybnění tvého tvrzení. Já jedu v Shimanech od roku 1992.

reagovat
Úterý 1. prosince 2009 ve 21:44 ® Sander
Sander

osprey > Jaxon VX Machine, těch ložisek tuším dokonce 10, ale všechna jsou v globálu naprosto k ničemu, když chybí jedno v rolničce. Bez osobního zásahu celkem nepoužitelný naviják, pokud je ona rolnička zatížená – a to je při každém zdolávání ryby nebo vytahování montáže.

Udělal na mě dojem velice hladký a vyvážený chod, cívka o velkém průměru (to já rád).

ALE NEBRAT.

Jo, a kovová cívka je jen jedna, druhá je plast.

reagovat
Úterý 1. prosince 2009 ve 21:40 ® osprey reakce na …
osprey

tomashr> Už jsem zapomněl, co to koupil Sander za cenu litr za kus. Prodávalo to SPRO i Jaxon. Masivní kovová věc, cívky bytelné a z kovu, asi 6 ložisek, chod velmi solidní. Udělalo to na mě velký dojem. Kouknu se, co to bylo zač.

reagovat
Úterý 1. prosince 2009 ve 20:44 ® tomashr reakce na …

Acrewmog> Hele ono je to těžký… Já teď po návratu k rybám začal se Shimanem. Po čase mě nahlodaly ty námitky o předraženosti atd. a koupil jsem leccos od jiných firem, nicméně postupem času musím říct, že Shimanu zas přicházím na chuť hlavně právě u navijáků (u prutů je to diskutabilnější). Shimana nejsou nějaký zázrak, poznámky o vyšší ceně nejsou úplně mimo, jenže na druhé straně jsem ještě nenarazil na něco vyloženě špatného, což o konkurenci říct nemůžu. Když vezmu třeba to v tomto threadu zmíněné Nexave, tak mě popravdě na trhu nenapadá za danou cenu něco výrazně lepšího (s dvěma plnohodnotnými cívkami, to je leckde nutno připočítat!). Já bych sice ze Shimana nedělal kult, ale na druhé straně mi přijde stejně nesmyslné i to klišé o jeho předraženosti a nadávky na něj…

reagovat
Úterý 1. prosince 2009 ve 20:28 ® Acrewmog

Já měl Shimano Exage to je o 2 třídy vyšší než Catana a teda za ty peníze rozhodně nestojí. Platíš jen za značku, která navíc za moc nestojí. Všichni jí vychvalujou do nebe, ale kvalita se rozhodně nerovná ceně. Myslím, že Shimano na tom bude za chvíli jako Shakespeare. V minulosti dělala navijáky v Japonsku a nikdo na ně nedal dopustit a teď to vyrábějí kdo ví kde a taky to podle toho vypadá. Nenech se na to nalákat tak jako já a di do toho Dragona jak ti radí Sander. Za ty peníze seženeš jen těžko lepší naviják.

reagovat
Pondělí 30. listopadu 2009 v 18:03 ® spike
spike

já na feeder používám tento naviják a jsem s ním nadmíru spokojen. Mám akorát jiný desing mám modro černý. http://www.rybarskepotreby-zima.cz/…-40-191.html

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1