Chytej.cz

Tření v navijáku necteno

18.11.2009 | FISHERBOY | 7.101 zobrazení | 46 odpovědí

Zdravím, obracím se na Vás s dotazem, žádostí o radu, tip, či nápad, jak vyřešit můj problém. Na mém přívlačovém navijáku jsem po určité době spokojeného používání(cca 3 měsíce) zaznamenal místy tření, který způsobovalo takový ,,šumivý" zvuk. zkoušel jsem naviják rozebrat , promazat, houby platny.. při poslední vycházce se stav zhoršil, ze při jakémkoli navíjení to uz fakt ,,chrčí". Když sundám cívku a motám jen tak , tak to nechrčí tolik jako se zátěží, ale i tak zvuk slyším. čím to je?? jak to odstanit?? nevíte někdo?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pondělí 30. listopadu 2009 ve 20:49 ® PetrC reakce na …

FISHERBOY> já ne, to on. Já jsem přes počty.

reagovat
Pondělí 30. listopadu 2009 ve 20:31 ® FISHERBOY
FISHERBOY

tak pokud jste to vYděli, jak říkáte, tak to bylo asi tvrdý :-D :D:D

reagovat
Pondělí 30. listopadu 2009 ve 20:22 ® PetrC reakce na …

Piranha> vyděl si tři rákosy dvěma puškvorci…

reagovat
Pondělí 30. listopadu 2009 v 19:21 ® Piranha
Piranha

Vyděl jsem tření v rákosí, ale v naviáaku ne :-)):-P

reagovat
Neděle 29. listopadu 2009 v 11:28 ® PetrC reakce na …

FISHERBOY> takže jsme problém nejspíš vyřešili, že? Jak tu už bylo napsáno, problémem je poškozené ložisko v kladce, takže jediné co pomůže, je jeho výměna. No a pokud máš naviják v záruce, tak šup s ním k obchodníkovi u kterého jsi ho koupil, ať zajistí opravu.

reagovat
Pátek 27. listopadu 2009 ve 20:05 ® FISHERBOY reakce na …
FISHERBOY

PetrC> omlouvam se za delší odmlku.. Kdyz to uchopím tak jak říkáš a začnu tlačit na kličku (kdyz navíjím vlasec) tak slyším ono chrčeníí, ale kdyz sundám cívku, nebo když nemam v rolničce vlasec, tak slyším čistej chod navijáku..

reagovat
Pondělí 23. listopadu 2009 ve 14:29 ® PetrC reakce na …

hraji> přesně tak, mělo by být veselo.

Vím, že mnoho kolegů raději svěří navijáky servisu, případně na jejich údržbu z vysoka prdí. Ovšem většina těch, které znám a vím, že se o navijáky stará, se stará zodpovědně a svým miláčkům dělá dobře. A zaručeně lépe, než kdejaký servis, kde… Ale to sem nepatří.

Ano, zadavatel otázky se měl vyjadřovat konkrétněji, ovšem očividně už má jiné starosti.

A co tvůj text, co se stane bájí? Dle mého zmizí v záplavě veselých názorů zcela vážně tvářících se pisatelů.

reagovat
Pondělí 23. listopadu 2009 ve 13:21 ® hraji reakce na …
hraji

PetrC> tvůj názor respektuji, i já se pobavil při čtení popisu možných příčin, které vůbec nereflektovaly skutečnosti, které popsal zadavatel. Ale moje zkušenosti jsou takové, že naprostá většina normálních rybářů navijáky tím, že jej rozmontují, spíš ublíží. Navíc se ukázalo, že pod rozděláním navijáku měl zadavatel na mysli pouhé sundání cívky, což je také úsměvné. Takže dál přemýšlím, která část ze mnou napsaného textu se stane bájí.

reagovat
Pondělí 23. listopadu 2009 v 10:57 ® PetrC reakce na …

hraji> rád ti odpovím.

Většinou si nic nemyslím, ale nejsem jediný, kdo si většinu spravím sám. Osobně se domnívám, že jakýkoliv zásah do mých navijáků ze strany servisu je k horšímu. Toto vím naprosto přesně. To samozřejmě neznamená, že jsem normální (a rybář k tomu).

Nechci tu komentovat to, zda je kolega amatér, či zdatný mechanik. Můj názor se týká jen a pouze níže napsaných názorů a dle mého názoru jsou tyto názory názornou ukázkou jak názorně šířit mezi lidem blbiny, ze kterých se časem stanou legendy, báje, pověry apod. Tolik můj názor.

reagovat
Pondělí 23. listopadu 2009 v 9:31 ® hraji reakce na …
hraji

PetrC> mohu se zeptat, co ti na tomto názoru přijde jako nesprávné?

" Proč si všichni Češi myslí, že musí všechno spravit sami? Na to je reklamace a servis. Osobně si myslím, že jakýkoliv zásah do navijáku ze strany normálního rybáře je k horšímu."

Již z popisu závady se dalo celkem lehce vydedukovat, že FISHERBOY je, při vší úctě, amatér a nikoliv mechanik.

reagovat
Neděle 22. listopadu 2009 v 11:17 ® PetrC reakce na …

FISHERBOY>

„Pokud je to bez cívky tišší, může se stát, že jsi třeba stratil podložku pod cívku a teď se v nějakém místě může opírat o buben.“

„cormoran- taky me to napadlo zkusím to nejako okouknout… nebo vymenit vlasec , treba to bude i tím…ten můj ma uz dost za sebou…“

„nehodils tlamu a nenarazil jsi cívku může být ohlá osička na které je cívka nasazena“

„Je to ložisko na rolničce.Zkus ho namazat a uvidíš.Když je v otáčkách a ještě se zátěží tak právě takto šumí.Sundání cívky na to nemá vliv.“

„Buď je ohnutá oska nebo…“

" Proč si všichni Češi myslí, že musí všechno spravit sami? Na to je reklamace a servis. Osobně si myslím, že jakýkoliv zásah do navijáku ze strany normálního rybáře je k horšímu."

„Pokud už použiješ WD,tak dokonale vytřít a namazat.“

Na něco se tě zeptám, jo? Co slyšíš a cítíš, když: uchopíš naviják dvěma prsty za tělo tak, abys mohl přiložit patku navijáku k uchu a ukazováčkem druhé ruky lehce a pomalu otáčíš kličkou. Ale pozor, ukazováčkem pouze tlač na kličku, nechytej madlo. Jinak prd ucítíš.

Tak pak dej vědět, jo?

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 ve 23:43 ® FISHERBOY reakce na …
FISHERBOY

PetrC> tak směle do toho…co považuješ za kravinu a čemu se vyvarovat…

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 v 16:53 ® PetrC reakce na …

FISHERBOY> jde vo to, kolik nesmyslnejch nesmyslů sou lidi schopni vyplodit a hodit to sem. Jasně, chtěj poradit, ale proč nepřemejšlej dřív, než něco napíšou.

Jasně, co člověk, to názor, ale trocha selskýho rozumu většinou stačí. No jo, ale to by byly některý votázky téměř bez vodpovědí, že?

Ale jo, příznávám – rád si rejpnu. Ale tentokrát to myslím dobře, tedy pokaždý to myslím dobře. Ale nemoch sem vodolat. Ale třeba se dobereme k jádru.

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 v 16:30 ® FISHERBOY reakce na …
FISHERBOY

PetrC> co se ti nezdá?

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 v 16:21 ® džigit reakce na …

Sorry, GT85 a ne 2.Nevím,kde jsem to vzal:-)

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 v 10:35 ® PetrC

Ty vole, to sou věci. To snad ani není možný. To je k nevíře. To je neskutečný. To je…

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 v 11:33 ® Fugas

Vlastním 2 navijáky ABU CARDINAL PRO více jak 10 let a mam pocit že šustí skoro od začátku. Na funkci to ale nemá žádnej vliv, maji stále hladkej chod a překlápí, vše až na gumu na kličce funguje. Nikdy jsem je nerozebíral ani nemazal, přiznávám – jsem prase:-) . Zdá se, že nové stroje můžu zase o sezónu odložit, i když vím že současné navijáky jsou zase o kus dál.

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 v 11:06 ® džigit reakce na …

regulus> taky jsem si vybral Spro,ale BlueArc.Má „o něco méně“ :-) ložisek.První dojmy jsou velice pozitivní-prostě docela dost muziky za málo peněz…

reagovat
foto/forum/2009/th-img10976.jpg
Pátek 20. listopadu 2009 v 10:58 ® džigit reakce na …

FISHERBOY> jenom doplnění k mazání.Pokud už použiješ WD,tak dokonale vytřít a namazat.Mám velice dobré zkušenosti s Yarroline-lithiová vazelina,otře­suvzdorná,vodo­odpudivá,anti­korozní a vizkozitně stálá při –20 až +120.Na jemnější a rychle se točící věci,kde nechceš mazivem přidat na odporu použij teflon.olej GT2.Obojí koupeno v cyklo prodejně.Není to nejlevnější,ale patří mezi nejlepší. :-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img10975.jpg
Pátek 20. listopadu 2009 v 8:00 ® Kazan reakce na …

FISHERBOY> zkus kouknout na tenhle http://www.topfishing.eu/…----511.html je to sice o nějaké to kilčo navíc ale je to držák a 2 kovové cívky navíc. Pokud proběhneš recenze pěje se na něj chvála.

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 v 0:55 ® FISHERBOY
FISHERBOY

ale co jsem se tedka dočetl, tak hodne lidi ma problem s namotavaním vlasce pod matici cívky..tudiz musi preklapet rukou a to ja teda nedelam…ja preklapuji páčkou.....

reagovat
Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 23:55 ® FISHERBOY reakce na …
FISHERBOY

regulus> no nevypadá špatně..a za docela přijatelny peníze..

reagovat
Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 23:30 ® regulus reakce na …
regulus

FISHERBOY> no musím trochu napravit svůj předchozí příspěvek. Nezastírám svoji nechuť možná až alergii, vůdči Shimanu, protože to je jedinej naviják, co se sice ne mě, ale mým synům doslova rozpadl (dokonce hned dva za necelý tři roky) a ani omylem to nebyla ta nějaká levná verze, takže od téhle značky si už nikdy v životě nic nekoupím, z druhé strany musím připustit, že mám dvě Shimana co už skoro 20 let fungují no problematica, ovšem to je asi ještě z časů co se to dělalo jaksi košér. Pokud vezmu sice ne přímo svoje zkušenosti, ale tak nějak obecně je na tom dobře s preferencema SPRO RED ARC, myslím, že by s stálo se nad tím zamyslet.

Ani omylem nehodlám nějak radit nebo někoho na něco přesvědčovat, před nějakými dvěma nebo třemi lety jsme tu s jedním kolegou měli anabázi na téma navijáku Shakespeare, měli jsme oba stejnej typ, konkrétní stejnou velikost, já byl nad míru spokojenej a on nasranej, protože jemu něco nefungovalo jak mělo. Důvod závady je pro mne dodnes záhadou.

reagovat
Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 22:08 ® FISHERBOY reakce na …
FISHERBOY

Kazan> Děkuji Ti moc ..určitě to pročtu… snad vyberu dobrej kousek:-)

reagovat
Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 22:04 ® Kazan reakce na …

FISHERBOY> pokud ti mohu doporučit najdi si zde fora o nákupu navijáků na vláčku, je toho tu dost něco si počteš na trochu tě to navede, případně některé z for obnov, počítej s tím že bude nutno vědět co chceš vláčet, k jakému prutu má být naviják a v neposlední ředě kolik můžeš investovat.

reagovat
Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 21:59 ® FISHERBOY reakce na …
FISHERBOY

Kazan> jj je to taky možnost, ale pokud by jsi mohl, hoď mi sem odkaz dobrého navijáku – podle tebe.. o toto bych rád poprosil i ostatní kteří toto čtou…ukažte mi , co je podle vás dobrej naviják na vláčku… (berte ze jsem student a nemam prachy na naviják za 5 litrů) .. nevyznam se v tom , proto si rád necham poradit. díky díky díky.

reagovat
Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 21:55 ® Kazan reakce na …

FISHERBOY> pokud se rozhodneš pro exage na bohemiafishing.cz jsou zhruba o kilčo levnější

reagovat
Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 21:53 ® Kazan reakce na …

FISHERBOY> Chtěl jsi názor tak tady jeden máš :-) Pokud máš vyhrazených zhruba 15 stovek na naviják, byl by asi lepší exage s přední brzdou. (Pokud srovnám sedonu a sradica co mám doma tak zadní brzda s bojovkou stojí oproti stradicu za prd.) Nehledě na to že exage s přední brzdou jsem viděl u BM, a za ty prachy to jde. Není to sice nic moc materiálově ale je to naviják za 15 stovek a pokud se budeš k němu chovat slušně tak vydrží. Možná by nebylo od věci si počkat, za měsíc a půl končí vláčkařská sezona a po novém roce budou výstavy. Ledacos si tam můžeš osahat a do doby než začne další sezona došetřit na lepší naviják.

reagovat
Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 21:07 ® FISHERBOY
FISHERBOY

chlapi prosim vas o nazory k navijaku v odkazu dole… moc by mi to pomohlo v rozhodování..díky

reagovat
Čtvrtek 19. listopadu 2009 v 19:35 ® sus1

regulus> Zapoměl si na multík.:-))

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1