Chytej.cz

ohníček u vody ano či ne necteno

4.1.2005 | silur | 10.058 zobrazení | 66 odpovědí

jak jste na tom ze sirkama. Opečený buřtík na rybách to je věc co pánové ale není to vždy jednoduché.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Úterý 19. července 2011 v 10:34 ® kerob reakce na …
kerob

Alivio> :-)

reagovat
Úterý 19. července 2011 v 0:06 ® Shrek reakce na …
Shrek

kerob> nevím, kde čteš, že se buším do prsou. Asi máš velice rozvinutou intuici pro smýšlení ostatních. A jsem za to rád, takových lidí by český národ potřeboval víc. Jen tak dál a třídění zdar. Jinak jak říká náš soused, který také třídí – první jde papír, pak dřevo a pokračují plasty a guma. My jsme doma zašli tak daleko, že na vytápění domu máme tepelné čerpadlo a na ohřev vody dva kolektory – to jen pro doplnění, aby sis nemyslel, že jsem úplný ekologický barbar. :-D

reagovat
Pondělí 18. července 2011 v 19:50 ® stump
stump

Ještě jednou k pálení plastů ve spalovnách. Pravdu má kerob, že je to jediný přijatelný způsob likvidace těchto materiálů pálením. Při vysokých teplotách se rozloží i vysoce polymerované organické látky téměř až do prvků. Při pálení na ohníčku či v kamnech je třeba myslet na to, že svým dětem a vnukům připravujeme „podhoubí“ pro rakovinu!

reagovat
Pondělí 18. července 2011 v 19:35 ® sidla
sidla

viděl jsem tu starý hrnec na cihlách, chválím,já to řešil podobně pomocí půl kulatého plechu. ještě se mi nestalo nestalo že bych dostal napomenutí,nebo cokoli kvůli bordelu u vody,protože si to po sobě a hlavně po druhých uklidím,jasně že je to rozdíl někde jak píšete že by to člověk musel nést na 2× nebo na řekách kde je bordel všude kam oko dohlédne,všechno v rámci možností.no a ohen?pokud jdu na 3–4 tak si ho udělám,ale v grilu,nebo jak jsem psal v plechu,ale že by se za tmy dělal ohen neexistuje !

reagovat
Pondělí 18. července 2011 v 18:02 ® tomashr reakce na …

kerob> Ono to kolísá podle situace na světových trzích, hlavně právě u PET. Před krizí to byl vyloženě vzácný materiál, vše co se vytřídilo se lisovalo a ve velkém šlo (nejen) do Číny k novému zpracování na další plasty. Tehdy skutečně o smyslu recyklace u PET nebyla nejmenší diskuse. Trochu se to zhoršilo po nástupu finanční krize, kdy klesla poptávka, v té době toho dost muselo jít do spaloven atd. Teď se situace snad zase trochu lepší.

reagovat
Pondělí 18. července 2011 v 17:37 ® Luccini reakce na …

kerob> Ja znam takovy co tezej uz dneska a rovnou z popelnic:) Jinak mas pravdu u nas se spalovna vyuziva k ohrevu vody. Jen se to nejak neprojervilo na cenach tepla. Takze za takovou obycejnou PET lahev obycejny clovek zaplati v obchode v cene vyrobku. Zaplati za jeji odvoz do spalovny. A nakonec zaplati i za teplo vznikle jejim spalenim no neni to nadhera.

reagovat
Pondělí 18. července 2011 v 17:21 ® kerob reakce na …
kerob

Robur> to neni ale uplne bezny postup. Treba u nas (Praha-Kosire) vyvazeji kazdy kontejner samostatne autem, ktere ma viditelne oznaceni odpadu, ktery svazi.

Nicmene i kdyby se to vozilo do spaloven, tak je to uplne o necem jinem, nez kdyz to spali Alivio na brehu prehrady… v tech spalovnach odpadu se spaluje pri uplne jinych teplotach, takze to, co vznika a vypousti se do vzduchu ma diametralne jiny slozeni. Nehlede na to, ze ve spalovnach se odpad vyuziva treba pro ohrev vody… proste je to aspon trochu ekologicky a casto i uzitecny. Navic se mnozstvi zpracovanejch tridenejch odpadu kazdorocne zvysuje. A v posledni rade… to ze se neco ulozi na skladce neznamena, ze to v budoucich dobach nepujde znovu vyuzit… podle me jednou budeme „tezit“ skladky tak, jako dneska tezime nerostny bohatstvi.

reagovat
Pondělí 18. července 2011 v 16:42 ® Luccini reakce na …

Robur> jj tenhle zpusob zpracovani odpadu je bezn,y znam misto kde to tak delaji a dokonce se stava, ze si ani nedaji praci s ruznymi vozy, proste to vsechno sesypou do jednoho.

reagovat
Pondělí 18. července 2011 v 16:37 ® Robur reakce na …
Robur

kerob> jen na okraj, nevím, zda to bylo v Brně či jinde, ale celá obec třídila, načež to roztříděné vozili na 1 hromadu ke spalověn různými vozy… ale to je jiná kapitola

reagovat
Pondělí 18. července 2011 v 15:54 ® kerob reakce na …
kerob

Alivio> me jen strasne pobavilo, jak se tady bouchas do prsou, ze uklizis petky na brehu a pritom je to horsi, nez kdyz je tam nechas lezet, jen prestanou byt videt. Jo, kdybys napsal, ze je vezmes a vyhodis do prvniho kontejneru na plasty, nereknu proti tomu ani slovo a budu te mit za borce… takhle to je na urovni toho, kdyz nekdo odpadky zahrabe v lese… taky nejsou videt a tak je to „OK“.

PS: ja jsem na odpady ujetej, tridim vsechno co jde a i zbytky jidel a dalsi bioodpad hazim do kyble na balkone a pak vozim na chatu do komposteru a kdyz nekde posbiram bordel (na houby nosim vetsinou igelitku a kosik), tak ho vytridim a rozhazim do prislusnych kontejneru… v zivote by me nenapadlo to spalit.

reagovat
Pondělí 18. července 2011 v 15:46 ® kerob reakce na …
kerob

Jsem na vesnici docela casto. V jednom ritnimotvurkove mame chalupu, v druhym chatu a jinak nez pres spoustu jinejch vesnic se tam ani nedostanes. Zimni prujezd vesnici bohate staci na to, aby si clovek udelal predstavu o tom, cim kdo topi. V maly vesnici, ktera neni na kopci staci jeden picus a „radost“ maji vsichni.

reagovat
Pondělí 18. července 2011 v 15:05 ® Shrek reakce na …
Shrek

Máš pravdu, to nepopírám, ale nebudu se dohadovat s RS, že ta PETka o kus dál je jen jeho chyba v estetickém vnímání. Rozhodně bych to neviděl tak tragicky jak píšeš. Světový průmysl a doprava vyprodukují mnohem víc emisí než mnou spálené tři PETky a proti nim nebojuješ. Tak se na to vyprdněme a vraťme se k tématu o opečených buřtících na krásně voňavém dřevě. :-D

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 14:43 ® Robur
Robur

oni z toho dělají Vláčej smáčky:-D

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 14:36 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

kerob> Je vidět, že už si asi nebyl dlouho na vesnici.

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 14:33 ® osprey reakce na …
osprey

kerob> Omluvitelný to není, ale je to realita.

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 14:23 ® kerob
kerob

Alivio> jenze on ten bordel neni pryc, jen neni videt, ale je pak vsude kolem, ve vzduchu. Ja radsi budu bordel videt nez dychat. Jinak moc nechapu, ze to proste neodvezes do prvniho kontejneru misto paleni… nicmene az budes priste „uklizet“ kolem vody, nezapomen taky zhluboka dychat, at si to poradne uzijes. Jinak to, ze petka lezi u vody je jen problem tveho estetickeho vnimani, nic zas tak strasnyho (krome toho, ze to je hnusny) tam nic nedela. Da se sebrat, zpracovat na granulat a znova treba vyrobit petka nebo fleecova bunda nebo neco uplne jinyho… kdyz ji spalis, tak vyrabis karcinogeny, smrad a nicics surovinu vhodnou pro dalsi zpracovani… zkus veci chapat v sirsim meritku nez jen „kdyz to spalim, tak to zmizi“.

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 14:21 ® kerob reakce na …
kerob

osprey> z meho pohledu to je docela neomluvitelny… kdyz budu poustet splasky do reky, tak mi taky nebude omluvou to, ze nemam penize na zumpu… nebo snad ano? Kdyby nekde kradli drevo… to bych asi pochopit dokazal, ale ze nekdo spali vse co mu prijde pod ruku (a dejcha to pak cela vesnice) je naprostej nedostatek ohleduplosti, rozumu… a kdoviceho jeste.

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 14:19 ® Shrek reakce na …
Shrek

Mě zase hlava nebere myšlenkový pochod – nechat tam bordel léta válet namísto toho, aby byl za minutu pryč.

http://waterphotos.rajce.idnes.cz/…a_14.5.2011/#… – stačí listovat

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 14:07 ® osprey reakce na …
osprey

kerob> Budiž jim omluvou to, že mnohdy žijou z platu, za který bys v Praze nezaplatil ani nájem relativně běžného bytu. A to se těch lidí nijak nezastávám.

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 12:41 ® kerob reakce na …
kerob

Bigpista> jojo… lidi jsou schopny vseho. Kolikrat mam dojem, ze se i v centru Prahy v zime dejcha lip, nez nekde na vesnici, kde polovina lidi topi smrdutym hnedym uhlim (je levny) a druha polovina tim, co kde najde a je schopny aspon malinko horet (to je este levnejsi).

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 12:24 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

kerob> A co teprve ekobrikety? Naplníš PETku pilinami a zaleješ to olejem z friťáku, to je teprv romantika. A ta výhřevnost!

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 12:11 ® kerob reakce na …
kerob

Alivio> palit PET flasky a jeste to tady vydavat za jakousi sluzbu ostatnim… to mi hlava nebere. Radsi je tam nech, treba je nekdo nekdy sebere a vyhodi na misto k tomu urcene, a i kdyby tam zustaly, je to podle me skoro lepsi, nez je spalit, sice tam budou lezet a nebude to hezky, ale porad lepsi nez to palit. I kdyz plapolajici petky, to je teprve ta prava romantika…

reagovat
Neděle 17. července 2011 ve 2:03 ® Shrek reakce na …
Shrek

Zase lepší, než aby se to tam válelo někde v křoví, přál bych Ti vidět ta místa konkrétně u nás na Skalce, co tam Rusáci nechávaj. To by ses poblil. Může to být pošetilé, ale do auta si ten humus po nich nedám a chytat v tom také nehodlám. Takže asi tak. Bordel po sobě si samozřejmě odvážim, od toho si platím popelnici.

reagovat
Sobota 16. července 2011 v 19:06 ® kakr

Lovební řád Vranovské přehrady rok 1936 ............ Co nejpřísněji se zakazuje na pobřežních pozemcích přehrady a všech revírů rozdělávati ohně. Překročení tohoto zákazu stíháno bude bezohledně a bezvýjimečně nejen okamžitým odnětím lístku, nýbrž i cestou právní, při čemž se každý výslovně na to upozorňuje, že osobně ručí za případně vzniklé škody.

reagovat
Sobota 16. července 2011 v 17:45 ® stump reakce na …
stump

Alivio> Pálit jakýkoliv plastový odpad na ohýnku je pošetilé. Zplodiny vznikající hořením těchto materiálů při nízkých teplotách jsou většinou karcinogenní a pokud ne, tak smrdí víc než plesnivé nohy.

reagovat
Sobota 16. července 2011 v 7:42 ® Shrek
Shrek

myslím si, že ohýnky jsou celkově od RS tolerovány, pokud se člověk podle toho chová. My když jsme jeli na nejmenovaný revír u nás, vezl jsem s sebou dřevo z domova, měli jsme připravený kýbl s vodou kdyby něco a ohniště bylo ohraničeno kameny. Při kontrole si s náma člen RS sedl k ohýnku a na toto téma jsme si pokecali. Řekl jsem mu hned, že jsem si vědom, že je to v rozporu s RŘ, ale že jednak napomůžeme vzhledu okolí, když spálíme PET lahve a obaly od svačin a navíc, že nikde nic nekácim a nelámu větve. Dal si s náma horké kafe a odešel. Myslím si, že to není zase takový prohřešek. Je to jen o tom děat to s mírou. Nemít dvoumetrovou fatru a nepálit okolní keře :-)

reagovat
Pátek 15. července 2011 ve 22:43 ® Márty reakce na …
Márty

Alivio> jojo každopádně :-D

reagovat
Pátek 15. července 2011 v 10:01 ® Shrek
Shrek

Márty> za 12 let pochopíš :-D :-D

reagovat
Pátek 15. července 2011 v 8:58 ® tomashr

V každém případě rozdělávání ohně u vody vůbec nesouvisí s rybářským právem a proto do toho nemá RS co mluvit (a už vůbec ne zabavovat povolenku).
Pokud jde o CHKO, nebo oblast ošetřenou jinou vyhláškou, tak by se holt oheň rozdělávat neměl a porušení je na pokutu, obvykle od městské policie, jsou ale i místa, kde to nelze brát za přestupek a vše je OK.
Osobně jsem nikdy neměl potřebu rozdělávat oheň kvůli krátkodobému rybaření během dne, pokud bych někde tábořil déle, tak pak se je nutno řídit místními podmínkami.

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 22:06 ® osprey
osprey

Mě je ohýnek ukradenej. Když chytám, tak chytám a když nechytám, udělám si ho doma. Nikdy jsem ho u vody nedělal.

Otázka je, co mají dělat ti, co bydlí v paneláku anebo jsou u vody zabivakovaní na týden. To jsem nedělal zatím ani jedno. Nedokázal bych to.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1