Chytej.cz

ohníček u vody ano či ne necteno

4.1.2005 | silur | 10.057 zobrazení | 66 odpovědí

jak jste na tom ze sirkama. Opečený buřtík na rybách to je věc co pánové ale není to vždy jednoduché.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 14. července 2011 ve 20:30 ® Márty reakce na …
Márty

Alivio> tím samozřejmě nechci naznačit že bys byl starý xDDD

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 20:29 ® Márty reakce na …
Márty

Alivio> jakože oba jsme ještě v rozdílné fázi života :-D ty od ženské odpočíváš já s ženskou… xD …jsem co nejdýl :-D DD

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:57 ® Shrek reakce na …
Shrek

Márty> ty ....., ženskou tahat k vodě? Tam si jdu od ní odpočinout, ne??

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 v 11:16 ® Márty
Márty

nevím jak to bývalo dřív nebo tak ale mohlo by to být hodně dobrý občasný ohýnek u vody opéct buřta a z mého pohledu 16-ti letého kluka jak si veme k vodě holku uděláme ohínek...... no prostě paráda :-/ :-D

reagovat
Středa 13. července 2011 ve 23:11 ® Sander
Sander

Mrakoš > rybářská stráž je jen imaginární strašák nepoctivců, nikdy jsem neslyšel že by kdy RS někomu napsala napomenutí za nepořádek u vody. Tím netvrdím že se to neděje, ale asi to bude dost vzácné.
Čistá příroda v Čechách nefrčí.
Musíme se ještě hodně učit!

EDIT: tak v Krnově jsou nadčasoví. Za bordel berou noty. Dobře oni!

reagovat
Středa 13. července 2011 ve 23:02 ® Mrakoš

Lidí je moc a předpisů taky. A kolikrát v nich vítezí alibizmus nad zdravým rozumem. Připadám si v přírodě jako štvaná zvěř. Do mlází zalézám se spacákem až po setmění. Oheň dělám tak aby nebyl vidět. Lezu do zákazů vstupu a jezdím do zákazů vjezdu. A nemyslím že bych tím někomu nebo něčemu škodil, jinak bych to nedělal.
Když se v lese pálí klest, odchází se po práci od ohňů co šlehají 3m do výšky a nikdo je nehlídá. Vím to, bývala to moje oblíbená brigáda.
Klidně bych ohýnky u vody povolil. Stejně si je tam lidi dělají. Horší je ten binec co rybáři za sebou nechávají. To jako by nikomu nevadilo. Přitom si má každý vyčistit svoje místo než začne rybařit. Kontroluje tohle někdy rybářská stráž?

reagovat
Středa 13. července 2011 ve 22:58 ® mvincik reakce na …
mvincik

Sander> Heled já už asi nechápu nic… :-)

reagovat
Středa 13. července 2011 ve 22:44 ® Sander reakce na …
Sander

mvincik > ty, a neměl by se oheň dělat právě v zátopové zóně? Jednak když jsem na rybách, asi bych chtěl mít oheň blízko a navíc je blízko i voda, kterou lze ten oheň uhasit.

reagovat
Středa 13. července 2011 ve 22:33 ® mvincik
mvincik

Já myslím, že když se nedělá přímo v zátopové zóně a jsou dodržena určitá pravidla (ohraničené kolo z kamenů atd.), měl by být povolen. Spálilo by se mraky větví a jiného zvěrstva, co přinese voda třeba při povodních a celkově by bylo u vody čistěji.

Píálit igelity a podobné věci, za to bych ale pokutoval. Pokud to člověk dokáže k vodě donést, snadno to i odnese, nebo ne??

A navíc, byly doby, kdy jsem si např. v listopadu nedovedl půl den na přehradě bez ohínku a opečeném špekáčku představit. Mělo to prostě své kouzlo…

Úplný zákaz prostě nechápu!!!

reagovat
Středa 13. července 2011 ve 22:10 ® macek2
macek2

Ohen? já osobně nevidím důvod,jen by to svádělo lidi ke kempování a nepořádek kolem vody na sebe nenechá dlouho čekat,u vody má být klid a v nočních hodinách to platí dvojnásob.

reagovat
Středa 13. července 2011 ve 21:58 ® Mary
Mary

Oheń? Ano, taky řešení. A hlavně, když fouká vítr, nelítá popel. Ono to není moc vidět, ale do hrnce jsou nadělané díry, aby to mělo luft.

reagovat
foto/forum/2011/th-img17929.jpg
Úterý 11. ledna 2005 v 10:17 ® xycht

Vohýnek je supr a občas ho rozděláme,ale v CHKO kam často jezdíme radši vohýnky nezakládame

reagovat
Sobota 8. ledna 2005 v 19:10 ® CeP
CeP

normalne vemu sebou zenu a dyz nekdo prinde tak ja nic, to tamdleta pani…

reagovat
Sobota 8. ledna 2005 v 18:30 ® ywan

Ano, pokiaľ nevláčim ale sedím tak ohník musí byťa zatiaľ nemal nik výhrady

reagovat
Sobota 8. ledna 2005 v 15:36 ® Antares
Antares

Je to skoro všude stejné. rybář nasmí ostatní skoro vždy můžou,nebo z toho vybruslí. Rybář ne,protože je rybář.

reagovat
Pátek 7. ledna 2005 v 15:09 ® Prizrak

Ohníček bych uvítal, protože s ohněm je vždy veselo , ale (!) dopadlo by to zase tak, že by rybáři pálili bordel, kterej se jim už nechce táhnou domů. Pálili by petky, různý sáčky od krmení a pod. Možná si někdo řekne, že je to lepší než kdyby se to tam povalovalo, ale spálená petflaška, nám uškodí stejně, možná i víc, než když se válí na zemi, jenže to co není vidět, člověku nevadí.

reagovat
Pátek 7. ledna 2005 v 10:53 ® TOMIK-X

proc ne? burtik, lahvinka!!! spojit prijemny se zabavou

reagovat
Pátek 7. ledna 2005 v 9:11 ® jarv

silur: odpověděl jsem jen na otázku Tomashe. Zeptal se proč, tak jsem mu řekl svůj názor (podložený zkušeností). To, že jsem madej kluk – tak to sis teda šplhnul

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2005 ve 22:51 ® silur

jarv-jak tak čtu tvoje řádky, tak si myslim, že se rád prodíráš různejma paragrafama a vyhláškama ale vždyť jsi mladej kluk né? Ty si v mládí nelez přez plot na hrušky nebo jahody?Nemůžeš jednou napsat jo buřtík to je vono ale nerad to dělám. To já jsem si kolikrát v mládí říkal tak si mě upečte, když jste si mě chytli ale aspoň jsem si užíval života a nelituju toho.

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2005 ve 22:13 ® Tomash
Tomash

jarv : 100,– Kč vypláznout kvůli ohníčku??? To je ta naše policie – hledjí zločince tam, kde žádní nejsou HO. ADA!!!

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2005 ve 21:31 ® jarv

Tomash: protože na základě zákona o živ. prostředí má dnes každá obec svou vyhlášku. Ta se týká vícero věcí, ale jedna z nich je vstup na státní (obecní) pozemky, táboření a kempování . atd No a tam skoro všude najdeš klauzuli, že je zakázáno rozdělávání ohně kromě míst k tomuto účelu určených – tj. mimo tábořiště .. atd. Dále existují statuty řek, tady u nás Statut řeky Lužnice a Nežárky – kde je v celém povodí zákaz stavění stanů … rozdělávání ohňů . atd Máš pravdu v tom, že RS za ohníček povolenku sebrat nemůže. Jiné je to s policií a ochránci přírody – tam je to na pokutu. A v případě jaryna: na Orlíku za 1000,–Kč blokově.

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2005 ve 21:16 ® jaryn

Normálně nehořím, ale od listopadu na Orlíku, špekáčky, pivínko a no a ohníček. to je bez diskuse

reagovat
Středa 5. ledna 2005 v 18:53 ® silur

musí si asi člověk rozmyslet, kse jo a kde né a znát trochu revír. Třeba v Plzni na borské přehradě určitě ne tam je to o papíry ale taková Berounka, tam je člověk v jiném světě a když tam vyrazíme na sumíky tak musí bejt tma o tom žádná.

reagovat
Středa 5. ledna 2005 v 17:50 ® Padis
Padis

No bordel je skoro vcšude s tím souhlasím. Jednou jsemi s kámošem uklidíl misto. Přišla kontrola ještě nás pochválila. Potkal jsem ho za 3 dni a už mě hlásil že tam někdo udělal zas bordel.

reagovat
Středa 5. ledna 2005 v 17:50 ® Padis
Padis

tO JE PRAVDA CHUTNÁ VÝTEČNĚ

reagovat
Středa 5. ledna 2005 v 17:29 ® Klon
Klon

Můj názor je takový, že se vyplatí radši nějakej tan přenosný gril nebo něco,a vymlouvat se na to že oheň rozdělávám taky kvůli tomu abych spálil bordel je taky blbost,nehledě na to že RS to taky zajímat nebude a kdyby rybáři nenechali po sobě bordel tak není co pálit. Taky jsem slyšel ( ze svý zkušenosti nemám potvrzeno ) že když je rozdělaný oheň tak na dravce u břehu v létě není šance,prý je to odrazuje.

reagovat
Středa 5. ledna 2005 v 16:54 ® Tomash
Tomash

jarv : Nemyslím si, že je to mylná domněnka. Už jsem takové situace byl mnohokrát svědkem – tedy toho, že „nerybáři“ měli u vody ohníček. Byl u toho i porybný, který se jen zeptal – jestli dotyčný rybaří – odpověď mu byla, že ne… Nic se nestalo. Několikrát jsem byl u toho, když porybný zabavoval papíry za rozdělání ohně… Je to blbost. Možná má mylná domněnka, ale proč si u vody neudělat oheň? PROČ???

reagovat
Středa 5. ledna 2005 v 11:42 ® silur

Tomash- legislativu znám ale zároveň se přiznam, že toto nařízení občas porušuju. Když přijedu třeba na Orlík a před nahozením vysbírám všechen bordel do igeliťáku, tak mi ten oheň u RS vždycky prošel. A když ten bordel po jinejch sbíráš všude, tak ti to ani nepříde a je to taky v legislativě. To ale asi všichni nedělaj, uklidit si kolem sebe, to by tam nebyl takovej čurbes.

reagovat
Středa 5. ledna 2005 v 9:14 ® jarv

Tomash: nesouhlasím. A ani to nejde – napsal si pouze svou mylnou domněnku. Zkus se pohrabat trochu v legislativě a dojdeš k poznání, že s rozděláváním ohňů jsou na tom všichni stejně.

reagovat
Úterý 4. ledna 2005 ve 20:48 ® kostnak
kostnak

casto som pri vode popalil kopu bordelu z brehu. daleko viac, ako by som bol schopny odniest. asi som vyrobil trocha sklenikovych plynov, ale to okolie vyzeralo po mojom odchode ovela lepsie, nez pred mojim prichodom. a tiez noc pri ohniku ma pri vode svoje caro v dobrej spolocnosti.

reagovat