Chytej.cz

Jihočeské povolenky vyčleněny z celosvazu necteno

12.11.2009 | Raf | 9.205 zobrazení | 35 odpovědí

Na mimořádné konferenci JčÚS bylo rozhodnuto, že pro rok 2010 nebudou do celosvazového rybolovu poskytnuty jihočeské pstruhovky. Více zde: http://www.crscb.cz/main.php?… Jihočeský územní svaz sice tvrdí, že: „Cílem našich snah není rozbít ČRS nebo zabránit jeho členům v přístupu na naše revíry, naopak, rádi všechny rybáře dodržující pravidla rybolovu na našich revírech uvidíme. Celosvazový rybolov je určitě věcí prospěšnou pro celou řadu rybářů.“ Co to ale znamená pro vás? Co si o tom myslíte? Prospěje to zarybněnosti jihočeských vod? Je to krok k výrazné reformě svazu, nebo je to začátek jeho rozpadu?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Neděle 6. prosince 2009 v 19:35 ® chosebaits
chosebaits

Že by po dvaceti leteh přišel někdo na to,že je tu něco špatně?Na jihu dostaly rozum,nechtějí mít prázdné vody.Myslím si,že je toto začátek něčeho,snad dobrého.

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 v 10:35 ® dedacek

Jsem pro,aby nebyly poskytnuty i mimopstruhovky.

reagovat
Úterý 1. prosince 2009 v 1:43 ® sumecryba
sumecryba

Rád jsem jezdil s kamarádem do jižních čech na pstruhovky.Vždy jsme vše pouštěli ale ta příroda nás okouzlila,coš se nedá říct o některých členech RS .Ty když zjistili že jsme z Prahy tak bylo doslova zle.Věřím že to je jen malé procento těchto taskzvaných ochránců rybolovu.Ale na štěstí je ještě plno PS revírů kde najde pstruhař klid a v duši útěchu.Mrzí nás to ale to záleží na členech Jihočechů jak se s jejich činovníky vypořádají v příštích volbách.Přeji v příštím roce PETRŮV ZDAR.

reagovat
Pondělí 30. listopadu 2009 ve 20:03 ® spike-cz
spike-cz

Pokud se rozdělujou finance podle členů a ne podle vodní plochy, tak to úplně chápu a podporuju. Stejně je směšný, že si za celosvazovku připlatím jen cca 200-,kč a revírů k lovu mám x-krát tolik.

reagovat
Čtvrtek 26. listopadu 2009 v 18:53 @ paja66 reakce na …

Pokud jihočeši vyjmuli P vody z celosvazového rybolovu, tak si nekoupí ani oni celosvazovou P povolenku.To dá rozum přece.Musí si koupit jihočeskou(kraj­skou) a nebo hostovačku pokud pojedou jinam.Jak jednoduché.

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 23:29 ® dzandys reakce na …
dzandys

BigMike> Jen houšť! Klidně si tu hostovačku koupím a rád.

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 23:09 ® Kazan reakce na …

BigMike> no já mám takový dojem že jestli se to na P osvědčí bodou v dalších letech následovat MP

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 22:48 ® BigMike

Ve zkratce, prostředky se nerozdělují podle plochy svěřených revírů ale podle počtu členů!!! Tudíž jihočeská MO, která má 100 členů a 200 ha revírů nikdy nedostane tolik za celostátní povolenku (kterou si na jihu stejně kupuje malá část členů)jako třeba pražská, která má 1.000 členů (z toho má baj voko 800 členů celorepublikovou povolenku)na 20 ha revírů. A uznáte, že zarybnit navíc těch 200 ha revírů nejde jako zarybnit 20 ha ze sakra velkého krajíce. Mluvím o MP revírech, ale stejné je to v P revírech.

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 22:46 ® BigMike

Hoši, dopadlo to ještě nad očekávání! Jak psal RAF, přerozdělování peněz za celosvazové povolenky, ať již P nebo MP a s tím spojené další věci byly a jsou pro JÚS ztrátovou záležitostí!Je to téma na delší povídání. Na mimořádné konferenci jsem nebyl (detaily nebudu probírat),ale být po mém a jistě by se mnou souhlasila i většina členů místních organizací v JÚS – odtrhnul bych celé jižní Čechy od společného rybolovu!!! Tak jak to udělala jižní Morava už před lety a nikdo jim do ničeho nekecá!!! Když tam jedu, koupím si holt hostovačku z které oni zarybní kde oni uznají za vhodné a je klid!!! Rada ČRS by ráda kecala do všeho, na sněmu ve spojení se zbytkem republiky snadno přehlasují kohokoliv!!! Loni sebrali z hospodaření jihočeskou Trnávku, už tam panují jako na Orlíku a není tajemstvím, že si dělají zálusk i na Lipno!!! Tam by jezdila celá republika v přepočtu za hubičku a Jihočeši by museli zarybňovat z těch desátků, co jim Rada ČRS laskavě přerozdělí z celorepublikových povolenek. A ještě by bylo (a je) křiku, že to Jihočeši nezvládají. Ono je rozdíl mít třeba v Praze (teď střílím od boku-vymýšlím)10.000 čle­nů a 20 ha revírů a nasazovat tudíž třeba 5× více než je násadový plán a nebo mít revírů 2.000ha, členů také 10.000 a být rád, že z ceny jihočeských povolenek osadím aspoň to, co mi předepisuje násadový plán.A přitom mít na revíru po většinu roku zbytek republiky. Holt na jihu prosadila svou umírněnější část JÚs. Ale nemusí tomu tak být vždy!!!

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 16:22 ® dzandys reakce na …
dzandys

FISHERBOY>Pokud jsem to dobře pochopil, tak si na P celosvazovku v JČ nezachytá nikdo. Ani jihočech. Bude si k ní muset taky přikoupit JČ krajskou pstruhovku.

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 16:10 ® sus1

Jo,tak velký organizace rozbít,protože nemají peníze a ty malinký organizace to ustojí???ty budou mít těch peněz víc???!!!!To sem zvědavej,kde a kolik jich seženou,to sem teda hodně zvědavej.Do tet je to obrovskej problem pro ty stávající,sem zvědav na ty malé.?!!:-((

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 16:00 ® FISHERBOY
FISHERBOY

chlapi nevim jestli jsem to dobře četl a dobře pochopil, ale podle mě tohle zavání trochu diskriminací ne?Pokud bych ja jako držitel celosvazové MP nebo P povolenky nemohl využivat vody celého svazu jen proto že bydlim v Chrudimi a někdo třeba z Budějovic kdo má celorepublikovou mohl rybařit ve všech vodách.. To je pitomost , v tom případě, když se tak zachovaj všechny kraje -tak celosvazová povolenka ztrácí smysl… chapu dobře?!?

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 15:43 ® Fugas reakce na …

hraji> jasně, myslel jsem to tak jak píšeš.

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 15:17 ® hraji reakce na …
hraji

Fugas> jak připlatit? Zakoupíš si povolenku ve stejné ceně jako kterýkoliv člen MRS. A když si koupíš celorepublikovou, máš to v ceně.

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 15:08 ® Fugas reakce na …

Robur> Já to chápal tak, že Budějovičák si koupí svojí JČ-P a pokud bude chtít chytat v Liberci tak si přikoupí ještě CS nebo krajskou. Liberečák je na tom stejně.

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 14:55 ® Beebo

no, to je teda fajn. Už aby ČRS konečně buď někdo zrušil nebo ho vzal pořádně do rukou. Co se děje u nás už taky hraničí s drzostí. Místo aby udělali prostor pro nové revíry, raději na stávajících hospodaří a ryby místo vysazení do revíru k chytání raději prodají do Německa. Nemluvě o tom, že už je u nás víc rybářů než ryb a jezdit chytat na soukromáky nebo dojíždět na ryby 100km se mi taky nechce. Jestli se každý kraj zachová jako jihočeši, tak máme sloveno a můžeme to rovnou zabalit.

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 14:54 ® kakr reakce na …

Jeblo, zaplaťpánbůh za to, ale před 20 léty…

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 14:46 ® Robur
Robur

tak to se nepleteš, ale dle zadání jsem uvažoval v kontextu Čech, tedy držitel z Liberce CELOsvazovky v JČ Chytat nemůže musí si vyřídti hostovačku či celoroční, kdežto Budějičák mající celosvazovku v Liberci přijde k vodě a normálěn chytá, takže být Liberečák, tak su nasrané a uražené

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 14:41 ® Fugas reakce na …

Robur> možná se pletu, ale já jako člen ČRS si musím za chytání v revírech MRS taky připlatit.

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 14:36 ® johanes
johanes

jestli to dobře chápu, pak ani rybář z jižních Čech koupící si celosvazovou povolenku, si na jihočeských revírech nezachytá …

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 14:20 ® tomashr reakce na …

Fugas> Já to vidím asi takto: pokud by bylo výsledkem, že se zaplatí víc a taky za to něco navíc dostane, tak se to dá snést. Bohužel ale realita spíš směřuje k tomu, že pokud chceš/potřebuješ chytat na více lokalitách v různých krajích, tak v případě rozpadu svazu dostaneš plusmínus to samé za několikanásobnou cenu. A to už tak moc potěšitelné není… Ještě bych podotkl, že situace na pstruhovkách je od MP poněkud odlišná a na nich toto opatření do určité míry chápu. Problém je ale v tom, že pokud by to vedlo k nastartování skutečného rozpadu svazu nebo konci CS rybolovu se vším všudy, tak pak to už až taková legrace nebude :-((

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 14:05 ® Robur
Robur

když nevidíš, tak nevidíš. Pouč mě prosím o té J Moravě? To neber jako rejpnutí, prostě o ničem nevím.

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 14:01 ® Fugas reakce na …

Robur> já v přístupu k revíru problém nevidím, jen to prostě bude stát víc. Když chci chytat na JM tak si musím taky připlatit.

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 13:55 ® Robur reakce na …
Robur

Raf> ale, když to udělají všechyn svazy? Byly by blbé, kdyby to neudělali, protože sami svoje vody pro držitele celosvazovyk otevírají a JČ se uzavřou, pokdu si tedy držitel nezakoupí JČ povolenku. Abych opověděl na tovje 3 otázky, tak si myslím, že může nastat i to, že se to JČ po chvilce zatrhne nebo zanikne institut celosvazové povolenky nebo dojde opravdu k nějakým reformám, které posílí pravomoce krajů či dokonce povedou k ropzpadu svazu. Ale všechno je to ve stavu teorie. takže možné je opravdu všechno, ale toto by mohl být první krok k něčemu dalšímu- lepšímu? Horšímu?

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 13:54 ® Raf
Raf

cercer1> Zatim jeblo jenom jim a jihomoravákům :-)

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 13:53 ® Raf
Raf

sus1> Vypadalo by to tak, že by tu už nebyl všemohoucí svaz, ale menší organizace nebo kluby, u kterých bys samozřejmě zaplatil víc za povolenky a čas trávený jejich sháněním. Ale mohl bys od nich často očekávat lepší zarybnění vod a pružnější pravidla lovu. Oficiálně je k tomu vedl pro ně nevýhodný systém přerozdělování prostředků nabytých z celosvazových povolenek. Zjednodušeně: pokud lovíš chyť a pusť na celosvazovou povolenku v pstruhových jižních Čechách, nedostane za tebe JčÚS ani korunu. Pokud si budeš muset koupit jejich povolenku územní, peníze z tebe samozřejmě mají v řádu blížícímu se tisícům.

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 13:48 ® Robur
Robur

Fugas, tady ale nejde o pravidla chování na revíru, ale o pravidla možnosti přístupu k revíru.

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 13:46 ® Raf
Raf

Robur> Držitel celosvazovky z Liberce může chytat v jižních Čechách. Musí si ale koupit jihočeskou povolenku :-) Nemyslím, že je to cesta k hašteřivosti. Je to cesta k tomu, že podobný krok udělají i ostatní svazy, nebo k tomu že ČRS něco v přerozdělování peněz změní. Každopádně je to cesta k tržnějšímu uvažování a neviditelná ruka trhu často ničí i ty nejzažitější stereotypy…

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 13:33 ® Fugas

Mě to přijde v pořádku, klidně si i připlatim, když bude o vodu dobře postaráno a budou platit třeba i přísnější pravidla v rámci JČ( jednohák bez protihrotu, hájení PO+Li ).Třeba by se i snížil tlak na vodu ze strany rybářů. Osobně mi přijde cena za P povolenku na rok malá, třeba v porovnání se soukromáky kde se platí řádově stovky na den. Jen připomenu že nejsem žádnej zavodář, spíš naopak:-)

reagovat
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 12:40 ® albin
albin

No jestli jsem to dobře přečetl na stránkách JčRS tak jde jen o P revíry.A tomu se zhledem k tomu jak berou P revíry třeba u nás na západě neni proč divit.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1