Vyhledávání
Od ledna k vodě bez povolenky
11.11.2009 | carpz | 13.296 zobrazení | 88 odpovědíPolitici usnadní pytlákům chytání. RS už nebude moct chytat pytláky pokud nebudou mít víc ryb, jak za pět tisíc korun, tak nač povolenky? Novela zákona o pytláctví.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 18. listopadu 2009 ve 14:35 ® hraji reakce na …
-
sus1> myslíš? Vím minimálně o jednom soukromáku, který majitelovi rybáři rozkradli před očima. Nikdo nemůže velkou vodu hlídat nepřetržitě, prostě nemůže
reagovat - Středa 18. listopadu 2009 ve 14:31 ® sus1 reakce na …
-
hraji> Z cizího krev neteče.Soukromník si to samo ohlídá.Bohužel je to tak.
reagovat - Středa 18. listopadu 2009 ve 12:06 ® hraji
-
sus1> Nerozumím tomu, když jim někdo bude krást jahody z jejich zahrady, budou se bránit, když jim někdo krade ryby z jejich vody, nebrání se. Co je na tom logického a rozumného?
reagovat - Středa 18. listopadu 2009 v 9:36 ® sus1
-
hraji> Protože to nejsou ochranáři ale rybáři.Až to budou ochranáři,pak je budou chránit, jak píšeš ty.
reagovat - Středa 18. listopadu 2009 v 9:18 ® hraji
-
Úplně by stačilo, kdyby rybáři konečně začali projevovat zájem o ochranu vod a ryb v nich. Aspoń na vlastním revíru, kde znají RS. Většině excesů by se tím dalo předejít. Skutečností je, že členové nedodržují předpisy opravdu masově.
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 9:48 ® -tom-
-
Nesmělo by to bejt ani něco jako PS VB, ale jen prostě dotyčnýho zatáhnout do vrbiček…a tam mu dát deku
Zkrátka je to celý nebetyčná zhovadilost, teď si vemte, co všechno za paskvily ti borci ještě vymyslí, co se pořádně ven nedostane, případně tomu člověk moc nerozumí, takže ho to neročílí. Prostě stát, kde se vychází vstříc převážně lumpům.
reagovat - Pondělí 16. listopadu 2009 ve 21:25 ® osprey reakce na …
-
- tom → Kdykoli někde začala vznikat domobrana, byli z ní v očích veřejně činných osob ti největší zločinci vůbec.
- Pondělí 16. listopadu 2009 v 15:18 ® -tom-
-
Co udělat domobranu a hlídat vody svépomocí?
reagovat - Neděle 15. listopadu 2009 ve 20:21 ® osprey reakce na …
-
regulus> Já jsem na tom taky tak. Ale někdo se na tohle očividně spoléhá.
reagovat - Neděle 15. listopadu 2009 v 11:59 ® kety.vydra reakce na …
-
regulus> Souhlasím…
reagovat - Sobota 14. listopadu 2009 ve 23:38 ® regulus reakce na …
-
osprey> to není vo tom držet či nedržet hubu, já ju nedržel ani před tím, jen je srandovní (vlastně spíš smutný), že ji teďka sice údajně držet nemusíme, ale finální výsledek je prakticky úplně stejnej, opět se nic neděje, jak soudruzi rozhodnou tak to je …
Já prostě na tu ČESKOU demokracii nemám ani nervy ani žaludek …
reagovat - Sobota 14. listopadu 2009 ve 23:11 ® osprey reakce na …
-
regulus> Problém je, že dnes člověk čistě teoreticky hubu držet nemusí. Jak je to v praxi, víš sám, bo jsi tu na světě dokonce o chvilku dýl a hlava ti funguje, jak má…
reagovat - Sobota 14. listopadu 2009 v 18:25 ® regulus reakce na …
-
osprey> cercer1> dobře vám tak, já jsem to už dávno pochopil a proto jsem se vnitřně uvedl do stavu před r. 1990, tzn. nečtu noviny, nečumím na zprávy, snažím se přežít …
reagovat - Sobota 14. listopadu 2009 ve 14:55 ® cercer reakce na …
-
osprey> no,koukám,že nás nadzvedla stejná zpráva!Jo,problém je i ten,že mají všichni stejná práva..a aby se náhodou nepošlapalo právo nějakýho sr..e,co nikdy nemakal a makat ani nebude,tak musí slušný člověk svěsit krovky..a přispůsobit se nepřispůsobivým..
reagovat - Sobota 14. listopadu 2009 ve 13:54 ® osprey reakce na …
-
cercer1> My tu máme ČESKOU demokracii a to je ten problém. Opatrujem kdejakého šmejda, ale v reálu nejsme schopni dořešit ani naprosto bazální věci.
Nedávno mě naprosto fascinovala zpráva o tom, že chovanci pasťáku terorizují město v době svých vycházek. Naprosto nechápu, jak může chovanec pasťáku za takovéhoto stavu tu vycházku vůbec dostat.
A našly by se tisíce jiných příkladů. Být grázl se v téhle zemi vyplatí.
reagovat - Sobota 14. listopadu 2009 ve 12:41 ® -tom- reakce na …
-
Demokracie drží krok s výrobou hotových jídel: není už třeba podplácet voliče, lze koupit hotové poslance.
reagovat - Pátek 13. listopadu 2009 ve 14:16 ® kubas reakce na …
-
cercer1> demokracie je pěkná věc, ale někdy to spíš připomíná anarchii
reagovat - Pátek 13. listopadu 2009 ve 13:46 ® cercer reakce na …
-
tucnak11> no jo,ale my tu máme DEMOKRACII,víš?
reagovat - Pátek 13. listopadu 2009 ve 13:39 ® tucnak11 reakce na …
-
cercer1> No to jisem se všmnul.Posledni trest v Polsku za vraždu byl 36 roku basy bezpodminky.
reagovat - Pátek 13. listopadu 2009 ve 13:35 ® cercer reakce na …
-
tucnak11> takhle přísné tresty jsou u nás jen za vraždu!
reagovat - Pátek 13. listopadu 2009 v 11:41 ® tucnak11
-
Zapoměl jisem je to v korunach Českych.Ajak nezaplati do 3 dni okamžiče ide odsedit si za tou častku co dlouži a nebo prospěšne prace podle přestupku a jeho trestne minulosti co se jedna pytlactvi.
reagovat - Pátek 13. listopadu 2009 v 11:38 ® tucnak11
-
Kamaradi v Polsku je pytlactvi v takovym rozsahu že museli přytvrdit.Kamarad je v Rybařske Polici neni to jak tady RS.Pokuty se začinaji ot 5000 tys podle přestupku aš 200.000 tys to uš je chytani na elektřynu plus 2 roky bezpodminečně.Chytani na pruty bez povolenky 20 tys s povolenkou a ponehani si větši mnozstvi ryb jak povoluje RŘ 5 -tys kaprovite, Dravce 10 -tys a vyloučeni s Rybařskeho Svazu na 2 roky.Je registrovan v počitači jako neřadoucy tak nema šansy se dostat ani na soukrome rybniky lovit v obdobi 2 roku.
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 12:00 ® tomashr reakce na …
-
- tom → Jenže problém není v té změně (či spíš upřesnění) zákona, ale spíš v patrně problematické činosti přestupkových komisí. Realisticky – pytláků, kteří to dělají opravdu na kšeft v takovém rozsahu, že je jim pokuta (třeba) 1–5 tisíc ukradená zase tolik nebude, většinu těch „normálních“ pytláků by pár pokut asi dost znechutilo. Takže bych asi nadával spíš tímto směrem…
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 11:43 ® -tom- reakce na …
-
což je ale pro RS hodně demotivující, když ví, že se jim pytlák vysměje do xichtu a za dva dny ho na tom samým fleku potká znovu…
já osobně bych pytlákům pokuty nedával, já bych je tlouk, to by mělo daleko větší výchovnej efekt…
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 11:31 ® hraji
-
Myslím že jsi problém řádně zjednodušil. Samozřejmě že lov bez povolenky je pořád přestupek. Kdo má zkušenosti s průběhem trestního řízení, tak ví, že stejně drtivá většina trestných činů pytláctví skončila jako přestupek, protože se neprokázala společenská nebezpečnost a nestačila ani výše škody. Prostě to bude chtít větší aktivitu RS kolem revíru a kontrolovat a kontrolovat.
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 ve 20:57 ® 1Mara
-
carpz- Ty sis ještě nyzvyknul že naši zákonodárci melou jen samý howna ?
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 19:19 ® regulus
-
A co bys čekal, u nás v Kocourkově, stačí se podívat na ty ....... co ve sněmovně sedí. Pokud si chceš přivodit infarkt nebo se alespoň pořádně rozčílit, pusť si přenos z jednání sněmovny.
Asi to chce jen se nad tím s nadhledem pousmát, protože to asi tak všechno, co s tím můžeme udělat.
reagovat
Je nejspíš ještě jedna alternativa a to je možná petice, ovšem nakolik by to k něčemu bylo, kolik by muselo být podpisů a jaká forma, to netuším, v legislativě se nevyznám a v tomto státě vlastně ani nechci. - Středa 11. listopadu 2009 v 19:13 ® kubas
-
Taky jsem to kdesi četl, vymýšlí pi…ny místo toho aby se zamysleli nad daleko důležitějšíma věcma. Ten zákon má tolik much, že snad ani nemůže projít… Bych chtěl vidět, jak někdo určí tu cenu
reagovat