Chytej.cz

Od ledna k vodě bez povolenky necteno

11.11.2009 | carpz | 13.125 zobrazení | 88 odpovědí

Politici usnadní pytlákům chytání. RS už nebude moct chytat pytláky pokud nebudou mít víc ryb, jak za pět tisíc korun, tak nač povolenky? Novela zákona o pytláctví.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Středa 16. prosince 2009 ve 13:58 @ Dan1869

To je bomba, když mě za celý rok kontrolovali 1×. To je moc málo.

reagovat
Středa 16. prosince 2009 ve 12:34 ® chachar reakce na …

A ty na marsu bydlíš?Tady jsi v česku...........

reagovat
Pátek 11. prosince 2009 v 17:43 ® hraji reakce na …
hraji

Vážený kolego, každá RS má své číslo a ty jsi oprávněn si na něj stěžovat, pokud máš pocit, že nedělá svoji práci dobře. A pokud se opravdu stalo to co popisuješ, a ty si na něj stěžoval, asi by už dál RS nebyl. No a ke špatně zapsané váze tvého úlovku, neumím si představit, jak by mi někdo mohl vytýkat špatně zapsanou hmotnost úlovku, pokud by jej neviděl a nezvážil jej na cejchované váze. Nesmíš se sebou nechat orat.

reagovat
Pátek 11. prosince 2009 v 16:36 ® deph

Tak taky vám povím o své skušenosti. Byl sem jednou na rybach po práci a navečer se k vodě přihnalo auto, vysedl mladej kluk sedl k vodě a začal chytat jednoho kapřika za druhým (podotikám mira byla kolem 20cm. Tak sem ho chytil a zavolal RS, když po hodině přijela tak se s toho mladého pitláka vyklubal syn toho dotyčného,co přijel jako RS a po asi další hodině hadání a dohadování sem malem přišel o povolenku, kvůli tomu že sem měl napsanou špatnou váhu u svého úlovku. Nic zavažného to není ale když tak zavoláte RS a bude ten dotyčný na kterého ste ji zavolali RS jeho známí nebo húř rodina tak na to doplatite akorád vy sami ale je pravda ta,že sem taky pro aby si rybáři vice všímaly sveho okolí a nebylo jim to lhostejné.

reagovat
Pátek 11. prosince 2009 v 15:15 ® dany1

Ono je to těžký s našima politikama.Chovaji se jako malé děti co maji na starost vymejšlet jen hlouposti.Něco vymyslí,pak to musí předělat a to je pořád do kola…řešeji tam jen osobní hádky.Jsou tam jen pro zlost národu.

reagovat
Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 14:49 ® Petr 2

A co by jsme chtěli,když většina rybářských svazů samo krade.Od nás vyberou peníze v případě nám zdraží povolenky a mi to zaplatíme tak jako tak.Většina rybářských svazů např.Č.Budějo­vicko,Táborsko a další okolí tak z nich pánové mají na sebe napsány jeden až dva rybníky do které zarybňujou A např. lužnice v okolí Soběslavi je úplně mrtvá.Prostě na to nekontrolovatelně serou.Já bych jim tam poslal hospodářskou jak nakládají z našimi penězi.A ten pytlák za pět tísíc v rybách kde by to nakrad když je v těch vodách hovno.Jižní Čechy už nejsou žádný rybářský ráj nemluvím teda o celém jihu,ale o většině!!!! Jsem jenom zvědav letos když se zalekli krize a nenakoupili ryby a soukromníci jim ze svých rybníků nechtěj prodat tak kolik letos bude stát vánoční kapr.A jenom se vrátím k Rybářským slavnostem tak ty byli úplně v prdeli když jenom za kousek udělaného candáta chtěli cca 45O,– prostě je to v hajzlu.Omlouvám se za vyjadřování,ale jak dlouho si to necháme líbit??? Nemluvně o tom,že povolenky zdražujou rybníky prodávaj a nikde se už skoro nedá chytat a nejsem ten tip člověka,abych nějakému lichváři na jeho rybníku platil za den 7OO,– abych si mohl chytit přežraného kapra a diktoval si kdy se moho vysrat a kdy ne a do toho si platit ještě povolenku???

reagovat
Pondělí 7. prosince 2009 ve 13:32 ® Libor reakce na …
Libor

Robur> no pořád se to nesmí stejně jako doposud, jen se změnili pravidla potrestání.

reagovat
Pondělí 7. prosince 2009 ve 13:32 ® sus1 reakce na …

Robur> Takže opatrně nahazovat trojhák do roští.:-)) )

reagovat
Pondělí 7. prosince 2009 ve 13:20 ® Robur
Robur

Libor, právě měnit něco k hošímu a ještě je za tím práce, divné. Tak mne zajímá, zda je vůbec postižitelné, když budu lovit Chyť a pusť, zda vůbec dělám něco neoprávněného? Za to že budu chodit s flintou po lese, to snad je nějak omezeno zbrojnm pasem či zákonem, ale s udicí moc nebezpečný nejsi, takže:-D …

reagovat
Pondělí 7. prosince 2009 ve 12:56 ® sus1

Tak zajímavější než dírky bude si jít zapytlačit.:-)

reagovat
Pondělí 7. prosince 2009 v 11:54 ® Libor reakce na …
Libor

Robur> já vím, četl jsem ji a zajímalo by mě to taky. Kdo ted musí co udělat aby se to zrusilo? Jestli tedy se to vůbec zrušit chce. Zajímavé je třeba co mi kamarádi vyprávěli o USA a Kanadě, tam je pytláctví trestáno velmi silně. Proč kdo vymyslel u nás toto, je mi velkou záhadou..

reagovat
Pondělí 7. prosince 2009 v 11:41 ® Robur reakce na …
Robur

Libor> hlavně je dobrá ta diskuse, každý píše, že je to kokotina, takže by mne moc zajímalo, kdo to vůbec inicioval

reagovat
Pondělí 7. prosince 2009 v 11:06 ® Libor
Libor

http://www.novinky.cz/…zastavi.html – je to síla..

reagovat
Pátek 27. listopadu 2009 v 10:07 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

IV.TO.ŠIRDA> Zdravím tě.No…co na to říct-je to nesmysl.Za 18 let rybaření jsem viděl a slyšel ledacos (že se ryba stresem smrskne apd…).Z vlastní zkušenosti a po x-tých měřeních u vody a pak doma,jsem neviděl rozdíl ani o půl cm.Obrušování ocasních paprsků o vezírek,to jsem taky nijak nepozoroval (ulomení jednoho,dvou,mož­ná,ale celý ocas?).Recept je,jak se vyhnout dohadům (s RS),stanovit si vlastní (vyšší)míru,anebo brát ryby aspoň 2 cm nad zákonnou míru…Zajímavé,že se v drtivé většině řeší kapr:-)

reagovat
Pátek 27. listopadu 2009 v 7:21 ® Helle reakce na …

Podle mého názoru naprostý nesmysl.Zkrátka 40 cm zůstane 40 cm i po zasáčkování třeba po půl dne.Teoreticky ne může jednat pouze o desetiny milimetru v žádném případě ne o centimetr.

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 18:08 ® jersey
jersey

inspo: :-) za korunu už žvejky nejsou..Ale jinak ti povím, že své děti jsem vychoval tak, že nekradou ani věci za korunu.Tečka. Taky jsem neřekl, že je správné takto trestat.Řekl jsem jen, že to funguje.A dokonale. A jinak dávám za pravdu i v tom, jak tu někdo už psal, že asi fakt největší problém je ve lhostejnosti rybářů, kteří i když to vidí, přehlížejí to…

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 17:46 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Chlapi,jsem rybářkou pouze 8 let,ale očividně poznám kapra který má 40 cm nebo zhruba 45cm.Ty menší absolutně měřením netrápím! Z mé zkušenosti kdy jsem se zúčastnila kontroly s rybářskou stráží a PČR, se stal zrovna případ,kdy jsme přeměřovali kapra a rybář tvrdil že ho chytl před třema hodinami a měl 40cm. Při našem měření jsme zjistili,že má 38,5cm.Takže je možné,že po zasáčkování 40cm kapra se mu o vezírek obrousí paprsky na ocasní ploutvi až o 1cm, a proto menší kapry než 45 cm si netroufám zasáčkovat.Máte někdo podobnou zkušenost? Petrův zdar.

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 17:01 ® inspo reakce na …

džigit> Rád bych zašel, ale taky ještě sedím v rachotě. :-((

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 16:52 ® džigit

inspo> a o to je to horší a zarážející!!!Tady už to zavání politikou a tu já nerad,nějak se pak rozproudím…Proto jsem psal o sekání rukou strašákům.Tady se nedůsledně dbá na dodržování zákonů a stanovených mezí a raději pak všecky háže do jednoho pytle. Poďme raděj na ryby :-) Celý den koukám do míst,kde teče řeka,svítí slunko,já koupený nový vláčák a „miniwoby“ a sedím v robotě… :-(( :-(( :-((

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 16:51 ® inspo reakce na …

džigit> A takových rybářů v uvozovkách je asi hodně. Raději si ani netroufám představit kolik.

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 16:48 ® džigit reakce na …

inspo> mezi ty v uvozovkách řadím samo i ty tzv. rybářské rodinky.Kdysi na Výškovických tůních v OVA po ukončení podzimního hájení-máma táta a dvě ratolesti.Máma pletla svetr a křížila lušťovky,dětičky se mlátily po hlavičkách klacky a jen otec spokojeně tahal na šest prutů.A to po většinu týdne.I po ohlášení RS.O mé konverzaci s tzv. hlavou rodiny by asi admin musel vymazat.Nakonec jsem se ještě styděl já,že jsem se nezdržel některých výrazů a nedbal na ratolesti/názor policie/

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 16:43 ® inspo reakce na …

džigit> A myslím, že tyhle problémy nejsou jen v okolí Ostravy.

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 16:43 ® inspo reakce na …

džigit> Já ke svému štěstí nepotřebuji moc.

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 16:41 ® inspo reakce na …

džigit> Uvozovky jsem jaksi přehlédl. V tom případě OK.

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 16:38 ® džigit

hraji> Myslím,že MP a PČR maj volání zadarmo,nebo se mýlím? V tom to asi až tak nebude,z vlastní zkušenosti mám pocit,že už je to jako v džungli.Silnější a otrlejší maj navrch. Kolega byl sám a krom fyzického násilí mu vyhrožovali i tím,že řeknou,jak si před jejich dětma mastil péro.Sorry za ten výraz.Vím,že to je extrém,ale banda tábořících bezďáků,nefachčenek a jiných „spoluobčanů“ v okolí Ostravy může být větší problém,než se zdá.A když s nima nezamete RS a ani obě policie… Ještě chceš něco dodat?Já se po téhle zkušenosti už některým nedivím. :-/

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 16:31 ® džigit reakce na …

inspo> taky je někdy lepší,když ryby neotravujou :-))

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 16:29 ® džigit reakce na …

inspo> nikomu nic nechci odepřít,obzvlášť když se drží v přípustných mezích.Myslel jsem,že „rybáři“ v uvozovkách jsou pochopitelní.

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 16:19 ® inspo reakce na …

hraji> U mě jsou problémy hned dva.

Mobil k vodě neberu, je to další krám navíc a hlavně chci mít u vody klid a ne aby mě pořád otravoval šéf. :-)

Já jsem snad za poslední tři roky nebyl svědkem porušování předpisů. Snažím se chodit k vodě tak, kde předpokládám, že nikoho nepotkám. Většinou tam nejsou ryby, protože tam kde jsou, tak bývá nával. A aby mi po jednom boku sedělo dvacet rybářů, po druhém boku třicet a kolem dalších deset čeká na to, až se uvolní nějaký flek, tak to se raději na to vyseru.

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 16:15 ® inspo

džigit> Pokud se budou chovat slušně a dle řádu, tak ať si běhají. Tohle právo nemůžeš nikomu odepřít.

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 15:28 ® hraji
hraji

Problémem je lhostejnost rybářů. Na internetu jsou všichni bojovníci, ale v reálu si nikdo nedovolí nic říct, ani když jsou přímo u vody svědky jasného porušování předpisů. Přitom v tom je jádro pudla. Kdyby ti porušovači věděli, že to není okolí lhostejné, nedovolili by si to. Dneska má každý (nebrat doslova) mobilní telefon a není problém mít uložené v telefonu buď číslo na RS a nebo na PČR. Jedni nebo druzí se dostaví. A PČR ráda řeší přestupky když má pachatele, svědka a ještě jim ho někdo naservíruje. Ovšem ten argument, že telefonát mě bude stát nejméně dvě koruny, ten je skutečně závažný.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1