Chytej.cz

Veletrh Brno 2018 SRAZ bohužel nebude necteno

8.11.2009 | regulus | 338.930 zobrazení | 3.185 odpovědí

Vzhledem k tomu, že letošní veletrh Rybaření byl z neznámých důvodů zrušen, nebude se v Brně konat ani (nevím už ani kolikátý) veletržní sraz.

Vždy v období rybářského veletrhu v Brně se Chytej národ schází k malému posezení v hospodě a honosně tomu říkáme veletržní sraz. Veletrh se pak navštěvuje buď už v průběhu pátku nebo až v sobotu ráno po večírku, což je tedy mnohdy náročnější.

Letošní veletržní sraz je v pátek 24. 3. 2017 a bude se po předchozích úspěších konat opět v restauraci U třech čertů http://ucertu.cz/…arobrnenska/ na ulici Starobrněnské 7, což je jak se u nás říká ve Štatlu nebo-li ve středu města, kousek nad Zelným trhem. Bližší informace včetně dopravy jsou ve fóru, tady https://www.chytej.cz/…tahnout/287/ si můžete stáhnout podrobný popis jak se dostat z Výstaviště ke Třem čertům.

Spinkalíci: Venca Zelenka, Prutos, Vydrýsek, džigit, KK

Bumbalíci: Regulus, Kubas, sethy, Venca Zelenka, muradbear, Ladis, Prutos, Vydrýsek, džigit, Tomik, vagi, nunna, Draky, KK, HaD, Radek

Jídlo a pití: ze srazové klasiky žebra a koleno, plus slušnej výběr i z jiných pokrmů http://ucertu.cz/…arobrnenska/#… , pivo bratčické zámecké a ještě třeba nějaké viz http://ucertu.cz/…arobrnenska/#…

Pokud se týká noclehu, tak ubytování opět v ubytovně Moravan na ulici Podnásepní 1 http://www.ubytovna-moravan.cz/. Cena za osobu je podle typu pokoje, počtu lůžek, orientačně okolo 150 Kč. Je to asi 1,5 km pěšky od hospody, takže se nemusíte vázat na autobusy, jet jednu zastávku snad ani nemá cenu.

Doprava ubytovna: nebudu to tady rozepisovat, jak se tam dostat autem a jak od tam do hospody najdete zde https://www.chytej.cz/…tahnout/286/

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 14. března 2012 ve 23:15 ® vagi
vagi

Za mě..... pivo: chuť…OK,míra…hor­ší,rychlost…ší­lenost, byly okamžiky,kdy jsem si pro sichr bral 2 najednou,když už nějaké přinesly,nesnáším neplynulé pití,mi to pak úplně rozhodí:-D , dopiju a musí být čerstvé po ruce.

jídlo: tatarák pekelnej, skřídla mňamozitka, žebra také i když jsem jen ochutnal a koleno jsem neměl, ale na pohled nic moc

obsluha: fakt peklo, ale tady se dam budu zastávat, musí to být na palici,tolik lidu. zařídit se měl šéf s posilou,když ví,že má zarezervovanou celou putiku. Byl jsem tam ještě dopolko na vyprošťovací polévce a dámy byly velice milé a příjemné.

místo: přeci jen je to za rohem :-)

Já bych to klíďo dal i příští rok, jen bych min 10× opakoval šéfovi, kolik nás bude a kolik chceme míst :-D

reagovat
Středa 14. března 2012 ve 23:10 ® nnnap reakce na …
nnnap

David Havlíček> a to je prd proti úrovni např. soudních znalců. To bych pozabíjel do jednoho, negramoty gramlavé. Stačí střípek z oblasti, které rozumím a sledovat, jak se k tomu staví média, vovce, plesky, joudo, a je mi jasné, kdo si z koho dělá piču. Nejlepší je, že oni a ze všech. Mé vyrovnání se s daným stavem je takové- nech nuly růst, jsou pastvou pro ovce.

reagovat
Středa 14. března 2012 ve 23:05 ® frenki reakce na …
frenki

David Havlíček> musím se přidat k sethymu, tomucha vařil víc než parádně a u vašeho stánku bylo prima posezení i pojezeníčko :-)

reagovat
Středa 14. března 2012 v 19:35 ® sethy reakce na …
sethy

David Havlíček> Viva Tomuchu a jeho půlkilové staeky, domácí buchty a výborná polívčička :-)

reagovat
Středa 14. března 2012 v 17:27 ® HaD
HaD

Obvykle se snažím dělat svou práci co nejlépe a o ostatní se pokud možno moc nezajímám. Dnes jsem však byl upozorněn na článek o veletrhu od odbarvených dam z webu VYDRY. Zde je krásná názorná ukázka toho, jak to vypadá, když někdo fušuje do řemesla, o kterém nic neví. Prohlásit o veletrhu Rybaření, že jej navštívilo 75000 lidí a srovnávat tuto návštěvnost s veletrhy pražskými, je úsměvné. Onen údaj totiž hovoří o návštěvnosti areálu, kde probíhaly celkem čtyři veletrhy. No a ještě jsem se dočetl: „Na veletrhu o rozloze 4.026 metru čtverečních se sešlo 479 zaregistro­vaných zahraničních vystavovatelů z Maďarska, Slovenska a Polska.“ Firem bylo ve skutečnosti asi 65 viz.: http://ikatalog.bvv.cz/…18&nom=16244. Jen zírám. To je tak, když si někdo hraje na něco, co není. Jdu zvracet.

reagovat
Středa 14. března 2012 v 16:14 ® vagi
vagi
reagovat
foto/forum/2012/th-img20028.jpgfoto/forum/2012/th-img20029.jpgfoto/forum/2012/th-img20030.jpgfoto/forum/2012/th-img20031.jpg
Středa 14. března 2012 v 15:01 ® Robur reakce na …
Robur

vagi> se nediv, když ti topivo leží. Osobně navrhuji příště bez hulení,pivo je mně šumák, jsem kofolář.

reagovat
Středa 14. března 2012 ve 14:49 ® vagi
vagi

Libor: cooooooo žééééééééé??? co je tohle za člověkaaa??? :-D P.S. link na Natěrače ti pošlu v osobce, až se k tomu dostanu.

reagovat
Středa 14. března 2012 ve 14:45 ® vagi
vagi

také jsem slyšel zaznít větu: Slečno, nemohla by jste mi dát nějaké plnější??:-D :-D :-D :-D

reagovat
foto/forum/2012/th-img20027.jpg
Středa 14. března 2012 ve 14:13 ® cercer
cercer

regulus> přesně tak…loni to bylo…navíc jak říká Tomik,ta míra byla fakt moc už i na mě :-) ,na to už jsem zapoměl..

reagovat
Středa 14. března 2012 ve 12:54 ® Tomik
Tomik

Jsem pro změnu. Nepříjemná obsluha,pivo který mělo snad pět cenťáků pod míru a ještě jsem na něho čekal půl hodiny. Rozpadlý koleno prakticky bez kůže…

HaD, sethy > Tomucha bude určitě rád :-D

reagovat
Středa 14. března 2012 ve 12:30 ® regulus reakce na …
regulus

Robur> seš debil, ten vedoucí co jsem to s ním domlouval tam když jsme přišli nebyl, pokud ty dvě slepice co tam poletovaly neumí počítat do 30 tak je to jejich problém, schválně jsem to počítal a bylo nachystáno 22 míst a to jsem jim ještě volal, že nás bude asi něco přes 30 tak ať počítají s 35 místy. Nebylo to nachystaný vůbec jak jsem se s vedoucím domluvil, řada stolů plus ten stůl v rohu u vchodu, borec mě tvrdil, že mu to je jasný a že to bude nachystaný jak to bylo předchozí roky. Nechápu co na tom bylo nejasnýho, prostě klasika, buď to neumí nebo na to serou, ale jak jsem na ty dva kocóry koukal, tak se škopkem měli problém fest a to není poprvé, už nevím jestli to bylo loni nebo ještě dřív, byl Zvoneček tak vytočenej, že jim topivo chtěl jít čepovat sám.

reagovat
Středa 14. března 2012 ve 12:30 ® cercer reakce na …
cercer

regulus> letos Sanybój vynechalo(krom Vagiho),tak nemohu posuzovat,jak moc se to zhoršilo,ale jinak jsme nechyběli v podstatě nikdy a už loni byla znát ta změna k horšímu-úplně stejné problémy:1)místo k sezení,2)kva­lita,ochota a rychlost obsluhy(také jsem párkrát nevydržel a šel tu naší várku roznést sám,bo bez piva se sedělo klidně přes půl hodiny..a k úsměvu a ochotě měly slečny také hodně daleko,a u kolen a tataráka taky žádná sláva,na tu cenu,co tam mají.Je pravda,že jednou za rok se to dá vydržet..ale proč vlastně? Každopádně jsme už loni volali po změně,i když se nám tam jinak opravdu líbí a pojali jsme Haliday ,,za naší" Je vidět ale,že chování a kvalita obsluhy nebyla jen náhoda toho dne…

reagovat
Středa 14. března 2012 ve 12:27 ® Robur reakce na …
Robur

David Havlíček> nevím jestli stál, ale on tak bohužel vypadal

reagovat
Středa 14. března 2012 ve 12:24 ® HaD reakce na …
HaD

regulus> tatarák stál za hovno – jsem pro změnu… u Tomuchy to beru :-D

reagovat
Středa 14. března 2012 ve 12:20 ® HaD reakce na …
HaD

sethy> :-D

reagovat
Středa 14. března 2012 ve 12:19 ® regulus reakce na …
regulus

Robur> jinou hospodu bych zatím neřešil, nejdřív počkáme jak se vyjádří ostatní, protože těch nespokojenejch bylo víc a mě osobně teda nasrali fest. Myslím si, že akce pro 30 lidí s průměrným cechem 300–500 Kč pro ně rozhodně špatnej kšeft není no a tak jak se k tomu postavili, to mě fakt sralo.

reagovat
Středa 14. března 2012 ve 12:04 ® Robur
Robur

to je těžky, Regul se nedomluvil (nenašel společnou řeč) ani se správcem:-D , natož s hospodou, ale já jsem 1/ uražený cenzor 2/nestíhám a jsem rád, že jsem předal štafetu

reagovat
Středa 14. března 2012 v 11:53 ® hraji
hraji

Tak tedy hospoda byla hrozná, tedy hlavně její personál. Chtělo by to změnu

reagovat
Středa 14. března 2012 v 11:31 ® džigit

náhodou vím o servírovi,co byl příjemný a pocelou dobu se hezky usmíval :-))

reagovat
foto/forum/2012/th-img20026.jpg
Středa 14. března 2012 v 11:17 ® kubas reakce na …
kubas

regulus> Tak žebra byli výborný, koleno posoudit nemůžu a tatarák jsem naštěstí neměl, protože namíchanej tatarák jsem v normální restauraci/hospodě neviděl ani nepamatuju. To jsem si myslel, že ty doby jsou dávno pryč, hold nejsou. Obsluha tragická, nepříjemná… Myslím si, že to bylo i tím, že dost nestíhali, to už ale není náš problém. Místo vyřešený taky moc nebylo :-) . Skoro to vypadalo, jako by o nás ani nestáli, protože takhle se k potencionálnímu zákazníkovi asi úplně nechová . Toť můj názor :-) .

reagovat
Středa 14. března 2012 v 11:05 ® Robur reakce na …
Robur

MP-E65mm> huliče podepisuji a odepisuji. Hospod je v lokalitě asi 15 do 600metrů. Pka bych doporučil Kosa, U Večeřů, Piavu

reagovat
Středa 14. března 2012 v 11:02 ® džigit reakce na …

HaDová> si urazila tragédii :-))

reagovat
Středa 14. března 2012 v 10:50 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

regulus> já jsem ten co by do toho neměl vůbec remcat, ale mě osobně hodně vadila ta zahulená místnost. Jednu chvíli to byl fakt extrém. Žebra ale mile překvapila :-)

reagovat
Středa 14. března 2012 v 10:47 ® HaDová reakce na …
HaDová

tatarák byl tragédie :-((

reagovat
Středa 14. března 2012 v 8:36 ® regulus reakce na …
regulus

sethy> myslel jsem pochopitelně žebra, no a to, že úprava kolena nejspíš proběhla vařením a pak prohnáním konvektomatem bude asi ta správná diagnóza.

reagovat
Středa 14. března 2012 v 6:58 ® sethy
sethy

regulus> oprav si: „KLADY: Ubytovna a zastávka MHD prakticky za rohem Vynikající kolena“
Jinak co se kolena týče, nebylo špatné, ale spíš vařené než grilované. Kyselé ksichty obsluhy, to už si v dnešní době snad nemůžou dovolit atd. A v podstatě všechno to cos napsal.
Já bych to navrhoval u tomuchy doma. Čtvrteční minisraz tam byl výborný:-93;

reagovat
Středa 14. března 2012 v 1:19 ® regulus
regulus

Tnu do toho dokud je to živý.
Už loni jsem něco zaslechl, ale letos mi hned několik lidí natvrdo řeklo, že je asi třeba hledat jinou hospodu nebo přímo, že to příští rok určitě uděláme jinde. Když pominu to, že jsem objednal místo pro 25–30 lidí a byl nachystanej stůl pro sotva 20 namačkanejch joko sardinky a jen díky tomu, že jsem nechtěl dělat melu jsem jim nic neřekl, jediný co jsem striktně odmítl bylo to, že měli snahu to psát na jeden společnej cech, že prý by se jim ty osobní cechy mohli ztratit, což mě dost nasrali, takovej průhlednej trik můžou zkoušet na děcka ze základky. Slečny naprosto nestíhaly, což patrně nebyla jen jejich chyba, protože vedoucí měl správně zhodnotit situaci a případně přizvat někoho na výpomoc. Čekací doba napivo byla přímo tragická a s jídlem to bylo úplně stejný, Hraji přes několikerou urgenci čekal na žebra tuším hodinu (ti co si je objednali po něm je už měli i snězený) a myslím že nebyl sám, přestože jsem jídla objednal mezi 19 a 20 hodinou. Jak jsem tak zaslechl, tak tatarák se asi taky moc nepovedl, koleno nemělo s tím vynikajícím kolenem z dříve taky moc společnýho, ne že by nebylo vyloženě dobrý, ale nebylo to to koleno s křupavou kůžičkou. Takže jediný co se povedlo byly žebra apivo bylo taky normální, myslím tím, že až na ty míry to bylo běžný Starobrno jako kdekoliv jinde. Když shrneme situaci tak to vypadá takhle:

KLADY:
Ubytovna a zastávka MHD prakticky za rohem
Vynikající žebra

ZÁPORY:
Přesto, že to tam nebylo poprvé, podcenili kapacitu jak obsluhy, tak počtu míst
Koleno se pohoršilo, tatarák zřejmě taky a vůbec si nedovedu představit, že bych si dal nějaký normální jídlo, jak by to zvládli

Takže tímto veřejně otevírám diskusi na téma hospoda. Prakticky není problém to mít kdekoliv v Brně, MHD se dá na ubytovnu dojet odkudkoliv do půl hodiny, jen to nebude tak pohodlný že se překulíte přes most. Ostatním kromě spinkalíků to je asi jedno. Kromě toho to není jediná hospoda v okolí, pěšky kousek až 10 minut, takže i taková je možnost. Zajímají mě vaše názory a doufám, že se tady ozvou i ti co v pátek remcali. Taky by mě zajímal názor na jídlo (žebra jsou jasný, ty asi neměly chybu), jestli to bylo opravdu vše znatelně horší.

reagovat
Úterý 13. března 2012 ve 23:57 ® sethy
sethy

MP-E65mm> já jen ochutnal :-))

reagovat
Úterý 13. března 2012 ve 23:46 ® vagi
vagi

Já mám hlaaad :-D

reagovat