Chytej.cz

Veletrh Brno 2018 SRAZ bohužel nebude necteno

8.11.2009 | regulus | 338.851 zobrazení | 3.185 odpovědí

Vzhledem k tomu, že letošní veletrh Rybaření byl z neznámých důvodů zrušen, nebude se v Brně konat ani (nevím už ani kolikátý) veletržní sraz.

Vždy v období rybářského veletrhu v Brně se Chytej národ schází k malému posezení v hospodě a honosně tomu říkáme veletržní sraz. Veletrh se pak navštěvuje buď už v průběhu pátku nebo až v sobotu ráno po večírku, což je tedy mnohdy náročnější.

Letošní veletržní sraz je v pátek 24. 3. 2017 a bude se po předchozích úspěších konat opět v restauraci U třech čertů http://ucertu.cz/…arobrnenska/ na ulici Starobrněnské 7, což je jak se u nás říká ve Štatlu nebo-li ve středu města, kousek nad Zelným trhem. Bližší informace včetně dopravy jsou ve fóru, tady https://www.chytej.cz/…tahnout/287/ si můžete stáhnout podrobný popis jak se dostat z Výstaviště ke Třem čertům.

Spinkalíci: Venca Zelenka, Prutos, Vydrýsek, džigit, KK

Bumbalíci: Regulus, Kubas, sethy, Venca Zelenka, muradbear, Ladis, Prutos, Vydrýsek, džigit, Tomik, vagi, nunna, Draky, KK, HaD, Radek

Jídlo a pití: ze srazové klasiky žebra a koleno, plus slušnej výběr i z jiných pokrmů http://ucertu.cz/…arobrnenska/#… , pivo bratčické zámecké a ještě třeba nějaké viz http://ucertu.cz/…arobrnenska/#…

Pokud se týká noclehu, tak ubytování opět v ubytovně Moravan na ulici Podnásepní 1 http://www.ubytovna-moravan.cz/. Cena za osobu je podle typu pokoje, počtu lůžek, orientačně okolo 150 Kč. Je to asi 1,5 km pěšky od hospody, takže se nemusíte vázat na autobusy, jet jednu zastávku snad ani nemá cenu.

Doprava ubytovna: nebudu to tady rozepisovat, jak se tam dostat autem a jak od tam do hospody najdete zde https://www.chytej.cz/…tahnout/286/

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 30. ledna 2013 ve 14:29 ® OBr reakce na …
OBr

regulus> se těším na kakajíčko :-> ..když jsem si posledně dal 0,5l mlíka, tak mi pak celou hodinu nechtěla hospodská nositpivo , lumpice!

reagovat
Středa 30. ledna 2013 ve 14:21 @ axiom

Předpokládám, že budete 90% času řešit vyhazov Mirka Horáčka.

EDIT:

Příteli předchozí příspěvek jsem ti smazal, není třeba sem přenášet jídelní a nápojový lístek, smazal jsem to proto, protože tohle fórum jsem založil já a není třeba tu mít takový ptákoviny. Jiný mi slovy běž … , však víš kam.
Trapnou poznámku co budeme řešit ti tady nechám, proč ne, ale asi seš mimo mísu.

reagovat
Středa 30. ledna 2013 ve 13:59 ® Fryw
Fryw

Jsem rád za oslavanskýpivo . U zdroje bylo velmi chutné…

reagovat
Středa 30. ledna 2013 ve 13:57 ® regulus reakce na …
regulus

David Havlíček> ten salonek na těch fotkách vůbec není, je vlastně pod hospodou, není to tam takový stylový a hlavně jsou tam normální stoly, který se dají seskládat podle potřeby, což byl jeden z důvodů, proč jsem to vybral. Měl jsem i pár jinejch typů, ale všechno hořelo na tom, že prakticky nebylo možný soustředit 30 míst tak nějak pohromadě. nevím co je to za blbej zvyk, ale naprostá většina hospod je jaksi rozškatulkovaná do kójí, konec konců i tady, když se na ty fotky pořádně podíváš, tak nahoře bysme byli roztažení přes půl hospody.
Fotky salonku nemám, ber to tak, že změna je život, bude to trochu jiný než bejvalo.

reagovat
Středa 30. ledna 2013 ve 13:33 ® HaD reakce na …
HaD

regulus> to zní dobře. Foto nemáš? Na webu je blbě poznat, zda je něco z toho salonku.

reagovat
Středa 30. ledna 2013 ve 12:55 ® džigit reakce na …

vagi> ja tež,ale nevim zda a za kolik tam maj kakao… :-/ =-|

reagovat
Středa 30. ledna 2013 ve 12:53 ® vagi
vagi

Tak snad tohle už vyjde :-) Za mě…je úplně jedno, kde se potkáme, když mi pak někdo nasměruje kudy k ubytovně :-D

Jedna kacířská: Určitě se vám nechce do Holidaye? Já bych to asi přežil :-D

reagovat
Středa 30. ledna 2013 v 9:14 ® džigit reakce na …

regulus> kakao za 25, hmmm ?!? tak do toho jdu :-D

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 ve 23:33 ® regulus
regulus

Takže vážení přátelé, důležitá informace

Vzhledem k nepřijatelným rezervačním podmínkám pivnice Pegas a konec konců i jiným okolnostem, jako např. vcelku napálené ceny za jídlo plus ještě pár dalších věcí, jsem se demokraticky rozhodl, i když kvůli pivu fakt nerad, že byť jsem zde minulý týden napsal, že to bude v Pegasu, tak tuto zprávu musím dementovat a bohužel i tu informaci z googlemaps o které jsem prohlásil, že to není pravda a pisatele nazval kokotem, za čož se mu omlouvám i když jenom z části, protože tak úplně blbě to není.

Nebudeme řešit to co bylo, ale to co je reálně domluveno, tudíž, k dispozici budeme mít salonek v „podzemí“ restaurace U všech čertů (předpokládám, že zvlášť džigita to potěší), kapacita kotlů je cca 30 člověků, což nám asi bude stačit. Jídelní a nápojový lístek je v zadání fóra, takže si můžete udělat obrázek a třeba i chutě. Pivo mi připadne blíž k českým než k moravským pivům, je trochu jiné než obvykle, ale snad bude chutnat, dá se říct, že to je podobnej risk jako ten Pegas. Restaurace je zatím zamluvena od 18 hodin do ježka (zavíračky) což je ve 2:00 hod, pokud se tam budou chtít někteří jedinci přesunout dřív, tak mi dejte vědět. Zrovna tak když si už předem vyberete jídlo, tak zamezíte tomu, že by třeba došlo a museli si objednávat něco jiného, jinými slovy, pokud předem nahlásíme přibližný počet jídel, bude to i pro hospodu lepší.

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 v 8:05 ® toro reakce na …
toro

vagi>To je jen takový zdejší rybářský hantec. Prutos + Vydrýsek mají na mysli pod pojmy: řádky – výřad ryb, pole – prochytávaná výseč vody, hlavy – viz jiggové či twisterové. A nastartovat motyku = točit kličkou navijáku. Klidně přijeď i k nám, nastartuješ motyku, ukážu ti pole. Aj řádky a hlavy budú. Co chceš ještě objasnit? :-D

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 23:56 ® Vydrýsek reakce na …
Vydrýsek

vagi> Ojé, už je to tu tase … víš co, přijeď začátkem léta, klidně už v květnu. Nastartuju ti motyku a provedu tě po exkurzi, ju … :-D

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 23:01 ® vagi
vagi

prutos,vydrýsek: doufám, že mi konečně dovysvětlíte ty řádky, pole a hlavy :-D

reagovat
Pátek 25. ledna 2013 v 6:58 ® toro reakce na …
toro

vagi>My zas rádi něco plzeňského…(teda krom nářezu v hokeji) :-P

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 22:21 ® vagi reakce na …
vagi

toro> kdepaaa…rád ochutnám něco jiného…brněnského :-) A množství bude určitě taky stačit

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 21:18 ® sus1 reakce na …

regulus> :-D

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 21:14 ® toro reakce na …
toro

vagi> Když si dovezeš kastl škopků z domoviny a frkneš ho pod stůl, tak jich stihneš ještě víc. Navíc ušetříš podrážky obsluze… :-D

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 14:03 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> ty seš ale pako, navíc úplně na omylu, náhodnej obrázek, chodí tam lidi všech věkovejch skupin, od študáků po důchodce na vozejku a to myslím smrtelně vážně. Posledně dorazil borec okolo čtyřiceti se starým pánem na vozejku (nevím jestli otec nebo děda), dali na slušno každej dvě a jeli pryč. Ta soudružka na snímku bude nejspíš nějaká Gertrúda, turistů je tam taky mraky, ta fotka je někdy z května, to se začínají rojit. :-P

reagovat
foto/forum/2013/th-img91693.jpgfoto/forum/2013/th-img91694.jpg
Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 13:43 ® vagi reakce na …
vagi

regulus> Paráda. Za mě spokojenost. Už jdu počítat… Můj interval je 1 pivko půlhoďka, takže to máme od 6 do půlnoci 12 kousků. Vzhledem k tomu, že je to dvanáctka, tak je to akorát, abych mohl v sobotu dopolko v pohodě odjet. Už nejsem nejmladší.:-) A k tomu žebírka… Hmmmm. Už se těším. Jen mi bude chybět rozpečenej česnekovej chleba z Holiday. Asi si tam na něj skočím v sobotu před odjezdem

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 10:07 ® sus1 reakce na …

regulus> Od jaké firmy byla ta předváděčka ( hrnce ,vysavač ),cos tam byl ??sedí tam starší … :-))

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 8:59 ® džigit reakce na …

regulus> woe :-P

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 8:19 ® Tomik
Tomik

Hlasuji taktéž pro pegas. Chodím tam zhruba jednou dvakrát do týdne, protože ta hospoda má superpivo ,příjemnou obsluhu (zbožňuju když mi přinese pivko někdo, kdo má větší beerceps než já :-D ) a jedinečnou atmosféru. Jídlo mají taky dobré, sice to není nějaká extra pecka, která by člověka vystřelila z bot, ale chutná a nikdy jsem s ním neměl problém.

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 1:14 ® regulus reakce na …
regulus

džigit> zdají se ti lidi dostatečně normální??? ;-)

reagovat
foto/forum/2013/th-img91689.jpg
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 0:21 ® Fryw reakce na …
Fryw

džigit> Já nelezu do nějakejch nobl podniků kde béká pop music. Uplně klidně si vyberu zaplivanou hospodu, kde maj ale dobrýpivo a jídlo. Tady ten pegas je v cajku, klasická pivnice… No a normální lidi. Vem, že centrum města…taková směska. Ale musíš se smířit s tím, že pokud to tam bude, tak budeš obklopenej tichejma bláznama. Obsluha je naprosto v pohodě, napivo jsem nikdy nijak dlouho nečekal a to tam chodím skoro výhradně na topivo . Ani v pátek večer to tam není u suchánků… No s tím jídlem osobní zkušenost mám chabou, pouze jsem tam měl guláš několikrát, protože byl perfekt, a žebra nic moc – třeba se polepšili, už to je dýl. Ale tak zas..nemám problém jít kamkoliv jinam, a objevit nějaku novou hospodu – jen jsem neměl moc potřebu, pokud bylo místo, sedli jsme do pegasu. 0,6 černý je fakt klasa.

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 0:06 ® regulus
regulus

No a jak se tak koukám, tak Pegas to asi vyhraje, takže zcela nedemokraticky jsem si odhlasoval Pegas, zejtra nebo pozítří to skočím zabukovat, protože teoretická komplikace s MDŽ která mi vůbec nedošla …, ale to se snad už dneska ani neslaví.

Pro pochybovače z OV, z tý prezentace to působí dost divně, je to jak psal Fryw, vzadu je pohoda, ale ticho jak v kostele tam není a úplně sólo tam taky nebudem, ale ani nebudeme namačkaní jako sardinky. Ty boční salonky o kterejch psal tam sice jsou, možná bychom se tam vešli, kapacitu nevím, je to docela malý, ale jsou nekuřácký což by část osazenstva asi neslo s nelibostí. Ta zadní část má kapacitu asi 60 lidí, takže žádný mačkání. Aktuálně je přihlášenejch skoro 20 lidí, tak mám dilema, jestli objednat 30 nebo 35 míst.

Ještě pro info to co si pamatuju. Piva kromě lomcováka Pegas Gold jsou všechny (světlej, tmavej ležák a pšeničný) dvanáctky, ale jednopivo je 0,6 litru za 36 Kč, tedy v přepočtu 30 Kč za půllitr, měli i malý 0,4 l, ale protže dětský nepiju, tak nevím jestli to nezrušili. Kolik stojí ta šestnáctka nevím, ale nemyslím, že by se tímto chtěl někdo celej večer napájet. O půlnoci je definitivní šlus, to už jsem psal, ale nebude až takovej problém někde pokračovat, pokud toho nebudete mít dost. Pokud se týká obsluhy, tak hlavně nevěřte tomu kokotovi co napsal do google maps komentář Pokud nechcete jíst, tak si vás obsluha moc nevšímá a není neobvyklé, že vám přinesou jinépivo , než jste si objednali. Nemluvě o záloze (200,–)při rezervaci. Už to není co to bývalo… , 9 z 10 piv dostanu ještě než mám vypitý to předchozí, ne že by mě ho tam nahrnul, obsluha se vždy zeptá jestli ještě chci a to tam zpravidla nejím, chodím tam na svoje tři pivka (pravda, někdy se to zvrtne, když se s někým zakecám), jak říkám na chuť. Topivo je prostě úplně jiný než europivo (jakýkoliv).

Veškerý ostatní informace podám až to bude upečený, mám docela strach, aby už nebyla půlka hospody rezervovaná. Zkusím z nich vytáhnout jídelní lístek když ho na netu nemají, v nejhorším to ofotím nebo opíšu, alespoň ty důležitý jídla. Pokud někdo bude lpět na kolenu, tak by se to muselo objednat přesně na kus, normálně to nedělají.

reagovat
Středa 23. ledna 2013 ve 23:52 ® džigit reakce na …

Fryw> Ty mně.Mam rad klasiku,špeluňu s dobrym pivem a žvancem a normalnima lidma.Proto In v uvozovkach,na tohle bys mě musel vic znat.

reagovat
Středa 23. ledna 2013 ve 23:42 ® Fryw reakce na …
Fryw

džigit> já nebo ty?

reagovat
Středa 23. ledna 2013 ve 23:36 ® džigit

Fryw> nepochopil,no neva

reagovat
Středa 23. ledna 2013 ve 23:34 ® džigit reakce na …

regulus> vidíš,proto sem se ptal :-)

reagovat
Středa 23. ledna 2013 ve 23:28 ® regulus
regulus

džigit> právě jsem dočetl politický fórum za dnešek … (šlebící se smajlík)

Tak synku, kdybych to objednal u Dvořáků, tak ty osobně mě zahlušíš jak … já ani nevím co. Pokud se někdy od května nebo června nezměnila obsluha, provozovatel nebo majitel, nevymalo se to a nevyměnil všechen kšír včetně generálního úklidu a to všechno zaráz, tak bych byl mrtvej regulus … :-(

To bych si fakt nelajznul, úplně každá z okolních hospod včetně Holidaye je suprová, ten borec co tam obluhoval vypadal, jako by právě vylezl z kontošu, ten mundůr nepamatoval Gusty Husákovýho, ale Tondu Zápotockýho, kdyby měl na zádech ulitu, tak bych řekl, že je šnek co usnul. A to myslím vážně.

reagovat
Středa 23. ledna 2013 ve 23:21 ® Fryw
Fryw

kubas> tak tak, pokud do města na pívo tak je pro mě a kamarády pegas jasná volba.

reagovat