Chytej.cz

Veletrh Brno 2018 SRAZ bohužel nebude necteno

8.11.2009 | regulus | 342.469 zobrazení | 3.185 odpovědí

Vzhledem k tomu, že letošní veletrh Rybaření byl z neznámých důvodů zrušen, nebude se v Brně konat ani (nevím už ani kolikátý) veletržní sraz.

Vždy v období rybářského veletrhu v Brně se Chytej národ schází k malému posezení v hospodě a honosně tomu říkáme veletržní sraz. Veletrh se pak navštěvuje buď už v průběhu pátku nebo až v sobotu ráno po večírku, což je tedy mnohdy náročnější.

Letošní veletržní sraz je v pátek 24. 3. 2017 a bude se po předchozích úspěších konat opět v restauraci U třech čertů http://ucertu.cz/…arobrnenska/ na ulici Starobrněnské 7, což je jak se u nás říká ve Štatlu nebo-li ve středu města, kousek nad Zelným trhem. Bližší informace včetně dopravy jsou ve fóru, tady https://www.chytej.cz/…tahnout/287/ si můžete stáhnout podrobný popis jak se dostat z Výstaviště ke Třem čertům.

Spinkalíci: Venca Zelenka, Prutos, Vydrýsek, džigit, KK

Bumbalíci: Regulus, Kubas, sethy, Venca Zelenka, muradbear, Ladis, Prutos, Vydrýsek, džigit, Tomik, vagi, nunna, Draky, KK, HaD, Radek

Jídlo a pití: ze srazové klasiky žebra a koleno, plus slušnej výběr i z jiných pokrmů http://ucertu.cz/…arobrnenska/#… , pivo bratčické zámecké a ještě třeba nějaké viz http://ucertu.cz/…arobrnenska/#…

Pokud se týká noclehu, tak ubytování opět v ubytovně Moravan na ulici Podnásepní 1 http://www.ubytovna-moravan.cz/. Cena za osobu je podle typu pokoje, počtu lůžek, orientačně okolo 150 Kč. Je to asi 1,5 km pěšky od hospody, takže se nemusíte vázat na autobusy, jet jednu zastávku snad ani nemá cenu.

Doprava ubytovna: nebudu to tady rozepisovat, jak se tam dostat autem a jak od tam do hospody najdete zde https://www.chytej.cz/…tahnout/286/

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 30. ledna 2012 v 11:15 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

regulus> Ne ne, jabka. Moc dobre si to pamatuju. :-D

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 v 7:23 ® Robur
Robur

erteple se směrem na sever mění na kobzole.

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 v 1:56 ® džigit

regulus> tohle nebude jen pražský…Nábližku používaj ve více „západních“ krajích :-) Ono i když se v tom člověk zorientuje,pos­louchá hodinu,než se něco dozví :-)

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 v 1:47 ® regulus reakce na …
regulus

sethy> nábližka je zkratka, jó i pražáci mají svůj hantec, jen ho umí jen ti původní pražáci, ne toho půl milionu naturalizovanejch z celý republiky.

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 v 1:44 ® regulus reakce na …
regulus

Tomik> vidím, že ti multikulturní prostředí na vejšce svědčí, aspoň se naučíš cizí jazyky … ;-)

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 v 1:43 ® regulus reakce na …
regulus

MP-E65mm> tys tomu ale dal korunu babka tě neposlala pro jabka, ale pro jablóška, čili pro brambory … :-D :-D :-D

Když už jste u těch brambor, tak v Brně erteple nebo normálně brambory, jihovýchodně od Brna, patrně i na Slovácku a možná na části Hané a třeba i trochu na jih jsou to ty jablóška a možná i jiný názvy. Na Hané mám dojem, že herteple a ty zemáky, to je spíš Vysočina.

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 v 0:16 ® Tomik reakce na …
Tomik

MP-E65mm> Pro brambory maji tady ty klingoni spoustu názvů např. jablóška, erteple, zemáky a dál už asi nevim..:-D

Moraváci prosím o slitování..:-)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 23:38 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sethy> jezdící schody, dopravni prostředek? taky nevím.

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 23:25 ® ras2ta
ras2ta

to je to stejna jako tramvaj a šalina

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 23:22 ® sethy reakce na …
sethy

MP-E65mm> Tak já taky nechápal, když mi jeden pražák říkal že pujdem nábližkou :-D

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 23:21 ® ras2ta
ras2ta

zajimave:)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 23:19 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sethy> to jsem si taky myslel do doby než mi bylo vysvětleno že jablka (ty co rostou na stromě) jsou „jablka štěpová“. Asi takhle........... jak to říkal Tomik......... je to na slovník :-D

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 23:11 ® sethy reakce na …
sethy

MP-E65mm> Jabka jsou jabka. To je nějaký divný čoveče :-)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 23:03 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sethy> jo přinesl jsem jabka (jablka), ale měli to být brambory :-D ty woe asi vzbudím smíchy děti :-)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 23:01 ® ras2ta reakce na …
ras2ta

MP-E65mm> no to by me zajimalo co:)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 22:59 ® ras2ta
ras2ta

blicka teda faktz nevim co je,ale blicky sou sikove kleste:)

reagovat
foto/forum/2012/th-img19612.jpg
Neděle 29. ledna 2012 ve 22:57 ® sethy reakce na …
sethy

MP-E65mm> Hrušky? :-D

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 22:50 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sethy> no počkej, jako perličku mám historku, když mi babina říkala abych přinesl „jabka“ co myslíš že sem přinesl :-) ?

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 22:35 ® mvincik reakce na …
mvincik

sethy> Něco o švícách jsem za mlada slyšel… :-)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 22:33 ® sethy reakce na …
sethy

MP-E65mm> Tož jen jestli mě nelakuješ :-)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 22:14 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sethy> plácačka na mouchy a baterka (svítilna)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 22:08 ® sethy reakce na …
sethy

MP-E65mm> Švicka, blicka – to sis teď vymyslel co :-D
Co to jako má být, to je nějaká čecháčská komolenina?
Švícka by mohla být švíca, ale to druhý netuším.

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 21:56 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Jj,taky myslim až doma,ten smích.:-)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 21:50 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Tomik> Když jsem jezdil jako malý kluk na prázdniny na Moravu, tak bych ten slovník uvítal. Švicka, blicka............. to mi mozek nebral :-)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 21:48 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> jj, člověk se nad tím ted zasměje, v tu chvíli mi do smíchu moc nebylo :-)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 21:42 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Ale vzpomíná se na to dobře.:-)
I já mám těch historek dost,když jezdim s rodinou po dovolených,tak se stane,…,, hele, nejste vy někde tam od Plzně a podobně??!! ta řeč …hm,hm,hm,…" Kejvam,že ano.
Kdepa,copa,jak­pa,pročpa,… a taky třeba … ,, přijedem DÝL,tak tam na nás počkejte " … :-D

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 21:37 ® Tomik reakce na …
Tomik

MP-E65mm> Mi povídej, tady trpím jak pes, ještě k nim nedošla ta knížka > slovník spisovné češtiny..:-D :-)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 21:36 ® MP-E65mm
MP-E65mm

sus1> to mi připomnělo historku. Sedíme si tak v Rib city (žrádelna) za velkou louží a rekapitulujem si den. V tom někdo něco zajímavého zahlásí a moje reakce byla „fááák joo“ (udivená reakce) v tom se plno amíku otočí a nechápavým pohledem na mě zírají.......­...........rad­ši jsem se pak věnoval těm žebírkům a držel klapačku :-)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 21:29 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Tomik> a ještě k tomu prý zpíváme :-D

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 21:28 ® MP-E65mm
MP-E65mm

regulus> Aha, déle jako později : 13.00h – 14.00h ale to doladíme. Jen se mi tam nechtělo šmajdat samotnému, co kdybych zabloudil :-)

reagovat