Chytej.cz

Utržené štiky necteno

8.11.2009 | voltor | 3.277 zobrazení | 20 odpovědí

Včera jsem byl na rybách na jedné labské tůni.Kapři vůbec nespolupracova­li,zato štiky ano.CHytli jsme ve dvou osm štik a pět se nám vyháklo. .Ale proč to píšu.Pěti s těch těch osmi koukaly s útrob lanka s vlasci.Museli jsme jim to ustříhnout,protože to měli tak hluboko,že při pokusu vyndat jim to by asi nepřežily.Hlavně ty vlasce co jim koukali byli nějaké osmnáctky.Je docela zajímavé,že i při takovém hendykepu,měli chuť žrát.Kromě jedné byli docela vypasené,takže asi hlady netrpěli.Pak jsme přišli na to proč to tak je.Naaproti nám si sedl jeden rybář,nastražil na štiku.Při záběru si prutu skoro nevšímal a asi 25 minut čekal pak zasekl vyndal štiku a strašně nadával,že to má prý až v pr..... Myslím,že i na rybičku se dá chytat šetrně.Tolik náš včerjší zážitek od vody.Momochodem,všechny ulovené štiky měli od 50 do 58 cm

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 28. prosince 2009 v 18:07 ® Jak.novi
Jak.novi

Beer.Beda> To humus velebnosti patří lidem, kteří před zásekem vykouří cigárgo. Tobě ne, pokud tak nechytáš.

reagovat
Pondělí 28. prosince 2009 v 17:52 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

Jak.novi> Chjo koukám, že s tebou je to těžký.

Džigit> Letos mám takhle 2 štiky cca60 a záchvatu jsem se vyhnul.

reagovat
Pondělí 28. prosince 2009 v 17:46 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

džigit> :-D

reagovat
Pondělí 28. prosince 2009 v 17:34 ® džigit reakce na …

Jak.novi> když zasekne,tak dostane astma záchvat z té vykouřené krabičky :-D

reagovat
Pondělí 28. prosince 2009 v 17:27 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Beer.Beda> Ono je to myšleno tak, že přijde záběr, ty si zapálíš cigárko a až ho vykouříš, tak zasekneš. Humus velebnosti

reagovat
Pondělí 28. prosince 2009 v 17:20 ® Beer.Beda
Beer.Beda

To já když občas tu živou napíchnu, tak také vykouřím cigáro, ale za těch cca 5 min. záběr stejně nepřijde.Takhle jich vytáhnu třeba půl krabičky.:-)) Jinak sekám tak 5 vteřin po záběru.Na živou jdu tak 3× do roka.

reagovat
Pondělí 28. prosince 2009 v 16:55 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Poldík> Bacil po palici ? V tomhle státě stačí když dáš někomu facku a máš na krku trestní oznámení.

reagovat
Pondělí 28. prosince 2009 v 16:02 ® Poldík
Poldík

chtěl bych autorovi poděkovat za tento příspěvek a požádat ho,aby příště podobného rybáře něčím bacil po palici.

reagovat
Neděle 27. prosince 2009 ve 22:46 ® Holajz2

Já jen nechápu, kdo dá lanko na 20ku vlasec… Často chytáme štiku poblíž překážek, do kterých si to hned po záběru nebo záseku namíří… Jo a to s tou cigaretou jsem taky v mládí slýchával.

reagovat
Neděle 27. prosince 2009 ve 2:37 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

maramara> Jednoháček to taky zvládne a nemusíš nutně používat trojháček.

reagovat
Neděle 27. prosince 2009 ve 2:22 ® maramara reakce na …

ja na miluju chytání na rybičku ale vzždy požívám MALÝ trojháček a štičku nechavam max 3min de o to jak se chová a vždy hak vyndám a pužívam 10cm cejny pověšený za hřbet v zadní časti

reagovat
Pondělí 16. listopadu 2009 v 17:54 ® tucnak11
tucnak11

Proto kamaradi jisem ortodokxnim zastancem NECHYTAT NA ŽIVOU RYBKU.Bo je tolik dementu kteřy si mysli že male štičky neegzistuji.Stačilo by dat systemek a zatinat po par vtežinach,jen demen je dement,pro něho je duležite ne šetrnost jen aby mu ta ryba neutekla no že zabrala podmirečna to ma smulu takove je uvařovani masaže.

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 v 9:22 ® mira.ll
mira.ll

Kdysi jsem taky chytil štičku s utrženým lankem. Viděl jsem ji na mělčině,jak ji lanko čouhá z tlamy, tak jsem k ní přitáhl rybku a ona ji vzala. Chtěl jsem ji lanko odstřihnout, ale ta štička už doslova hnila zaživa. Smrděla jak bolavá noha,tak jsem ji ušetřil dalšího trápení a raději ji usmrtil. Neměla ani 45cm.

reagovat
Sobota 14. listopadu 2009 ve 22:46 ® plescarp

neznalost neomlouva zejo kolegove

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 20:03 ® Leník
Leník

V sobotu jsem to zažila taky, chytla jsem na rybku štičku 47 a z huby jí koukalo lanko a kus vlasce, někomu to asi urvala při záseku. Ustřihli jsme jí to taky jak nejhlouběji to šlo a pustili ji do vody. Bylo mi jí hrozně líto. Taky zasekávám dřív, velká štikule to vezme razantně a malou buď vyseknu nebo chytím za tlamu.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10899.jpg
Pondělí 9. listopadu 2009 v 11:30 ® Alov
Alov

Rovněž chytám na rybičku a sekám po cca 30 vteřinách. Malá štička to ani nestačí otočit v hubě a při přiseknutí ji to vytáhnu z tlamy. Velká štika ( 70 cm +) to mám max. ve skřelích a bez protihrotu ji to jde pěkně ven.Velikost rybky tak 15 – 20 cm. Na menší nechytám. Nemám zájem dráždit drobotinu. Ale jsou i tací, kteří razáí heslo " čím menší rybka, tím větší šance na záběr". Kolik štiček už tohle stálo život :-((

reagovat
Neděle 8. listopadu 2009 v 17:58 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> Jo jo, na tohle mám téměř alergii. Ti slušnější to řešívali „potěžkáváním“ ry­by.

reagovat
Neděle 8. listopadu 2009 v 11:06 ® džigit

Ahoj,už jsem o tom psal ve fóru-chování píchlé štiky.Když jsem začínal,radil mi starší rybář-po záběru štiky si v klidu zapal cigaretu,pomalu vykuř a pak si „připrav zásek“.Přivzpomínce na toto si uvědomuji,že někteří rybáři prošli tímto „školením“ také a dokonce jej přivedli k dokonalosti :-) Smutné,navíc Váš zmíněný rybář by asi musel vykouřit půl krabičky…

reagovat
Neděle 8. listopadu 2009 v 10:13 ® voltor

No, my sme žádnou vzít nemohli,protože ani jedna neměla 60cm.Proto jme ty lanka ustřihli na co nejkratším místě.

reagovat
Neděle 8. listopadu 2009 v 10:01 ® Char
Char

Nedavno jsem chytnul štiku na woba a z huby jí vysel metr dlouhej vlasec a jicen měla totálně sešitej hákem, tak jsem jí ulehčil trápení a pozval domů, při kuchání jsem oběvil ještě jeden háček v žaludku.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10877.jpg