Chytej.cz

automobil-pravá nebo levá ruka rybářova necteno

4.1.2005 | silur | 8.814 zobrazení | 58 odpovědí

Už se vám taky stalo, že někomu jinému překážel váš vůz natolik, že jste museli přeparkovat?Nám ano. Přístupové cesty k různým revírům jsou dosti problematické a hlavně kapraři to dnes nemají jednoduché. Když jde člověk vláčet má jak se říká malou polní a počítá s procházkou, která k tomu patří ale co kaprař. To už není malá polní ale tri velké polní a to někdy musí jít člověk i dvakrát. Kde jsou ty časy, kdy nám stačil jeden bambusák, rohlík do kapsy a šlo se. Pokrok letí raketovou rychlostí v každém oboru lidské činnosti a rybařinu nevyjímaje. Valí se na nás takové novinky a rybář neodolá a nakupuje. Proto je pro rybáře a nejen kapraře automobil prostě nutností. Ano lze odnést věci 50 nebo 100m daleko na pěkný flek ale tahat věci třeba 300 nebo i 500m daleko a ještě se vracet pro druhou várku je prostě děs. Sem tam se ale najde cesta k vodě ale musíte vždy něco porušit – zákaz vjezdu, přírodní CHKO atd. A proto se ptám. Nebylo by dobré rybářům tyto cesty otevřít nebo zákonem povolit. Myslím si, že rybář má určitě větší vztah k přírodě nežli zemědělec, který uzavře cestu abi mu nikdo nejezdil po louce kolem řeky Napište svůj názor budu se těšit.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Středa 9. února 2005 v 11:15 ® nakl

auto nemám tedy se musím obejít bez něj

reagovat
Sobota 15. ledna 2005 ve 14:57 ® silur

každý z nás má podmínky pro chytání trošku jiný a závidím všem co maj revír za humny. U nás na plzeňsku a rokycansku je to trošku jiný. Stačí se podívat do mapy. Plzeň- Litická přehrada, rádi tam jezdíme i když vám za zadkem jezdí autobusová linka(Valcha). Klabavská přehrada(asi bez ryb), kde na obleženém revíru rybáři nevidíte vytahnout pěknýho kapra. Ejpovický lom- na sumce jezdí dost lidí. Né všude se dá chytat kapr- strmé svahy, velká hloubka. Borecký rybník- od povodní vypuštěný(tady bývalo krásně) Pak už zbývají jen řeky a naše záchrana Berounka. Jinak veškeré krásné rybníky-RMV Takže jezdíme i směr Orlík a to už je 70 km. Vyrazíte na víkend a máte plný auto. S rohlíkem v kapse by to asi nešlo. Pokud bych měl chatu, domeček nebo cokoli jinýho někde u vody byl bych šťstnej ale jsme ve 21 století a auto k rybařině prostě potřebuji to je nutnost. Končim moc jsem se rozjel.

reagovat
Sobota 15. ledna 2005 ve 12:00 ® wood

Mou povinností je dohlížet na ochranu přírody a pokud někdo poruší (zejména vědomě) zákon, tak ho čeká, alespoň z mé strany, oprávněná sankce, ať je to rybář nebo kdokoliv jiný – tohle opravdu nerozlišuju. Pokud vidím nějakou bandu, u které jasně vidím, že nemá cenu se pokusit to řešit, tak volám PČR, protože obcházet je obloukem zatímco vedle jsem někoho zdupal je opravdu trapné. Jinak jak jsem řekl – nikdo ti nebrání přesunout se do lokality, ve které zákony ČR umožňují příjezd autem na místo dle tvé volby. Sorry, ale jsem fakt zastáncem toho názoru, že auta do přírody nepatří – stačí že je jich dost všude jinde. A jenom na závěr – i já, pokud jdu jako strážce kontrolovat lokalitu, odstavím služební terénní auto před zákazem – i když ze zákona mám právo při výkonu služby ochrany přírody jet i do zákazu.

reagovat
Sobota 15. ledna 2005 v 0:55 ® 

Takisto si rybacku neviem bez auta predstavit tych blbosti co clovek vozi na ryby je fakt moc plus cln a motor. ale takisto respektujem zakazy inak mam tiez najradsej auto pekne poruke. Viac ma zarazaju take pripady ked clovek objavi v chranenom pasme u vody prasata s maringotkou ktoru im tam strazia policajti!To asi v cechach nehrozi. Inac suhlasim so Silurom.

reagovat
Pátek 14. ledna 2005 ve 23:28 ® silur

wood- nebo snad Hood? ani se nedivim, že se mezi námi najdou tací co přímo vyhledávaj příležitost na někom si smlsnout za každou cenu a s tím dvoukolákem si to vyšperkoval. To se vracíme do doby krále klacka ? Jednou nás taky ochránce přírody na Orlíku kontroloval ale partu Ukrajinců stanujících metr od vody a popíjících vodku obešel 200 metrovým obloukem. Když začaly létat láhve do vody, tak jsme to museli zastavit my. A na konec to tvoje nařčení, že jsme ignoranti si nech pro někoho jinýho. V životě jsem nebyl autem přímo u vody ale po celodenní dřině si chci na rybách odpočinout a né to tahat na tvém dvoukoláku dva kiláky. Toť vše.

reagovat
Pátek 14. ledna 2005 v 10:12 ® drda

Souhlasím s woodem. Také bych nejraději zajel autem až k vodě, ale chápu, že by to u vody bylo neúnosné, o nějakém soukromí nebo alespoň pohodě vůbec nemluvím. Já to s mojí ženou řeším tak, že do auta dáme cajk, na střechu kola a jedem k vodě. Co nedojedem autem, dojedeme na kolech. Divili byste se, na jak krásná místa se dá dostat. Autem se tam nedostaneš a pěšky chodit víc jak 3 km s bágly se každý vybodne.

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2005 ve 20:21 ® wood

Jako strážce CHKO teda nestačím koukat. Musím říct, že takovejm ignorantům, kteří beze všeho porušují zákaz vjezdu a přijedou si s autem až skoro do vody, dávám pokuty jak to jen jde. Pokud už musíte z chytání ryb dělat manévry za pomocí metráků výzbroje, které vám znemožňují chodit pěšky tak si to vozte na dvoukoláku. Nebo se zcela svobodně přesuňte mimo chráněná území. Nebo si myslíte, že pro vás zákon o ochraně přírody neplatí a platí jen pro ty, jejichž koníčkem není rybaření?

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2005 ve 20:11 ® jaryn

bez auta si ryby nedokáži představit, sřív jsem chodil na Lužnici či Jordán pěšky, ale je to otázka času a pohodlí. Když auto tak za prdelí a aby nebyl u vody nepořádek tak jenom pro mně.

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2005 v 18:39 ® ywan

Páni ja Vám s týmto nepomôžem, pretože ja chodím na ryby na bicykli sem – tam na vlaku

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2005 ve 14:35 ® silur

CeP- pager s bejzbolkou , to je dobrý. Kámoš si chtěl taky něco takovýho pořídit ale už to nestihnul. Bylo to pro něj hop nebo trop. Přez 300 litrů dal za auto a potřeboval vydělat trochu peněz ale už to nebylo třeba protože jsme jeli na ty ryby. Měl ho dva týdny a bylo fuč.

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2005 ve 13:22 ® CeP
CeP

>silur: jaxem rek. nezabezpeceny auto. paku z volantu vystrihnu pakovkama. novej volant na vrakovisti do litru. alarm samotnej je na howno a beru ho jen jako doplnek. chce to pager. sedis si v klidu u vody a jak ti nejakej xindl otevre dvere od autaku tak ti pager velikosti krabicky od zapalek zacne v kapse vyvadet. popadnes basebolovou palku a nez ti typek ujede, rozrazis mu palici. dosah 2 km. hele chodis si v suprmarketu a kdo si vsimne ze ti venku na parkovisti hulaka alarm. kazdej na to sere, ale pager mas v kapse porad…

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2005 ve 13:11 ® silur

Cep-měl páku na volantu a zapnutej alarm a stejně jsme neslyšely ani pípnutí. Kámoš se z toho nemohl probrat asi měsíc, protože jsme s tím autem jezdili za prací taky až na Slovač. Na ryby ale nezanevřel a vo tom to je.

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2005 v 11:32 ® CeP
CeP

uprimne a na rovinu mam taky radeji kdyz muzu mit auto za prdeli. bojim se ho nechat pod okny u baraku a natoz pak kde neni zivacka kilometr daleko a nevidet na nej. ale taky se nestydim odtahnout to na hrbu i kdyl sotva lezu ovesenej jako vanocni stromecek.

>silur: a toho cloveka nenapadlo poridit do autaku nejaky zabezpeceni? zamykani radici paky, pager, alarm jako doplnek protoze samotnej je na howno…

>Klon: tak takovejch borcu jsem loni videl mezi Stechovicema a Prahou dost. obcas meli i vatru jako janosici.

>playboy007: to by bohate stacilo. ono i dneska pokud narazis na rozumnyho cloveka tak to bude tolerovat, nanejvys to jenom okomentuje a je vyrizeno.

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2005 v 11:01 ® HaD
HaD

Já bych asi pro nebyl, i když při sumcaření mám toho tahání min. stejně jako ti kapraři. Ono, pak už by nebyli ty fleky, kam to doslova musíš dorvat

reagovat
Středa 5. ledna 2005 ve 22:01 ® silur

bude asi lepší, když to zůstane tak jak to je ale vim, že si nejsme všichni rovni a jsou i tací co maj různá povolení od toho či toho nebo od policie a já jsem král kdo le víc a zajedou si opravdu až do vody.

reagovat
Středa 5. ledna 2005 ve 21:53 ® silur

playboy007– jo to je ono, stačilo by

reagovat
Středa 5. ledna 2005 ve 20:21 ® playboy007

silur: nejsem sice kaprař, ale chápu o co ti jde. z toho, jak píšeš si myslím, že seš slušnej člověk. a tak, kdyby se povolil rybářům vjezd do zákazu apod., věřím, že TY bys toho nezneužíval a že by s TEBOU nebyl problém. JENŽE: kolik je slušnejch rybářů jako (doufám) Ty a kolik hovad, která by dostali do rukou další možnost jak dělat ještě větší bordel. snad mě jen napadá, že by to šlo vyřešit povolením vjezdu do zákazu na nezbytně dlouhou dobu na vyložení věcí a potom šupajdá za hranice zákazu. to bych si doved představit. co ty na to?

reagovat
Středa 5. ledna 2005 v 19:35 ® rybar11

Když prší, tak si taky sedím v autě a poslouchám rádio. Ale jak je pěkně, tak mě to nikdy nenapadlo.

reagovat
Středa 5. ledna 2005 v 17:21 ® Klon
Klon

Proti autům nic nemám ale když už tak by mělo být někde nějaký parkovišťátko a tam auta nechávat,protože jsem taky viděl jak si rybáři přijely tranzitem až ke břehu,nahodily pruty apod. a pak jen seděly v autě ,poslouchaly nahlas hudbu a čekaly až jim zařve pípák,takovýhle chování je hnus a to nepočítám ten bordel po nich,takže jestli autem tak ať je to min.100 metrů od vody. To je jen můj názor.

reagovat
Středa 5. ledna 2005 ve 12:16 ® silur

chlapi nechytejte mě zase tak za slovo, taky nechci mít auto za autem namočený až ve vodě ale třeba u nás je zákaz vjezdu na polní cestu na konci vesnice a řeka je ještě 2km daleko a to jako procházka zrovna neni, když si jak vánoční stromek. Když s vámi je to těžký, chodíte buď s feederem nebo vláčíte, to já se projdu taky s vláčákem a rád ale copak tady neni pořádnej bobkař který ví o čem mluvim?

reagovat
Středa 5. ledna 2005 v 11:41 ® zedus
zedus

Taky jsem kdysi jezdil na ryby autobusem a na kole, no nic moc. Mám rád řeku a k té to mám docela daleko, takže auto je jasná volba, ale abych zaparkoval hned u místa kde chytám mě ani nenapadlo, nevadí mi trošku se projít i s plnou polní. K tématu jestli povolit příjezd až k vodě jsem zásadně proti, jak by to na březích vypadalo?

reagovat
Úterý 4. ledna 2005 v 19:57 ® Padis
Padis

SILUR souhlas,když z rodinkou tak autem máš pravdu.

reagovat
Úterý 4. ledna 2005 v 17:10 ® silur

debata se začíná rozjíždět ale zatím většina proti ale koukám, že jste většinou studenti, mladíci, takže vám stačí kolo ale vemte si ,že někdo jede na dva dni s celou rodinou,tj. manželka, dva kluci co taky chytaj. To je potom nářez. Mýmu synovi je 15 let a taky jezdí na kole ale když na pořádný kapry tak už sedí v autě.

reagovat
Úterý 4. ledna 2005 v 17:01 ® Padis
Padis

To se máte já jezdím na ryby vesměs na kole autem občas

reagovat
Úterý 4. ledna 2005 v 16:38 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Jo,auto je super věc,je to pohoda,když si můžeš vyjet kam chceš. ale zase když to auto může dojet až přímo k lovišti a tak plašit ryby hlukem(když mu kape olej nebo jiná chemikálie o to ani nemluvím)je to nepříjemné. však na rybách jsme,abychom poslouchali přírodu,užívali si jí a ne aby nám tam hrčelo nějaký auto.

reagovat
Úterý 4. ledna 2005 v 15:39 ® silur

prizrak- máš možná pravdu ale naše zkušenosti jsou žalostné. Můj kolega si koupil za 360 000,– VW Transportéra a šel na ryby dost daleko a když se vrátil auto bylo pryč. To bylo hustý

reagovat
Úterý 4. ledna 2005 v 15:32 ® rybar11

Auto je mojí pravou rukou. Tři roky jsem jezdil na ryby autobusem a je to děs. Několikrát jsem platil za vak jako zy zavazdlo! Teď si jezdím kam chci a můžu tam zůstat jak dlouho chci. Konečně můžu posedět do půlnoci na úhoře! Letos v létě jsem parkoval mezi 10 auty od rybářů. Večer po rybačce jsem zjistil, že mi někdo vypustil dvě gumy. Nikomu jsem nestál v cestě a nebránil ani ve vyjetí. Nikoho jsem neblokoval a jen tak mi vypustili kola! Neměl jsem pumpu, takže to byl docela problém

reagovat
Úterý 4. ledna 2005 v 15:14 ® Prizrak

Já bych příjezd k vodě nepovolil. Byl by tam akorát větší bordel. I když by měl člověk jít těch 500m. Nikoho to určitě nezabije (snad:-)) Vždyť u vody si odpočine každej dost…

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1