Chytej.cz

ještě pár let a vyhynu...P - - - - ř necteno

7.11.2009 | IV.TO.ŠIRDA | 3.255 zobrazení | 28 odpovědí

Přátelé,kdy a kde jste se s tak nádhernou a vzácnou rybou setkali? Já v lokalitě Poodří CHKO.Pokud jste tuto rybu chytli někdy na háček,napište jakým způsobem.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 0:11 ® sajmon

Byl jsem tam ohledně školy, a říkali nám, že sice pískoře vytírají, ale žádná MO nemá o něho zájem, sem tam nějaká ochranářský spolek si ho koupí nebo někdo něco do jezírka a za druhé nikdo ho nechce kupovat, protože to není sportovní ryba, prostě to není kapr, nebo candát.

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 ve 21:53 ® osprey reakce na …
osprey

IV.TO.ŠIRDA> Je to i v oficiální nabídce na jejich webu. Bohužel tam nejsou konkrétní podmínky.

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 ve 21:45 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

sajmon> odkud tu zprávu máš?V Pohořelicích jsem velmi často,s Horákem a Sedlákem se znám,ale tohle jsem ještě od nich neslyšela ,že by tam vytírali piskoře?

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 0:01 ® sajmon

Jinak jen tak kdo by si chtěl vysadit pískoře do revíru. V Pohořelicích běžně vytírají pískoře, ale nikdo nemá moc o ně zájem.

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 12:51 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

pipa>kde jsi tu krásnou slunečnici chytl? My jsme ji kdysi chytali v Piešťanech,pro naše vody je to velice škodlivá potvora,protože každému jinému druhu sežere jikry,ale jnak je velice krásná. Napiš pravdu.Petrův zdar.

reagovat
Neděle 8. listopadu 2009 ve 22:08 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

pipa> Taky jsem měl dojem,že jsem o ní četl,že je hájená,a už je to asi 6 let…To víš,že by bylo lepší,kdyby byla hájená,v posledních letech ji moc nevídávám-taky se ztrácí,stejně jako střevle.Taky už to bude nějaký pátek,co jsem ji v řece viděl „pod každým šutrem“.Ale překvapily mě vranky a mihule „tady u nás“…

reagovat
Neděle 8. listopadu 2009 ve 21:46 ® pipa reakce na …
pipa

kety.vydra> asi maš,pravdu,ale mam dojem,že sem oni a hajeni četl. No ale,nebylo by to lepší?

reagovat
Neděle 8. listopadu 2009 ve 21:36 ® kety.vydra
kety.vydra

b.gun> Jako mě máloco v rybařině překvapí,tak mřenka mě dostala.Nedalo mi to a ve starých věcech jsem vyhrabal RŘ z roku 2003 a z roku 2004… A výsledek? Mřenka byla celoročně hájena do konce roku 2003,kde je ještě vyjmenovaná v celoročně hájených druzích ryb.Ale v RŘ platném od 1.1.2004 už vyjmenovaná není,stejně jako jeseter malý a hlavačka mramorovaná.Toť vše.

reagovat
Neděle 8. listopadu 2009 v 19:15 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Dneska ráno jsem byla opět na mé tajné lokalitě,kde se ještě nedostaly žádné saponáty a ejhle znovu jsem uspěla. Byl to můj poslední lov držím piskořům palečky ať se příští rok znovu vytřou a posílám z ranního lovu foto. Petrův zdar.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10879.jpgfoto/forum/2009/th-img10880.jpgfoto/forum/2009/th-img10881.jpg
Neděle 8. listopadu 2009 v 18:28 ® hering reakce na …
hering

b.gun> Mužeš mi prosímtě prozradit to místo na dolním Laby,třeba i OS pokud by to bylo tajné.Mě by to fakt zajímalo.Žiju s podvědomím že se zde nevyskytuje.Tedy možná už nevyskytuje.Dík.

reagovat
Neděle 8. listopadu 2009 v 18:17 ® b.gun

Jinak k piskoři – od kolegy vím o jenom přítoku dolního Labe, kde se v nedávné minulosti vcelku hojně vyskytoval. Bohužel, když se tam jel kolega loni podívat, našel na tom místě jen vybetonovanou strouhu bez sebemenší známky života. Pak se má něco chránit …

reagovat
Neděle 8. listopadu 2009 v 18:09 ® b.gun

kety.vydra> Mřenka mramorovaná samozřejmě chráněná není, pipa plácá nesmysly.

reagovat
Neděle 8. listopadu 2009 ve 12:02 ® kety.vydra
kety.vydra

Teda v BPRŘ pro SM kraj…

reagovat
Neděle 8. listopadu 2009 ve 12:01 ® kety.vydra
kety.vydra

Postřeh: Co se týče mřenky,na to,že je celoročně hájená,jsem ji nenašel vyjmenovanou v celoročně chráněných druzích v BPRŘ.Buď jsem slepý nebo neumím číst…

reagovat
Sobota 7. listopadu 2009 ve 22:52 ® pipa reakce na …
pipa

hering> tojo tak,tam se ji určo bude dařit abudou tam mit klid.

reagovat
Sobota 7. listopadu 2009 ve 22:41 ® hering reakce na …
hering

pipa> Na Velkobřezenském potoce v tom hájeném úseku jí máte taky.I když se nedá říci ,že hojně.Jezdíme tam lovit genaračního potočáka va agregát Ti ukáže fišky,které by jinak nechtěly.

reagovat
Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:31 ® pipa reakce na …
pipa

hering> no Cormoš,tež řikal,že unich na Teplicku,prej taky sou. Ale u nas v UL. sem čuměl a min.2Olet sem ji neviděl. PS:a hlavně je už i celoročně chraněna!!

reagovat
Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:13 ® hering
hering

Piskoř se tady u nás na severu (Děčínsko) nevyskytuje,ale mřenka není vůbec vzácná.Můžu s přehledem jmenovat min. čtyři tekoucí vody kde je poměrně hojně zastoupena.Letos jsem chytl do čeřenu nej 17cm. Sander>>Ano i v rybníku žije.Po výlovu jich v jamkách co zůstali v blátě bylo plno.

reagovat
Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:13 ® pipa reakce na …
pipa

zlomiljsemprut> no abude huř :-(( (

reagovat
Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:11 ® pipa
pipa

No aco mě nejvic potěšilo a jen sem ji znal z knížek!! Tadle krasavice!!

reagovat
foto/forum/2009/th-img10874.jpg
Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:06 ® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

Mřenky mi plavou spolu se střevlemi potočními za barákem v malém potůčku. Všiml jsem si ale, že mizí… :-((

reagovat
Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:04 ® pipa reakce na …
pipa

osprey> tak mě to naučil ji řikat děda..

reagovat
Sobota 7. listopadu 2009 ve 20:44 ® Sander reakce na …
Sander

osprey > záleží na tom co myslíš tím „tam u vás“, nejsi ode mne zas tak daleko a my jich tu máme ještě celkem dost.

Mřenka může žít i v rybníce?

reagovat
Sobota 7. listopadu 2009 ve 20:42 ® osprey reakce na …
osprey

pipa> Šmajsnu? Vy říkáte mřence šmajsna? (nic proti, je to zajímavé slovo:-) ) Tady u nás vzácně žije. Jako kluk jsem ji chytal na Mladoboleslavsku na výlovech, ale už tenkrát jich nebylo moc.

reagovat
Sobota 7. listopadu 2009 ve 20:36 ® pipa
pipa

Ja zas u nas lapnul do čerenu šmajsnu,no ta už ma tež u nas ochranu! Naposled když sme je v potoce chytaly do rukou. Par let uplynulo..

reagovat
foto/forum/2009/th-img10873.jpg
Sobota 7. listopadu 2009 ve 20:27 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Zítra se ještě jednou pokusím vydat se na tu lokalitu,nějakého vytáhnout,ale je mi to strašně líto,protože pokud ho vytahujete,tak pískne…pokud se zadaří tak je vyfotím a pak už jim dám pokoj.Petrův zdar.

reagovat
Sobota 7. listopadu 2009 ve 20:21 ® osprey
osprey

Občas se pohybuju na lokalitě, kde by piskoř měl být, ale živého jsem ho ještě neviděl. Jenom preparáty ve sbírkách na VŠ. Ale tam měli v jenom válci fakt macka:-)

Docela závidím, je to nádherná ryba a šancí se s ní setkat moc není.

reagovat
Sobota 7. listopadu 2009 v 18:59 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Chytla jsem ji a posílám fotky.Po šetrném vyfocení jsem ji vrátila zpět do Odry.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10866.jpgfoto/forum/2009/th-img10867.jpgfoto/forum/2009/th-img10868.jpg