Vyhledávání
ještě pár let a vyhynu...P - - - - ř
7.11.2009 | IV.TO.ŠIRDA | 3.255 zobrazení | 28 odpovědí
Přátelé,kdy a kde jste se s tak nádhernou a vzácnou rybou setkali? Já v lokalitě Poodří CHKO.Pokud jste tuto rybu chytli někdy na háček,napište jakým způsobem.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 0:11 ® sajmon
-
Byl jsem tam ohledně školy, a říkali nám, že sice pískoře vytírají, ale žádná MO nemá o něho zájem, sem tam nějaká ochranářský spolek si ho koupí nebo někdo něco do jezírka a za druhé nikdo ho nechce kupovat, protože to není sportovní ryba, prostě to není kapr, nebo candát.
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 ve 21:53 ® osprey reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> Je to i v oficiální nabídce na jejich webu. Bohužel tam nejsou konkrétní podmínky.
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 ve 21:45 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
sajmon> odkud tu zprávu máš?V Pohořelicích jsem velmi často,s Horákem a Sedlákem se znám,ale tohle jsem ještě od nich neslyšela ,že by tam vytírali piskoře?
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 0:01 ® sajmon
-
Jinak jen tak kdo by si chtěl vysadit pískoře do revíru. V Pohořelicích běžně vytírají pískoře, ale nikdo nemá moc o ně zájem.
reagovat - Úterý 10. listopadu 2009 ve 12:51 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
pipa>kde jsi tu krásnou slunečnici chytl? My jsme ji kdysi chytali v Piešťanech,pro naše vody je to velice škodlivá potvora,protože každému jinému druhu sežere jikry,ale jnak je velice krásná. Napiš pravdu.Petrův zdar.
reagovat - Neděle 8. listopadu 2009 ve 22:08 ® kety.vydra reakce na …
-
pipa> Taky jsem měl dojem,že jsem o ní četl,že je hájená,a už je to asi 6 let…To víš,že by bylo lepší,kdyby byla hájená,v posledních letech ji moc nevídávám-taky se ztrácí,stejně jako střevle.Taky už to bude nějaký pátek,co jsem ji v řece viděl „pod každým šutrem“.Ale překvapily mě vranky a mihule „tady u nás“…
reagovat - Neděle 8. listopadu 2009 ve 21:46 ® pipa reakce na …
-
kety.vydra> asi maš,pravdu,ale mam dojem,že sem oni a hajeni četl. No ale,nebylo by to lepší?
reagovat - Neděle 8. listopadu 2009 ve 21:36 ® kety.vydra
-
b.gun> Jako mě máloco v rybařině překvapí,tak mřenka mě dostala.Nedalo mi to a ve starých věcech jsem vyhrabal RŘ z roku 2003 a z roku 2004… A výsledek? Mřenka byla celoročně hájena do konce roku 2003,kde je ještě vyjmenovaná v celoročně hájených druzích ryb.Ale v RŘ platném od 1.1.2004 už vyjmenovaná není,stejně jako jeseter malý a hlavačka mramorovaná.Toť vše.
reagovat - Neděle 8. listopadu 2009 v 19:15 ® IV.TO.ŠIRDA
-
Dneska ráno jsem byla opět na mé tajné lokalitě,kde se ještě nedostaly žádné saponáty a ejhle znovu jsem uspěla. Byl to můj poslední lov držím piskořům palečky ať se příští rok znovu vytřou a posílám z ranního lovu foto. Petrův zdar.
reagovat - Neděle 8. listopadu 2009 v 18:28 ® hering reakce na …
-
b.gun> Mužeš mi prosímtě prozradit to místo na dolním Laby,třeba i OS pokud by to bylo tajné.Mě by to fakt zajímalo.Žiju s podvědomím že se zde nevyskytuje.Tedy možná už nevyskytuje.Dík.
reagovat - Neděle 8. listopadu 2009 v 18:17 ® b.gun
-
Jinak k piskoři – od kolegy vím o jenom přítoku dolního Labe, kde se v nedávné minulosti vcelku hojně vyskytoval. Bohužel, když se tam jel kolega loni podívat, našel na tom místě jen vybetonovanou strouhu bez sebemenší známky života. Pak se má něco chránit …
reagovat - Neděle 8. listopadu 2009 v 18:09 ® b.gun
-
kety.vydra> Mřenka mramorovaná samozřejmě chráněná není, pipa plácá nesmysly.
reagovat - Neděle 8. listopadu 2009 ve 12:02 ® kety.vydra
-
Teda v BPRŘ pro SM kraj…
reagovat - Neděle 8. listopadu 2009 ve 12:01 ® kety.vydra
-
Postřeh: Co se týče mřenky,na to,že je celoročně hájená,jsem ji nenašel vyjmenovanou v celoročně chráněných druzích v BPRŘ.Buď jsem slepý nebo neumím číst…
reagovat - Sobota 7. listopadu 2009 ve 22:52 ® pipa reakce na …
-
hering> tojo tak,tam se ji určo bude dařit abudou tam mit klid.
reagovat - Sobota 7. listopadu 2009 ve 22:41 ® hering reakce na …
-
pipa> Na Velkobřezenském potoce v tom hájeném úseku jí máte taky.I když se nedá říci ,že hojně.Jezdíme tam lovit genaračního potočáka va agregát Ti ukáže fišky,které by jinak nechtěly.
reagovat - Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:31 ® pipa reakce na …
-
hering> no Cormoš,tež řikal,že unich na Teplicku,prej taky sou. Ale u nas v UL. sem čuměl a min.2Olet sem ji neviděl. PS:a hlavně je už i celoročně chraněna!!
reagovat - Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:13 ® hering
-
Piskoř se tady u nás na severu (Děčínsko) nevyskytuje,ale mřenka není vůbec vzácná.Můžu s přehledem jmenovat min. čtyři tekoucí vody kde je poměrně hojně zastoupena.Letos jsem chytl do čeřenu nej 17cm. Sander>>Ano i v rybníku žije.Po výlovu jich v jamkách co zůstali v blátě bylo plno.
reagovat - Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:13 ® pipa reakce na …
-
zlomiljsemprut> no abude huř
reagovat(
- Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:11 ® pipa
-
No aco mě nejvic potěšilo a jen sem ji znal z knížek!! Tadle krasavice!!
reagovat - Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:06 ® zlomiljsemprut
-
Mřenky mi plavou spolu se střevlemi potočními za barákem v malém potůčku. Všiml jsem si ale, že mizí…
reagovat - Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:04 ® pipa reakce na …
-
osprey> tak mě to naučil ji řikat děda..
reagovat - Sobota 7. listopadu 2009 ve 20:44 ® Sander reakce na …
-
osprey > záleží na tom co myslíš tím „tam u vás“, nejsi ode mne zas tak daleko a my jich tu máme ještě celkem dost.
Mřenka může žít i v rybníce?
reagovat - Sobota 7. listopadu 2009 ve 20:42 ® osprey reakce na …
-
pipa> Šmajsnu? Vy říkáte mřence šmajsna? (nic proti, je to zajímavé slovo
reagovat) Tady u nás vzácně žije. Jako kluk jsem ji chytal na Mladoboleslavsku na výlovech, ale už tenkrát jich nebylo moc.
- Sobota 7. listopadu 2009 ve 20:36 ® pipa
-
Ja zas u nas lapnul do čerenu šmajsnu,no ta už ma tež u nas ochranu! Naposled když sme je v potoce chytaly do rukou. Par let uplynulo..
reagovat - Sobota 7. listopadu 2009 ve 20:27 ® IV.TO.ŠIRDA
-
Zítra se ještě jednou pokusím vydat se na tu lokalitu,nějakého vytáhnout,ale je mi to strašně líto,protože pokud ho vytahujete,tak pískne…pokud se zadaří tak je vyfotím a pak už jim dám pokoj.Petrův zdar.
reagovat - Sobota 7. listopadu 2009 ve 20:21 ® osprey
-
Občas se pohybuju na lokalitě, kde by piskoř měl být, ale živého jsem ho ještě neviděl. Jenom preparáty ve sbírkách na VŠ. Ale tam měli v jenom válci fakt macka
Docela závidím, je to nádherná ryba a šancí se s ní setkat moc není.
reagovat - Sobota 7. listopadu 2009 v 18:59 ® IV.TO.ŠIRDA
-
Chytla jsem ji a posílám fotky.Po šetrném vyfocení jsem ji vrátila zpět do Odry.
reagovat