Chytej.cz

Kolik ročně ulovíte a pustíte ryb? necteno

26.10.2009 | HaD | 7.501 zobrazení | 70 odpovědí

Existují fóra, kde se „přiznáváme“ k tomu, kolik jsme si za rok odnesli od vody ryb. Mě by ale zajímalo, kolik ročně ulovíte a pustíte ryb:

• ušlechtilých a dosahujících lovnou míru
  • ušlechtilých podměrečných
  • neušlechtilých větších velikostí
  • neušlechtilých prďolů (malých ryb)

Zajímají mě všechny ryby včetně ouklejí apod. A prosím o co nejreálnější čísla. Odpovědi slosujeme a výherci pošleme nějakou odměnu ;-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pondělí 26. října 2009 v 15:30 ® Sander
Sander

osprey > to my všichni Míro, to my všichni…

A nebo ještě lépe, lovit jich stejně, ale větších.

reagovat
Pondělí 26. října 2009 v 15:28 ® osprey
osprey

HaD: Myslím si, že tisíc jich za rok asi popíchám. A když se na to podíváš nerybářským okem, jsem vlastně nemorální sadista.

Radši bych lovil daleko méně ryb, ale zato větších.

reagovat
Pondělí 26. října 2009 v 15:20 ® Mr.Hyde
Mr.Hyde

Jako osprey, do ušmudlaného zápisníku si vedu přesnou statistiku chycených ryb, ale pouze ze svazových vod. Za tři roky, co si to vedu, uvádím průměrná čísla připadající na 1 rok, včetně letoška, ačkoliv doufám, že ještě něco zabere. Kapr(mírák) chyceno 56 ks., puštěno 45 Ks. Kapr (podmírák) 128 ks., puštěno vše Amur (mírák) 12 ks., puštěno 9 ks. Amur (podmírák) 6 ks., puštěno vše Candát (mírák) 3 ks., puštěno 2 ks. Candát (podmírák) 10 ks., puštěno vše Sumec (mírák) 8 ks., puštěno 3 ks. Sumec (podmírák) 2 ks., puštěno vše Štika (mírová) 17 ks., puštěno 15 ks Štika (podmírová) 21 ks., puštěno vše Bolen (mírák) 3 ks., puštěno 3 ks Bolen (podmírák) 14 ks., puštěno vše Lín (mírák + podmírák) 17 ks., puštěno 15 ks Jelec (mírák + podmírák) 59 ks., puštěno 59 ks. Ostroretka 62 ks. větších 15 ks ., puštěno 42 ks. Karas obecný 22 ks větších 8 ks., puštěno 18 ks. Karas stříbřitý 135 ks., puštěno 50 ks. Cejn 174 větších nad 50 cm 8 ks., puštěno 56 ks. Červenka 98 ks 3 ks nad 25 cm., puštěno 53 ks. Okoun 45 ks.14 nad 30 cm, puštěno 45 ks. Ouklej 48 ks.7 nad 12 cm, puštěno 35 ks. Parma 9 ks.2 nad 55 cm, puštěno 9 ks. Perlín 21 ks. 5 nad 25 cm, puštěno 21 ks. Hrouzek 28 ks., 6 nad 12 cm, puštěno 15. Úhoř 5 ks, puštěno 3 ks Čísla jsou zaokrouhlena na celé ks., půlku ryby jsem ani nechytl, ani nepustil. Ještě 2 divoké kačeny, to byl tanec. jinak ryby, kterých chytím méně než 3, nepíšu.

reagovat
Pondělí 26. října 2009 ve 14:58 ® regulus reakce na …
regulus

HaD> ani na tuhle otázku ti nedokážu odpovědět, nevedu si statistiku, dokonce si ani nepamatuju kolik ryb jsem ten den co jsem byl u vody chytil (pochopitelně pokud to nebyla jedna nebo dvě ryby) chodím k vodě relaxovat a ne počítat, běžnej rok vezmu tak do 5-ti ryb, procentuelně puštěných je z MP tak 95% a víc a z pstruhovek 99,9% a víc, letošek se vůbec nedá počítat, skoro jsem na rybách nebyl a když to vezmu dokola a kolem, tak úlovky nic moc. V kuchyni byl jeden duhák.

reagovat
Pondělí 26. října 2009 ve 14:53 ® HaD
HaD

osprey: mě zajímá právě to číslo puštěných ryb, ne ponechaných. Např. ročně ulovím zhruba 500 ryb, které následně pustím.

reagovat
Pondělí 26. října 2009 ve 14:28 ® osprey
osprey

Dobrá. Ze svazových vod máme doma asi jedno rybí jídlo měsíčně, v zimě nic. Všechno ostatní pouštím bez ohledu na počet, míru či ušlechtilost.

Letos mám v papírech čtyři duháky, jednu štiku zabitou schválně, druhou dotrhanou a kapra. Do konce roku to vidím ještě tak na jednu rybu.

reagovat
Pondělí 26. října 2009 ve 14:13 ® HaD
HaD

OK, tak kdo to nedokáže odhadnout takto, nebo to nerozlišuje, tak alespoň počet ulovených a následně puštěných ryb.

reagovat
Pondělí 26. října 2009 ve 13:35 ® osprey
osprey

Vedu si přesnou statistiku o všem, co chytím. Pomáhá mi to pochopit, jak se ryby chovají, za jakých podmínek a jak berou a taky zůstat objektivní, protože lidská paměť zkresluje.

Nikdy jsem ale nerozlišoval rybu ušlechtilou a neušlechtilou, mírovou nebo podměrečnou. Ryby na tohle nehrajou.

reagovat
Pondělí 26. října 2009 v 7:50 ® Robur
Robur

to už bude zajímavější to psát i se závorkou, kolik jich dotyčný vůbec chytl, páč někdo kdo chytne jednu mírovou štiku za rok, jí bude mít teoreticky větší problém pustit, než ten, kdo chytně 50 mírovek za rok.

reagovat
Pondělí 26. října 2009 ve 2:54 ® regulus
regulus

Co je to pojem ušlechtilá ryba??? To my tady u nás na Moravě nemáme. :-)) )

Výňatek z BP pro MP vody viz obr.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10677.jpg
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1