Vyhledávání
Kolik ročně ulovíte a pustíte ryb?
26.10.2009 | HaD | 7.501 zobrazení | 70 odpovědí
Existují fóra, kde se „přiznáváme“ k tomu, kolik jsme si za rok odnesli od vody ryb. Mě by ale zajímalo, kolik ročně ulovíte a pustíte ryb:
- ušlechtilých a dosahujících lovnou míru
- ušlechtilých podměrečných
- neušlechtilých větších velikostí
- neušlechtilých prďolů (malých ryb)
Zajímají mě všechny ryby včetně ouklejí apod. A prosím o co nejreálnější čísla. Odpovědi slosujeme a výherci pošleme nějakou odměnu ;-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 26. října 2009 v 15:30 ® Sander
-
osprey > to my všichni Míro, to my všichni…
A nebo ještě lépe, lovit jich stejně, ale větších.
reagovat - Pondělí 26. října 2009 v 15:28 ® osprey
-
HaD: Myslím si, že tisíc jich za rok asi popíchám. A když se na to podíváš nerybářským okem, jsem vlastně nemorální sadista.
Radši bych lovil daleko méně ryb, ale zato větších.
reagovat - Pondělí 26. října 2009 v 15:20 ® Mr.Hyde
-
Jako osprey, do ušmudlaného zápisníku si vedu přesnou statistiku chycených ryb, ale pouze ze svazových vod. Za tři roky, co si to vedu, uvádím průměrná čísla připadající na 1 rok, včetně letoška, ačkoliv doufám, že ještě něco zabere. Kapr(mírák) chyceno 56 ks., puštěno 45 Ks. Kapr (podmírák) 128 ks., puštěno vše Amur (mírák) 12 ks., puštěno 9 ks. Amur (podmírák) 6 ks., puštěno vše Candát (mírák) 3 ks., puštěno 2 ks. Candát (podmírák) 10 ks., puštěno vše Sumec (mírák) 8 ks., puštěno 3 ks. Sumec (podmírák) 2 ks., puštěno vše Štika (mírová) 17 ks., puštěno 15 ks Štika (podmírová) 21 ks., puštěno vše Bolen (mírák) 3 ks., puštěno 3 ks Bolen (podmírák) 14 ks., puštěno vše Lín (mírák + podmírák) 17 ks., puštěno 15 ks Jelec (mírák + podmírák) 59 ks., puštěno 59 ks. Ostroretka 62 ks. větších 15 ks ., puštěno 42 ks. Karas obecný 22 ks větších 8 ks., puštěno 18 ks. Karas stříbřitý 135 ks., puštěno 50 ks. Cejn 174 větších nad 50 cm 8 ks., puštěno 56 ks. Červenka 98 ks 3 ks nad 25 cm., puštěno 53 ks. Okoun 45 ks.14 nad 30 cm, puštěno 45 ks. Ouklej 48 ks.7 nad 12 cm, puštěno 35 ks. Parma 9 ks.2 nad 55 cm, puštěno 9 ks. Perlín 21 ks. 5 nad 25 cm, puštěno 21 ks. Hrouzek 28 ks., 6 nad 12 cm, puštěno 15. Úhoř 5 ks, puštěno 3 ks Čísla jsou zaokrouhlena na celé ks., půlku ryby jsem ani nechytl, ani nepustil. Ještě 2 divoké kačeny, to byl tanec. jinak ryby, kterých chytím méně než 3, nepíšu.
reagovat - Pondělí 26. října 2009 ve 14:58 ® regulus reakce na …
-
HaD> ani na tuhle otázku ti nedokážu odpovědět, nevedu si statistiku, dokonce si ani nepamatuju kolik ryb jsem ten den co jsem byl u vody chytil (pochopitelně pokud to nebyla jedna nebo dvě ryby) chodím k vodě relaxovat a ne počítat, běžnej rok vezmu tak do 5-ti ryb, procentuelně puštěných je z MP tak 95% a víc a z pstruhovek 99,9% a víc, letošek se vůbec nedá počítat, skoro jsem na rybách nebyl a když to vezmu dokola a kolem, tak úlovky nic moc. V kuchyni byl jeden duhák.
reagovat - Pondělí 26. října 2009 ve 14:53 ® HaD
-
osprey: mě zajímá právě to číslo puštěných ryb, ne ponechaných. Např. ročně ulovím zhruba 500 ryb, které následně pustím.
reagovat - Pondělí 26. října 2009 ve 14:28 ® osprey
-
Dobrá. Ze svazových vod máme doma asi jedno rybí jídlo měsíčně, v zimě nic. Všechno ostatní pouštím bez ohledu na počet, míru či ušlechtilost.
Letos mám v papírech čtyři duháky, jednu štiku zabitou schválně, druhou dotrhanou a kapra. Do konce roku to vidím ještě tak na jednu rybu.
reagovat - Pondělí 26. října 2009 ve 14:13 ® HaD
-
OK, tak kdo to nedokáže odhadnout takto, nebo to nerozlišuje, tak alespoň počet ulovených a následně puštěných ryb.
reagovat - Pondělí 26. října 2009 ve 13:35 ® osprey
-
Vedu si přesnou statistiku o všem, co chytím. Pomáhá mi to pochopit, jak se ryby chovají, za jakých podmínek a jak berou a taky zůstat objektivní, protože lidská paměť zkresluje.
Nikdy jsem ale nerozlišoval rybu ušlechtilou a neušlechtilou, mírovou nebo podměrečnou. Ryby na tohle nehrajou.
reagovat - Pondělí 26. října 2009 v 7:50 ® Robur
-
to už bude zajímavější to psát i se závorkou, kolik jich dotyčný vůbec chytl, páč někdo kdo chytne jednu mírovou štiku za rok, jí bude mít teoreticky větší problém pustit, než ten, kdo chytně 50 mírovek za rok.
reagovat - Pondělí 26. října 2009 ve 2:54 ® regulus
-
Co je to pojem ušlechtilá ryba??? To my tady u nás na Moravě nemáme.
)
Výňatek z BP pro MP vody viz obr.
reagovat