Chytej.cz

Hodnocení článků necteno

23.10.2009 | Robur | 1.962 zobrazení | 9 odpovědí

Chci se zeptat, podle čeho hodnotíte článek.

současné hodnocení je: vynikající velmi dobrý dobrý nic nepřinášející bezvýznamný

díval jsem se např. na svoje Vychytávky, patří k nečtenějším věcem, a přitom něco má hodnocení jen dobré /navíc si myslím, že bych ocenění „dobré“ dal na jiné díly, ale nechci zde vypadat jako narcis, foukající si bebinko na dušičce spisovatele/. Přimělo mne to k zamyšlení, proč. např. známku Nic nepřinášející může dostat článek cílený na naprostého začátečníka a zkušený rybář pak dle sebe musí článek ohodnotit jako nicnepřinášející blábol. Tak se ptám, zda by třeba byl nějaký návrh na způsob hodnocení, nebo jaká témata byste uvítali. Případně čeho si nejvíce ceníte na článku, např. fotek, obsahu, barvitosti slohu. Samozřejmě chápu, že ideální je vše nej nebo nějaký kompromis. Tak jak to vidíte vy? Berte to všeobecně, ne jako hodnocení článků nějakého Robura.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 24. října 2009 ve 20:56 ® -tom- reakce na …

A kdo nebude umět, dostane facku a sebere mu papíry :-D

reagovat
Sobota 24. října 2009 ve 20:28 ® Kazan

A nebo by nás z toho mohl HaD zkoušet :-D

reagovat
Sobota 24. října 2009 v 11:21 ® -tom-

Nebo vycházet z toho, jak dlouho dotyčnej na stránce s článkem byl :-)

reagovat
Sobota 24. října 2009 v 9:54 ® sus1

Jedině,že by Had zařídil to,že musíš hlasovat,jinak se ze stránky nedostaneš,pak by nějakej hlas určo přibyl a hodnocení by bylo objektivnější,snad.:-)

reagovat
Sobota 24. října 2009 v 9:45 ® sus1

Nevim , jestli nejčtenější,ale je to zobrazení,to velké číslo.Nikdy se nedozvíš,jestli to ta dotyčná osoba vůbec dočetla až do konce.Možná by se to taky dalo hodnotit dle diskuze.Díl 5 – 7ks,díl 6 – 11ks.:-) Ale 7 nebo 11 lidí nic objektivně neznamená v tom velkém počtu,na hodnocení je to málo.

reagovat
Sobota 24. října 2009 v 0:11 ® cercer
cercer

hele,s tou vychytávkou v Kajmanovi ,,pstruh v pivním kelímku" jsi mě fakt dostal-děláš čest ,,selskému rozumu"!! Hodnotím…VYNI­KAJÍCÍ!!!!!!!!!!­!!!!!

reagovat
Pátek 23. října 2009 ve 21:57 ® regulus
regulus

Trochu tě vyvedu z omylu. V prvé řadě, to počítadlo počtu přečtení funguje tak, že když si na článek klikneš (tedy si ho celej otevřeš), je to zaznamenáno, patrně u každýho uživatele jen jednou. Docela běžně dělám to, že článek co mne vůbec nezajímá prostě jenom odkliknu, aby mi tam nesvítilo, že jsem ho nečetl (je mi to prd platný, protože díky předělávání serveru mi svítí i články co jsem dávno četl, některé i několikrát). Z toho plyne, že ono počítadlo má pouze informativní charakter. Takže je tam započítán i ten „čtenář“, který po třech větách zjistí, že to je totální pi…na a článek vlastně vůbec nepřečte.

Pokud se týká toho, podle čeho já hodnotím článek, tak podle toho jak se mi líbí, známkami jako ve škole a pokud se rozhodnu mu dát nějaké hodnocení, což je většinou jen v případě opravdu dobrejch článků, u těch horších nechci jejich autorům zbytečně brát chuť do psaní.

Je to subjektivní hodnocení a nejspíš funguje tak, že ti co shánějí informace (často ti mladší kolegové)hodnotí články vesměs velmi pozitivně. Ti co si to jen ze zvědavosti přečtou, se dost často na hodnocení vyflajznou, dost možná dají i negativní hodnocení, je to tak trochu i o tom jestli se onen člověk z různých důvodů rozhodne daný literární skvost nějak ohodnotit či ne, důvody k tomu bývají různé.

No a do třetice, čeho si cenit na článku, té otázce tak nějak nerozumím, dobrý sloh je určitě přidaná hodnota, ale sám o sobě nic nespraví, když je obsah vo ničem, myslím, že je všeobecně lépe vnímán obsahově hodnotnej článek napsanej horším slohem než naopak a fotky, to je jen doplněk i když např. u technických popisů (Tomuchovo vázání, HaDova sumcařina atd.) jsou dost důležité, ale nedá se to shrnout na jednu hromadu a hodnotit to obecně.

No a ještě si neodpustím jednu věc, asi máš prvenství, nejspíš jsi jediný (zatím) co si tu ohodnotil sám svůj článek.

reagovat
Pátek 23. října 2009 v 15:54 ® Jak.novi
Jak.novi

Podle obsahu a fotek. Kruci, já zase neměl premiérovou odpověď :-))

reagovat
Pátek 23. října 2009 v 15:47 ® -tom-

Je fakt, že v tomhle mám trochu (víc) rest, páč málokdy článek vůbec hodnotím. Prostě na to zapomenu. A jinak hodnocení? Asi všechno, co jsi zmiňoval, prostě celkovej dojem a subjektivní pocit z něj, neberu to podle toho, že je to vynikající osvětovej článek pro začátečníky, ale podle sebe, zda mi něco dal či ne. Co je pro jednoho novinka, je pro jinýho stará a nudná záležitost. Co jednomu přijde zajímavý, druhej ani nedočte… Víc bych v tom asi nehledal.

Ale tvojí otázku docela chápu, sice si můžeme 100× říkat, že na hodnocení nezáleží a je to fuk, ale… potěšía zahřeje na srdíčku. A hlavně motivuje k napsání něčeho dalšího.

reagovat