Vyhledávání
Co s karasem? Zabít nebo pustit?
19.10.2009 | IV.TO.ŠIRDA | 24.538 zobrazení | 84 odpovědíMůj problém na severní Moravě, na jakémkoliv revíru, tak chytám všude většinou na plavanou karasy. Dají se jíst, jak chutnají? Mám je vzít či pustit? Jaký je Váš názor na tuto rybu?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 21. října 2009 ve 22:51 ® Robur
-
přehrada je upuštěná, karase jsem jedl naposled s kapustou a celerem v lobalu, dostalo to celekm intenzivní chuť, ale jestli to lehce nasládlo,to fakt nepovím. Na Prygl nechodím, le jezdím kolem 2* tejdně minimálně.
reagovat - Středa 21. října 2009 ve 22:11 ® čabi
-
Tak tam dej víc soli a přebiješ to
reagovat - Středa 21. října 2009 ve 21:55 ® javasaki
-
Z karasů jsou nejlepší karbanátky,stačí je třikrát pomlet ve strojku na maso ochutit jako sekanou, usmažit na oleji a ktomu bramory.
reagovat - Středa 21. října 2009 ve 21:46 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
Robur> kolem Brna jsou všude karasi a kaprokarasi, jedl jsi je někdy? Jsou nasládlé? (Ti karasi ne brambory.) Prosím tě, napiš mi jak to vypadá s přehradou ? Děje se tam něco?
reagovat - Středa 21. října 2009 ve 21:38 ® Robur
-
ne, jen mě napadlo, že byly součástí zeleniny
reagovat - Středa 21. října 2009 ve 21:37 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
Robur> to myslíš, že jsem k tomu karasovi si měla dát zmrzlé brambory? To už by bylo přeslazené, ale dík za radu. Ahojky
reagovat - Středa 21. října 2009 ve 21:27 ® Robur
-
zmrzlý brambory?
reagovat - Středa 21. října 2009 ve 21:17 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
čabi> dnes jsem zkoušela si udělat jednoho stříbrňáka na zelenině a zdálo se mi, že je nasládlý…je to možné ? Ale jinak mi celkem chutnal. Hojky Petrův zdar.
reagovat - Středa 21. října 2009 ve 14:06 ® -zruseno
-
Stříbrňáky klidně berte, ale obecňáky pouštějte.
reagovat - Středa 21. října 2009 v 1:05 ® čabi
-
IV.TO.ŠIRDA : to fakt řešíš takovej problém zabít či pustit?jestli jsi dobrá kuchařka a máš ráda ryby,tak si vem jednoho domů na ochutnávku,zkus ho udělat podobně jako kapra,na másle,řízky,obalenej v mouce s paprikou( osobně mi chutná karas víc než cejn).když ti ho bude líto a nebudeš je chtít brát domů tak je pusť,sice je to nepůvodní druh,ale to je i kapr,akorát že se může lokálně dost přemnožovat a pak je mírně invazivní na určitých lokalitách a vytlačuje původní druhy,ale časem se o ně dědci postaraja a sumci taky,pár takových lokalit znám,kde byli hodně přemnožení a ted tam nejsou skoro žádní.
reagovat - Úterý 20. října 2009 ve 14:33 ® dav-k2 reakce na …
-
CHODIM NA DRAVCE NA ODRU A KARAS JAKO NASTRAHA SE MI NEOSVĚDČIL,ŠTIKA A CANDOŠ HO NECHTĚJ VUBEC,A NA SUMCE JE LEPŠI CEJN,PLOTKA.A NA JIDLO, MĚ CHUTNA VIC NEŽ KAPR
reagovat - Úterý 20. října 2009 ve 14:27 ® 1Mara reakce na …
-
palcat> Stříbrňáci jak vyšitý
reagovat - Úterý 20. října 2009 ve 13:12 ® palcat
-
Jo jsou to stříbrňáci , nedalo mě to a zalovil jsem v jezírku a pořídil fotku standartní velikosti.Je to 17l míchačka na krmení.
reagovat - Úterý 20. října 2009 ve 12:05 ® Homer reakce na …
-
Jestli se jedná o karase obecného, tak takových vod už asi moc nebude. Pokud máš na mysli stříbrňáka, tak to je normálka. Znám vodu, kde se jich dá za hodinu nachytat několik stovek.
reagovat - Úterý 20. října 2009 v 11:59 ® palcat
-
Jezdím na jednu vodu na karasy na sumce , za hodinu na plavanou i 20 kousků , mezi nimi i kusy 35cm a více což už je pěkný kousek. Někdo na ně nadává ,ale já jsem za ně rád , alespoň mám rychle a s jistotou nachytány nastražny ryby a to v jakémkoli množství.
reagovat - Pondělí 19. října 2009 ve 23:05 ® osprey
-
Jsou to stoprocentně stříbrňáci.
Co se týče konzumace, rozhodně bych se jim nevyhýbal. Raději bych pouštěl ty ostroretky.
reagovat - Pondělí 19. října 2009 ve 20:40 ® hraji
-
Podle velikosti se jedná o karasa stříbřitého. Ryba je to chutná a vzhledem k velikosti i kuchyňsky zajímavá. Není důvod jej nekonzumovat, ale i zde platí ono známé, všeho s mírou, není třeba zabít každého karasa, stačí každého druhého
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 17:49 ® zazatec reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> Zkus něco změnit na zpusobu lovu ( změnit nástrahu, háček apod.). Pokud zakrmuješ tak zkus nezakrmovat, a nebo házet mimo zakrmené místo.
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 17:46 ® zazatec
-
Určitě to jsou stříbrňáci.
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 17:33 ® Tommy reakce na …
-
Ale zase podle tý první fotky,no možná jsem se unáhlil. Tak ŠIRDO sežrat
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 17:31 ® Tommy reakce na …
-
cormoran> No já nevím,ale toho co drží v ruce bych viděl na obecňáka,nechci se hádat
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 17:20 ® cormoran reakce na …
-
Tommy> Jsou to zcela určitě stříbrňáci
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 16:34 ® Tommy reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> Na některých našich vodách pomalu karasi obecní nejsou,tak si jich vážím páč je vytlačují stříbřití. Tihle vypadají na obecný. Nejsou špatní na jídlo,ale těch kostí
reagovatJestli do toho chceš jít tak to zkus. Nějaké ve vodě nech jo
- Pondělí 19. října 2009 v 16:21 ® IV.TO.ŠIRDA
-
Ráda chytám na plavanou a většina mých záběrů je karas. Včera jsem byla v Olomouci u splavu v Kožušanech a podívejte co jsem chytla. původně jsem šla na ostroretky a zase karasy.
reagovat