Chytej.cz

Chování píchlé štiky necteno

19.10.2009 | -tom- | 6.756 zobrazení | 36 odpovědí

Čaute :-)

Štika je ryba stanovištní, myslíte si, že když je píchlá (po krátkém boji vyháklá), tak z toho místa mizí nadobro, či alespoň na delší dobu, nebo zůstává? A za jak dlouho je šance jí znovu vyprovokovat k záběru?

V jedný knížce jsem četl, že s tím štika nemá problém, jelikož bolest v této části těla (tlamě) příliš (vůbec) necítí, takže jí může odradit jen souboj, ale to že záleží na konkrétním jedinci, některá je ochotna zabrat za 5 minut znovu, jiná si dá třeba týden pauzu.

Máte s tím nějaké zkušenosti?

Dík :-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Pondělí 19. října 2009 v 18:17 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

candos> Ona to jako počítá :-))

reagovat
Pondělí 19. října 2009 v 17:33 ® Bingo
Bingo

Nedávno jsem byl svědkem toho, že popíchaná štika se do souboje vrhá opakovaně. Na bílém kopytu jsem jí zdolával skoro minutu a pak se vyhákla. Přezbrojil jsem na žluté a tentokrát jí zdolal úspěšně. Byla to malá tišina, dvě stejně veliké štiky by tam spolu asi nekamarádili, z toho usuzuji, že to byla opravdu ta samá.

reagovat
Pondělí 19. října 2009 v 16:46 ® candos

někde jsem četl,že pokud se píchne 3* tak mění stanoviště

reagovat
Pondělí 19. října 2009 v 16:17 ® HaD
HaD

Místo v krátkém horizontu myslím nezmění a pokud ano, spíše z důvodů stěhování, které dobře popsal osprey. Pokud neskákala a souboj nebyl dlouhý, může vzít za chvilku znovu. Ale stalo se mi i několikrát, že jsem stejnou štiku s odstupem několika minut chytil podruhé a to jsem ji měl pokaždé v ruce.

reagovat
Pondělí 19. října 2009 ve 14:32 ® -tom- reakce na …

s jednou malou štičkou, cca. 40 čísel, mám tu zkušenost, že mi zabrala znovu za ani ne 5 minut a pak jsem jí vytáhnul potřetí za asi týden, vždycky na tom samým místě. Byla to určitě ona, měla na těle takovou zvláštnost, takže jsem jí poznal. Ale to je jedinej případ, kdy se mi tohle stalo, jinak mám právě spíš zkušenosti s tím, že „doupě“ zůstane na dlouho prázdné a nakonec tam najdu nějakého „dorostence“…

reagovat
Pondělí 19. října 2009 ve 14:05 ® Robur
Robur

tak jak jsi to napsal, tak může nastat vše co jsi napsal. Snad bych jen řekl, že stanoviště měnit asi nebude.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1