Vyhledávání
Zkušenosti se šňůrama
18.10.2009 | džigit | 41.324 zobrazení | 132 odpovědí
Chlapi zkuste zde napsat své postřehy zkušenosti s pletenýma šňůrama,které používáte při vláčení a jiných technikách. Tím ovšem nechci vyloučit debatu o šňůrách na sumce u nás i na extrémy do Itálie,nabo Španěl,či při rybolovu na moři.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 17. ledna 2011 ve 23:05 ® osprey reakce na …
-
kingkubik> Oni někteří s těmi okouny začínají tam, kde ty končíš…
Ale já to nejsem. Já tak nějak chytám všechno a všude a baví mě objevovat, jak to funguje. Sotva mi to trochu jde, jsu se zas trápit něším jiným.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:32 ® Stroft reakce na …
-
kingkubik> Tak teď si mě dostal. Vracím se do rybářského kroužku
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 v 19:49 ® kingkubik reakce na …
-
Stroft> s okounem?s tou malou potvrorou nenazranou:Dtak toho se nebojim e jich tu vice nez nez dost a smacek je pro ne jako magnet jeste v listopadu se mi podarilo vytahnout z jednoho hejna asi 40 ks od velikosti 7–35cm u okounou je to spise najit to misto.ale bolen to je trosicku jiny kafe nevim jak berou u vas ale u nas skoro vubec teda v pomeru s okouny
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 v 19:43 ® kingkubik reakce na …
-
osprey> a o asi mas pravdu:D
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 v 9:44 ® džigit
-
kingkubik> já měl,teda ještě mám,neb jsem zakoupil 1000m,žlutou firelínu a chytil jsem na vláčku všechny Tebou uvedené druhy.Bez návazce!
reagovat
Na smáčky,kdybych chtěl mít jistotu,neb takto nelovím, bych použil ten návazec. - Neděle 16. ledna 2011 ve 23:48 ® osprey
-
kingkubik> A jak by měly reagovat při smáčkování na šňůru, která je tlustá 0.06 mm a bude řekněme metr a půl od nástrahy?
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 ve 23:11 ® Stroft
-
kingkubik> Naposled co jsem mluvil s Bolenem tak říkal, že je mu to jedno, jestli zelená,bílá či červená
reagovatjak píše Osprey šoupni tam 3metry čirého návazce.Ps.já bych si více lámal hlavu s Okounem
- Neděle 16. ledna 2011 ve 22:34 ® kingkubik reakce na …
-
osprey> jj to je samozdrejmosti ze tam navazu monofil ci fluocarbon.ale i tak premyslim jak na to budou reagovat ryby zvlaste pri smackovani a to hlavne boleni jelikoz jsou na nasem reviru nejopatrnjsi ryby(potvory jedny vychcane:D s okouny si tolik hlavu nelamu ani se stikami
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 ve 21:22 ® osprey reakce na …
-
kingkubik> Tak si na konec uvaž kus vlasce (nejlíp fluorocarbon) a máš pokoj. Pak už tu barvu budeš vnímat jen jako pozitivum – budeš tu šňůru dobře vidět.
K tomu, jak chceš chytat, se nemohu vyjádřit – lehkou přívlačí na smáčky, aby cílovými rybami byli současně okoun, bolen a štika, chytat neumím. Snad najdeš někoho zdatnějšího
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 ve 20:23 ® kingkubik
-
cusek.chtel by jsem poradit jestli by to slo dostal jsem navijak fujitsu a k nemu 120 metru pletenky whiplash orange 0,06mm.pouzivate ji nekdo spise me zajimaji reakce ryb na jeji barvu.nikdy jsem takovou pletenku nemel.budu chytat hodne lehkou privlaci a cilova ryba okoun bolen stika.nevice chci pouzit jako navnadu smacka.diky za odpoved
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 ve 20:05 ® mrkef reakce na …
-
mrknu … dík za radu …
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 v 19:38 ® Stroft reakce na …
-
mrkef> Koukni na Sufix performance braid. Posledních 5let nic jiného.
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 v 18:46 ® mrkef reakce na …
-
souhlas … používám na přívlač … a kulatost mi „zatím“ nevadí
reagovatpoužívám 5 , 15 a 20lb. Fakt jsem zatím nic lepšího nenašel …
- Neděle 16. ledna 2011 v 18:01 ® Stroft reakce na …
-
mrkef> Power Pro je slušná. Kdy byla kulatá a 0,12 nebyla ve skutečnosti 0,18 tak nemá chybu
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 v 17:19 ® mrkef
-
základ je lehce dobrzdit těsně před dopadem … a myslím že se mi nemotá i proto, že překlápím ručně .. prostě pořád v kontaktu s nástrahou …
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 v 17:10 ® jajco
-
Na vláčení se mi občas šnura zamotá při snaze o co nejdelší nához.Častěji to bylo u prutu,který má větší očka.Zkoušel sem dva druhy šnůr a dva průměry,v tom vidím slabinu,ale za dva roky spousta zachráněných nástrah.
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 v 15:32 ® mrkef
-
hodně let experimentuju se šňůrami … a zatím po 3 sezónách naprostá spokojenost s POWER PRO … zatím jsem lepší nenašel .. kupuji na E-Bay a každý rok měním … toť můj názor .. :o)
reagovat - Pátek 14. ledna 2011 v 17:38 ® Stroft
-
Dnes jsem objednal tuto. Na 10liber, 500metrů za 30USD, tak jsem zvědav co to bude za šunt.Neznáte někdo?
reagovat - Pátek 14. ledna 2011 v 17:07 ® pruhac reakce na …
-
džigit> Tu POWERPRO jsem taky zkoušel ale nic moc.S tou Ultr Catkou jsem byl na test spokojen,jen uvidíme jak se bude chovat po pár namočeních a zdolaných rybách.Jinak ten vlasec mam 4.sezonu a až na pár vyjímek jsem byl hodně překvapenej jak drží.
reagovat - Pátek 14. ledna 2011 v 0:23 ® džigit reakce na …
-
pruhac> no to je slovo do pranice.0,65mm s tou udávanou nosností nevím,ale vydržet 80kg by bylo parádní!
reagovat
Já si v tomhletom průměru vyzkoušel „supernosnostní“ POWERPRO a nějak jsem ztratil iluze… - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 20:04 ® pruhac
-
Ahoj ja si obědnal tu ULTRA CAT od Berkley 0.5 a při testu tažení dětí na saních vydržela.Táhl jsem je i přes čistý chodník a nepraskla.Hmotnost dětí ±70 kg.Jinak jsem zkoušel i vlasec od awa shimy 0.50 na 34kg a taky super.Na řeku mi bohatě stačil,ale na pískovně už jsem se trochu bál.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 9:27 ® džigit
-
Tak máme po sezoně,vláčkaři a sumcaři,máte nějaké nové poznatky?
reagovat
Já osobně poznal Spiderwire camou a Power Pro.Obě v průměrech pod 0,10mm.Spider se po měsíci vláčení začala tak trochu cuckat a stačil drobný záděr na prstě a problém byl na světě.
Na podzim jsem vyměnil za Power Pro a momentálně veliká spokojenost/doporučil Osprey-díky/ - Pátek 28. května 2010 v 11:46 ® tucnak11
-
džigit> Ja chytam na tyto braho
reagovatjinač Sufix Perfomance neco takoveho a nebo tyto si kup nejdrařši co jisem viděl 00,5mm 4 kg cena 1700 kč
- Pátek 28. května 2010 v 10:54 ® džigit
-
Ahoj,jelikož se nám to blíží,oživíme to jedním dotazem.Zaujala mne tu reklama na http://www.hobby-g.cz/…m-Braid.html?… Je nějaká zkušenost?
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 23:47 ® tjjack
-
zkoušel někdo už šnůru Berkley Ultra Cat ??? docela silně o ní uvařuju, konkrétně o 0,65mm, 100kg mi přijde moc, ale zase ta cena taky neni nejmenší, takže by něco vydržet mohla… nechystam se na Ebro, Pád atd. prostě jenom do česka…
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 v 11:01 ® reakce na …
-
vondras> Je to tak …presne receno
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 v 10:59 ® vondras
-
je pravda že své největší kapry jsem chytil na pletenku a měl jsem ji i na přívlač ale dnes jsem se zas vrátil k vlascům,kupuji ty hodně kvalitní at je to na plavačku,kaprařinu či přívlač a zdá se mi že s tím vlascem se mi prostě chytá lépe, akorát zřejmě opravdu na velké sumce bych nasadil pletenku, jinak po dlouholetých zkušenostech v ní nevidím nějakou výraznou výhodu oproti kvalitnímu vlasci !!??
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 21:52 ®
-
? prosim o zkusenost se snurou dragon invisible braid
reagovat - Středa 31. března 2010 v 17:06 ®
-
Co rikate na snuru od dragona invisible braid?
reagovat - Středa 31. března 2010 v 16:57 ® džigit
-
HaD> já to doma vyřešil zavěšeným barelem a postupným doléváním vody.Už bych si nevzal,co neunese aspoň pade.O potápivosti a otěruvzdornosti musí druzí…Já si udělal zhušenost s Dyneema od Mila a dnes používám jen na upevňování předmětů na zahrádce,hrozný „shit“!!!
reagovat