Chytej.cz

Zkušenosti se šňůrama necteno

18.10.2009 | džigit | 41.324 zobrazení | 132 odpovědí

Chlapi zkuste zde napsat své postřehy zkušenosti s pletenýma šňůrama,které používáte při vláčení a jiných technikách. Tím ovšem nechci vyloučit debatu o šňůrách na sumce u nás i na extrémy do Itálie,nabo Španěl,či při rybolovu na moři.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 17. ledna 2011 ve 23:05 ® osprey reakce na …
osprey

kingkubik> Oni někteří s těmi okouny začínají tam, kde ty končíš…:-))

Ale já to nejsem. Já tak nějak chytám všechno a všude a baví mě objevovat, jak to funguje. Sotva mi to trochu jde, jsu se zas trápit něším jiným.

reagovat
Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:32 ® Stroft reakce na …
Stroft

kingkubik> Tak teď si mě dostal. Vracím se do rybářského kroužku:-(

reagovat
Pondělí 17. ledna 2011 v 19:49 ® kingkubik reakce na …

Stroft> s okounem?s tou malou potvrorou nenazranou:Dtak toho se nebojim e jich tu vice nez nez dost a smacek je pro ne jako magnet jeste v listopadu se mi podarilo vytahnout z jednoho hejna asi 40 ks od velikosti 7–35cm u okounou je to spise najit to misto.ale bolen to je trosicku jiny kafe nevim jak berou u vas ale u nas skoro vubec teda v pomeru s okouny

reagovat
Pondělí 17. ledna 2011 v 19:43 ® kingkubik reakce na …

osprey> a o asi mas pravdu:D

reagovat
Pondělí 17. ledna 2011 v 9:44 ® džigit

kingkubik> já měl,teda ještě mám,neb jsem zakoupil 1000m,žlutou firelínu a chytil jsem na vláčku všechny Tebou uvedené druhy.Bez návazce!
Na smáčky,kdybych chtěl mít jistotu,neb takto nelovím, bych použil ten návazec.

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 23:48 ® osprey
osprey

kingkubik> A jak by měly reagovat při smáčkování na šňůru, která je tlustá 0.06 mm a bude řekněme metr a půl od nástrahy?

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 23:11 ® Stroft
Stroft

kingkubik> Naposled co jsem mluvil s Bolenem tak říkal, že je mu to jedno, jestli zelená,bílá či červená:-) jak píše Osprey šoupni tam 3metry čirého návazce.Ps.já bych si více lámal hlavu s Okounem:-((

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 22:34 ® kingkubik reakce na …

osprey> jj to je samozdrejmosti ze tam navazu monofil ci fluocarbon.ale i tak premyslim jak na to budou reagovat ryby zvlaste pri smackovani a to hlavne boleni jelikoz jsou na nasem reviru nejopatrnjsi ryby(potvory jedny vychcane:D s okouny si tolik hlavu nelamu ani se stikami

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 21:22 ® osprey reakce na …
osprey

kingkubik> Tak si na konec uvaž kus vlasce (nejlíp fluorocarbon) a máš pokoj. Pak už tu barvu budeš vnímat jen jako pozitivum – budeš tu šňůru dobře vidět.

K tomu, jak chceš chytat, se nemohu vyjádřit – lehkou přívlačí na smáčky, aby cílovými rybami byli současně okoun, bolen a štika, chytat neumím. Snad najdeš někoho zdatnějšího:-((

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 20:23 ® kingkubik

cusek.chtel by jsem poradit jestli by to slo dostal jsem navijak fujitsu a k nemu 120 metru pletenky whiplash orange 0,06mm.pouzivate ji nekdo spise me zajimaji reakce ryb na jeji barvu.nikdy jsem takovou pletenku nemel.budu chytat hodne lehkou privlaci a cilova ryba okoun bolen stika.nevice chci pouzit jako navnadu smacka.diky za odpoved

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 20:05 ® mrkef reakce na …
mrkef

mrknu … dík za radu …

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 v 19:38 ® Stroft reakce na …
Stroft

mrkef> Koukni na Sufix performance braid. Posledních 5let nic jiného.

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 v 18:46 ® mrkef reakce na …
mrkef

souhlas … používám na přívlač … a kulatost mi „zatím“ nevadí :-) používám 5 , 15 a 20lb. Fakt jsem zatím nic lepšího nenašel …

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 v 18:01 ® Stroft reakce na …
Stroft

mrkef> Power Pro je slušná. Kdy byla kulatá a 0,12 nebyla ve skutečnosti 0,18 tak nemá chybu:-((

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 v 17:19 ® mrkef
mrkef

základ je lehce dobrzdit těsně před dopadem … a myslím že se mi nemotá i proto, že překlápím ručně .. prostě pořád v kontaktu s nástrahou …

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 v 17:10 ® jajco
jajco

Na vláčení se mi občas šnura zamotá při snaze o co nejdelší nához.Častěji to bylo u prutu,který má větší očka.Zkoušel sem dva druhy šnůr a dva průměry,v tom vidím slabinu,ale za dva roky spousta zachráněných nástrah.

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 v 15:32 ® mrkef
mrkef

hodně let experimentuju se šňůrami … a zatím po 3 sezónách naprostá spokojenost s POWER PRO … zatím jsem lepší nenašel .. kupuji na E-Bay a každý rok měním … toť můj názor .. :o)

reagovat
Pátek 14. ledna 2011 v 17:38 ® Stroft
Stroft

Dnes jsem objednal tuto. Na 10liber, 500metrů za 30USD, tak jsem zvědav co to bude za šunt.Neznáte někdo?

reagovat
foto/forum/2011/th-img16148.jpg
Pátek 14. ledna 2011 v 17:07 ® pruhac reakce na …
pruhac

džigit> Tu POWERPRO jsem taky zkoušel ale nic moc.S tou Ultr Catkou jsem byl na test spokojen,jen uvidíme jak se bude chovat po pár namočeních a zdolaných rybách.Jinak ten vlasec mam 4.sezonu a až na pár vyjímek jsem byl hodně překvapenej jak drží.

reagovat
Pátek 14. ledna 2011 v 0:23 ® džigit reakce na …

pruhac> no to je slovo do pranice.0,65mm s tou udávanou nosností nevím,ale vydržet 80kg by bylo parádní!
Já si v tomhletom průměru vyzkoušel „supernosnostní“ POWERPRO a nějak jsem ztratil iluze…

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 20:04 ® pruhac
pruhac

Ahoj ja si obědnal tu ULTRA CAT od Berkley 0.5 a při testu tažení dětí na saních vydržela.Táhl jsem je i přes čistý chodník a nepraskla.Hmotnost dětí ±70 kg.Jinak jsem zkoušel i vlasec od awa shimy 0.50 na 34kg a taky super.Na řeku mi bohatě stačil,ale na pískovně už jsem se trochu bál.

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 9:27 ® džigit

Tak máme po sezoně,vláčkaři a sumcaři,máte nějaké nové poznatky?
Já osobně poznal Spiderwire camou a Power Pro.Obě v průměrech pod 0,10mm.Spider se po měsíci vláčení začala tak trochu cuckat a stačil drobný záděr na prstě a problém byl na světě.
Na podzim jsem vyměnil za Power Pro a momentálně veliká spokojenost/do­poručil Osprey-díky/ :-)

reagovat
Pátek 28. května 2010 v 11:46 ® tucnak11
tucnak11

džigit> Ja chytam na tyto braho:-D :-D jinač Sufix Perfomance neco takoveho a nebo tyto si kup nejdrařši co jisem viděl 00,5mm 4 kg cena 1700 kč=-|

reagovat
foto/forum/2010/th-img13739.jpgfoto/forum/2010/th-img13740.jpgfoto/forum/2010/th-img13741.jpg
Pátek 28. května 2010 v 10:54 ® džigit

Ahoj,jelikož se nám to blíží,oživíme to jedním dotazem.Zaujala mne tu reklama na http://www.hobby-g.cz/…m-Braid.html?… Je nějaká zkušenost?

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 23:47 ® tjjack

zkoušel někdo už šnůru Berkley Ultra Cat ??? docela silně o ní uvařuju, konkrétně o 0,65mm, 100kg mi přijde moc, ale zase ta cena taky neni nejmenší, takže by něco vydržet mohla… nechystam se na Ebro, Pád atd. prostě jenom do česka…

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 v 11:01 ®  reakce na …

vondras> Je to tak …presne receno

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 v 10:59 ® vondras

je pravda že své největší kapry jsem chytil na pletenku a měl jsem ji i na přívlač ale dnes jsem se zas vrátil k vlascům,kupuji ty hodně kvalitní at je to na plavačku,kaprařinu či přívlač a zdá se mi že s tím vlascem se mi prostě chytá lépe, akorát zřejmě opravdu na velké sumce bych nasadil pletenku, jinak po dlouholetých zkušenostech v ní nevidím nějakou výraznou výhodu oproti kvalitnímu vlasci !!??

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 21:52 ® 

? prosim o zkusenost se snurou dragon invisible braid

reagovat
Středa 31. března 2010 v 17:06 ® 

Co rikate na snuru od dragona invisible braid?

reagovat
Středa 31. března 2010 v 16:57 ® džigit

HaD> já to doma vyřešil zavěšeným barelem a postupným doléváním vody.Už bych si nevzal,co neunese aspoň pade.O potápivosti a otěruvzdornosti musí druzí…Já si udělal zhušenost s Dyneema od Mila a dnes používám jen na upevňování předmětů na zahrádce,hrozný „shit“!!!

reagovat