Vyhledávání
Zkušenosti se šňůrama
18.10.2009 | džigit | 41.274 zobrazení | 132 odpovědí
Chlapi zkuste zde napsat své postřehy zkušenosti s pletenýma šňůrama,které používáte při vláčení a jiných technikách. Tím ovšem nechci vyloučit debatu o šňůrách na sumce u nás i na extrémy do Itálie,nabo Španěl,či při rybolovu na moři.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 19. října 2009 v 18:54 ® džigit reakce na …
-
mascha> proto si tu o těch „kvalitních“ šňůrách můžeme předat zkušenosti!!!Taky nechci „nosit“ do obchodu baterku
reagovat
Proto taky píšu o „domácím testíku“. Zkoušel jsem si tak háčky,obratlíky a jiné součásti montáže.Např obratlík na 80kg prdnul u 25lt vody a naopak „china“ psaná na 35kg udržela mou 55kg ženu… - Pondělí 19. října 2009 v 18:53 ® mascha
-
já mám strašně mizernou paměť na názvy a nenapsal jsem si to, ale jedna z mých šňůrek, kterou jsem kupoval na cestu do Norska, překonala určitě avizované parametry. Je to průměr 0.5 a uváděná nosnost 35kg. Táta má k loďce dvanáctikilovou olověnou kostku a tu když na to přivážu, tak ji ani brutálním cuknutím neurvu. Kdykoli jsem se s ní dostal do vázky tak se buď narovnal háček nebo nevydržela karabinka. Ten špagát je v normálních podmínkách nepřetrhnutelnej. Parádní věc pro pilkerování.
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 18:46 ® mascha reakce na …
-
HaD: to je hezkej test, ale ani klacek ani baterku si do krámu neberu
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 18:46 ® džigit reakce na …
-
HaD>Předně Ti díky za „sumčí“ DVD . Mám jej přes rok a stále koukám. Teď k „testování“-nikdo mi nedokázal vysvětlit,jak dospěli výrobci k údajům prezentovaným na cívkách.Prodejci potřebují prodat a vinu za přetržení stejně dají Tobě/neseřízená brzda atd./,takže neporadí a nepomůžou.Proto jsem chtěl znát názory rybářů.Skoro každý se nějak spálil,tak tím může pomoct ostatním. Taky bych chtěl vědět,jak se bránit.Nelze přece spoléhat na údaj např.70kg a přijít o rybu poloviční váhy. Ale stejně všem doporučuji „domácí testík“. Když už ne extrémní,tak aspoň kontrola montáže u vody.Raději vypadat jako podivín,než zažít nepříjemné překvápko.
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 16:14 ® HaD
-
Osobně doporučuju TUF LINE, POWER LINE nebo POWER PRO. S každou šňůrou si ale na začátku dělám trhací test – přivážu jí na klacek, ten zašlápnu nohama a pak ji přes druhý ve stoje (obdoba „mrtvého tahu“) zkouším přetrhnout. Nebo ji přivážu k baterce od elektromotoru. Musí ji zvednout, jinak ji neberu.
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 16:08 ® dav-k2
-
vyrobci a prodejci toho nakecaj, hlavně jeden prodejce zOstravy,přes jeho doporučeni ,super šnura na sumiky 0,60 na 67kg , tak si sni vesele chytam a myslim si co nemam za lano ,až jednou jsem to nahodil do vazky ,šnura prdla jak nic, řikam si to neni možne , udělal jsem test a unesla 16,6 kg ,1700kč v p---. da se to reklamovat? V dnešni době to je sama čina a to mě sere
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 15:01 ® džigit
-
dav-k2> dík za info. Já to taky zkouším nejprv na suchu-pro vlastní orientaci,co si můžu dovolit.
reagovat
Zajímalo by mně,jak k těm hodnotám dospějí výrobci.Možná je to blbost,ale zkoušel jsem pár vlasců postupným doléváním vody do plastu a málokterý s ůdaji kolem 3 kilo unesl 2 lt petku. Šňůru jsem měl Dyneemu Del 1000 a tu jsem měl opravdu problém utrhnout. Mých 110 kg opřených o strom snášela velmi dobře. - Pondělí 19. října 2009 ve 12:54 ® dav-k2 reakce na …
-
jo Berkey,pruměr 0,5 celkem sedi,a nosnost,muj test na suchu necelych 43kg což je myslim dobre,chytam na ni 4 měsice převažně na řece , a zatim bez problemu
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 9:12 ® džigit reakce na …
-
dav-k2> Myslíš Berkley?Zkus trochu popsat PROČ(vlastnosti a použití)
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 0:34 ® dav-k2
-
ULTRACAT-0,50 JE DOBRÁ
reagovat - Neděle 18. října 2009 ve 13:43 ® palcat
-
Nejrozšířenější a dle mě nejlepší šnůra běžně k dostání je Tuf line.A velmi pozitivně se tváří i Climax.
reagovat - Neděle 18. října 2009 ve 12:28 ® Šolimko
- reagovat