Vyhledávání
Zkušenosti se šňůrama
18.10.2009 | džigit | 41.272 zobrazení | 132 odpovědí
Chlapi zkuste zde napsat své postřehy zkušenosti s pletenýma šňůrama,které používáte při vláčení a jiných technikách. Tím ovšem nechci vyloučit debatu o šňůrách na sumce u nás i na extrémy do Itálie,nabo Španěl,či při rybolovu na moři.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 12. listopadu 2011 v 9:35 ® All Armor
-
David Havlíček> Netvrdil jsem, že je to jako FireLine. Sám výrobce ale popsal NanoFil stejně (vlákna „zalité“ v plastu – v případě NanoFilu je to tuším polyetylén). Měl jsem „to“ v rukou (jen vzorek) už v září, když jsem o tom napsal. Mám to už i v šuplíku na cívce. Čeká na příležitost.
reagovat - Pátek 11. listopadu 2011 ve 20:33 ® HaD reakce na …
-
All Armor> s fireline se to absolutně nedá srovnat. Je to jako jet autem po šotolině a po nové dálnici.
reagovat - Pátek 11. listopadu 2011 ve 20:31 ® HaD reakce na …
-
All Armor> vyzkoušel jsem a je to příjemné. Tedy v případě, že chytáš s vědomím, že je to neprůtažná věc. Vlasec je vlasec. Tedy v případě, že chytáš např. jako já s bezprotihory duháky. Se šňůrou jich spadně při tom jejich hooopání výrazně víc. To je důvod mé nechuti ke šňůrám…
reagovat - Pátek 11. listopadu 2011 ve 20:21 ® All Armor
-
Abych to připomněl: http://www.chytej.cz/forum/5367/
reagovat - Pátek 11. listopadu 2011 ve 20:20 ® All Armor
-
Abych to připomněl: http://www.chytej.cz/forum/5367/ Jinak – to co píšeš je v reklamních popisech. Zdůrazňuje se ta hladkost a delší nahození. Já to na navijáku ještě nemám. Pokud chci lepší kontak s nástrahou, slouží zatím fireline. Vyhazovat to z cívek a navinout nanofil, asi nemá smysl, ještě není odřená. Na jaře jsem do toho vrazil dost peněz.
reagovat - Pátek 11. listopadu 2011 ve 20:13 ® All Armor reakce na …
-
David Havlíček> Když jsem tu ten materiál poprve popsal a na tvůj dotaz jsem napsal, že je to tuhá šňůra,i když v pláštíku, byl jsi zhnusen. Co ten obrat?
reagovat - Pátek 11. listopadu 2011 ve 20:09 ® HaD
-
Dnes první dvě hodiny s nanofilem 0,08 – velmi dobrý pocit, používal jsem obyč. uzel http://www.chytej.cz/…zly/grinner/ s 15ti omoty a dvakrát provléknuto očkem nástrahy a drželo to velmi dobře. Házel jsem tak o 5–10 metrů dál než s vlascem 0,12mm. Naviják jsem dost přeplnil a udělala se paruka – nepovedla se roztáhnout, takže jsem se vlastní blbostí po půl hodině připravil asi o 30m. Jinak bezva, nešustí v očkách a na navijáku. Uvidíme řekněme po 50 odchytaných hodinách…
reagovat - Pátek 21. října 2011 ve 12:36 ® džigit
-
Alivio> určitě mám plnější než s klasickou pletenkou.Navíc,když je označena 0,12mm,tak to není onen „špagát“,kterého ani tolik nenavineš
reagovat - Pátek 21. října 2011 v 8:17 ® Shrek
-
U vlasce se říká, že je dobré plnit cívku po okraj, aby to dobře létalo, u pletenky jsem se setkal s tím, že raději nechat trochu volného místa, aby nedělala motance při náhozu. Jak je to s tím Nanofilem?
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 21:49 ® Kazan reakce na …
-
džigit> jj, chápu
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 21:27 ® džigit reakce na …
-
Kazan> já to bral tak,že když na tom není různé svinstvo,pěkně se ukládá,což o klasice napité vody nejde řict
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 21:16 ® Kazan reakce na …
-
džigit> to taky
reagovat, já měl na mysli ale že nezaléhá špína do pletení jak psal troutkiller.
- Čtvrtek 20. října 2011 ve 21:06 ® džigit reakce na …
-
Kazan> taky jsem u Procházků nechal namotat
reagovat
A jak píšeš,to že se nezařezává jsme nějak opoměli-tohle se navíjí suprově - Čtvrtek 20. října 2011 ve 21:00 ® Kazan reakce na …
-
troutkiller> jj, díky tomu že je hlaďounká tak to nezalézá do pletení jako u ostatních šňůr. Taky už jsem jí byl koupat ve špenátové polévce
reagovat
džigit> tak buď rád, doufám že se ti to ani nepovede, jinak mám nano stáčené z metráže. Kdysi se tvrdilo o FL že stáčená stojí za prd a je lepší kupovat balenou, mě osobně to vypeklo jen jednou kdy se trhala jak papír, jinak vždy v pohodě. - Čtvrtek 20. října 2011 ve 20:59 ® džigit reakce na …
-
troutkiller> já to dnes taky nevláčel v křišťálu a pohoda.Prostě se mi za ty kováčky líbí.Na příchozí zimu jsem letos prostě líp připraven
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 20:51 ® troutkiller reakce na …
-
džigit>Já sem za tu dobu co jí mám trhal jen jednou
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 20:46 ® džigit reakce na …
-
Kazan> netvrdím,že to nejde,ale mě se zatím nepovedlo
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 20:45 ® troutkiller reakce na …
-
džigit> Super je i to žekdyž sem to koupal v tom špenátu co plaval na Orlasu tak bílá je pořád bílá
reagovatNa rozdíl od Powerky která byla po pár náhozech zelená jak vodník Kebule
- Čtvrtek 20. října 2011 ve 20:35 ® Kazan reakce na …
-
džigit> bylo to při náhozu na volnou vodu a žádné velké opírání
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 v 19:22 ® džigit reakce na …
-
troutkiller> to jó,taky jsem postřehnul,že mi z navi neprská voda
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 v 19:10 ® troutkiller reakce na …
-
džigit>Zdar kámo
reagovatTak nano sem prubnul i v mrazu a super,na cívce a v očkách se to chová jako vlasec s nosností šnury
- Čtvrtek 20. října 2011 v 18:45 ® džigit reakce na …
-
Kazan> nevím,dnes jsem s dvanáctkou párkrát při náhozu neodhadl větve okolo,ale neupráskl jsem ji…
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 v 18:19 ® Kazan
-
trochu se to tu probíralo i s troutkillerem, líp to lítá, ostatní jako klasická pletenka, více se uvidí v zimě, Jinak na netu je taky videjko jak nano při náhozu praskne. Stávalo se to u někdy u FL, mě se to stalo zhruba před týdnem na nanofilu 0,12, takže jí mám teď na zhruba 35 metru navazovanou
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 v 17:32 ® džigit
-
Tak jsem ten „nanouš“ byl vyzkoušet.Není,ale opravdu to není špatné!!! Ani jsem nečekal takové lety
reagovatNa to,že nesaje,jde docela obstojně ke dnu.Po dvou hodinách jsem neodhalil výraznější slabinu
- Čtvrtek 20. října 2011 ve 13:00 ® Stroft reakce na …
-
osprey> Zatím spojuji soudkovým uzlem ale ten 91% procentní viz foto, vypadá dobře. Tak mě napadá jak to vážou naši 4% přátelé
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 12:10 ® osprey reakce na …
-
džigit> Ten obrázek je skvělý. Je vidět, že bezuzlovka prostě vede.
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 v 11:44 ® džigit
- osprey> zatím každý sbírá info
reagovat
- Čtvrtek 20. října 2011 v 11:31 ® osprey reakce na …
-
džigit> Díky.
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 v 10:24 ® džigit
-
osprey> sice nejsem Petr,ale zkopíruji jeden,co docela drží.
reagovat
Jinak obě strany překládám dvakrát - Čtvrtek 20. října 2011 v 1:07 ® osprey
-
Stroft> A jak to napojuješ, pokud to není tajné?
reagovat