Chytej.cz

Naložené rybičky na přívlač, tutovku a pod necteno

15.10.2009 | Kulik | 3.625 zobrazení | 22 odpovědí

Viděl jsem prodávat naložené rybičky ve sklenici, jako nástrahu na vláčení, na tutovku apod., ale jen cca do10 cm. Dotaz na Vás zní, zda někdo ví zda se dají senat naložené rybičky na přívlač a pod. i větší (15 – 20cm)a když tak kde nebo zda zná někdo způsob jak je naložit, aby vydrželi a nezměkli. Díky za odpovědi, to, že je mají v supermrketech a ještě s příchutí vim.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 28. října 2009 ve 21:04 ® BigMike reakce na …

Jo, měl bych i jiné recepty, ale to je pro silné žaludky a ty ryby by asi stejně pak nikdo nejedl:)) Na rovinu – šprotama nekrmím, ale takovou tu sračku za všeho možného jsem kdysi udělal. Jednak jsem v tom gumy povařil, ale nic moc se ta vůně na ně nechytala. Lepší bylo vystřihnout z filcu kolečko, uprostřed dírku, navléci na tw.hlavičku před gumu a nakapat na to tu srajdu. řekl bych, že to bylo dost účinné! Kor na stojáku. Dodnes mám ta kolečka už dopředu máčená v krabičce s tou břečkou, ale nevím proč – nemám chuť si tím svinit ruce:) A to necítím nic!:))))No, zítra to na Hněvkách prubnu! Pak povím!

reagovat
Úterý 27. října 2009 ve 14:10 ® Robur
Robur

koukám, že nám bejvalej pohřebák káže o tom jak balzamovat rybky. :-D

reagovat
Úterý 27. října 2009 ve 14:06 ® -tom-

Pěknej fígl, o tom oleji mi říkal před časem známej, že na některých revírech je to naprostá bomba, mně se s tím ale zatím nezadařilo, asi proto, že nemáčím 2 dny, ale spíš jen pokapu před náhozem, což moc dlouho nevydrží :-)

reagovat
Úterý 27. října 2009 ve 13:11 ® BigMike reakce na …

Tak já vám to prozradím! Jasně, že zavážím, ale jen jimi krmím! A klasickou rybku máčím tak den, dva v tom jejich oleji – je pak načuchlá jako oni a hlavně – tuhá a drží!!!

reagovat
Pondělí 26. října 2009 v 19:44 ® LuboO reakce na …
LuboO
  • tom → on ich zaváža predsa, nie? Vsak, Majku?
reagovat
Neděle 25. října 2009 v 19:29 ® javasaki

já bych je hodil do sádry aby zatvrdly. tak se ti ani nerozlámou.

reagovat
Čtvrtek 22. října 2009 v 17:19 ® -tom- reakce na …

BigMike> jak ty šproty nahazuješ? vždyť jsou ukrutně křehoučký … nějak je obvazuješ?

reagovat
Čtvrtek 22. října 2009 v 16:45 ® zazatec
zazatec

Jak psal Robur. Nejlepší by bylo je zmrazit.

reagovat
Pondělí 19. října 2009 ve 12:18 ® Kulik reakce na …

Rozumím i já jsem chytal na makrelu, ale nic moc. Možná to nebylo makrelou, ale rukama. Jde mi o to jak uchovat rybičky cca 15 – 20 cm dlouhé pro přepravu trvající cca 3–5 dní a následně třeba ještě min. 15 dní, než je použiju.

reagovat
Pondělí 19. října 2009 v 11:33 ® Robur
Robur

takže tím odpovídám i na to, že se rybyk dají zmrazit a před lovem vyděalt z mrazáku

reagovat
Pondělí 19. října 2009 v 11:31 ® Robur
Robur

Kuba Vágner, prý chytával na makrelu, prý mraženou, a prcinku si nedělám.

reagovat
Pondělí 19. října 2009 v 11:28 ® BigMike reakce na …

Přiznávám, na víc nemám, tak se občas snažím dělat humor! Naopak se zase snažím, sec mi síly a intelekt stačí, držet češtinu trošku v normě:)) PS: ostatně, ty zavináče ( i s kůží aby lépe držely)by nebylo od věci prubnout!!!

reagovat
Pondělí 19. října 2009 v 10:55 ® Kulik reakce na …

Moc vtipné jako vžy, ale jsou lidé kteří jsou nenapravitelní a asi na víc nemají, přes to děkuji za radu.

reagovat
Pátek 16. října 2009 v 11:36 ® BigMike reakce na …

A když jdu na něco většího, zavináče dělají také divy! Jen to chce před napíchnutím ubrat trošku čalamády.

reagovat
Pátek 16. října 2009 v 11:35 ® BigMike reakce na …

Já si načínám vždy čerstvou plechovčičku šprotů, takovou tu plochou, v tomatě to mají candáti na Lužnici nejraději! Značku ale neprozradím! Co nevychytám to pak slupnu!:)

reagovat
Pátek 16. října 2009 v 8:45 ® Kulik

Ne, nejsou to smáčci, jsou to rybičky v nálevu. Jsou velký cca do 10 cm a jsou tužší než čerstvě mrtvá rybička a tak vydrží déle na háčku.

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 v 15:47 ® cormoran reakce na …
cormoran

1Mara> Ani ne, jen jsem se ptal na upřesnění. Ti smáčci vypadali na první pohled, jako živí:-)

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 v 15:29 ® 1Mara reakce na …
1Mara

cormoran> Ty skrátka musíš mít furt pravdu vid :-P

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 ve 13:15 ® hraji
hraji

V oddělení přívlače Rybářské speciálky Zábranský jsem kupoval konzervované rybky i větších velikostí, ale 15–20 cm je hodně. Tak velké tam neměli ani jsem je jinde v obchodě či e-shopu neviděl.

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 ve 13:01 ® cormoran reakce na …
cormoran

1Mara> Rybařina jde do předu tak rychle, že to ani nestíháš sledovat kamaráde. Všimnul sis někdy u Trousila těch aromatizovanejch smáčků? Koupou se ve sklenici jak utopenci…

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 ve 12:57 ® 1Mara reakce na …
1Mara

cormoran> To by ty smáčci nebyli ve sklenici né ? :-)) )

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 ve 12:51 ® cormoran
cormoran

Těma naloženýma rybičkama myslíš smáčky, nebo přímo rybičky jako takový?

reagovat