Chytej.cz

Potrebujem poradit ohladne Multiplikatoru. necteno

9.10.2009 | Šolimko | 5.756 zobrazení | 26 odpovědí

Ahojte. Chcel by som od vas aby ste mi poradili ohladne multiplikatoru. Chcem si kupit multik na lov z brehu a neviem sa rozhodnut aky. Tak by som bol rad keby ste mi dali nejake typy. Za odpovede vopred dakujem.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 22. listopadu 2009 v 18:32 ® Šolimko

Pravdepodobne zoberem multiplikator Shimano TLD 25 hlavne kvoli tomu ze ma vecsiu kapacitu ako PENN GT330 ktory som povodne chcel. Mate niekto s tym shimanom skusenosti ak ano tak ake pls.

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 22:38 ® vylo

LuboO> potrebuješ dve cievky,bežne veĺký problém ale ak budeš šikovný cez dovozcu sa dá zohnať 2ha náhradná i keď osobne si myslím že nebudeš využívať túto možnosť MP sa vyrábajú ci pre ľavorukých tak pravorukých rozumej ktorou točíš-ak budeš všímavý tak pri označení si ten rozdiel všimneš-odporúčam naštudovať články-sú aj tu.

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 13:06 ® Šolimko reakce na …

LuboO> Sice nie som nejak skúsený ale to s tými cievkami si myslím že neni možné čiže asi budes mať len jednu šnúru, ale počkaj na radu múdrejších ja tiež čakám na svoj prvý multik :-)

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 v 8:29 ® LuboO
LuboO

ako absolutny multiplikatorovy analfabet sa chcem opytat dve veci:

1.kedze mi pri porode vymenili hemisfery, som lavoruky, ktora firma vyraba multiky aj pre nas obratenych?

2.ak chcem mat na multiku 2 druhy snury, daju sa na tom menit nejakym sposobom cievky?

Ak je to blba otazka, tak sorry a pozriem sa po biči.:)

reagovat
Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 16:33 ® Šolimko reakce na …

palcat> Vieš čo ja som sa rozhodol pre ten od PENN taký istý si idem zobrať penn je penn podla mňa :-)

reagovat
Středa 21. října 2009 v 7:19 ® Šolimko reakce na …

HaD> Díky za odpoveď :-)

reagovat
Úterý 20. října 2009 v 16:19 ® HaD reakce na …
HaD

Šolimko> mělo by se tam vejít okolo 200 dobrý šňůry. Já tam mám trochu slabší od Berkley…už hodně let…

reagovat
Úterý 20. října 2009 v 16:04 ® cormoran reakce na …
cormoran

palcat> Rok (sezóna) používání je na nějakou recenzi asi málo, ale…

Mám tu Okumu a zatím není nic, co bych jí vytknul, snad jen to, že nemá okamžitý uzávěr zpětného chodu. Jinak brzda a chod jsou výborný. Šňůru navíjí taky dobře, takže si myslím, že jsem vedle nešlápl, ale další roky ukážou:-)

reagovat
Úterý 20. října 2009 v 15:14 ® Šolimko reakce na …

HaD> A počuj akú máš v ňom šnúru a koľko sa ti tam zmestilo? Díky za odpoveď

reagovat
Úterý 20. října 2009 ve 14:13 ® HaD
HaD

Penn je penn. O tom žádná. S 330tkou bys vedle šlápnout neměl. Sám má roky GTI 330. Nevím jakou to má dnes kličku, ale tu s kulovou hlavou mohu jen doporučit…

reagovat
Úterý 20. října 2009 v 10:43 ® palcat
palcat

Ptal jsem se již ve fóru , ale nějak se to nechytilo , proto to dám jěště sem ,snad se to někoho nedotkne. Co pořídit Okuma Titus 50L,Penn GT 330LD,Shimano TLD 25. Dík za každou reakci.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10617.jpgfoto/forum/2009/th-img10618.jpgfoto/forum/2009/th-img10619.jpg
Úterý 20. října 2009 v 9:49 ® džigit

Šolimko> i když už sis vybral,nasadím Ti malého „broučka“:-) Nebo aspoň porovnáš,sám víš co budeš chytat… http://www.lovimesumce.cz/…tiplikatory/

reagovat
Úterý 20. října 2009 v 7:45 ® Šolimko reakce na …

Ja uz som sa asi rozhodol pre Penn GT330 je pekny a aj dobry podla mojho nazoru a podla ludi co ho maju :-)

reagovat
Pondělí 19. října 2009 ve 22:17 ® džigit reakce na …

filip111> určitě je to o cviku,ale oproti normálnímu multíku,kdy musím cívku přibrzdit rukou…

reagovat
Pondělí 19. října 2009 ve 20:13 ® filip111 reakce na …
filip111

džigit> ten corbos mám a nepřijde mi příliš vhodný na nahzování. Mluvím z vl. zkušenosti. Nahazoval jsem s ním jak težší tak lehčí věci a chce to hodně cviku, aby se zabránilo předběhnutí cívky a vytvoření paruky.

reagovat
Pondělí 19. října 2009 v 18:39 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

regulus> Já ty písmenka taky nečtu. Je to na mne moc malý :-))

reagovat
Sobota 17. října 2009 ve 12:24 ® džigit

Pokud budeš muset nahazovat, jako já, koukni na Cormoran Corboss 5.. či 6… Na nához mají přednost v bojové brzdě(přibrzdíš cívku a kontroluješ odmotávání šňůry před dopadem zátěže) a počítadlo pro přehled o vzdálenosti. Rozdíl mezi nimi je v poměru návinu a brzdě. Ještě jedno,uchycují se pod prut, což „mně“ víc vyhovuje. Pokud se chystáš na zavážení a lov „trofejek“, pamatuj na Hadova slova-jednoduchost a kvalitní materiál. Petrův zdar

reagovat
Sobota 10. října 2009 ve 22:53 ® 

osprey> u mě za humny. pouštím tě tam. :-))

reagovat
Sobota 10. října 2009 ve 21:31 ® osprey
osprey

pepa-č: No chce, já to ale přehlíd. Ale na druhou stranu – nech mi moji C trojku, ukaž mi kus řeky, kde jsou nějaký 100 – 150 cm najetý a pusť mě s kusem plechu nebo dřeva na ně…

Šolimko: Poslechni regula. Radí dobře.

reagovat
Sobota 10. října 2009 v 19:48 ®  reakce na …

osprey> nechce on to na sumcařinu?

reagovat
Sobota 10. října 2009 v 17:19 ® Šolimko reakce na …

regulus> Jasne :-) pockam na odpovede nic ine mi nezostava :-)

reagovat
Sobota 10. října 2009 v 16:28 ® regulus reakce na …
regulus

Šolimko> ja richtig, ale kolik lidí myslíš, že si čte ty malý oranžový písmenka??? Přiznám se, že já ne. :-) Nicméně máš pravdu, dobře jsi to zařadil a je problém odpovídajícího, že si to nepřečetl. Stejně ale platí, že by ses v sumcařině dočkal kloudné odpovědi dřív.
Vydrž až dojede HaD z ryb, myslím, že on má s PENNy bohaté zkušenosti, já ti bohužel neporadím, vlastní zkušenost není.

reagovat
Sobota 10. října 2009 v 16:04 ® Šolimko reakce na …

regulus. No toto forko je vytvorene v temata podla kategorii a dal som to do sumcariny tak to je logicke ze to bude na sumcov :-) .

reagovat
Sobota 10. října 2009 v 15:55 ® regulus
regulus

Šolimko> Musíš upřesnit nač ten multík chceš, na jakej způsob lovu, ze břehu je širokej pojem.

Když si to srovnám s tím PENNem a pákovou brzdou, tak jsi asi zmátnul redaktora, :-)) ) on ti radil na přívlač. Řekl bych, že to chceš na sumce a to bych spíš položil dotaz v Sumcařině než zakládal nový fórum a ještě s neurčitě položenou otázkou.

Jinak PENNy jsou asi OK, páková brzda asi líp a kapacita podle toho kde budeš chytat.

reagovat
Sobota 10. října 2009 v 15:41 ® Šolimko reakce na …

Ja som mal vybrate nieco od PENN. Chcel som najprv PENN 330 hlavne kvoli pakovej brzde, ale zevraj si mam zobrat radsej 345 kvoli kapacite. Hned by som tu 345 zobral keby mala pakovu brzdu a teraz vobec neviem co kupit.

reagovat
Pátek 9. října 2009 v 15:03 ® osprey
osprey

Abu Garcia Ambassadeur C3 5501.

Nehynoucí klasika, kov, jednoduchá konstrukce, osvědčeno desítkami let provozu, údržba téměř na koleně a pokud máš kontakty např. do USA, tak je i velmi levný (asi 60 dolarů).

Mám 4 multimašinky a tohle je takové akorát – proto mám 2 kusy.

Pokud chceš dražší stroj, tak Abu Record.

Vajíčka jsou krásná, elegantní, některá dokonale ergonomická, jedno i mám, ale stejně mi obyčejná C3 sedí nejvíc.

reagovat