Chytej.cz

Festival FOR FISHING 2010 necteno

4.10.2009 | -zruseno | 22.814 zobrazení | 255 odpovědí

Fórum věnované rybářské výstavě – For Fishing 2010: Rybářský festival aneb výstava tak trochu jinak.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 30. ledna 2010 ve 22:29 ® osprey reakce na …
osprey

skwor> Bohužel jsem myslel, že pohovoříme. Už ani nevím, kam jsem utekl…

Ale fakt se snažím stíhat tam, co se dá. Snad z toho v budoucnosti něco vytěží i naši návštěvníci.

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 22:27 ® osprey
osprey

Bando, jestli chcete naviják na přívlač, vlítněte zítra k Pennu a visí tam na sloupku v akci asi za 1500 korun nějaké Ryobi (snad Oasis nebo tak nějak)a je to mimořádně povedený kus. Chodí jak švýcarské hodinky.

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 22:26 ® skwor reakce na …
skwor

Libor> Někde si zatoč s tou Caldií, to je moc příjemný stroj.

osprey> Rád jsem Tě poznal. U stánku chytej byla příjemná atmosféra.

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 22:25 ® Libor
Libor

skwor> škoda že jsi spěchal domu, pořád se směju tý ospreyově hlášce o ukřižování :-)

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 22:24 ® osprey
osprey

Musím poděkovat všem těm úžasným lidičkám, co si našli chvilku na to, aby nás navštívili. Jmenovat nebudu, mohl bych na někoho zapomenout. Ale výstava není jen o prohlížení cajku, ale často o setkáních. Já jich zažil mnoho a některá byla velmi překvapivá. Zpravidla v tom dobrém smyslu.

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 22:23 ® Libor reakce na …
Libor

filip111> v létě jedeme :-)

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 22:22 ® sethy reakce na …
sethy

Libor> zháníš twina? Jakou velikost? Vím o 2500 FB „japan“ za 4ku…

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 22:22 ® Libor reakce na …
Libor

skwor> Nevyhlédl, a dvojitá sílá je za nesmyslně moc peněz. Asi to budu řešit až to bude aktuální – těsně před sezonou. Ale zase jsem tam zjistil že potřebuju „boloňku“.

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 22:21 ® filip111 reakce na …
filip111

Libor> jak jsi dopadl s radou k výletu na ryby do zahraničí?

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 22:21 ® osprey reakce na …
osprey

kaktus> Ano, i mě chyběla Daiwa, Dragon a Sportex. Ale pokud by sis dal práci, neunikly by ti značky Uli Bayer, Hardy, Greys, Fladen, Cormoran – vím, bylo to po pár proutcích, ale inspirace by se našla. Moc hezky jsem si popovídal se zástupcem firmy Hardy, jen moje tragická angličtina byla obrovskou skvrnou na celém tom setkání.

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 22:18 ® skwor reakce na …
skwor

Libor> Ten naviják sis nějaký vyhlédl? Nebo favoritem zůstala „Dvojitá síla“ od Shimana?

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 22:17 ® skwor
skwor

Měl bych dotaz na ty, co se budou na FF motat ještě zítra. Zhruba ve středu haly byl stánek, kde měli gumy s olovem uvnitř alá Storm a především slušně vyhlížející woblery v ceně 69–135 Kč. Bohužel si za boha nemůžu vzpomenout na název (vím, že to bylo podobné slovu Tenki, ale tahle firma to nebyla). Pokud to pro mě někdo zjistí, budu mu vděčný.

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 22:17 ® Libor reakce na …
Libor

filip111> nene, ani nevím že losování bylo. Prostě čas utekl, pak jsem si ještě vybíral prut a hodně času jsme všude proklábosili. Fajn akce. Díky organizátorům.

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 22:14 ® filip111 reakce na …
filip111

Libor> ty jsi čekal na losování o ceny co? Mě se tam taky moc líbilo. Jsem zvědavej na příští ročník. Taky by se mi líbilo, kdyby tam bylo o pár firem víc (Sportex, Okuma, Daiwa). Necháme se překvapit…

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 21:46 ® kaktus reakce na …
kaktus

Libor> Přesně jak píšeš chyběla Daiwa,Dragon,Spor­tex atd.

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 21:44 ® kaktus reakce na …
kaktus

Libor> Ne ty na které jsem zvědav Schimano,Mivardi ty jsem viděl

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 21:27 ® Libor reakce na …
Libor

skwor> do 17.00 :-)

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 21:21 ® skwor reakce na …
skwor

Libor> Do kolika jsi tam byl?

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 20:51 ® Libor
Libor

Teď jsem se vrátil a moc se mi tam líbilo. Rád jsem poznal chytejáky, hlavně Filipa111 a skwora. S ospreyem a damem byla taky sranda. Přes poledne bylo dost lidí, ale to se od soboty dalo čekat. Koupil jsem si pár drobností které mi udělali radost, a omrknul jsem si boloňky – no to bylo story.. :-) .

Jinak to hodnotím celé pozitivně, chyběla Daiwa a Dragon.

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 20:46 ® Libor reakce na …
Libor

kaktus> kde jsi chodil, vláčáků jsem viděl spousty.

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 ve 20:16 ® cercer reakce na …
cercer

vagi> myslím,že neurazíme..nazýváme se zde nicky..a kdybych napsal jen jméno,už by to někomu mohlo vrtat hlavou,koho že jsem tam vlastně tak rád pozna:-D

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 v 19:49 ® vagi reakce na …
vagi

cercer1> nezapomněl, jen jsem si lámal hlavu, jestli napsat křestní jméno nebo Hadová, abych neurazil :-)) ), tak jsem rád, že jsi to napsal.

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 v 19:36 ® chosebaits
chosebaits

Akcička supr.Něco mi tam chybělo,ale to bude otázka na někoho jiného.Buď někteří vystavovatelé čekají co se bude dít a nebo už jim zato nestojí se někam prezentovat.To co jsem očekával se naplnilo a pár přátel jsem tam také potkal,co víc si přát,snad jen příští rok ahoj.

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 v 19:25 ® cercer
cercer

připojuji se k Vagimu..bylo řečeno vše i za nás..rozebrali jsme to řádně večer v hospůdce:-) jen bych dodal že Vagi opomněl s děkovačkou na Hadovou-rád jsem Vás poznal. :-) jen škoda,že jsme měli špatný čísla při losování:-)) když se příště vyřeší i tento nedostatek,bude to super!!:-D :-D

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 v 19:13 ® Kazan reakce na …

vagi> souhlas s Vagim, taky si myslím že spousta vystavovatelů čeká jak to dopadne a příští rok to bude ještě lepší, protože jich bude víc.

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 v 19:05 ® vagi
vagi

Tak já také přispěji svými postřehy…

Mně se na veletrhu líbilo, splnil má očekávání, které ve mně reklamní kampaň vyvolala. Myslím, že loňská Praha už pokračovat ani nebude a Brno má obrovskou konkurenci. Na můj vkus by tam mohlo být více vláčky, ale myslím, že po letošním úspěchu se příští rok objeví další vystavovatelé, kteří zatím teprve váhali a možná úplně nevěřili. Doprovodný program, jako přednášky a ochutnávky mě také velmi potěšil. Už se těším na příští ročník. Jen mě mrzí neúčast na rybářském bále, ale logicky se dalo předpokládat mnoho návštěvníků o víkendu, proto jsem volil výstavu navštívit v pátek.

Držím palce do příštích let, kvalitní start. Fotky určitě přidají ostatní.

Malé srovnání: Vystavovatelé – srovnatelné s Brnem

Doprovodný program – kvalitnější než v Brně

Atmosféra – stejně přátelská jako v Brně.

A na závěr to nejlepší… STÁNEK CHYTEJ… větší prostor, vlídné přijetí, příjemné povídání, milí přátelé. Zdravím a děkuji celému osazenstvu stánku chytej. Díky za příjemně strávené chvíle Davide, Míro, Radku, Zdendo, :-)

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 v 17:04 ® kaktus
kaktus

Pro mě docela zklamání chtěl jsem si osahat přívlačové pruty,které tam dohromady nebyli woblery rapala pěkné ale neprodejné hafo lidí budu muset do Brna doufám že tam to bude lepší.Na druhou stranu do Prahy to není daleko tak proč ne

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 v 16:49 ® upbraider
upbraider

Přidám také svůj názor.

Festivalu jsem se zúčastnil v sobotu dopoledne. Původně jsem nechtěl jet vůbec, ale v práci jsem měl náročný týden, tak měl být FF jako bonbón za odměnu po děsivých dnech. Celý týden jsem se při komunikaci s naštvanými Němci, utěšoval tím, že se o víkend plácnu přes kapsu a něco pěkného koupím abych měl ten nespravedlivý život hezčí.

Rád vláčím, Chtěl jsem si tedy osahat naživo navijáky na přívlač o kterých většinou jen čtu na netu. Představa byla taková, že si zatočím v klidu kolovrátkama, vyberu ten nejhezčí, kouknu se po wobblerech a koupím pro radost nějaký ty Rapaly, Nillse za festivalové ceny, Těšil jsem se, že si porovnám Salmo s Doradem a dám těmto nástarhám tady šanci, najít si místo v krabičce. Jako vedlejší činnost mělo být zašvihání si novýma proutkama a když zbyde čas tak i trochu očumování u kaprařiny, které se jinak moc nevěnuji, ani jí nerozumím.

Dobrá nálada mi od rána vydržela do odtrhnutí vstupenky při vchodu na výstaviště. Při pohledu na zaplněnou halu strkajících se lidí mi došlo, že asi z rozjímání nad navijáky nebude nic. Chvilkama byly uličky mezi vystavujícími našlapány postupujícími návštěvníky tak, že se pomalu nešlo ani zastavit či jít rychleji. Podobný stavy zažívám na IP Pavlova v pul osmé ráno. Pán vedle mne utrousil:„Ještě, že tu není Franta, toho by tu trefil šlak.“ No, upřímně řečeno taky myslím, že pro choleriky a přepracované lidi nic moc místo na odpočinek.

Po zastávce u Normarku a prohlédnutí si Sedon a Twinpowerů přes sklo(zatočení si koovrátkem se nekoná..bohužel), postupuji monotónně s davem, všude kolem vidím hlavně kaprařinu, takže jen dál… zastavuji se u DOC fishing u tabule s milionem karabinek a podvědomně tuším, že když už naviják nebude tak aspoň koupím kroužky na wobblery a pevnostní karabinky, kterých není nikdy dost. Vybírám…a ano…zase ta česká vlastnost, strkat se, lokty se probojovat k tomu co chci já hned teď, přece nebudu čekat… staršímu kolegovi ustupuji z cesty, nemíním se dneska ještě s někým hádat a předbíhá mi dalších 5 rybářů dychtících po obratlících. Nakonec dojde řada i na mne a ve spěchu něco málo nakupuju…

Lidí je opravdu dost, a místa a vystavujících zase ne až tolik. Z vystavovatelů zvládá nápor lidí snad jen stánek fishing and hunting s cca 10 hosteskami. Navíc nějak chybí všechno to co jsem si naivně představoval. Z wobblerů je přítomna jen neprodejná Rapala, u Wobbler Lovec jsem se chtěl zastavit a rozvést teorie o uspěšnosti nástrah s vystavovatelem, ale nechal jsem toho protože říct dvě věty, znamenalo zdržování třech lítajících docela v poho chlápků od práce. Nástrahy RedBass přeskakuji, moc lidí, nechce se mi tam cpát. Kapraři musí být na odpis, je vidět, že kapra u nás loví opravdu nejvíc rybářů.

Zastavuji se u vystavovatele Pennu, Spra… zatočím si s red Arc a poslouchám, jak melancholickým tónem slečna vysvětluje dvojici rybářů, že šňůra powerline je jen po 300, 600 a 1000 metrech…

Procházím dál a původní představy nechávám rozplynout úplně. kapry ignoruju, to se prostě nedá. Slyším vedle mladší slečnu jak říká:„Já jsem si myslela, že toho tady bude hodně. Ono toho teda tady je hodně, ale já myslela, že toho bude víc“ Já taky. Přiznám se, že jsem si představoval, že jdu na veletrh pětkrát tak velký.

Zastavuji se u muškařiny. Prohlížím peří, protože je tady míň lidí a směju se sám sobě.

Všímám si českého výrobce sedaček a křesílek, beru si letáček. Jdu dál…

Co to?? U českého výrobce sítí není ani noha. Oslovuji prodávájícího, tak nějak proto, že mi je ho spíš líto, že si ho ,uprostřed těch narvaných kaprstánků, nikdo nevšímá. říkám mu, že se taky, snažím sám si vyrávět sítě, a co že podle něj frčí za materiály. Odpovídá stroze „To je různý“ zní to spíš jako „Polibte mi dolní záda“ , ale pokračuji dál a ptám se zda-li se jedná o strojovou nebo ruční výrobu. Pán vypadá nemile mou otázkou evidentně nepotěšen, tak raděj balím. Přemýšlím o tom co kolegyně z JAR napsala na Facebook..„český servis je ten nejhorší na světě“..možná na tom něco bude.. a jdu dál.

Jsem zpátky u Normarku – koukám na Rapaly. Ptám se pána , jak že je to s těmi novými VMCčkami. Prodávající neví o čem je řeč … jsem na konci u stánku Chytej. Nejen Bass z Redbasse ale i David havlíček vypadá naživo mnohem hubenější než na fotkách. Pan Hrušínský si nasazuje brýle..asi bude něco číst… nemám na to poslouchat.

Odcházím a uvědomuju si, že pro mne je opravdu rybařina niternou záležitostí, která patří k opuštěné řece, rybníku, možná na internet , ale ne na veletrh. Radím tápajícímu návštěvníkovi, kde jsou záchody a odcházím. Nejde ovšem vyjít. Lidi chodící dovnitř a ven používají stejné dveře.

Pozitiva:

1)festival mi pomohl přežít týden v práci, kdy jsem se na něj těšil a chlácholil se že mi neva pracovat 8–20 protože v sobotu je FF.

2)Viděl jsem jak vypadají nové stanice metra Střížkov, Prosek a Letňany

Doporučení pro pořadatele: Klidně bych dal za vstupné 400,– kdyby se příště pořádal na větším prostoru , v „customer friendly“ prostředí, kde vystavovatelé aspoň trochu stíhají a nemusí strasovaně hlídat, jestli jim někdo něco nekrade. (všechna čest jim, já bych se z toho za 4 dny zbláznil)

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 v 16:14 ® Kazan reakce na …

skwor> no jak jsme se rozešli tak už jsem víceméně nikde necoural a šli jsme pomalu domu.

reagovat
Sobota 30. ledna 2010 v 16:06 ® skwor
skwor

Kazan> Co ten vláčák, narazil jsi pak na něco zajímavého? Koukali jsme s Liborem na ten Speed 3–14g a to byla dost parabola (určitě víc než můj 3–14g Drak).

reagovat