Chytej.cz

Výběr navijáku necteno

25.9.2009 | PetrK-9 | 2.673 zobrazení | 5 odpovědí

Je možné, jestli by mě někdo mohl poradit při koupi navijáku? Má rybařina je z devadesáti procent na řece Dyji, Moravě a ramenech v lese. Nemám vyhrazený druh ryby, jejímž lovem bych se nějak konkrétněji věnoval. Chodím k vodě pro pobavení a relax. Potřboval by nějaký univerzálnější naviják. Já jsem se díval na Penn 850SSM, Tica Cybernetik a Okuma ORYX RXS 90. Může te mě někdo prosím poradit. Díky. Petr

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 25. ledna 2012 v 0:04 ® BOSS TONI

JO JO URČITĚ JDI DO PENNU JE DOST DOBREJ. MAKÁ JAK BAREVNEJ. DOBRÁ VOLBA

reagovat
Neděle 27. září 2009 v 1:13 ® osprey reakce na …
osprey

PetrK-9> Ahoj. Jo, trochu to tam znám. Dost divoká voda, občas dost velké ryby. Ten Penn by ti mohl vyhovovat – jsou teď v akci a lehce přes 3000 Kč koupíš dva. Jen si nejsem jist, zda budou mít náhradní cívky.

Dobrý by byl i Shimano Spheros, velikost tak 6000 až 8000. Ten bych si asi vybral já. Stojí ale přes 3000,–

Tica Cybernetic je vysloveně sumčák. Okumu Oryx neznám.Ale možná nebude špatná.

reagovat
Sobota 26. září 2009 ve 12:37 ® PetrK-9 reakce na …

Souhlas Ti samozřejmě dávám, jsem zde teprve nováčkem a rád se nechám poučit.
Co se týče ceny, tak si myslím, že do 2.500,– Kč/ks. je pro mou rybařinu uplně dostačující. Co se týká velikosti lovených ryb, tak nejsem s těch kteří potřebují chytit rekordní rybu, ale pokud na udici už bude, tak bych ji rád i uviděl. Nevím, zda tu lokalitu kde rybařím znáš, ale zde jsou opravdu dost slušné kousky (soutok Moravy a Dyje, velké množství závad). Zatím chytám na 3 lb.360 cm. pruty, ale chci si ještě pořídit něco pevnějšího (sumčák). Ty navijáky bych chtěl použít na jak na ty 3 lb. tak na ty sumcové.
Jinak dík za reakci. Petr

reagovat
Pátek 25. září 2009 ve 14:40 ® osprey
osprey

Na jaký prut, na jak velké ryby, jak velký naviják a předpokládaná cena.

Jinak na to, co je uvedeno, se hodí skoro všechny navijáky, snad jen s tím, že by se nemusely do roka rozpadnout.

A ještě jedna věc – pokud mi to tu odsouhlasíš, změnil bych ti jakožto admin název otázky. Dal bych tomu název:

Výběr navijáku

Aby lidi věděli, o čem to je. Mohl bys pak mít i víc odpovědí.

reagovat
Pátek 25. září 2009 ve 13:22 ® Libor
Libor

Ahoj Petře, měl bys ještě uvést cenovou relaci do které jsi schopen zajít.

reagovat