Vyhledávání
abu garcia
17.9.2009 | ESOXBOY | 10.315 zobrazení | 92 odpovědí
Dobrý den, potřebuji sehnat náhradní díly na naviják abu garcia ambassadeur 6501C3. Konkrétně se jedná o díl brzdících kamenů do odstředivé brzdy (piny), jsou to bílé plastové čtverečky. Pokud někdo víte kde by se daly tyto díly sehnat nebo jestli je přímo někdo vlastníte byl bych rád kdyby jste mi poradili.Popř. děkuji za zprostředkování. Potřeboval bych čtyři kusy, dva do navijáku a dva do šuplíku, ale budu rád i za dva.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 23. září 2009 ve 23:06 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Ten naviják fakt není špatný.
Co se návinu týče, je silnější na straně u kličky. Ten kolega, co to měl přede mnou měl ale cíku narvanou Firelinou až po okraj a měl to rovné. Možná jsem blbě držel vlasec při navíjení.
Pepa mi neporadil, protože jsem se ho neptal
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 23:02 ® PetrC reakce na …
-
osprey> vážně srovnatelné? Pozoruhodné, ale proč ne.
To je fakt, v zimě nestudí, ale aby se na exponovaných dílech nevymačkal. Možná trochu přeháním, ale mám takovou zkušenost.
Návin k jedné strany cívky? Problém je snadno řešitelný, ale udivuje mě, že ti neporadil Pepa. Kdybys chtěl, můžeme to vyřešit, protože vím jaké to je, když není něco tak, jak má být. Také jsem detailista.
Jo a k jaké straně se vlasec na cívku víc navíjí? Ke kličce anebo k dlani. Asi k té straně, co máš dlaň, že? Je to tak?
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 22:40 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Řekl bych, že je to srovnatelné s Abu, možná malinko uspěchaný konec při dotažení. Mohla by být maličko delší. Ale v praxi to nepociťuju.
Ten plast je zase teplejší než hliník a nemám nejmenší obavy o jeho odolnost či trvanlivost.
Spíš mi tam vadí jiná věc – návin na cívce je u jedné strany tlustší, nechápu proč. Protože ji mám ale naplněnou o něco míň (lehčí nástrahy – lehčí cívka), tak to ničemu nevadí. Vadí mi to jakožto detailistovi.
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 22:27 ® PetrC reakce na …
-
osprey> Míro, děkuji ti za odpověď. A jak jsi u toho Shimana spokojen s možnostmi nastavení mechanické brzdy?
Znám tak trochu stará Shimana a plast použitý na jejich těla (XT7) je dost houževnatý. Ale stále je to plast.
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 21:29 ® osprey
-
PetrC: Zkusím to nějak přebrat.
Multíkovitou práci mi odvádějí Abučka. S tím Shimanem si jdu obřas pohrát na normální vláčku. Mám krátké prsty a ze všech mých multirolí je mi nejpříjemnější do ruky. Házím s ním menší nástrahy, chytám ryby do 60 cm a nikdy jsem necítil, že bych byl silou vlasce omezen. Na jerky ho neberu. Spíš mám sestavu asi jako s ní Amíci chytají bassy (střídám tam dva pruty do cca 30 g – 180 cm nebo 230 cm).
Samotný Bantam Curado není špatný stroj. Má skříň z kompozitu XT7 (moje černá Shimana jsou z téhož matroše a už 17 let jsou naprosto nezničitelná). Ložisek je tam docela dost (snad 5 + 1) a jsou to taková ta Shimaňácká s hodně hladkým chodem. Ten je taky Shimaňácký – opravdu hladký, ale s lehkou vůlí. Odstředivá brzda je šestipinová. Když si najdeš Pepův seriál o multících, tak to zelené vajíčko (jiné tam není), to je ono.
Resumé – dovozce za to chtěl 6500,– a to bych za to nikdy nedal, ale já to koupil půl roku staré z 2700,– i s docela pěkným prutem. Ta tu cenu zlaté.
reagovat - Středa 23. září 2009 v 17:30 ® PetrC reakce na …
-
Fugas> tak tak.
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 14:41 ® Fugas reakce na …
-
PetrC> v dnešním světě globalizace není povedeného nic
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 13:49 ® PetrC reakce na …
-
Fugas> v podstatě je většina navijáků na jedno brďo, ale pár výjimek existuje.
Je pravda, že jsou dnes navijáky jinde, otázkou ale je, kde že jsou?
Líbivost či nelíbivost je silně subjektivní a v mém případě je tento parametr až někde u konce kritérií při výběru.
Nevím, dnešní produkce Abu je taková nějaká běžná a nevidím rozdíl mezi těmito navijáky a navijáky ostatních značek.
A co je dnes povedené?
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 13:25 ® Fugas reakce na …
-
PetrC> ten Black byl kolovrátek, ale na ty Cardinaly Pro si nemůžu stěžovat. Jen se mi loupe guma z kličky. Je pravda že dnes jsou navijáky asi jinde, ale zatím fachaj a hlavně se mi designově líbí
reagovat. Třeba Soron nebo řada 800 jsou prý povedené kousky, i dnes.
- Středa 23. září 2009 ve 13:16 ® PetrC reakce na …
-
Fugas> dříve v Abu vyráběli držáky co vydržely až do dnes. Ale to nakonec i jiné firmy.
Myslel jsem si, že máš nějakou tu čtyřiačtyřicítku pětsetčtyřku apod. Jo a ty co jsi jmenoval a ten, co jsi ukázal, tak ty znám. Nebyly špatné, ale už to není ono. A bude huř.
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 12:53 ® Fugas
-
Takovej mám, fotka je půjčena z netu.
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 12:49 ® Fugas reakce na …
-
PetrC> 1 Black Max 3, dnes už nepoužívám a pak 2 dělníky Cardinaly Pro T1000F a 3000F. Jsou starý ale jen něco přes 10let. Nic kultovního nebo „oldschool“ bohužel nevlastnim. Tenkrát jsem na ně vydělával po brigádách a fungujou dodnes.
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 12:31 ® PetrC reakce na …
-
Fugas> jaké staré smekáče od Abu máš?
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 12:30 ® PetrC reakce na …
-
osprey> byl bys tak hodný a napsal mi jaký máš názor na MP Bantam Curado, prosím. A když porovnáš Abu se Shimanem, co vzájemným porovnáním zjistíš? A do třetice, to vážně používáš na MP vlasce o průměru 0,20?
reagovat - Středa 23. září 2009 v 9:46 ® Fugas reakce na …
-
osprey> už jsem to u tebe minule okukoval, Curado jsem měl v ruce i s jerk Jaxonem a moc se mi to líbilo. Budu hledat na ebay, nějaké zkušenosti s tím už mám. Hlavně musím v přívlači zůstat věrnej ABU, když mam i jejich starý smekáče
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 22:07 ®
-
http://cgi.ebay.com/…aultDomain_0?…
odhaduji-li poštovné na 20USD jsem pořád pod 1500Kč – multíkování nemusí být drahé.
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 20:18 ® osprey
-
Fugas: Při dobrém sledování bazarů snadno padneš na C trojku kolem 2000 – 2500 Kč, což už se nechá.
Kolik stojí ta věc reálně, to je krásně vidět na tom Cabelasu. Se sháněním by ti možná pomohl pepa-č.
Pokud ti to vrtá v palici, je C3 k vyzkoušení u mě. S vlasci 0.28 a 0.30 – pak mám ještě Rekorda s 0.40 a Bantam Curado od Shimana s 0.20.
Shledal jsem to jako dostatečný počet. To nestrhám do smrti.
reagovat - Úterý 22. září 2009 v 19:20 ® PetrC reakce na …
-
Fugas> proč by nebyla?
reagovatAle proč si kazit náladu, když s průměrem 0,35mm je lov příjemnější.
- Úterý 22. září 2009 v 15:57 ® Fugas reakce na …
-
PetrC> dík, a bude taková sestava ideální třeba i s 0.28–0,30?
reagovat.
- Úterý 22. září 2009 ve 14:54 ® PetrC
-
Ideální je, když je vše ideálně ideální.
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 14:53 ® PetrC reakce na …
-
Fugas> šunkou bych ho nenazval, ale úroveň zpracování je dost nízká. Osobně bych ho nechtěl a proto ho nedoporučuji. Jdi do klasiky – C3 je ideální. Na jerky do 70g je dle mého ideální velikost 5×xx. Tu bez problémů využiješ i při běžné přívlači. Vhodný je vlasec 0,35mm.
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 14:36 ® Fugas reakce na …
-
regulus, PetrC> ok dík, nechci Classica z CZ, řešil bych to cizinou, nejspíš ebay. V Kajmanu se asi fakt zbláznili… Jinak ten Silver Max, za 1500 je opravdu taková šunka?
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 14:27 ® PetrC reakce na …
-
regulus> a co mu doporučíš? Record? Vážně? A jaký?
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 14:26 ® PetrC reakce na …
-
Fugas> na ten laciný Silver Max se vybodni a jdi do klasiky.
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 14:23 ® PetrC reakce na …
-
lumca> ano, dva byly osazeny přímo od výrobce a zbylé (několik bílých a černých) si našel v sáčku spolu s klíčem a olejem.
A jaké kamínky jsou těžší? A jak moc jsi s MP skotačil?
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 14:18 ® PetrC reakce na …
-
ESOXBOY> až bude chvilka času, tak se pokusím fotografie upravit. Jo a děkuji za ukázky staré dobré francouzské klasiky. Jen se obávám, že těch šedesát let je moc. Jo a motorky mám rád, vlastně i mé údy mají veselé vzpomínky…
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 13:51 ® regulus reakce na …
-
Fugas> Ten druhej odkaz, může cenově vypadat i takhle
reagovat
http://www.cabelas.com/…ard-item.jsp?…
docela rozdíl, ne? Jinak v Ravenu leží za pultem 4601 Record, levorukej, na netu ho nemají, cenu si nepamatuju, ale zcela určitě to není 7 tisíc, v Kajmanu se asi zbláznili. - Úterý 22. září 2009 ve 13:14 ® Fugas
-
Zdravím, je tohle použitelný na střední jerkování, případně větší woblery?
http://www.hobby-g.cz/…va-ruka.html
Plánuju to dát na něco tak 30–70g. Nebo je lepší se na vajíčko vyprdnout a jít do klasického multíku? Třeba něco takového? http://www.kajman.cz/…3-p-248.html ( to ale né z CZ…)
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 12:54 @ lumca
-
Mam uc6501 a mel jsem od zacatku uvnitr jen 2, prestoze je tam hvezdice na 4. Ale nepocitil jsem zadne problemy pri odhozu 40–90g pilkry/more. Bile kameny jsou navic ty nejlehci. Kupoval jsem 2003, byly k tomu 4 nahradni, ale prvni par jsem letos menil, takze mam do foroty uz jen 2. Nahradni dily jsou tady, ale kvuli doprave se to asi nevyplati. http://www.mikesreelrepair.com/index.php?…
reagovat - Pondělí 21. září 2009 v 19:19 ® ESOXBOY
-
PetrC> tak když ty mě ne tak já ti ukážu D jinak u otomatika jen zmářknež překlapěč a on se sám otevře jinak kličkou točíš dopředu a navijí do leva a chod mu múže záviďet kdejakej novej plasťák je mu asi 60 let
reagovat