Vyhledávání
Jigové hlavičky bez protihrotu
14.9.2009 | ala | 27.492 zobrazení | 46 odpovědí
Neví někdo, kde se dají sehnat jigové hlavičky bez protihrotu? Nejlépe e-shop. Díky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 27. října 2011 v 9:21 ® 1Mara reakce na …
-
džigit>
reagovat - Čtvrtek 27. října 2011 v 8:33 ® džigit reakce na …
-
Cudla> mně picne.Viš co je to roboty a přemyšleni? Kaj kupiť,kaj zavěsiť,čim zajistiť…
reagovat - Středa 26. října 2011 ve 23:58 ® Cudla reakce na …
-
kamos007> Jo červíci jsou mrcha ale funguje a prodává se takový udělátko a dávaj se mimo háček
reagovat - Úterý 25. října 2011 ve 20:43 ® 1Mara reakce na …
-
džigit>
reagovat - Úterý 25. října 2011 ve 20:29 ® džigit reakce na …
-
1Mara> jaky supeř,žradlo je to
reagovat - Úterý 25. října 2011 v 19:56 ® 1Mara reakce na …
-
kamos007> Hlavně ryba je soupeř , je to kní trochu férovější , a když už se zachrání , tak ať se jí daří líp .
reagovat - Úterý 25. října 2011 v 17:59 ® cormoran reakce na …
-
kamos007> Zase tolik ne. Nesmíš je masakrovat kladívkem, ale jen je cvrnknout do hlavy. Zkus a uvidíš.
reagovat - Úterý 25. října 2011 v 17:25 ® kamos007 reakce na …
-
cormoran> ale je to méně atraktivní pro ryby
reagovat - Úterý 25. října 2011 v 15:48 ® cormoran reakce na …
-
kamos007> Měl jsem stejný problém při fíbrování, tak jsem ho pořešil celkem jednoduše. Stačí ty červy před napíchnutím zabít, páč když se nehejbou, tak ti neslezou z háčku. Tahle vychytávka, ostatně jako spousta jiných, má ale i jednu nevýhodu – než pozabíjíš všechny červy, tak se ti čas samotného lovu může rovnat času napichování červů.
reagovat - Úterý 25. října 2011 v 15:43 ® džigit reakce na …
-
kamos007> neodpovídal si náhodou na jigovky?Proč najednou ta změna?
reagovat
Zamysli se co píšeš,třeba v té poslední reakci najdeš odpověď na padání - Úterý 25. října 2011 v 15:34 ® kamos007 reakce na …
-
Cudla> já jsem používal bezprotihroty na feederu a vypla se mi jen jedna ryba ale poté co mi padali červi z háčku jsem se vrátil k protihrotům.
reagovat - Úterý 25. října 2011 v 15:15 ® osprey reakce na …
-
Cudla> Já to tak taky vidím. Občas něco spadne, co by podle mě s protihrotem nespadlo. Ale není toho moc. Chodíme se na ty ryby bavit, ne je těžit. A mnohé letošní největší ryby mi zdrhly pár okamžiků před vylovením z háčku s protihrotem (štika, okoun, jeseter). Neřešil bych to. Co se dá odchytat bez protihrotu, to odchytám. Na rybu, u níž můžu čekat třeba i jeden záběr za rok ho tam nechám – kromě pstruhovky, kde není o čem diskutovat.
reagovat - Úterý 25. října 2011 v 11:02 ® Cudla
-
Míro na mouše mam všechny BL i na UL.Nevidim skoro žádnej rozdíl v padání,Na fídru trochu ale spíš cejni a podoustve,měkkohubci jak říká kolega.
reagovat - Úterý 25. října 2011 v 0:58 ® osprey reakce na …
-
kamos007> No nevím, kde je chyba. My jihočeši protihroty na pstruhovce nesmíme. Takže chytám bez nich a skoro výhradně na gumy – má to jeden háček, to mi vyhovuje. Nijak moc mi to nepadá, možná pár procent navíc proti minulosti. Kamarádi mají podobné zkušenosti.
Dokonce už začínám chytat na bezprotihroty i na mimopstruhovce (zatím u menších nástrah). Krásně se odháčkovávají malé ryby.
reagovat - Pondělí 24. října 2011 v 18:48 ® Kazan reakce na …
-
kamos007> třeba u nás v JČ jsou protiháky na P zakázané, a je to dobře
reagovat - Pondělí 24. října 2011 v 18:45 ® džigit
-
no teď už nám tu chbí jen osvětlení principu Wankel motoru bez protihrotu
reagovat - Pondělí 24. října 2011 v 18:35 @ All Armor
-
Eščě ňáký vobrázky Comprexu(né pero suneta, ten to zná):http://www.google.sk/search?…
reagovat - Pondělí 24. října 2011 v 18:31 @ All Armor reakce na …
-
sunet> A pokud rejpeš, tak věz, že ještě jako študák jsem se zabýval výrobou prototypu zařízení „comprex“ pro zkoušky přeplňování motoru UTD 20 (hnací agregát vozidel BVP). Comprex je tlakový výměník, který pro natlačení vzduchu do motoru využívá rázové jevy v plynech. Dnes to vyrábí v sérii Brown Boveri a na plnění dieselů to užívala Mazda. Ale to ty jistě všechno víš. Stejně jako to, že comprex vůbec netrpí známou nectností turbodmýchadel, tedy pomalým náběhem na požadované otáčky. No a ložiska rotoru comprexu i třecí těsnící uzel jsem nechával vyrábět sintrováním z prášků v Dolním Kubíně, kde se tím zabývali. Vony v těch kanálech comprexu krom rázových vln, lítajících rychlostí zvuku, tekly i výfukové plyny, takže tam bylo trochu teplo. Ale to ty jistě víš.
reagovat - Pondělí 24. října 2011 v 18:21 @ All Armor reakce na …
-
sunet> Jak jsem psal, setkal jsem se na kterémsi webu s tím, že některý kolega SE S MYŠLENKOU LITÍ WOLFRAMU ZABÝVAL. VŽDYŤ JSEM TO SNAD NAPSAL ČITELNĚ. I rukopis mám pěkný…
reagovat - Pondělí 24. října 2011 v 18:16 ® džigit
-
kamos007> rybě jde o život,tak se nediv,že chce dolů z háčku.Teď se honíš za počty a masam,proto nevnímáš,že Tě takový způsob lovu nutí k vyššímu levelu rybařiny.Časem změníš svůj postoj k rybařině,věř mi!
reagovat - Pondělí 24. října 2011 v 18:06 ® Shrek
-
ale na tom, že ta ryba uteče, není přece vůbec nic špatného. Píchla se, díky tomu, že tam není protihrot, se zřejmě ani moc nezranila. Plave si dál, to je přeci paráda, ne? Nebo máš radši mačkání potočáků v suché ruce, nebo focení mrtvejch duháků na suchým kameni?
reagovat - Pondělí 24. října 2011 v 18:02 ® kamos007 reakce na …
-
džigit> a čím že se mi to vždycky jak do nečeho ryba zajela tak se vypla a u jigovek v protihrotem nyvypínám téměř vůbec a bez pořád.
reagovat - Pondělí 24. října 2011 v 17:59 ® džigit reakce na …
-
kamos007> jenže to asi nebude háčkama…
reagovat - Pondělí 24. října 2011 v 17:46 ® kamos007
-
jigovky bez protihrotu stojí úplně za ho… díky nim jsem přišel o hodně krásné potočáky a duháky!!!
reagovat - Pondělí 24. října 2011 ve 3:27 ® sunet reakce na …
-
All Armor> Velmi oceňuji vaše snahy o přinesení osvěty mezi obyčejné lidi. Samozřejmě, že tungsten je obyčejný wolfram, který je v každé žárovce. Měl by jste však i podotknot, že nikdo alespoň trochu rozumný se nesnaží wolfram tavit, ale sintrovat. Vědom si vašich znalostí se ani neodvažuji vysvětlit význam slova „sintrovani“.
Pro ostatní se jedná o spékání wolframového prášku při teplotě o hodně nižší, než je teplota tání volframu, výsledný produkt je velmi pevný a v případě potřeby se dá část wolframu (který je drahý) nahradit jiným levněkším kovem.
reagovat - Pátek 21. října 2011 v 19:49 ® Prichy
-
Ano, i tento problém řešíme. V současné době máme tolik věcí nových, že nevíme kam skočit. Co se týče zavedení bezprotihrotů do výroby nechám „promluvit“ svého společníka. (popravdě řečeno, osobně jsem si vědom výhod bezprotihrotových hačků, ovšem jak je to s opravdovým zájmem? …nevím). Věřím, že se vyjádří i Bobo
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 21:19 ® vovo
-
http://www.privlac-shop.cz/…tihrotu-10ks[Z%20bezpr%20-%2001]?ItemIdx=0
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 v 9:51 @ All Armor
-
Nedá mi to, abych případné zájemce o vlastní výrobu nevaroval (už jsem se s takovým záměrem setkal): teplota tavení wolframu je 3400C, což je oproti olovu přece jenom mírný rozdíl. Kdyby přece jen nějaký pokuston kdesi ukradl wolfram a chtěl ho tavit třeba elektrickým obloukem, tak je třeba si uvědomit, že teplota tavení není teplota, kdy se dá wolfram lít a ocelový háček, zalitý tekutým wolframem (4–5 tis. stupňů C)by se v té tavenině prostě rozpustil.
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 v 9:44 @ All Armor
-
Zajímavé je, že stále přežívá název tungsteny. Možná proto, že mnozí vzdělanci ani náhodou netuší, že tungsten je v angličtině používaný název wolframu, se kterým se většina pacientů mohla setkat ve škole. Obchodníci to stálé živí. Ono to zní tak exoťycki… http://cs.wikipedia.org/wiki/Wolfram
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 v 0:04 ® 1Mara
-
Stroft> Máš os. A díky
reagovat