Chytej.cz

Diskuse z lovu necteno

13.9.2009 | Robur | 2.810 zobrazení | 30 odpovědí

Zajímalo by mne, zda do diksuse Z lovu píšete vždy (tedy i při neúspěchu)nebo jen tehdy, když něco chytíte. Případně když se na lovu stane něco zajímavého. Teoreticky mám i další otázku, tj. zda když nepíšete, tak je to z důvodu strachu o prozrazení vašich revírů či přímo fleků nebo jde jen o lenost. Pro ty co to neznají, tak toto místo není na zveřejňování zážitků z lovu, to je v diskusích:-D.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 1. června 2010 v 11:23 ® noba
noba

tak vyrážím na ryby a je mi opět jasný že chytnu jako vždy prd. letos mi to nejak nejde.

reagovat
Středa 26. května 2010 ve 22:24 ® Robur
Robur

?

reagovat
Pondělí 14. září 2009 ve 22:12 ® kubas
kubas

kety.vydra: já sem taky před rokem chytl amura 77cm a nějaký kapříky, vedle seděl nějakej děda a furt se chodil ptát na co chytám atd. Zbalil sem to a odjel domů bylo nějakých 12 hodin děda už měl být „na obědě " jak říkal, ve 3 sem jel osondovat kolem vody fleky a kdo neseděl na "mém“ místě děda, v břiše mu kručelo chudákovi, stejně nic nechytl, ale hlavně že to vyzkoušel :-D .

reagovat
Pondělí 14. září 2009 ve 22:02 ® osprey
osprey

Já píšu, když mám čas a chuť. Když jsem byl řadový rybář, skoro jsem nic nezveřejňoval, teď jako zaměstnanec chytej.cz se holt snažím být aktivnější, abych strhl k naplňování rubriky i další.

Fleky tajím, poslední můj zápis je o tom, jak jsem chytil kulový, ale s noblesou:-)

reagovat
Pondělí 14. září 2009 ve 13:26 ® regulus
regulus

Robur – abys neřekl, že su schmejd, tak ti odpovím. :-)

Do rubriky Z lovu píšu málo, dalo by se říct skoro vůbec. Možná je to chyba, protože za příspěvek mám 5 fishbonů a za každou fotku jakékoliv kvality 10, takže za nic neříkající příspěvek a fotku ryby zepředu, z boku a zezadu mi systém automaticky připíše 35 fishbodů. Důvody nejsou ty, že bych se bál nějakýho prozrazení, 99% dobrejch fleků je stejně profláknutejch a časem přestanou být dobrými, dost se na tom podepsaly i internetový servery (myslím všeobecně).
Pokud náhodou mám náladu, tak tam někdy něco hodím, obvykle tehdy, když náhodou mám chuť trápit nějakou rybu fotografováním nebo mám jinou slušnou fotku, případně pokud vyfotím něco zajímavýho, alespoň z mýho pohledu. V popisu místa lovu se omezuji na názvy typu kdesi na JM, kdesi na Vysočině atp. protože považuji přesné udání místa za zbytečnou informaci, ještě by se dal použít snad název řeky a je fakt, že v tom jistou roli v některých případech hraje i fakt, že zrovna nepotřebuju vytrubovat do světa kam chodím na ryby (rád su u vody sám a nepotřebuju, abych si na základě neuváženě zveřejněné informace musel hledat další flek, kde jsou nějaký ryby a nechodí tam tisíce lidí). Fakt úspěšnosti nebo neúspěšnosti lovu v mým případě asi nijak moc nehraje roli, něco chytím prakticky vždy, něco vyjímečnýho málokdy, ale je fakt, že pokud bych chytil nějakou rybu nestandartních rozměrů, tak do rubriky asi pro potěchu oka ostatních fotku dám. Ryby v běžné velikosti tam šupnu tak max. na zahájenou nebo když tam už je moc přecejnováno a překaprováno, tak tam šupnu fotku pstruha nebo lipana.

Stačí??? :-)

reagovat
Pondělí 14. září 2009 v 11:21 ® -tom-

Jinak s profláknutím místa mám taky nemilou zkušenost. Chodíval jsem na jedno slepý rameno na malinký říčce, navíc v tý době už od řeky oddělený naplaveninama a trávou, byla to opravdu malá voda, hodně malá, ale narvaná šťičkama (kolem 50 cm, větší ani ne) a okounama. Nebylo to na maso, ale chytání tam bylo kouzelný a člověk se dobře pobavil. Jednou jsem se o tom zmínil kamarádovi v hospodě, samozřejmě s tím, ať to nikde neříká. Jak už to tak ale bejvá, prokecl to dál, takže jednou jsem tam přijel, na břehu stálo asi 5 aut a tůň byla totálně obsypaná lidma, tak 15–20 masařů. Nas…nej jsem odjel, když jsem se tam za pár dní vrátil, byla to úplně mrvá voda, totálně jí vymlátili, včetně těch podměrečných štiček. Až díky dalším záplavám se tam dostalo pár rybek a je tam i znova štička, tak jsem jenom zvědavej, jak dlouho to zase vydrží.

Po týhle zkušenosti už nikomu nic neříkám, maximálně bráchovi a jednomu kamarádovi, u kterýho jsem si ověřil, že není „slepičí prdel“ a navíc ryby nejí, ostatním holt nevěřím.

reagovat
Pondělí 14. září 2009 v 10:57 ® Libor
Libor

svoje místa neuvádím, píšu stoják nebo řeka. Do „Z lovu“ se ale snažím psát co nejvíc a píšu občas i neúspěchy. Fotky dělám tak, aby nebylo poznat místo lovu.

reagovat
Pondělí 14. září 2009 v 10:15 ® kety.vydra
kety.vydra

Robur: Tady bych souhlasil s tom-em a cormoranem.Zjistil jsem nakonec,že ani nemusím nutně přispívat do Z lovu,abych si delší dobu na své oblíbené vodě (místě) nezachytal.Dovolím si jeden příklad ze včerejší rybačky.Podařilo se mi psychicky zdeptat tři důchodce,kteří seděli naproti mě v jedné zátoce.Když jsem za hodinu vytáhl šest kaprů na plavajdu,tak to nevydrželi a zabalili to.Ale když jsem se sbalil a šel k autu,tak jenom slyším zatůrovat babetu a než jsem odemkl auto,tak ten třetí už seděl na „mém“ fleku…Musel jsem se nahlas smát.

reagovat
Pondělí 14. září 2009 v 9:29 ® hraji reakce na …
hraji

Jeden náš starší kolega říkával, že rybu lze chytit pouze a jedině tehdy, když je nástraha ve vodě. Tedy je důležité na ně jít, třeba jen na půl hodinky, ale vyrazit, protože když ani nevyrazíš, nic nechytíš, to je na tuty jisté.

reagovat
Pondělí 14. září 2009 v 9:04 ® Robur
Robur

no dík, tak to jsem potřeboval, takže se naopak chytá ještě víc a lépe, než je ve Z lovu uvedeno:-D .

To budu závidět ještě víc.

reagovat
Neděle 13. září 2009 ve 23:49 ® cormoran reakce na …
cormoran

Robur> Loni se mi zveřejňování aktuálních úlovků (konkrétně candátů) vymstilo celkem slušným nájezdem rybožroutů. Z toho pro mě vyplývá jedna věc. V diskuzi Z lovu si rád pouze přečtu a prohlédnu příspěvky od jiných a občas „neškodně“ přispěji…:-)

reagovat
Neděle 13. září 2009 ve 23:38 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

regulus> Já to nechtěl psát takhle na rovinu. :-))

reagovat
Neděle 13. září 2009 ve 23:38 ® Jak.novi
Jak.novi

regulus>

reagovat
Neděle 13. září 2009 ve 21:27 ® hraji reakce na …
hraji

S časem jsme na tom všichni stejně špatně. Nejbližší velká akce je PSP v sobotu 24. října

reagovat
Neděle 13. září 2009 ve 21:09 ® Robur
Robur

ne, jen předcházím průserům, takže zatím co ty foťák čistíš, já zakládám:-D . Ale myslím, že už jsi za vodou, páč cockoliv pěkného založím, tak hned monitoruješ.:-D

reagovat
Neděle 13. září 2009 ve 21:05 ® regulus reakce na …
regulus

Robur> tys taky vykoupal foťák???

reagovat
Neděle 13. září 2009 ve 21:01 ® Robur
Robur

tak to víš, za pátek a sobotu jsem naučil svůj foťák prsa a kraul, tak teď mám čas to tady oživovat:-D

Hraji, kontakt mám, čas, no, nic moc

reagovat
Neděle 13. září 2009 ve 20:55 ® regulus reakce na …
regulus

Jak.novi> přesně tak, ještě bych doplnil, že zase vymýšlí p......y. :-)

reagovat
Neděle 13. září 2009 ve 20:14 ® hraji reakce na …
hraji

Máš kontakt na BJ, stačí se zeptat.

reagovat
Neděle 13. září 2009 ve 20:06 ® -tom-

Kdyby to bylo pokrytectví, tak chytám na dva pruty, na každej dám dva návazce, tahám s sebou tunu dochucovadel, pravidelně dopředu chodím krmit, atd. Samozřejmě pokud jde o kaprařinu. Ale to mě nebaví, ano, jsem rád, když něco vytáhnu, ale zkrátka je to jen takovej bonus, za kterým nejdu hlava nehlava a nepřetrhnu se kvůli němu. Toho už jsem si užil dost a teď se mi to spíš buď hnusí, nebo mě to nutí k úsměvu :-) Když zapřáhnu 80cm amura, tak si souboj užiju, ale prostě mě stejně tak jen baví pozorovat, co dělá, když není na prutě.

reagovat
Neděle 13. září 2009 v 19:56 ® Robur
Robur

myslím, že fráze jako ryby jsou vedlejší a stejnou hodnotu má braní i nebraní ryb je pokrytectví. Myslím, že každý je radši, když mu berou, a když je u vody hezky, tak tím lépe. Klidně se přiznám, že bych rád chytal pěkné a velké ryby. A jestli je to závist, tak jsem s tím smířený. Nicméně téma otázky znělo jinak.

reagovat
Neděle 13. září 2009 v 19:39 ® -tom- reakce na …

Mně zase přijde divný, proč by mě mělo demotivovat to, že jiní chytí víc než já, neříká se tomu závist? ;-)

Nechytám proto, abych se s úlovkama někde vysíral (to není nic proti nikomu), chytám proto, že se mi líbí u vody (samozřejmě ne u každý), i když za celej den není třeba ani ťuk. Úlovek u mně není prvořadej, proto zásadně chytám jen a pouze na jeden prut a neuznávám třeba ani víc než 1 návazec. Díky tomu, asi narozdíl od spousty jiných, nikdy neodcházím od vody naštvanej, že jdu s prázdnou.

Za úlovkama jsem se honil dřív, kdy jsem i pár let závodil, ale teď už ne. Možná jsem zmoudřel, možná naopak zblbnul (každej si dosaďte podle svýho), ale mně prostě stačí bejt u vody, často si říkám, že bych ani ten prut snad nemusel nosit :-)

A jestli o tom píšu? Ne, nepíšu, co bych o tom měl psát? Kdo je na tom stejně jak já, ten to zná a kdo je na jiný vlně, toho to nebude bavit číst :-)

reagovat
Neděle 13. září 2009 v 19:16 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Robur> Byl jsem rozhodně víckrát než třikrát na rybách, jen to pokaždé nepíšu. Jsem moc línej :-))

reagovat
Neděle 13. září 2009 v 19:15 ® Robur
Robur

hraji, vidíš, kdyby to bral každý jako já, který se už tuším 3 roky chystá na nějaký ten výjezd brněnského jádra a ještě to nedokázal, i když minulý rok jsem ti volal, že se stavím, akorát, že ve špatný den, tak už jsem vlastně zapomněl, kde že je ovocňák, ostrůvkový a cihelna jsou, sice v paměti matně tuším kde a taky matně tuším, že jsem to někde v PC uložil, ale kam?

reagovat
Neděle 13. září 2009 v 19:09 ® hraji reakce na …
hraji

Já po zkušenostech, že jakékoliv zveřejnění konkrétního místa, kde to bere, znamená odepsání tohoto místa ze seznamu příjemných míst umožňujících lovit v klidu, jsem omezil zápisy z lovu na minimum, blížící se nule. Většinou pokaždé, když jdu chytat, nachytám desítky ryb, ale opravdu nestojím o davy na březích mé oblíbené říčky.

reagovat
Neděle 13. září 2009 v 19:07 ® cercer
cercer

hele,já znám taky jednoho,co objímá stromy!!:-D

reagovat
Neděle 13. září 2009 v 19:01 ® Robur
Robur

no to si klidně choď, otázka je zda o tom píšeš? Pokud jsem rybář, tak mám asi nějakou prioritu, která je kořením mého počínání. Jka s úlovkem naložím, je věc další.

Takhle mně přiopínáš jednoho, co chodí objímat stromy a občas vypustí nějaké „moudro“.

reagovat
Neděle 13. září 2009 v 18:53 ® -tom-

Demotivující? Proč? Já třeba chodím k vodě, ne na ryby :-)

reagovat
Neděle 13. září 2009 v 18:51 ® Robur reakce na …
Robur

možná, ale na Chytej jsi rok a na rybách jsi byl 3*?

Prostě mě napdalo, že pokud píšou jen ti, co se jim dařilo, tak pak prohlížení a čtení Z lovu je děsně demotivující, páč všichni čapou, a čtenář ne.

reagovat
Neděle 13. září 2009 v 18:44 ® Jak.novi
Jak.novi

Robur se nudí :-))

reagovat