Chytej.cz

Uchovávání kukuřice necteno

11.9.2009 | Ogar | 11.014 zobrazení | 45 odpovědí

Zdravím dnes je si byl natrhat kukuřici a chi se zeptat jak jí uchovat na další sezonu.Udstraňujete lupení a loupete jí nebo jí necháváte vyschnout.Díky za odpovědi

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Neděle 20. září 2009 ve 13:07 ® osprey
osprey

BeerBeda: Nikoli. Sklidím si kosou kus pole, navážu snopy, postavím panáky a pak si to na silnici před domem vymlátím a napytluju:-))

A jinak mi ji dávají rodiče, máma pořád ještě dělá v ZD. Moc jí nespotřebuju.

reagovat
Neděle 20. září 2009 ve 13:04 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

osprey> A když krmíš pšenicí taky chodíš po poli a sbíráš to co zbylo po sklizni??? :-)) Ta kuku se dá docela dobře vařit s melasou.

reagovat
Neděle 20. září 2009 ve 12:26 ® Michal/
Michal/

osprey< Vyzkouším to. Dík.

reagovat
Sobota 19. září 2009 v 0:08 ® osprey
osprey

Michal: Stačí posbírat po sklizni. To je lidová tradice a stejně to, co se tam pak válí, zaorají.

Anýz, vanilka, případně osladit. Potravinářská chemie je pro lidi. Ryby ještě mají chuť:-)

reagovat
Pátek 18. září 2009 ve 21:18 ® Michal/
Michal/

hraji< To co si násbírám já, je v porovnání s tím co dokáže černá zvěř a jinačí havěť postradatelné. A to nemluvě o tom, že jim to docela dost bere plíseň…

osprey< To se mi taky povedlo. S těma dochucovadlama. Zatím jsem žádný zvláštní úspěch nepostřehnul. Vyzkoušel jsem ty klasické potravinářské ochucovadla. Tak nevím, ale budu zkoušet dál.

reagovat
Pátek 18. září 2009 ve 14:04 ® hraji reakce na …
hraji

Michal/> a pojem krádež ti něco říká? Vzít někomu něco z pole bez zaplacení je krádež a trestný čin.

reagovat
Pátek 18. září 2009 v 0:45 ® osprey
osprey

Michal: Kdeže. Pěkně 24 hodin (i déle) namočit a vařit až rozpraská – to jsou aspoň 2 – 3 hodiny. Případně přidat nějaká dochucovadla.

reagovat
Středa 16. září 2009 v 16:12 ® Michal/
Michal/

Beer.Beda< Tak to podobně dělám i já. Jen mě to celé vyznělo trošku jakože dneska si naloupu kuku do pytle a za měsí jdu na ryby s kuku tvrdou jako šutr :-)

reagovat
Úterý 15. září 2009 ve 21:55 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

Michal/> No jasné že ji musíš uvařit.Nechávám jí cca den namočenou a pak ji vařím.Nevím tedy jestli je to půl hodiny, ale vařím než je hotová a potom jdu napivo .Chytám až druhý den.

reagovat
Úterý 15. září 2009 ve 21:30 ® Michal/
Michal/

Nevím jak ostatní, ale když se do vody dá potom kukuřice, která je jen usušená a ryba ji sežere, tak to v ní nabobtná a nazdar ne?
Já osobně letos pánům z JZD trošku zamotal hlavu :-) Furt chodili a stěžovali si na divočáky, že letos nějak moc řádí a přitom sem se na nich přiživoval i já a pár místních. Zatím mám v mražáku 25kg loupané vařené kukuřice. Jednoduše ji jen oloupu a pověsim do kolně tak na týden ať de hezky loupat a pak vařím cca půl hodiny ve vroucí vodě.

reagovat
Úterý 15. září 2009 ve 14:20 ® Homer

Klasy oloupu a pověsím k dokonalému usušení. Přes zimu vyloupu zrna, uchovávám v papírovém pytli. V suchu vydrží řadu let. Pozor na myši, před pár lety mi na chalupě zlikvidovaly přes zimu 100 kg.

Míval jsem to i v plastovém barelu, ale tam mi zplesnivěla, asi nebyla dobře usušená. V papírovém pytli plíseň nehrozí.

reagovat
Pondělí 14. září 2009 v 16:57 ® Robur
Robur

to jsou rady, nejlepší je schovávat zrnak jednotlivě, bo nehrozí plíseň. Buď balím do staniolu nebo dávám do obalu od Kindrvajíček, ale tam to štěrchá.

Jinak preferujete raději mraženou nebo sušenou? Asi to bude spíš o ceně, že?

reagovat
Neděle 13. září 2009 ve 14:52 ® osprey
osprey

Vyloupat a dobře usušit, následně uschovat v suchu. Já ji mám v plastovém sudu. Vydrží roky.

reagovat
Sobota 12. září 2009 v 8:49 ® Beer.Beda
Beer.Beda

Nech jí někde na půdě a v zimě až nebudeš mít co dělat tak jí vyloupeš a nemusíš se s tím sr-t před každým chytáním.Pokud bude suchá vydrží hodně dlouho.

reagovat
Pátek 11. září 2009 ve 21:11 ® Prutos
Prutos

Pokud už je žlutá a tvrdá tak odstraň šóší..nech ji ještě třeba měsíc doschnout a pak ji můžeš vyloupat. Dá se skladovat v celých klasech a loupat až je potřeba. Jen to zabere víc místa.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1