Vyhledávání
Uchovávání kukuřice
11.9.2009 | Ogar | 11.013 zobrazení | 45 odpovědí
Zdravím dnes je si byl natrhat kukuřici a chi se zeptat jak jí uchovat na další sezonu.Udstraňujete lupení a loupete jí nebo jí necháváte vyschnout.Díky za odpovědi
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 15. září 2012 ve 22:00 ® Martin Mošna reakce na …
-
rybozravec> chytáš skoro zadarmo ne?
reagovat - Pondělí 10. září 2012 ve 22:24 ® rybozravec reakce na …
-
džigit>Ty jsi ale dobrej ale na srot maximalne chytis tak drobotinu jako sardinky no nevim jestli se tomu rika hlucinsky zazrak ale ja jsem na to nikdy nic moc
reagovat
nechytl - Úterý 4. září 2012 ve 21:05 ® timbab reakce na …
-
džigit> Já kupuju metrák kolem 500,– ,teď jsem kupoval pšenici za 400,–
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 20:42 ® džigit reakce na …
-
timbab> Hlučín-25 kilo za 150,00 kč
reagovat
jak řikam,za korunu kornout - Úterý 4. září 2012 ve 20:26 ® timbab reakce na …
-
lunimus> To je dobrý
reagovatJá kupuju kuku buď na sušce nebo od soukromého zemědělce.Ta cena není nijak závratná.
- Úterý 4. září 2012 v 10:58 ® lunimus reakce na …
-
nnnap> ak by som mal vlastny pozemok, n ktorom by som hospodaril, asi by som ruky usekol kazdemu, co by mi dosiel na moje policko kradnut poctivo dorobenu urodu …
reagovat - Úterý 4. září 2012 v 10:56 ® lunimus reakce na …
-
timbab> ja som chlapec z mesta
takze netusim, na co to rezali, ci na silaz, alebo na nieco ine … ale je to asi uplne jedno, podstatne je, ze po zemi sa fakt valalo milion klasov, ktore by sa dali pozbierat … a bolo tam toho tolko, ze ak by som to pozbieral vsetko, tak by som s tym odchoval urcite aj jedno prasa na cely rok
… ale ked si vezmem, ze ak v Lidli predavaju 1/2 kila mrazenej kukurice – uz vylupanej za 0,45€ co je cca 15,– CZK tak kolko by muselo stat kilo len vylupanej a ususenej kukurice na sypke niekde na dedine? … nemam prehlad o takychto cenach, ale myslim, ze si to moze dovolit kupit fakt aj kazdy student na zakladnej skole … a netreba to kradnut na poli …
reagovat - Úterý 4. září 2012 v 10:11 ® džigit reakce na …
-
nnnap> naprosty souhlas!!! Na sypce za korunu kornout
reagovat - Pondělí 3. září 2012 ve 20:37 ® nnnap
-
dneska sem kluky, s pomocí rodiny samozřejmě , sklidil svoje bijokobzole. Sypaly po několika letech pěkně. Rodina sklidila o 2 týdny dříve, tak se dal čekat atak hlodavců na naše řádky. Některé díry jako pěst. Po posečení zeleného vyjel náš poctivej zetor 25 do polí. Domácím vyorávadlem, vlastnoručně pošvajcovaným, šly ven kobzole aji myšičky. Několik hnízd i s mladejma. Některým myšičkám zatrhnul tipec polétavý kur domácí, daleko efektivnější, jak nějaká kočka a na jednu se podařilo mladejm, zaútočit kolečkem, přejeli ji jednou tam, pak, jako v americkým filmu je napadlo ještě couvnout, no paráda. Ovšem důležité, z pohledu majitelky pole bylo, že zmíněný hlodavec nebude pokračovat v konzumaci zbylých plodin.
Některé brambory vykazovaly znaky sežrání hlodavcem. Moc jich nebylo, bylo to v toleranci mé blahosklonosti. Tedy jsem se aktivně honu nezúčastnil, pouze se bavil jako divák slepičím thrillerem. Proč to píšu- když jsme poněkolikáté domácím ruchadlem pole přejeli, poněkolikráte bránami vybránovali, po páté přešli dobrat ukazující se drobáky, pole tedy za své a krajinu tedy také za své kultivovali a někdo by nám na to vlezl dobrat ještě to nulanula prd, co nám uteklo, brali jsme i 1cm kobzole pro dobytek, tak bych na takového zmrda, po poli se vyskytujícím bez voptání, bez váhání vypustil své syny a synovce s kolečkem a ze stodoly to jistil kulovnicí, kdyby přece jenom nestačilo 1× couvnout.
Mužete se rozčilovat jak chcete. Cajzl z města nikdy nepochopí, jaký vztah k poli má kulak. Je to životní láska, je to základní filosofie přežití, o půdu se vedly války, to je žrádlo, to je život, no a pohlupavcům, co to nepochopili není třeba vysvětlovat slovem, neb to mu do palice měl vevalit fotr, ale čagan, pes, medvědí železa, či jiné ušlechtilé slitiny kovu.
reagovat
Ježíši se neposerte a tu kukuřici si kupte. 2 klasy za 30 v bile. Voco de? - Pondělí 3. září 2012 v 17:44 ® timbab reakce na …
-
lunimus> U vás už sečou kukuřici?To řežou na siláž ne?
reagovat - Pondělí 3. září 2012 v 10:59 ® džigit reakce na …
-
petrikveprik> a jak bys to chtěl jinak nazvat? Neříkám,že jsem neutrhnul,ale klidně to taky nazvu krádeží,neb nebylo z mého.Pokud tohler bere nactiletý smrad jako normál a někdo ho v tomhle podporuje,něco není v pořádku!!!
reagovat - Pondělí 3. září 2012 v 10:35 ® lunimus
-
petrikveprik> Nejde o to, aby sa zacalo za klas kukurice strielat … a myslim, ze nikto z nas netuzi, aby to bolo presne ako v Amerike, ale verim tomu, ze majitela dokaze slusne nas… ked mu niekto pozbiera urodu …
Napr si predstav situaciu, co sa stala mojmu kamaratovi, ktory svojim polickom doslova zivi svoju rodinu … cely den zakopaval zemiaky, aby mal na jesen co zbierat. Rano, ked dosiel zasadit zvysok zemiakov, zistil, ze to, co vcera zasadil, mu stihli nasi menej prisposobivi spoluobcania povyberat … v jeho pripade by som bol alergicky na kazdeho, co mi vstupi na pozemok, nie to este vezme 1 klas kukurice …
V ramci temy, ktoru sme rozoberali trvam na tom, ze ak si niekto vezme z pola (ktore mu nepatri) co i len klas kukurice, jedna sa o kradez. Beriem, ze ak si niekto vezme 1–2 klasy kukurice, ze nespravi majitelovi skodu, ktora by ho polozila, ale
- ad1 sa s tym nebudem chvalit verejne na webe …
- ad2. ak by sme sa na pole vybrali vsetci pre 1–2 klasy kukurice, asi tam majitelovi vela neostane …
- ad3. ak uz niekto „musi“ kukuricu z pola zobrat, tak po zatve … schvalne som sa bol vcera pozriet na poli, kolko tam toho ostava … Osprey hovoril, ze vela, ale ze az tak vela, tak to by som fakt nepovedal …
- ad4. ak nemam suhlas majitela, stale to ostava z pravneho hladiska kradezou …
- Neděle 2. září 2012 v 17:17 ® nnnap
-
do času.
reagovat - Sobota 1. září 2012 ve 21:23 ®
-
Krádež??? Chlapi – na rovinu, abyste se neposrali! Ruku na srdce – nikdy jste si neutrhli na poli klas? Opravdu byste si přáli aby to bylo jako v debilním USA když tady obhajujete „vuni strelneho prachu za klas kukurice“ Vam to pripada v poradku? Díky za ty dary, že si můžu utrhnout ještě třeba i jablko a nikdo mi za to neustřelí hlavu..
reagovat - Sobota 1. září 2012 ve 12:17 ® Martin Mošna reakce na …
-
osprey> já tento rok ani na kukurici nebil jen minulí.
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 12:54 ® lunimus reakce na …
-
timbab> hehe … zas to nemozes brat uplne doslovne … dokonca ani v amerike to neplati az tak tvrdo …
ak nie je pozemok oploteny a vedie tade cesta, tak sa samozrejme nestriela … ale skusil by si sa dotknut jednoho klasu kukurice a uz aj by si pocitil vonu strelneho prachu …
co sa tyka kradeze kukurice, resp jedla … je rozdiel, ci kradnem preto, ze tym zachranujem zivot, alebo preto, ze chcem naplnit nejaky svoj pud (v nasom pripade lovecky) … a tiez je rozdiel, ci ak kradnem pre zachranu zivota, ci za stav v akom sa nachadzam ja, resp. moja rodina mozem ja sam, alebo som sa do toho stavu dostal bez mojho zavinenia …
je rozdiel, ak niekto odmieta pracovat a kradne preto, aby prezil a je rozdiel, ak niekto pride o pracu, navyse vyhori a neviem co sa mu este stane a potom kvoli hladu ukradne 5 klasov kukurice …
Rozhodne sa ale staviam na stranu ostreho nesuhlasu s kradezami, ani tymi drobnymi, kde to naoko nikomu chybat nebude … a rovnako sa to tyka aj pouzivaneho software a podobne …
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 12:39 ® timbab reakce na …
-
lunimus> To by bylo mrtvejch turistů
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 12:13 ® lunimus
-
poviem to trochu tvrdo, ale to by chcelo asi zaviest farmarske pravo ako v amerike … vlezes mi bez povolenia na pozemok, dostanes olovo …
Trhat kukuricu ci uz zo statneho, alebo zo sukromneho, to je zlodejina, i ked sa jedna len o „par“ centov, alebo „par“ euro … to ze to „nikoho nezabije“ mi predsa nedava pravo, aby som zacal kradnut!!! … a ze si to nemozem dovolit? dobre, tak nebudem chytat na kukuricu, ale iba na rohlik! alebo si zoberiem lopatku a pojdem si nakopat par cervikov …
Alebo aspon, ako pise Osprey, ze az po zatve pozbierat to, co sa tam ostane valat … ale ani to nie je ciste riesenie … stale to ostava z pravneho hladiska kradezou …
A ta kukurica naozaj tolko nestoji, aby sa mi oplatilo nechat si nalepit nalepku „Zlodej“
reagovat - Středa 29. srpna 2012 ve 22:34 ® nnnap
-
hexe> je to peklo a dovolím si tvrdit, že zátěž komunismu. Né, že bychom předtím byli lepší, ale tam jsme se mohli projevit. Stalo se normou. Bohužel.
reagovat
Přitom, kdyby se ruce sekali- ani u retarda by neprošlo-8 korun/1 ruka. Asi nízké tresty. Vysoko postavená spodní hranice škody. Tomu odpovídající nízký společenský stud za čornuté cigáro. No, to asi, aby se benga neposraly a mohly si dát šlofíka na aralce. - Středa 29. srpna 2012 ve 20:53 @ hexe
-
Kdo nekrade, okrádá rodinu, že?
Vy už jiní nebudete…
reagovat - Středa 29. srpna 2012 ve 13:05 ® romanek26 reakce na …
-
Martin Mošna> kdyby si to,co jsi řekl dovolil každý kolemjdoucí,tak co na tom poli zůstane??
reagovat - Středa 29. srpna 2012 ve 12:58 ® osprey reakce na …
-
Martin Mošna> Až to pole sklidí, zajdi tam a nasbírej si, co se tam porůznu válí, stejně se zbytek zaorá.
Pokud si narveš na stojato (což se zhusta děje), tak se tím nechlub. Jinak si přečeteš podobné věci jako ti píše džigit.
reagovat - Středa 29. srpna 2012 v 10:19 ® džigit reakce na …
-
Martin Mošna> potom si obyčejný zloděj!!!
reagovat - Středa 29. srpna 2012 v 9:33 ® Martin Mošna
-
superweb> Mě je 13 let na kredit a rybařinu si musim vydelat sám a když si vemu par klasu kukuřice tak je to nezabije.já sám musím přemýšlet kde mam sehnat peníze na šroty a td. Je to těžký tak nebudu zbytečně davat peníze za kukuřici.Já si to dovilit nemužu
reagovat - Úterý 28. srpna 2012 ve 12:43 ® nnnap
-
co dělá z lidí zloděje? Je to bída? Hlad? Ta černá to nekrade. Ona jí. Ne. Příležitost něco ukrást, prakticky cokoliv, kdekoliv, komukoliv druhému. Docela národní sport.
Určitě, vzít něco druhému abych se bavil je nejenom lidské, ale i omluvitelné. Prakticky jako duševní a ekonomický gigant mám na to přímo právo.
hraji prosím tě, s tou trestností si to myslel jak. Něco jako polní pych bez ohledu na výši škody? Nevím, proto se ptám. Mám pocit, že u nás není trestné prakticky nic. Za celý život benga nic nedotáhly do stádia soud. Takže pytel kukuřice, není to jenom přestupek?
reagovat - Úterý 28. srpna 2012 ve 12:14 ® superweb
-
Ja nevim proc to krast, kdyz vyloupana kukurice vyjde na nejakych 8kc/kg suche. 50kg pytel za 400 mi vystaci na 2 – 3 sezony
reagovat - Čtvrtek 23. srpna 2012 v 16:35 ® Martin Mošna
-
Tak ja zohnu ty lístky a tema listkama to privazu na provázek který mam natáhlí na půdě.
reagovat - Středa 22. srpna 2012 ve 23:15 ® lunimus reakce na …
-
aja> nemozem si pomoct, ale s Hrajim suhlasim … svoju kradez ospravedlnovat tym, ze je to nic v porovnani s diviakmi … to mi ako argument nepride spravne … a ked uz zobrat, tak ako Osprey hovori, ze az po zatve …
reagovat - Středa 22. srpna 2012 v 19:54 @ aja
-
krade se v noci, ve dne se bere
reagovat - Neděle 20. září 2009 ve 13:10 ® Beer.Beda
-
osprey> Já jsem na tom stejně ještě máme nějaké to pole které má ZD na sterost tak každý rok něco je.Taky moc nekrmím.Myslím, že kuku je lepší.
reagovat