Chytej.cz

Rybářští kamarádi necteno

10.9.2009 | Robur | 37.252 zobrazení | 351 odpovědí

Abych nezabíral všeobecnou diskusi zprávami o zvířecích kamarádech, tak po nátlaku vytvářím toto fórum, které je věnováno všem, kteří mají doma či na rybách nějakého toho pomocníka. Pište zde tedy o psech, kočkách, pavoucích, Hadech, přítelech, přítelkyních a jiné havěti, která vám zpestřuje osobní či rybářksý život.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 14. května 2012 ve 21:21 ® nnnap reakce na …
nnnap

jersey> tak jestliže máš superspecialitu, se kterou se neoplatí našim rozhodčím kšeftovat, tudíž nevlastní vlastní odchovy, tak se s tím potkat nemůžeš. Já nemohl na výstavy, protože moje plemeno rozhodují majitelé chovných stanic. I v polsku jsem si musel dát dobrého majzla. A paní, od které sem si kupoval pejska, jenž se ukázal, že má problémy a ze které se mezitím stala rozhodčí, tak ta se mi na národní výstavě omlouvala, že fakt mu nemůže dát vítěze, protože tam byli jiní, normální. Relativně hepyend pro společnost- dobro zvítězilo nad zlem. Jenomže reálně, kdyby ten pes byl v průměru, tak vyhrál.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 21:00 ® jersey
jersey

nnnap : hele fakt nevím, ale za nás můžu říct, že jsme se s ničím takovým nesetkali.Měli jsme spíš jinej problém.V Čechách není rozhodčí, kterej opravdu rozumí našemu plemeni. Vždy nás přifařili ke kokrům a podobnejm minipsům…I proto jsme si vybírali rozhodčí.Chtěli jsme posoudit od někoho, kdo tomu fakt rozumí.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 20:33 ® nnnap reakce na …
nnnap

jersey> já s tebou souhlasím. Já jsem si také vybíral pouze zahraniční rozhodčí. To doma je docela špína. Jako vysolit 2 litry za výstavu, kde má rozhodčí své odchovy? Jsem padlej na hlavu?

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 20:19 ® jersey
jersey

Tak teda nevím, ale asi jste absolvovali jiné výstavy, než my. Máme psa, kterej má tolik titulů a šampionů, že to pomalu nespočítám.Ale jedno vím jistě, NENÍ TO O ZNÁMOSTECH, protože jsme si vždy vybírali výstavy podle toho, kdo posuzoval.Což v našem případě znamenalo z 90% zahraniční, převážně anglické rozhodčí.Takže i když náš pes dosáhl takových úspěchů, že se nám na krytí hlásili lidi s fenama od Bajkalu, jako i s fenama např. z Izraele, nebo Států, tak věřte, že to nebylo proto, že se známe s českým rozhodčím, kterej by nám někde pomoh.Blbost.Ab­solvovali jsme dokonce i světovou výstavu, kde z 33 psů jsme skončili 4. Je to celosvětově málopočetné plemeno, ale 33 je neuvěřitelnej po­čet…

ladamaj : papírovej pes řeší všechno, kdyby lidi nebyli blbý a kvůli tomu, aby „ušetřli“ nekupovali bezpapíráky, tak jak píše nnnap, nebudou tu mrdat mezi sebou, protože by neměli odbyt.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 13:08 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

nnnap> Jesli to nejni tim, že každej chce mít doma komisaře Rexe? Pro mě sou přijatelnější „bojový“ plemena. Většina lidí z nich má strach namasírovaná médiama o jejich nebezpečnosti. Já jim věřim víc než, kterejm koliv jinejm plemenům a rozhodně víc jak lidu.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 12:16 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> to nemůžu čut, pane, že reagujete na, ano, spouštěcí, :-) odpověď na předminulé stránce.:-)
Ber mne s rezervou. Ale jinak jsem se vymezil větou, že psa, jako přítele si představuji jinak. A nevím proč je toto plemeno tak hojně zastoupeno na českých dvorcích, kde se může uplatnit jenom ta jeho horší tvář. U toho psa jsou záměrně potlačeny vlastnosti, které jsou vhodné pro rodinu za cenu poslušnosti k vykonání práce. Z toho důvodu si NO domů nepořídím. Ano, tento pes má své pracovní místo, ale není určen k válení se v kleci a poskakování kolem plotu. Dobrý NO má cenu statisíců korun, ty ale ať si platí stát. Já dám obdobnou sumu pouze za exteriáka. Něčemu, čemu můžu věřit. To je pes s DUŠÍ.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 11:58 ® džigit reakce na …

nnnap> to možná u chrtů,jenže u NO je to trochen složitější.Parádní české psy jsme vyvezli a ti dnešní hrbáči přišli právě z ciziny,která ten standard tak nějak diktuje.
Jenže já to psal na Tvou reakci u NO,kde bych spíš hleděl na pracanty a to ještě né všechny zkoušky.Ty,které si ulehčili „páni“,aby exteriéráci měli taky soutěž bych určitě nebral vážně.Na klubovce v Benešově ty rozdíly byly hodně vidět,u ozbrojených složek by byli tak na pachovky.Osobně bych ale šel do belgičáka.
Tohle je na dlouhou debatu a názory se rozcházejí,ty jsi u jiných psů,než se kterýma se potkávám já,asi tak :-)

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 11:00 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

nnnap> Myslel sem si to… chápu, respektuju! ;-) Iluze si nedělam. Soutěže, výstavy a jiný atrakce mi nelákaj. Psy mam sice papírový, ale kuli tomu sem si je nebral. :->

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 10:51 ® nnnap reakce na …
nnnap

MIG-35> příliš personifikovatelné. Sorry.:-)

Teď sem se jen tak ze zajímavosti podíval do stránek našich rozhodčí, co nabízej za psy. A znám některé konkrétní hrůzy, znám pohnutky, které je jako chovatelé k tomuto vedou, je to ekonomika, protože bydlí v neuvěřitelných prdelích, a dívám se, kam jednotlivé nedomrdy protlačili. Takže sestřička mého psa, přerostlá obluda je českou šampionkou. Mezinárodního nic. To je příznačné! Nedělejte si lidičky iluze.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 10:43 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

nnnap> Jj byl sem párkrát na srazu a přesně tohle sem viděl… Kamarádíčkování se, protěžování svých hafanů a hanění jinejch. Rádoby držení se standardu. Někteří ferdové cpou do asiata kavkazáka kůli ostrosti, ale tam je pak povaha uplně jinde.. Prostě mít za každou cenu dobře prodejný štěňata. Co máš za šampioni jesli se mohu optat??

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 10:17 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> to je to, co vidím na výstavách ten praktický dopad toho…poradce chovu a plemenná kniha…? Aha.
A ano, moji čokli se pohybují v řádu 50– 80 ks/republika. A ano, samozřejmě si pojedu pro další štěně do ciziny, protože tady prostě zdravá štěňata nejsou. Tady je 5 rodin, které to 50 let kříží dookola. Hybridy. Cizina není zárukou kvality, ale šance na nedegenerované buňky.
A propo- poradce chovu mého plemene je rozhodčí plemene, majitel možná největší chovné stanice u nás, prakticky dělá hybridy, kříží příbuzenské linie pro …zachování co nejvíce unikátních rodových vlastností…, jeho čoklů je tak možná polovina z republikovejch. To nechci- to už je skleněná bárbie.
Z toho důvodu se nedá ani regulérně u nás se psy soutěžit. Když má rozhodčí v posuzované skupině vlastní odchovy. Proto jsem jezdil převážně cizinu. Třeba na evropě dostala moje fena jako jediná z českých zástupců, cca 14, výbornou. Ostatní brali VD. To bylo pláče. Na to nebyli zvyklí, rozmazlenci se psy od poradce chovu.:-D

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 1:16 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

džigit> No i tam je to o známejch a kamarádech jako fšade. :-|

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 1:14 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

jersey>co řeší pes papíroví a pes bezpapírů.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 0:47 ® džigit

nnnap> a co poradce chovu a plemenná kniha chytrolíne? Myslel jsem že víš,jenže zřejmě.....
Někdy pochybuju o praktických zkušenostech,snad možná u těch chrtů :-)

reagovat
Neděle 13. května 2012 ve 21:06 ® nnnap reakce na …
nnnap

jersey> já právě mluvím o papírácích.

reagovat
Neděle 13. května 2012 ve 20:59 ® jersey reakce na …
jersey

nnnap : přitom řešení je tak jednoduchý. Nekupovat psy bez papírů.

reagovat
Neděle 13. května 2012 ve 20:36 ® nnnap
nnnap

republika je malá, mrdá se to mezi sebou. A jedeš s fenkou 1–2 tisíce kilometrů a stejnak nevíš, jestli to vyjde. Tak se to tu m.dá dookola. Možná lepší koupit štěně v cizině.

reagovat
Neděle 13. května 2012 ve 20:15 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

jersey> Tak to můžeš říct o každym plemenu. ;-) Já měl smůlu, že sem se potkal vždycky z divnym NO… :-|

reagovat
Neděle 13. května 2012 v 19:33 ® jersey reakce na …
jersey

MIG-35 : já vidím problém hlavně v tom, že si takové psy pořizují lidé, co ho nezvládají.

A jinak souhlas, NO dnes a NO před 25-ti lety…je to někde úplně jinde.

reagovat
Neděle 13. května 2012 v 17:24 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

jersey> No asi jo.. Tak v mym okolí je to samej idiom. :-D Ikdyž… koukni jak vypadal NO dřív a jak teď?? Myslim si, že je domršenej na všechny strany. Ale maj káásně zkosenou prdelku. ;-)

reagovat
Neděle 13. května 2012 v 17:16 ® jersey reakce na …
jersey

MIG-35 : to je ovšem chyba, měl bys být vysazenej na jeho majitele…

reagovat
Neděle 13. května 2012 v 15:58 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

nnnap> No koukal sem na to.. ten má k vlku hoodně daleko. Nebudu se víc rozepisovat páč sem na tohle plémě vysazenej…

reagovat
Neděle 13. května 2012 ve 14:11 ® nnnap
nnnap

my o vlku a vlk zatím http://www.lidovky.cz/…ln_domov.asp?…

reagovat
Sobota 12. května 2012 v 16:40 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Fryw> Tak já ti neříkam at jí bereš.. Prostě někdy to de někdy nee. Jen ta moje mrcha se mi neptá a ani el. ohradník ji nic neříká. Prostě, když musíš tak musíš. Ale doost mi s tim vytáčí takže zvednu plot a pořádně jí to znepříjemnim!

reagovat
Sobota 12. května 2012 v 16:38 ® džigit

Fryw> jj,to znám.Já jdu s bullem a najednou pes a z dálky řvoucí majitelka „pané,držté si toho zabijáká“ .Nakopnout!!! Prvně psa a pak majitele :-))

reagovat
Sobota 12. května 2012 v 16:32 ® Fryw reakce na …
Fryw

mig-35> ta má ma maly nohy a mam to všude k vodě autem. Potkal bych ji tak někdy cestou zpět. Ja bych ji k vodě moc rád bral, ale hodně mi vadí chovani některých pejskařů. Dost často se mi stáva, že přijde pes, nikde nikdo a až po delší době vidim v dálce jak se pomalu špacírem blíží páníček se založenejma rukama a plandajícím vodítkem…bych nerad řešil nějakou važnou situaci. Ji to vynahrazuju jindy, kdy se ji mužu plně věnovat.

reagovat
Sobota 12. května 2012 v 16:03 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Fryw> Já když psa na ryby nevemu tak si prostě za mnou příde… :-O

reagovat
Sobota 12. května 2012 v 15:53 ® Fryw
Fryw

džigit> Tady je čoveče pack Budvarů, a jsou nealko. Dobrej vtip. Ale když už je o tom řeč, tak si otevřu staropramen, posledni v lahvi. Včera jsem mu sliboval že spolu strávime večer a nakonec na něj ani nedošlo, plakal. Jo ale aby to nebylo uplně mimo téma, tak pséka na ryby neberu, páč mam o ni strach, lita tam kde co a kde co je větší než ona. A dobrej kamoš na delší výpravy je božkov, zelenej. Nahradí to jak kartáček, tak pastu, je potichu, neplaší ryby, neotravuje, nema naroky, nema hlad, nevadí mu komáři. Prostě paráda.

reagovat
Sobota 12. května 2012 v 15:44 ® džigit reakce na …

Fryw> ke mně většinou her Radegast a na cestu her Fernet :-)) :-)) :-))

reagovat
Sobota 12. května 2012 v 15:42 ® Fryw
Fryw

džigit> to je když už je na návštěvě ten jeden němec a přijdou další dva, Herr Müller a Herr Thurgau :-D

reagovat