Vyhledávání
Uchování masa u vody
8.9.2009 | -tom- | 5.242 zobrazení | 19 odpovědí
Ahoj, nemáte nějaký dobrý trik, jak uchovat maso ze zabitých ryb v jedlém stavu i po celodenním toulání se po břehu řeky? Živé ryby nechci z logických důvodů trápit, ale zároveň mám strach, že po zabití mi maso na dosud relativně teplém a čerstvém vzduchu dlouho poživatelné nevydrží.
Dík :-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 5. února 2010 ve 20:26 ® cysy
-
Ještě jeden fígl, mám to vyzkoušené na pivu, tak s rybou to půjde taky. Namočíš a trochu vyždímeš jakoukoliv utěrku nebo ručník, rybu do ní pečlivě zabalíš a necháš ji na přímém slunci. pak jen musíš dbát na to aby ti to sluníčko nevysušilo, to znamená že to musíš pořád vlhčit. pokud se bude mít co odpařovat, tak ryba bude ochlazována. funguje to opravdu ale jen v létě když paří slunce.pivo se dá vychladit až na teplotu piva z lednice, to je cca +7°C.
reagovat - Středa 9. září 2009 ve 21:51 ® -tom-
-
Tak jsem to dneska testnul, noviny pohoda, 3/4 dne, docela teplo a ryby naprosto bez problemu, ani jsem je nevycpával zelení. Dík za rady
reagovat - Středa 9. září 2009 ve 21:41 ® kamos007 reakce na …
-
hraji> mi se osvědšila hadra jak říkáš , ale já to nekuchám a co chvíli to dávám do studené vody a taky to jde.
reagovat - Středa 9. září 2009 ve 21:16 ® Beer.Beda
-
Myslím si, že dětské pleny jsou lepší než nějaká utěrka.Pro ty co by chtěli prudit tak myslím pleny hadrové(neposrané).
reagovat - Středa 9. září 2009 ve 20:54 ® Mary reakce na …
-
hraji> bavlna chlupatí, nejlepší byly utěrky lněné již oprané, dobré je udělat si utěrky ze starého prostěradla (roztržené, vyšoupané) mám na mysli prostěradla bílé, která se dají vyvařovat. Jsou nejlepší na utírání skla, sklenice, poháry, to je potom lesk.
Dnes sehnat lněnou utěrku, to se mi dlouho nepodařilo.
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 23:18 ® -tom-
-
Tak super, zejtra to hned prubnu a večer dám vědět. Teda pokud něco chytím
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 23:15 ® hraji reakce na …
-
Ano, je to důležité, osušit ji
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 23:14 ® -tom- reakce na …
-
hraji> právě že jich je hodně takových do uměla, který pořádně nesajou, proto jsem se radši ptal, jestli je to tak důležitý, když je ryba utřená
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 23:10 ® hraji
-
Kolego, tys asi doma nádobí neutíral, že? Utěrka musí být savá, tedy je většinou z přírodního vlákna, většinou len a bavlna
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 23:04 ® -tom-
-
hraji> Je nějakej požadavek na materiál těch utěrek, nebo je to fuk? Umělotinu asi co nejvíc eliminovat, co
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 22:58 ® hraji
-
Doporučím ti jiný postup, ověřený dlouhou praxí. Pokud si chceš nechat rybu, je dobré s tím předem počítat a vzít si z domu látkovou utěrku, tedy raději dvě. Chycenou rybu usmrtíš, vykucháš, ale neoplachuješ vodou, protože voda urychluje rozkladné procesy. Rybu dočista utřeš utěrkou, můžeš do její břišní dutiny vložit kopřivy nebo jiné rostliny, ale rozhodně to není nezbytné. Rybu zabalíš do druhé (čisté) utěrky a vložíš do batohu. Takto vydrží několik hodin i v teplém počasí. Hlavně žádný igelit, žádné máčení ve vodě.
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 21:57 ® LuboO
-
alebo zober so sebou kus chleba a sol a ked ju chytis, rovno si ju tam na ohniku upec a zjedz…:)))
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 21:56 ® LuboO
-
u nas sa to robi tak, ze sa ryba vypitva, vymyje, do sucha handrou aj zvnutra vyutierat (mat kus plienky pri sebe) a vyplni travou, je jedno akou, ale nie ju tam nacpat. Potom do novin a vydrzi v pohode dlho.
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 21:00 ® -tom-
-
Jde o to, že lezu na dost nepřístupných místech, chvilkama po skalách, takže mám jen batoh na záda a krátkej proutek, nic víc bych asi neutáhnul. A k autu to pak mám zpátky přes 2 hodiny svižný chůze. Ryby jsem až do teď nikdy nebral a všechno pouštěl, ale teď mám v posledních dnech na ní chuť a přece si jí nekoupim v hyper-super, to je zbabělost
Zeptal bych se na ty kopřivy. O těch už jsem slyšel, jakou funkci tam mají? A proč to jsou zrovna kopřivy a né třeba… jánevim, jitrocel?
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 20:45 ® kamos007
-
nějakou přenosnou chladničku do které si nachladíš třeba 3 dvoulitrové láhve plné vody které necháš zmrznout a mělo by ti to den vydržet vpoho.
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 20:45 ® regulus
-
Vydělat vnitřnosti, vycpat a zabalit do kopřiv a celý zabalit do novin. Vydrží asi půl dne.
Druhá varianta, mít v autě mražák.
Třetí varianta, vy.rat se na to brát rybu.
reagovat)
- Úterý 8. září 2009 ve 20:37 ® -tom-
-
Jsem rád, že jsem tu vznesl dotaz, odpovědi zatím stojí za to
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 20:15 ® LuboO reakce na …
-
emilorihel> presne tak, moje slova:DDD
reagovat - Úterý 8. září 2009 v 18:36 ® emilorihel
- reagovat