Chytej.cz

Pustit vs. nepustit necteno

4.9.2009 | Mr.Hyde | 6.084 zobrazení | 56 odpovědí

Ačkoliv jsem ještě nikdy nechytl gigantického sumce nebo štiku, či jiného dravce, zajímal by mě názor ostatních, úspěšnějších, na to zda takového opravdu velkého dravce vrátit vodě, nebo ne? K tomuto dilematu mě přivedl nedávný úlovek, kapr 75 cm s ohromnou sumčí podkovou na těle a nebylo to poprvé co jsem se setkal s pěknou rybou, která byla podobně poznamenána. Nenadělá taková ryba ve vodě více škody, než užitku?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 22:17 ® slune
slune

já bych určitě ty „gigantické dravce“určitě vracel vodě dyť příroda si s tím určitě poradí:-D

reagovat
Pondělí 28. prosince 2009 v 19:11 ® denim00
denim00

1mara ty si masař :-D

reagovat
Čtvrtek 8. října 2009 v 18:53 ® cormoran reakce na …
cormoran

1Mara> Proč měl? Pořád ji měj. Taková ryba se nechytí každej den.-)

reagovat
Čtvrtek 8. října 2009 v 17:47 ® 1Mara reakce na …
1Mara

cormoran> :-( ( as takovou radost jsem zní mněl a ty mi to zkazíš :-( (.

reagovat
Čtvrtek 8. října 2009 v 11:30 ® cormoran reakce na …
cormoran

1Mara> Nesmíš ve všem bejt tak soutěživej…A vůbec, víš, kolik se chytne ostroretek větších, než byla ta tvoje? Věř, že hodně, akorát nejsou nikde zveřejněný, viz třeba kolega macino:-)

reagovat
Středa 7. října 2009 v 19:18 ® 1Mara reakce na …
1Mara

cormoran> ty hade a on by mně letos porazil :-O ty jsi ale kamarád :-)) ).

macino ambrossiny> no tak to musela být krasavice , je škoda že nikomu už neudělá radost :-((

reagovat
Středa 7. října 2009 v 15:00 ® cormoran reakce na …
cormoran

macino ambrossiny> Však nijak nezpochybňuji Tvoje tvrzení, vím, že takové ryby ještě plavou:-)

Osobně jsem viděl největší 53 cm a to už byla ryba víc, než slušná. Škoda, že nemáš foto, tahle ryba za to určo stála.-)

reagovat
Středa 7. října 2009 v 10:08 ® macino ambrossiny reakce na …
macino ambrossiny

cormoran> Tak bohužel já ji nemám bliknutou :-(( ale doopravdy jsem ji chytil nekecal bych.

reagovat
Středa 7. října 2009 v 10:04 ® macino ambrossiny reakce na …
macino ambrossiny

cormoran> Tak moment podívám se do fotek…taky jsem na ni hleděl a viděl jsem na internetu že tam jsou kousky tak do těch 60 cm

reagovat
Středa 7. října 2009 v 9:16 ® cormoran reakce na …
cormoran

macino ambrossiny> Ostroretku 60 – 65?:-O

To je trofejní ryba chlape, aspoň jsi nám mohl poslat její fotku.-)

reagovat
Úterý 6. října 2009 ve 14:47 ® macino ambrossiny
macino ambrossiny

Zdravím…já osobně teda všechny ryby poušťím! Nejím je! Jím jen mořské ryby a to zřídka. Doma dostávám pořád nadané že je pouštím že mám něco přinést ale mám větší radost když můžu dát rybě svobodu než za krk :-) . Abych řekl pravdu tak od začátku roku jsem si přivlastnil pouze jedinou ostroretku která měla nějakých 60–65 cm a to nebyla pro mě jinak bych ji pustil.

reagovat
Sobota 26. září 2009 v 0:02 ® standas reakce na …
standas

tomashr> na 1000000000000­000000000000000000000000­00% byla nedřív slepice

reagovat
Pondělí 21. září 2009 v 19:03 ® 1Mara reakce na …
1Mara

tomashr> No to stebou souhlasím , ale 100% vím že jako první byla slepice :-D

reagovat
Pondělí 21. září 2009 v 10:11 ® tomashr reakce na …

1Mara> Jo, jenže to jsi u té klasické otázky, zda byla dřív slepice nebo vejce :-(( Dnes je to opravdu problém, příroda je člověkem povětšinou natolik přetvořená, že už bohužel často potřebuje k udržení v nějakém snesitelném stavu další a další zásahy, jejich omezení udělá víc škody než užitku. Příroda by se při omezení zásahů podle mě už nikdy nevzpamatovala, časem by asi přešla do nějaké nové rovnováhy, ale asi bychom se pak divili, kolik „přirozených druhů“ by v té nové rovnováze chybělo…

reagovat
Pondělí 21. září 2009 v 0:10 ® 1Mara reakce na …
1Mara

nedby> to by do té přírody nesmněl zasahovat člověk :-)

reagovat
Sobota 19. září 2009 ve 12:54 ® nedby

můj nazor je pustit neberu však právo rybáře si rybu ponechat v přírodě jsou predátoři kteří také loví aby přežily příroda se stím umí vypořadat vše chce svůj čas

reagovat
Sobota 19. září 2009 v 10:55 ® Mcfaro
Mcfaro

Pustit nebo nepustit, to už je na každým rybáři jak se rozhodne, pokud sumce chytí zarytej kaprař tak ho asi nepustí, protože by vyžíral kapry, vláčkař ho nejspíš pustí, protože se bude těšit až mu zabere i příště…

reagovat
Pátek 18. září 2009 ve 12:22 ® Filip00 reakce na …
Filip00

1Mara> Ty vrahu malých rybiček :-D

reagovat
Pátek 18. září 2009 v 0:15 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Beebo> No vydíš na mražák jsem ,zapomněl to je ta poslední varianta když už nevím co s rybami a ani slepice a prasata to nechtějí žrát :-D

reagovat
Pátek 18. září 2009 v 0:10 ® Beebo reakce na …

1Mara> …a vo vo vo tom to je :-D

reagovat
Pátek 18. září 2009 v 0:09 ® Beebo

Jo a ještě něco, ten kdo dává ryby do mrazáku zaslouží kulku do hlavy, dyk se to pak nedá sežrat, je to jak bláto :-))

reagovat
Pátek 18. září 2009 v 0:09 ® 1Mara
1Mara

Máte všichni rozum ? přeci jsem zaplatil spoutu peněz za povolenku tak se mi to musí vráti né ? takže co chytím tak hned vše do udírny,gril,namlít, nasekat,usmažit , naložit a hlavně sežrat . :-)) )

reagovat
Pátek 18. září 2009 v 0:04 ® Beebo

jsem rybář, to je od slova ryba a rybář chytá ryby aby se nažral, ne přežral a to je moje zásada. Když mám na rybu chuť tak si ji vezmu, když je malá nebo naopak velká (takovou u nás nelze chytit, protože tady nejsou), tak je blbost ji nepustit, protože co s ní pak doma budu dělat když to není k žrádlu. Letos jsem si od vody odnesl celých 5 kaprů jinak vše ostatní pouštím. Ale naopak nemám rád ortodoxní pouštěče, kteří druhým vyčítají že si rybu vezmou, když je chtějí pouštět tak ať je pouští, mají na to právo, ale zrovna takový právo mám já si rybu vzít, samozřejmě když nejsem magor a neberu to domů pro slepice nebo to pak nerozdávám po vsi, když to doma nikdo nežere :-D

reagovat
Čtvrtek 17. září 2009 ve 22:10 ® gampl

nikdy sem nevzal rybu pod miru , většinou pouštim , ale občas si taky rad smlsnu

reagovat
Čtvrtek 17. září 2009 ve 12:02 ® DiKe
DiKe

Mne ryby chutnají,takže si občas nějakou vezmu,většina jde zpět do vody.O trofejních si já mohu nechat zdát.

reagovat
Středa 16. září 2009 ve 13:50 ® Filip00 reakce na …
Filip00

pelik> můžeš být oboje a stejně si ji vezmeš

reagovat
Středa 16. září 2009 ve 12:53 ® pelik

Jestli jsi rybář srdcem i duši tak vůbec nebudeš přemýšlet a jasně že pustiš ne ryb ubývá a kor těch trofejnich budeš radši vodit sumce 70 nebo 170 se 70 se asi fotit nebudeš ne je třeba se zamyslet

reagovat
Pondělí 14. září 2009 ve 23:45 ® MiK
MiK

Přemýšleli jste už někdo co má takový sumík 231 – 247 v tom bahňáčku sám dělat ? Všechny kočky, co s něma dřív obcoval už jsou dávno sežraný, mladý po něm nejedou, mají svoje kulturisty… Taky bych toho okovanýho lína pozřel. Já to vidím na jasnou sebevraždu! A poslední přání se musí plnit, nebo nééé :-)) )

reagovat
Pondělí 14. září 2009 v 11:15 ® Filip00
Filip00

já občas nějakou pustím do oleje :-D

reagovat
Pondělí 14. září 2009 v 10:13 ® kaprnak
kaprnak

Robur -diky a te ostrosti se nebojim

zelenáč -snad jednou pochopis o cem je rec a udelas si trosku rozumnejsi nazor

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1