Vyhledávání
podzimní vláčení na Svitavě
1.9.2009 | zazatec | 2.999 zobrazení | 17 odpovědí
Zalíbilo se mi vláčení na Svitavě 1, ale jelikož nevláčím moc dlouho mám trochu problém s výběrem nástrahy. Mohli byste mi poradit nějaké TOP nástrahy, které zde fungují (nebo by mohli fungovat) na podzim?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 9. listopadu 2009 v 9:28 ® horda
-
já bych chytal ted´ nejvíc na gumy (twister, smáček) a zkusil bych i menší woby (hornet, minow, rapala CD)
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 v 16:13 ® zazatec
-
Pro doplnění: na Svitavě 1 se může vláčet od 16. 4.
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 ve 14:43 ® malej.uzasnak reakce na …
-
tak dík
reagovat - Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:13 ® Robur
-
no jako že 15 nzenačilo věk, ale datum
reagovat - Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:01 ® malej.uzasnak reakce na …
-
coze ?
reagovat - Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:01 ® Robur
-
jestli to nebylo pod 15. 6., ale Svitava 1 má výjimku
reagovat - Úterý 3. listopadu 2009 ve 20:57 ® malej.uzasnak
-
ja sem totiž slišel že pod 15 se nemužou chytat dravci a ty se chytaj na rotačky atd
reagovat - Úterý 3. listopadu 2009 ve 20:54 ® osprey reakce na …
-
malej.uzasnak> Můžeš. A snaž se nenapáchat moc škod
reagovat - Úterý 3. listopadu 2009 ve 20:53 ® malej.uzasnak
-
muzu se te zeptat když mi je pod 15 tak mužů vláčet na rotačky nebo ne ?
reagovat - Sobota 5. září 2009 v 11:40 ® Robur
-
kubas, to bych se nebál přidat, problém je je chytit, každej tam chodí s jemným cajkem..
reagovat - Sobota 5. září 2009 v 10:29 ® kubas reakce na …
-
zazatec> tak strop kolem 60ti, ale to už musíš mít hodně štěstí, na parmy běž radši na Svratku k Rondu
reagovat - Pátek 4. září 2009 v 18:14 ® zazatec
-
Ještě jsem se chtěl zeptat jak velké tam jsou parmy? Jednu jsem chytil a chtělbych se jejich lovu věnovat víc.
reagovat - Úterý 1. září 2009 v 17:39 ®
-
.. jsem ještě zapomněl dodat, že znám např. revíry, kde jsou osvědčenou zbraní klasické rotačky.. Mě osobně na ně ale vůbec nebaví chytat a hlavně pravým důvodem bude asi, že to s nimi chytat ani moc neumím. Párkrát jsem je zkoušel na takto osvědčených revírech a chytil jsem prd, zatímco ostatní, třeba i na stejnou rotačku ve stejný den chytali jednu rybu za druhou. To si myslím, že je důkaz toho, že prostě když v tu nástrahu moc nevěřím a neumím to s ní, je blbost na ni chytat. Na druhou stranu je třeba pořád zkoušet (často pak začneš věřit v něco jiného
reagovat– ale to už jsem psal.
- Úterý 1. září 2009 v 17:35 ® Robur
-
no já bodoval i s plandou, takže bychom měli vláčecí nástrahy takřka komplet
reagovat. Vzhledem k tomu, že tam asi mco trofejních ryb nebude, tak bych se ještě přimluvil za zamáčknutí protihrotů asppoň na nástrahách, kde jsou trojháčky.
- Úterý 1. září 2009 v 17:34 ®
-
Jedná se o tak specifickou záležitost, že je asi nemožné odpovědět zcela konkrétně a jasně..
Já bych se v této věci hlavně spolehl na sebe. U vláčky je právě výběr nástrahy to krásné. Doporučil bych spíš zjistit na co se tam obvykle chytá a dát tam pravý opak – to co ryby neznají. Zapomenuté nástrahy, neokoukané.. Vláčka je neustálé zkoušení nástrah/vedení..atd. Neboj zkušenosti se brzo dostaví. Podle mě je naprosto nejdůležitější hlavně vláčet s tím, čemu věřím a zkoušet, zkoušet… (to se podle mě zcela okamžitě projeví na vedení nástrahy a také záběrech)
reagovat - Úterý 1. září 2009 v 17:15 ® kubas
-
rotačka, wobler, twister, smáček – s tím jsem si vždycky na Svitavě vystačil
reagovathraji: myslím si, že dominantní rybou na vláčku spíš bude tloušť, i když s těma to taky není jednoduchý..
- Úterý 1. září 2009 v 17:03 ® hraji
-
Vzhledem ke složení obsádky dravých ryb to bude celkem jednoduché. Štikové a okounové nástrahy, tedy twistery, woblery a smáčky. Ojediněle se ti může podařit ulovit i pstruha duhového či potočního (již hájeného).
reagovat