Chytej.cz

CANDAT-jak letos na ně? necteno

29.8.2009 | karel1 | 2.959 zobrazení | 11 odpovědí | upravit

Ahoj všem..rybařím asi 35let a teprve letos jsem začal chodit večer na „piskáč“pokusit se chytit nejakeho toho candoša…no asi po 20ceti prosezenejch večerech mám celkem 4záběry(asi candát) a to je vše…už nevím co a jak jim naservírovat?Od rybyček různejch velikostí a druhů až po způsoby napíchnutí popř.živá mrtvá,tenkej-silnej silon,lanko i bez-jednohák trojhák atd..no prosě velká bída.!!!..a s tím čekáním na zaseknutí když „jede“to taky nebude zrovna pravda,no prostě je to na H…!!A přitom vím že tam jsou,,, a pěkní „GYGANTI“..nechápu? Tak co u vás??? ahoj K

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 31. srpna 2009 ve 21:59 ® kamos007 reakce na …
kamos007

pepos.93> šrot proto aby se tam natáhly rybičky a teoho candoše to přilákalo. já sám jsem nevěděl proč někteří rybáři dávaj když jdou na candoše do krmítka šrot. :-)

reagovat
Pondělí 31. srpna 2009 ve 13:57 ® Stroft reakce na …
Stroft

hank mosher> Nepochopil jsem Tvou montáž,kmen 0,18 a návazec 0,30?Opravdu dobrá rada:-)

reagovat
Neděle 30. srpna 2009 ve 13:26 @ karel1 reakce na …

je mi jasny že ten šrot nebo krmení je na přilákání rybek a poté i jejich predátorů(pro toho kdo to zjevně nepochopil a je lehce „retardet“)..no možná ta pravděpodobnost je větší,protože tech případů -chytal kapra a chytil štiku -je docela hodně,sám jsem byl toho před týdnem svědek kdy dědula „vyseděl“vytáhl pěknou 70tku ščuku a byl z toho hotov??? no v každym případě je třeba vyzkoušet všecko,protože dravců je čím dál mín a ti co zbyli jsou mazaní…nedávno jsem byl na sezké hartě a nic moc a celkově je to tam takove divne s tema vstahama mezi místníma „lovcama“ a „přezpolníma“…no se vokáže co tu nekdo další možná dá za svoje zkušenosti.v každym připadě všem dik.

reagovat
Neděle 30. srpna 2009 v 0:05 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

pepos.93> A jéje,nepochopil…

reagovat
Sobota 29. srpna 2009 v 17:21 ® kara02 reakce na …

zkus zavřít oči a představit si, že uděláš všechno tak, jak píše hank mosher… a potom si zkus představit, co se bude dít pod vodou… Myslím, že nakonec hank mosherův tip dost oceníš :-)

reagovat
Sobota 29. srpna 2009 v 17:02 ®  reakce na …

hank mosher> necháouz účel krmení na candáta? vždyť je to dravec? je minimální šance že bude žrát šrot či chleba ne?!:D

reagovat
Sobota 29. srpna 2009 v 15:25 ® hank mosher

zkusil bych feeder, prubeznou montaz(kmen 0.18mm, 15/20gr krmmitko nebo zatez, gumovej koralek, obratlik navazec 0,30mm 50cm dlouhej, vetsi jednohacek), jako nastruhu bych tam soupl horavku(zivou nebo mrtvo a vycpanou polisterenem) nebo mensi strevlicku vychodni. sekat jak se zacne vic chvet spicka. nezapomen poradne prokrmit treba rozmocenym tvrdy chlebem se srotem. preju hodne stesti.

reagovat
Sobota 29. srpna 2009 ve 2:53 ® kety.vydra
kety.vydra

Zajímavé,ryby nejíte,ale chceš candáty chytat na rybky.Tak to abys chytal na jednoháčky,ať těm candátům nesešíváš jícen a pokud to budou mít zažrané tak stříhat.To mi příjde trochu zbytečné je tahat a pak pouštět s háčkama v sobě.To už asi raději zkoušej tu noční přívlač…

reagovat
Sobota 29. srpna 2009 v 1:05 @ karel1 reakce na …

no ta reakca byla na to vláčení…

reagovat
Sobota 29. srpna 2009 v 1:03 @ karel1 reakce na …

no mam nachozeno asi 100km kol piščáku s gumama a woblerama..vedne v noci.a vůbec nic!!!A o tom co to všecko stálo ani nemluvim…Nejsu masař,pač ryby nejime ani bych nikomu rybu nedaroval, ale jde jen o ten pocit ulovení a zdolání,však to znáš?…no jak tu čtu,tak je to všade slabota…chodim na štiky ale ne sedět jak pytel u vody ale na řeku a prodírám se křákama(komárama) kde by asi žádnej „taik“od rybnika nešel,ale taky bez rybyčky by to asi nešlo…Většinou mi stačí tak dvě a to je ještě nakonec pustím pač je to v dnešní době bída i na místech kde „tutově "dříve číhala…chyba je asi úplně jinde!!!!Dnes už málokdo dravce vysazuje!!!. Hlavně kapry pro "prdeláče“,aby je „stará“ pochválila že nelapijou jen v hospodě,CO??

reagovat
Sobota 29. srpna 2009 v 0:26 ® -zruseno

Zkus noční přívlač.

reagovat