Chytej.cz

Svítící / fosforové vláčecí nástrahy necteno

20.8.2009 | | 6.749 zobrazení | 12 odpovědí

Nedávno jsem si pořídil několik kusů fosforových twisterů. Zkoušel jsem je nasvítit a poté s nimi v noci vláčet. Docela dost dlouho to svítilo a připadalo mi to jako zajímavý pokus – skončil jsem ale bez rybky :-( Zajímalo by mě, jaké s touto v noci svítící nástrahou máte zkušenosti. Popř. s twistery/kopyty nebo i jinými svítícími vláčecími nástrahami. Do některých se dá dokonce vložit lámací svítící tyčinka. Chytli jste v noci na tyto svítící nástrahy někdy něco? Díky za tipy.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 27. prosince 2010 ve 23:40 ® ART
ART

V létě mi to nedalo a také jsem pokoušel přelstít dravce na kopyto s tyčinkou. Tu noc jsem nic nechytil. Druhý den v noci jsem se tam vypravil a chytal jsem už na woba a na kopyto bez tyčky. Můžu říct, že do totálního setmění jsem vytáh pár okounů a jednoho dorostence candátího typu. V úplné tmě jsem pak vláčel woba. Někde mi utvělo v palici, že noční lov s woblerem není špatný. Dopadlo to tak , že jsem dostal bolena cca 60 a nějakou rybu která mi po wobu zklouzla a netrefila háček. Na tetno flek jsem se vypravil ještě párkrát s podobným úspěchem a na twistra s tyčinkou jsem si v tu chvíli ani nevzpomněl. Myslím si že je to způsob vhodný až na ty nejkrizovější situace, kdy člověk je tak zoufalej, že zkusí vše.

reagovat
Pondělí 27. prosince 2010 ve 23:31 ® kubas reakce na …
kubas

Jak.novi> No to je mě jasný, když v dalším fóru popisuje „akci pletenky“ :-D

reagovat
Pondělí 27. prosince 2010 ve 23:27 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

kubas> To asi budeš chtít moc. :-((

reagovat
Pondělí 27. prosince 2010 ve 23:23 ® kubas reakce na …
kubas

candatek18> Teď třebas česky prosím ;-) . Nějak jsem nepochopil copak tím chtěl básník říci…

reagovat
Pondělí 27. prosince 2010 ve 21:09 ® candatek18
candatek18

hele fosforové smáčci,rippery,a twistery nejsou v noci vůbec špatné ale budeš mít o 90% záběru třebas na černou barvu nebo tmavou taky sem si do nedávna myslel že je to kravina ale neni ten okoun třebas je zvědavej co to tam dělá vlnky a poskakuje jak raněná rybička tak na to zautočí a ty máš rybu ale tydlnesty fosforové nástrahy jsou dobré z rána na loďce když jdeš třebas na candáty nebo okouny smáčkovat atd,tak je to dobré ale v noci bych doporočuloval třebas smáčka černé barvy 7cm s býlim očkom nebo nějakým oramentem na tělíčku třebas bílej ocáasek a tak.když budeš potřebovat z něčim eště poradit ozvi se z pozdravem.

reagovat
Neděle 20. prosince 2009 v 18:36 ® devil28
devil28

Také jsem jich pár koupil a při nočních vláčkách jsem měl vědší úspěch na normální gumu.

reagovat
Středa 26. srpna 2009 v 16:19 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

inspo> jojo a byl u toho HaD

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 v 11:30 ® inspo

Jestli si dobře vzpomínám, tak o tomhle mluvili v jednom díle Jak na ryby.

reagovat
Sobota 22. srpna 2009 v 0:03 ® Jak.novi
Jak.novi

Já mám na to malého candátího dorostenečka. Rozřízl jsem ripera, strčil do něj trubičku a bylo to.

reagovat
Pátek 21. srpna 2009 v 0:56 ® 

Kazan> na tom moři to může být opravdu zajímavé. Letos to tam ale už nevyzkouším :-)

Robur> osmradlence mám taky a musím říct že na to mám docela úspěch – sice nevím jestli je to zapříčiněno tím smradem ale docela tomu věřím a to je asi na tom to důležité co se pak projeví i ve vedení nástrahy..atd.

btw dneska mi to nedalo a vypravil jsem se na večer ještě jednou k vodě. Napíchl jsem twistera – do řiti jsem mu zapíchl svítící tyčinku a zkoušel štěstí ve vláčce, ale opět neúspěšně (žádný záběr na to) takže s tímto pokusem končím. (Budu si muset najít zase něco nového co na vláčce otestovat :-) Nechtěl jsem to vzdát hned a snažil jsem se o trpělivost, ta mi ale došla.

Chlapi díky za postřehy.

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 v 11:29 ® Kazan

Dopadl jsem úplně stejně jako ty. Používal jsem jak fosforeskující twistery, tak fosforeskující trubičky do nástrah i před ně. Ani jednou jsem se nedočkal záběru, myslím že tyto druhy nástrah by bodovaly spíš na moři. (I když tuším že v knize Jak se loví candát je právě na lov této ryby doporučují.)

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 v 8:19 ® Robur
Robur

já mám pocit, že se to už někdy probíralo a nikdo to nechválil, prakticky obdobné to bylo s parfemovanými nástrahami na přívlač, toto ber jako citaci než osbní zkušenost. I když nějaké osmradlence mám a úspěchy ne.

reagovat