Vyhledávání
Pustili by jste trofejního candáta? Znáte někoho kdo ano?
18.8.2009 | petrcech | 3.124 zobrazení | 25 odpovědí
Zajímalo by mě, který z chytejáků by pustil trofejního candáta. Myslím že lidí až tak moc nebude. Jesli bych ho pustil já? Netuším, kdyby krvácel tak ne. Kdyby byl jako řepa tak bych ho po vyfocení možná pustil. Hlavně kdyby měl šanci na přežití. Párkrát se mi stalo, že po vylovení je candát takový jakoby nemocný. Díky za všechny vaše odpovědi.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 31. srpna 2009 v 15:41 ® harpunar
-
Co nepustím,příště nechytím.Může to být jak okoun,tak candát.Jediná vyjímka je,když je zraněný a nepřežil by.
reagovat - Pondělí 31. srpna 2009 ve 14:54 ® 1Mara
-
Já znám dobře jednoho rybáře tělem i duší co pouští uplně všechny ryby , a včetně všech ulovených candošů.
reagovat - Pondělí 31. srpna 2009 ve 14:31 ® Iker
-
Urcite by som ho pustil preferujem chyt a pust .. a trofejne ryby patria do vody
reagovata nielen trofejne ale vsetky
- Pátek 28. srpna 2009 ve 20:26 ® -zruseno
-
Já bych ho pustil, už 3 roky jsem domu nevzal rybu, takže by mi to problé asi nedělalo.
reagovat - Pátek 28. srpna 2009 ve 13:58 ® Libor reakce na …
-
zadar> dobrá výmluva, vlastně hned dvě
reagovat - Pátek 28. srpna 2009 ve 13:56 ®
-
Candát je ryba, která nežije moc dlouho a trofejní candát je už většinou ryba na sklonku života. Vzhledem k jeho kvalitnímu masu bych neváhal ani okamžik, stejně by brzo chcípnul.
reagovat - Středa 19. srpna 2009 ve 12:14 ® kety.vydra reakce na …
-
petrcech: Ty umíš píchnout do vosího hnízda…Za sebe říkám,že candáty nepouštím.Jednak mám candáta rád,a nejen já,ale i manželka,na druhé straně-za rok se,v drtivé většině,nedostanu přes pět kusů,které si odnesu domů.Podměrečným se snažím vyhnout,jinak to pak dopadá jak napsal sgt.mooody,pokud člověk sebou nebere injekční jehlu…
reagovat - Středa 19. srpna 2009 ve 12:05 ® sgt.mooody reakce na …
-
Souhlasim s Mr.Hyde záleží na kondici ryby po zdolání jiné vysvětlení na to asi opravdu neni..
reagovat - Středa 19. srpna 2009 ve 12:04 ® sgt.mooody
-
Hlavně nejde oto jestli je ten candát trofejní nebo ne,mě už se třeba hodněkrát stalo že sem vytách malího candátka kterej měl tak 30cm,vytách jsem ho z dvoumetrový hloubky a měl to chycený jen za krajíček,tak šel klučina zpátky a po cca deseti minutách jsem ho viděl o kousek dál jak plave břichem nahoru,a toasamí se mi stalo i s většíma candátama,jsou to hrozně křehké ryby,a myslim si že když prostě vytáhnete jakýhokoliv candáta třeba z pětimetrů hned ven,nebo když má háček blízko u žáber nebo v jícnu tak je konec
reagovat..v těchto situacích bych trofejního nebo i jen mírovího candáta určitě nepouštěl,myslim si že to nemá cenu,hlavně když se loví na přehradách většinou ve větší hloubce,ale je ještě šance rybu odvzdušnit,což neni žádný problém a nebude mít háček někde hluboko v tlamě tak si myslim že by se mu nemělo nic stát!je fakt že někdy ač se řídíme i takovímto postupem ryba také zahyne,já když jsem vytách mího největšího candáta 73cm na Orlíku z 12 metrů,nestačil jsem udělat vůbec nic ryba hned po vytažení roztáhla zkřele a byla jak prkno
,někdy je to záhada a někdy nemá ryba vbec žádnej problém tak nevím
..
- Středa 19. srpna 2009 v 11:43 ® Mr.Hyde
-
Jak pravíš, záleží na kondici ryby po zdolání, jednoznačná odpověď asi neexistuje.
reagovat - Středa 19. srpna 2009 v 10:35 ® Raf reakce na …
-
rgb23> Podle mého o tom zda je ryba trofejní nebo ne rozhoduje jenom délka/váha. V těžkých podmínkách si takové ryby samozřejmě můžeš vážit ještě víc. Za trofejního candáta považuju už rybu 80+.
reagovat - Středa 19. srpna 2009 v 9:28 ® petrcech
-
Pro mě je trofejní candát i 70tka, pro někoho 90tka. Pro každého jinak, jinak myslím že trofejní obecně je nad devadesát.
reagovat - Středa 19. srpna 2009 v 1:30 ® rgb23
-
co to je trofejní candát? padesátka uvláčená mezi vázkama na UL a vlas 0,12? nebo 90ka na pískovně na mrtvou rybku na osumadvacítce… Občas vezmu candáta kolem 60 cm, menšího je mi líto, většího taky. Zase tolik jich ale nechytím, takže je pouštím spíš z principu abych měl co chytit příště. Chytit mírového candáta je pro mě skoro svátek
reagovat - Středa 19. srpna 2009 v 0:36 ® Raf
-
Trofejního candáta bych pustil. V malém procentu případů bych možná zaváhal u ryby okolo 50ti cm, u trofejní ryby ale ne. A pokud bych vzal nejbližší okolí svých rybářských známých, tak by puštění byli schopni všichni, i když netvrdím, že by to učinili vždy. A jsem skálopevně přesvědčen o tom, že pouštěčů candátů přibývá i v mém širším rybářském okolí.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 22:54 ® dedacek reakce na …
-
inspo> Na obě.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 22:33 ® inspo
-
Odpověď na první otázku: Já bych určitě dokázal pustit trofejního candáta, ale obávám se, že mě toto rozhodování stejně nikdy nečeká.
Odpověď na druhou otázku: Ne neznám.
Mimochodem, co je dle tebe trofejní candát?
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 22:33 ® Sander reakce na …
-
inspo > nejspíš na obě
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 22:30 ® inspo reakce na …
-
dedacek> Ta odpověď je na první nebo druhou otázku?
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 22:28 ® dedacek
-
ne
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 21:50 ® skwor
-
Jak píše Sander. K rybám se snažím chovat ohleduplně a pokud by situace nežádala jinak, nedělalo by mi problém ho pustit.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 21:46 ® Robur
-
též jsem pustil tuším 68, páč jsem den či dva před tím zmasil 76, tak jsem si řekl, že mám dost. 76 to navíc měla šluknuté, ten menší byl za krajíček. Ale nevím, jak bych se rozhodl, kdyby to bylo naopak. Pud lovce je děsná věc.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 21:25 ® kamos007 reakce na …
-
nedby> když ho rychle vytáhneš z hloubky tak to často nepřežije protože je strašně haklivý a nestihne se rychle vyrovnat se změnou tlaku.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 21:20 ® osprey
-
Já to neřeším, dokázal bych ho pustit i zabít. Až ho budu držet, uvidí se – často jsou okolnosti i silnější než to, co by člověk v danou chvíli chtěl.
Svoje největší candáty 74 a 75 cm jsem pustil a nemrzí mě to.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 v 19:38 ® Sander
-
Od té doby, co vlastním foťák, beru jen ryby které musím. To znamená ty, které by nepřežily vrácení zpět. Měl bych dobrý pocit z toho, že třeba udělá radost někomu dalšímu, a kdyby to byl dobrý člověk, tak dvojnásob.
Ale faktem je, že tohle se mě moc netýká. Trofejního candáta pravděpodobně nikdy neulovím.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 v 18:56 ® nedby
-
budeš se možná divit ale já vrátil vodě kam patří candáta 98 a ani jsem si ho nevyfotil nevím jak u jiných ale u mne je to normální co se týče candátú jakoby unavených může to být rybou která se velmi lechce unaví nebo rychlym vytažení z hloubky
reagovat