Vyhledávání
Legální podsekávánání sumců?
29.12.2004 | HaD | 11.138 zobrazení | 87 odpovědí
Během posledních 14 dnů v prosinci bylo uloveno různými rybáři na Lužnici ve Veselí nad Lužnicí cca 50 sumců na twistry. Dnes byl uloven jeden z největších (148 cm). Někteří místní mi před týdnem zarytě tvrdili, že sumci opravdu žerou a že jsou všichni uloveni za „hubu“. Známý to tam očíhnul a taky si s twistrem „zavláčel“. Zcela normální přívlačí s obyčejným twistrem chytil během hodiny 2 sumce (95, 110 cm). Jeden byl za „čelo“, druhej za koutek tlamy. Celý těla měli vorvaný od těch ostatních „vláčkařů“. Pozoroval tam dlouho hodně rybářů a je zcela jednoznačné, že ti sumci nežerou-prostě jsou náhodně či cíleně podsekáváni a systematicky tam byli již téměř vybiti. Poslední dva dny se už prý nechytají. I přesto jsem tam dnes odpoledne napočítal asi 8 rybářů. Ráno jich tam bylo prý okolo 20 (na úseku cca 50 metrů řeky, která je zde cca 10 m široká a 2m hluboká). Denně si tam pro sumce dojíždějí i rybáři z Budějovic apod. Nad tím vším tam prý postává místní porybný a říká „aspoň se to probere“. Je to legální nebo nelegální? Je to etické či neetické? Co s tím? Co vy na to? Asi stejně nic nezmůžeme, spásou pro tu řeku bude až 1. leden 2005, ale aspoň jsem se chtěl svěřit s tím, co mě teď trápí… A veselským přeji hodně trpělivosti při čekání na další generaci sumců.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 19. ledna 2007 ve 20:03 ® regulus reakce na …
-
Kde se tady ten dement vzal?
reagovat - Pátek 19. ledna 2007 ve 14:20 ® okoun 1 reakce na …
-
Cep-Robur-Hajan>
reagovat)Muhehe
- Pátek 19. ledna 2007 ve 14:15 ® hajan reakce na …
-
ripka: Sis dost nešťastně zvolil nick,hodilo by se k takovejm příspěvkům spíš „řitka“.
reagovat - Pátek 19. ledna 2007 ve 13:52 ® CeP reakce na …
-
Robur> uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaachachachaaaaaaaaaaaaaaaaaa
reagovat - Pátek 19. ledna 2007 ve 13:47 ® Robur
-
ripka, postupuj v těchto bodech: napoj se na kyslíkový přístroj, k jedné ruce si izolepou přidělej mobil s předvoleným č. záchranky,po pravici si dej injekci s atropinem, pozor je třeba mít dlouhou jehlu, aplikuje do srdce, nech otevřené dveře aby tě první pomoc našla v čas a pak si nalistuj fórum: Otázka selského rozumu…, držím ti palce
reagovat - Pátek 19. ledna 2007 ve 13:34 ® CeP reakce na …
-
ripka> fcera asi dvacet kapřat. meli mizernejch 20 cisel taxem je posekal slepicam.
reagovat - Pátek 19. ledna 2007 ve 13:27 ® ripka
-
tak co rybářský dobytkové, kolik jste posekali živejch tvorů vy zrůdy zatím co jsem tu nebyla?
reagovat - Čtvrtek 18. ledna 2007 ve 12:20 ® pepino99
-
to nepomůže !!!
reagovat - Čtvrtek 18. ledna 2007 v 10:16 ® sumi35
-
Já bych nandal pořadnou ,,sumcovou" plandu a začal bych podsekávat ty ,,vláčkaře".
reagovat - Čtvrtek 18. ledna 2007 v 0:54 ® HaD reakce na …
-
Raf: co k tomu říct? Prostě je to celý hodně smutný. Už kvůli tomu ani nejsem tak nasr…, ale fakt smutnej.
reagovat - Středa 17. ledna 2007 ve 20:33 ® pepino99 reakce na …
-
Páč že to je banda hroudovských senokřupů nevidících si na špičku nosu.
reagovat - Středa 17. ledna 2007 v 16:07 ® Raf
-
Při zpravování tohoto Fóra do Kajmanova bulváru (vyjde v březnu 07) jsem volal na MO Veselí nad Lužnicí. Žádné podsekávání na konci loňského roku neregistrovali, ale je jim prý jasný, že se tomu nelze úplně vyhnout. Jinak jsou spokojeni se zmiňovaným hájením sumce v JČ již od 1.11. Považují to za řešení a zakázat lov v tomto zimovišti se nechystají. Tolik aktuality, které jsme ale asi tušili.
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 v 19:40 ® Vlackar
-
Teď něco nemravného…******* ******* ******* ***** jděte do ****.....
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 v 19:39 ® Vlackar reakce na …
-
Jo to je v pohodě, jen mě to naštvalo chování lidí naštvalo…
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 v 19:12 ® HaD reakce na …
-
Příspěvek Vláčkaře byl smazán pro přílišný výskyt sprostých slov i přes to, že admin s jeho názorem souhlasí. Díky za pochopení.
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 v 18:10 ® osprey
-
Vláčkař: Neblbni chlape, půlka rybářskejch rodin ve Veselí by vymřela po meči… Nebo spíš po sumci.
reagovat - Středa 3. ledna 2007 ve 22:19 ® svaca
-
Vim ze kamararad tam chytl sumce a porybny se to dozvedeli a dosli si pro nej! hele zitra se dojdu zeptat na jejich organizaci kdyz to stihnu protoze me to docela zajima jak to tam je!
reagovat - Středa 3. ledna 2007 ve 20:53 ® koy
-
nechal bych je cistit Vltavu od Černé hory az do Melnika
reagovat - Středa 3. ledna 2007 v 16:58 ® Hrouzek
-
Nenapádá mě nic jiného než přes noc na to místo napnout pod vodou ocelové lano.. a měli by po ptákách.. Na to nejde nic říct, to už můžou zrovna vzít granáty
reagovat - Středa 3. ledna 2007 v 16:14 ® koy
-
qwerty:Tak to by taky slo
reagovat))
- Středa 3. ledna 2007 ve 13:30 ® pepino99
-
Nevím o tom nic že by bylo v této lokalitě pod poštou jakékoli omezení lovu. Pravda je ta že členové RS jsou ve věku kdy je jim to úplně fuk!!! Jsou ochotni o povodni pronásledovat malé kluky ze sídliště, kteří chytají „pod mlejnem“ že se tam za zvíšeného stavu nesmí chytat že je tam schromaždiště ryb , ale na tohle jsou asi líní nebo na to jen serou !!!
reagovat - Středa 3. ledna 2007 ve 12:58 ® HaD reakce na …
-
A kde jsi to vyčetl? Sumec je hájenej od 1.11., tzn. že další specální hájení je nesmysl. Jedině, že by tam byl zákaz rybolovu z důvodu zimování ryb, ale o tom jsem neslyšel.
reagovat - Středa 3. ledna 2007 ve 12:03 ® svaca
-
asi sem to spatne zformuloval u posty je pry „zimoviste sumcu“a proto je tam jejich lov zakazanej a tak jsou zde hajeni!kdo podsekava umyslne je prase a ne rybar
reagovat - Středa 3. ledna 2007 v 11:59 ® svaca
-
Had:zdravim pod postou ve veselí je rybolov zakazanej nak v zimnim obdobi nevim presne kdy!ale rybolov je tam zakazanej kamarad ho tam podsekl a mel z toho problemy!je to neeticky u rybaru co to delaji umyslne a neeticky od organozace ktera na to az neupozornuje
reagovat - Středa 3. ledna 2007 v 10:32 ® qwerty reakce na …
-
Koy: proč zavádět tělesné tresty, místo nich bych těm jedincům přidal „pár“ hodin brigády s povinností je odpracovat (ono takové vyčištění 15km řeky od odpadků s následnou kontrolou by možná udělalo svoje)
reagovat - Úterý 2. ledna 2007 ve 21:58 ® koy
-
Zavedl bych telesne tresty a zprerazel bych jim haxny.Jsou to ubozaci a pochybuji,ze nekdo takto lovi z nevedomosti
reagovat - Úterý 2. ledna 2007 ve 21:51 ® zany reakce na …
-
Jestli se můžu přidat tak z mého hlediska ti je prasárna.Ti (rybáři ) jak se nazývaj tak by si nezasložily až do konce života dostat papíry.teda podle mě
reagovat - Úterý 2. ledna 2007 v 1:32 ® HaD reakce na …
-
Znám „profi podsekávače“ a vím jak to chodí. Klidně z z 2–5 čtverečních metrů vyndaj i 15 ryb. Tohle je čistokrevná prasárna. I když u některejch těch Veselskejch lidí z nevědomosti.
reagovat - Úterý 2. ledna 2007 v 1:28 ® kopi
-
Nevěřim, ale trošku mě nalomilo jak se nechal vyprovokovat ten sumeček v akváriu. Ten stoprocentně nechtěl jíst protože sem ho tam před tim asi 10 minut přemístil. No to je všechno jedno protože ty sumce nepouštěli a zimujou tam...... prostě svinárna
reagovat - Úterý 2. ledna 2007 v 1:21 ® HaD
-
kopi: věř nevěř…
reagovat