Vyhledávání
Otázka ohleně ponechání dravých ryb při přívlači
28.7.2009 | FISHERBOY | 3.359 zobrazení | 13 odpovědí
v případě, že chytím dravou rybu(např. štiku) a rozhodnu se, že si ji ponechám-jak s ní naložit v případě ze chci i po ulovení eště dále chytat??? příjde mi blbost ji dat do vezírku (kterej při přivlači nikdy nenosim) a prenášet ji po stanovištích, kde bych dále chytal…říkal jsem si, ze by bylo lepší jí hned na místě zabít, dát do batohu, ale zase bych mel strach kdybych ji dal např. do igelitky, aby se nezapařila a nezkazila se tím..Třeba pstruha vykucham , naskladam mu do břicha kopřivy a dám do košíku- ten je větranej…ale co se štikou, toť otazka..zatím jsem žádnou nezmasil:) protoze štiku bych si vzal od 75 vejš- a takovou jsem ještě nechytil:D jak to děláte vy, kteří si občas rybu ponecháte ????? díky za odpovědi..
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 4. srpna 2009 v 10:45 ® kety.vydra
-
Kdo z vás má doma Rybí kuchařku od Miloše Štěpničky? Pan Štěpnička tam radí jak ošetřit rybu po ulovení,pokud chcete trávit ještě nějaký čas u vody a máte strach,aby se vám nezkazila.Zmiňuje tam i ty kopřivy…
reagovat - Úterý 4. srpna 2009 v 10:02 ® hraji
-
Daleko lepší než dávat rybu do igelitky ( za to by měl být okamžitý trest smrti vykonaný nějakým hodně hnusným způsobem) je rybu vykuchat (neoplachovat vodou), vycpat těmi kopřivami, obložit kopřivami a zabalit do mírně vlhkého hadru a uložit do košíku či batohu. Takto lze i v teplém dni uchovat rybu bez ztráty kvality půl dne. Ovšem po příjezdu domů doporučuji během 24 hodin spotřebovat, rozhodně takováto ryba není vhodná na zamrazení.
reagovat - Středa 29. července 2009 ve 14:29 ® tomashr reakce na …
-
osprey> To mi přípomínáš můj přístup na téma C&R ano či ne
reagovatU mě se rozhodujícím kritériem stává termín grilování – když jsem duháka chytl v sobotu ráno, měl smůlu a večer šel na gril, když jsem podobného chytl v neděli před polednem, tak šel zpátky do vody – měl jsem asi za tři hodiny jet domů a kdo by se s ním tahal, řešil chlazení při přepravě atd.
Popravdě ale proč vlastně dělat smajlíky – ono je spíš právě v tomhle podstata věci – klidně ryby berte, ale jen to, co aktuálně potřebujete, malér je pouze s těmi, kdo řeší návratnost povolenky a tak prostě musí kuchnout všechno možné a nacpat mrazák po okraj (v horším případě nakrmit slepice)
- Středa 29. července 2009 ve 14:22 ® reakce na …
-
Přesně, když si chci rybu ponechat tak ji přece nebudu trápit ve vezírku, když ji pak hodlám stejně zabít. (a to platí jak pro dravce tak i třeba na kapry) Také pouštím většinu ryb co chytím, hlavně dravce, ale občas si něco vezmu.
reagovat - Úterý 28. července 2009 ve 23:44 ® osprey
-
Cudla: Ale já ryby nikde nesilážuju. Buď jde okamžitě do vody nebo dostane na fleku za uši. Druhá varianta – letos 3 duháci na pstruhovce.
reagovat - Úterý 28. července 2009 ve 21:48 ® Cudla reakce na …
-
osprey> přesně tak ,končím většinou večer a pak si řeknu kdo to bude kuchat,já?na to zapomente a jde to zpět do vody tam vydrží bez problému.
reagovat - Úterý 28. července 2009 v 18:09 ® osprey
-
Když budu chtít chytat ještě hodinu, ryba to v igelitce vydrží. Je tu i možnost vykuchat a zabalit do suché utěrky.
Ale pokud se rozhodnu sejmout rybu, obvykle už pak zas moc dlouho nechytám a jedu s ní domů.
Pokud plánuju celodenní lov, tak prostě nic neberu nebo až večer. Je to výhoda každého, kdo necítí potřebu sejmout všechno, co vytáhne z vody. Prostě si vezmu rybu tehdy, když je čas, nálada a chycená ryba. Letos se mi to ještě nepovedlo. BUď nebyl čas nebo nálada a nejčastěji ryby. Na MP jsem tím pádem ještě neodnesl šupinu, což ale míním napravit.
reagovat - Úterý 28. července 2009 v 17:48 ® -zruseno
- reagovat
- Úterý 28. července 2009 v 17:48 ® -zruseno
-
To taky pouštěj a máš po problému:).
reagovat - Úterý 28. července 2009 v 17:18 ® FISHERBOY reakce na …
-
díky moc:)
reagovat - Úterý 28. července 2009 v 17:16 ® Sander reakce na …
-
FISHERBOY > nijak to nepraktikuji, ryby pouštím. Byla to jen rada, jak s ní naložíš je na tobě.
reagovat - Úterý 28. července 2009 v 17:07 ® FISHERBOY reakce na …
-
tak pokud tohle nekdo udela(s tim sumcem) tak to není borec, ale čůrák to za prvy, a za druhy bych mu vzal papíry a přidal pořádnou přes držku.
jinak…s tim nasolením.. nosiš s sebou sůl nebo jako to praktikujes??
reagovat - Úterý 28. července 2009 v 17:02 ® Sander
-
Použití kopřiv, stejně jako u pstruha, není od věci. Taktéž není špatné rybu nasolit, spolu s kopřivami zabalit do lopuchu, to celé do igelitky a batohu. Samozřejmě mám namysli rybu vykuchanou. Samotné, takto uskladněné maso, by mělo vydržet v horku i další tři hodiny.
Velké zkušenosti s tím ale nemám, štiky od 75 výš mockrát nechytnu a taktéž bych se s ní nerad někde po zbytek dne vláčel.
Ovšem najdou se mezi námi borci, co tahají sumce 70cm ve vezírku přivázaného za opasek i po asfaltce, to je extrémní případ toho, že lze použít i ten vezírek. Viděl jsem to na vlastní oči. Docela síla.
reagovat