Vyhledávání
candát a smáček
25.7.2009 | wenaX | 5.278 zobrazení | 11 odpovědí
jak stim odně klepat jestli víc nebo míň mě se to vůbec nedaří na smáčka nejdou a když tam hodim kopyto tak tahám jednoho za druhym
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 1. srpna 2009 ve 12:29 ® Losfedos
-
ja jsem spokojen ,candati reaguji velmi dobre na smacky, sice mensi jedinci.hodne rozhoduje pocasi…
reagovat - Pátek 31. července 2009 ve 12:09 ® kamos007
-
Já ze smáčkama začal letos a mám vytáhlého 1 candoše.A tahal jsem to způsobem že jstem hodně škubl a nechal to propadnout.
reagovat - Čtvrtek 30. července 2009 v 16:13 ® oxandrolon
-
v plytkej vode nedávam jig, ani inú záťaž, len čiste prepichnutý smáčik háčikom priamo na monofile 0,12 pri poťahovaní je to na nerozoznanie od umierajúcej rybky a berie na to všetko, na jazero dávam takú istú montáž, len pred háčik 0,5g – 1g broček, výsledky mám lepšie ako s klasickým rypperom, rypper dávam len do hlbokej vody, kde dávam jigovú hlavičku
reagovat - Pondělí 27. července 2009 v 15:27 ® HaD
-
POkud tam vážně tak berou, zkoušej měnit způsob vedení a až Ti začnou brát, budeš vědět, co na ně platí. Mimochodem už jsem byl svědkem, kdy ryby brali smáčky i při téměř rovnoměrném vedení – tedy bez přískoků. Ono totiž pohyb je tam vždy, jen jej při pohledu shora nevidíme. Při bočním pohledu by se řada lidí divila, co to všechno dělá a jak se vlní. A zrovna to může přinést někdy ovoce. Důležitá bude volba hlavičky, abys „neoral“ dno a dokaázal se vláčně pohybovat nad ním.
reagovat - Neděle 26. července 2009 v 18:28 ® osprey
-
Pokud je jich tam tolik, že na kopyto jdou jeden za druhým a mermomocí je chceš chytat taky na smáčka, tak prostě vyzkoušej různé způsoby vedení a různé hmotnosti hlaviček.
Za hodinu budeš vědět víc než co tu všichni dohromady vyteoretizujem.
A jinak to pěkně vystihl rgb23.
reagovat - Neděle 26. července 2009 ve 2:49 ® 1Mara reakce na …
-
rgb23> No taky bysto stím smáčkem musel napřed umnět ho tahat nadednem , aby ti to fungovalo
reagovat)a hlavně mít nato dobrou udici
, já chytám taky na smáčky a uspěchy jsou stejný a kolega Foksík ten to pere pod plným a jemu jedno jestli tam má zrovna smáčka nebo kopyto
.
- Neděle 26. července 2009 ve 2:19 ® rgb23 reakce na …
-
regulus> kopyto žije ocáskem, smáček rybářem. Při chytání tahá smáčka po dně. Kopyto pracuje, smáček orá dno jako klacek bez akce.
reagovat - Neděle 26. července 2009 v 0:59 ® regulus
-
Zkus mi vysvětlit, z jakýho důvodu se ti nedaří, chytit candáta na smáčka a na kopyto jo? Smáček je jen guma v jiným tvaru nic víc. Pokud ti to na kopyto jde a chceš ho mermomocí chytit na smáčka, tak použij stejnou barvu, napíchni ho na stejnou jigovou hlavu a tahej ho stejně jako to kopyto a na 99% máš stejný nebo podobný úspěchy. 50% úspěšnosti je dle mýho názoru v rukách, 20% ve štěstí a 30% v barvě nástrahy v tu onu dobu (neber to jako nějaký klišé, je to příklad, někdy je toho nebo onoho potřeba víc) a pokud ta nástraha rybu nepotká, tak ti pomůže jen svatej Petr.
reagovat - Neděle 26. července 2009 v 0:46 ® pipa
-
wena: no coment..
reagovat - Sobota 25. července 2009 ve 22:09 ® yerrx
-
rybu chytáš na to, co chce ona a né co chceš ty, tak proč tam dáváš smáčka když víš že berou na kopyta…
reagovat - Sobota 25. července 2009 ve 21:38 ®
-
No nic proti, ale kdybych zjistil, ze mi berou candati na kopyto, tak bych tam urcite nedaval smacka (btw asi to ted schytam, ale pripada mi ze smacci jsou ted trochu takovy modni trend a zadny zazrak.. proti teto nastraze ale samozrejme nic nemam a sam ji mam v arzenalu.) Mozna ze na smacka chytas spravne, ale ryby zrovna preferuji jinou nastrahu. Nemyslim si, ze intenzita tukani o dno se smackem je klicova v uspesnosti teto nastrahy..
reagovat