Vyhledávání
Neoprén?
25.7.2009 | brčo | 2.652 zobrazení | 5 odpovědí
Dobry den. Mal by som dotaz ohladom druhov a vyhod, nevyhod brodiacich oblekov nohavic. Trapi ma najma to aky je rozdiel v pouzivani neoprenovycha a aky v pouzivani viacvrstvovych tkanych brodiacich nohaviciach.
Dakujem vopred.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 29. července 2009 v 15:45 ® novas32
-
ja preferuju dejchace, mam dostatecnou rezervu v neoprenove boticce a v botach, pohodlne do nich dam troje silne ponozky a na nohy dvoje podvlikacky a teplaky, kdyz je zima. navic neco uz muzu mit na sobe, kdyz jedu k vode a je zima a nemusim nekde v mrazu do neglize. v lete jen jedny ponozky, nekdy jedny drtize mrazu, kdyz jeste neni prohrata voda.
reagovat - Středa 29. července 2009 ve 14:50 ® oxandrolon
-
Ktoré neopreny by ste mi doporučili ohľadom životnosti, aby po sezone netiekli…do 4500,– Kč
reagovat - Úterý 28. července 2009 ve 20:40 ® Libor
-
taky je mi v neoprenech vedro, už jsem je na sobě neměl dva roky, používám takové slabé za 1100 kč od Carp system. Je-li chladněji beru si pod ně oblečení. Jestli to chceš hlavně na léto, neopren není moc dobrá volba. V březnu, dubnu a říjnu ho oceníš.
reagovat - Úterý 28. července 2009 v 0:04 ® osprey
-
V létě mám neopreny během chvilky plné potu – jak když mi do nich někdo naleje. Není to příjemné a prý ani zdravé.
Na podzim už je to OK a hlavně je mi v nich teplo.
Jinak ale kdo může, kupuje dýcháče.
Pěkně to všechno popisoval Miloš Diakritický v nějakém článku na serveru czechfly.cz
reagovat - Pondělí 27. července 2009 v 15:16 ® HaD
-
Každý má svoje plus a mínus. Neoprén je teplejší (oceníš v chladných vodách a v zimě) a je odolnější proti poškození. „Dejcháče“ jsou dobrý v okamžiku, kdy se budeš i hodně pohybovat na suchu a tak se v nich nezapaříš, jako v neoprenu. Je v nich chladněji, ale dá se to vyřešit teplým oblečením pod nimi. Celkově jsou podle mě méně odolné a hůře se v nich třeba sedá apod., neboť nějsou průžné, jako neopren. Já jsem měl dlouho neopreny a teď už tři roky dejcháče a řekl bych, že mě ty dejcháče vyhovují více.
reagovat