Chytej.cz

jak sbalit 3dílný prut necteno

22.7.2009 | Davulus | 5.601 zobrazení | 15 odpovědí | upravit

zdravím všechny..koupil sem si 2 děličky o třech dílech v délce 3,6m,ale jakmile to balím navázané tak si nikdy nevim rady se složením.prosím o radu jak nejlíp takovou děličku sbalit navázanou.od posledního dílu k prvnímu?nebo naopak?prosím zkušenějsší o radu díky Davulus

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 23. července 2009 v 19:53 ® Robur
Robur

tak možná vychytávky 13 či 14, páč 12 možná i 13 dílů mám hotových

reagovat
Čtvrtek 23. července 2009 v 17:17 ® Beebo

Protože zásadně z prutů při skládání najiják nesundavám, tak jsem kdysi taky řešil jak pruty skládat. Nejlepší jsou jak už tady bylo řečeno barevný pletený gumičky pro holky, rozložíš prut a navlíkneš obě na rukojeť a nemusíš je pak někde hledat. Nebo používám dolů klasickou příchytku na suchej zip a nahoru obyčejnou gumovou gumičku, kterou zaháknu za poslední očko, omotom dokola a zase zaháknu za očko. U feederu ještě dávám špičku navolno podél prutu aby se nezlomila a do karabinky na konci vlasce dávám gumičku, kterou háknu někam dolů za očko. Ještě se mi nestalo, že bych špičku zlomil. Samozřejmě pak ještě dávám takto sbalené pruty do futrálu, tím minimalizuješ poškození.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9555.jpgfoto/forum/2009/th-img9556.jpgfoto/forum/2009/th-img9557.jpg
Čtvrtek 23. července 2009 v 10:36 @ Davulus reakce na …

dík za názornou ukázku ;-)

reagovat
Čtvrtek 23. července 2009 v 9:07 ® sus1 reakce na …

regulus> Napiš ,,Vychytávky v rybařině aneb Rybáři sobě – díl 5 – gumičky na prut.:-))

reagovat
Čtvrtek 23. července 2009 v 8:15 ® Piranha reakce na …
Piranha

regulus> :-)) ) tak to mas doma paradni.Ja jsem se synkem vyrovnanej proti zene a dceri :-)) ) Ale pokud to neznam muzes mi to osobkou klidne poslat.

reagovat
Čtvrtek 23. července 2009 v 0:20 ® regulus reakce na …
regulus

Piranha> já vím, taková ta holčičí na copy aby byla vidět, když spadne na zem. Mám půl baráku bab, sponek a guniček se všude válí halda, ale na svazování prutů používám zcela něco jinýho, mám svoje vychytávky, rokama ověřený. Prozradím osobkou. :-)) )

reagovat
Středa 22. července 2009 ve 22:39 ® Piranha reakce na …
Piranha

regulus> zapomel jsi tam nakreslit gumicku nahore a dole, aby to nelitalo :-)) )

reagovat
Středa 22. července 2009 v 19:10 ® regulus reakce na …
regulus

Davulus> ještě obrázek, modrá je prut, zelená silon, špička nikdy ne u rukojeti, je to nejlepší způsob jak si ji zlomit.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9554.jpg
Středa 22. července 2009 v 19:04 ® Libor reakce na …
Libor

Robur> ty si kus :-)

reagovat
Středa 22. července 2009 v 18:59 @ Davulus

Díky za rady hned to vyzkouším :-D měl sem v tom španělskou vesnici :-D

reagovat
Středa 22. července 2009 v 18:09 ® Robur
Robur

Libore, ty to kazíš, správně je tento postup: vemu nejtlustší konec, k němu přidám prostředdí díl a tyto dva díly opatrně propletu tím 3. nejtenším dílem, když to budeš dělat opatrně, tak tu špičku kolem toho obtočíš a drží to úplně samo nebo to lehce dole zagumkuješ.

reagovat
Středa 22. července 2009 v 17:55 ® Libor
Libor

povol brzdu, tak aby ti šlo tahat z navijáku, rozeber nejtlustší díl a přindej ho k prutu, to samé s dalším. Konec udice zahákni za očko. Díly prutu svaž gumičkou nahoře i dole. Doporučuju ti přečíst si články rybářských vychytávek od Robura, najdeš je v sekci články. Jinak na takovéto dotazy není třeba zakládat nové fórum, ale třeba se zeptat v některé z diskuzí. Mnoho úspěchů při skládání tvých nových děliček o délce 3,6m přeje Libor.

reagovat
Středa 22. července 2009 v 16:44 ® petrcech
petrcech

myslím že tak to Robur myslel

reagovat
Středa 22. července 2009 v 16:38 @ Davulus reakce na …

jak po dvou?jako rozdelat jen ten vrchni?nechapu

reagovat
Středa 22. července 2009 ve 13:03 ® Robur
Robur

to musíš balit po dvou dílech

reagovat