Vyhledávání
Nemírová ryba-zraněná ??
21.7.2009 | Bass Master | 2.931 zobrazení | 29 odpovědí
Chtěl bych se zeptat co s rybou, která polkla nástrahu hlouběji než měla ..nebo při vytažení byla jinak zraněná ???…a ke všemu nemá míru!! ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 23. července 2009 ve 12:48 ® -zruseno
- reagovat
- Čtvrtek 23. července 2009 ve 12:48 ® -zruseno
-
Kamarádovi se asi před rokem stalo, že mu tak 30cm candát, spolknul twistera až do jícnu. Naštěstí háček neměl protihrot, takže se nám ho podařilo vindat. Candáta jsme pustili, vypadal že bude v pořádku. Jinak je nejlepší se tomu vyvarovat.
reagovat - Čtvrtek 23. července 2009 ve 12:22 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Sander> Myslím, že Zdarsky Martin to řekl za mne. Není co k tomu dodat… Jinak, tady jdou krásně vidět „trhliny“ v zákoně, což má za důsledek velkou šanci „plundrovat“ naše vody.
reagovat - Středa 22. července 2009 v 15:18 @ Zdarsky Martin reakce na …
-
rad bych se jel podivat i na jine,ale jsem rad ze stiham vse tady a RS je tam spoustu dobrych chlapu i nejaci kamaradi se mezi nima najdou ja take chodim k vode kde kontroluji a radi mne k sobe vezmou poradi ted mne dokonce jeden kolega radil jak na kapri a poradil docela dobre za odpoledne jsem jich chytil 9 proste parada.
reagovat - Středa 22. července 2009 v 15:08 ® sus1 reakce na …
-
Zdarsky Martin> Tak to je třeba zavítat do jižních čech,tam to leze k vodě denně a kdoví jak to tam nevypadá.
reagovat - Středa 22. července 2009 v 15:08 @ Zdarsky Martin reakce na …
-
hodne policistu jso take rybari a jde hlavne o to jak se rybari chovaji na kazde strane je to tezke ja jsem take rybar a rad sedim u vody kde je pohoda a nekdy jen pekne koukam a pak si musim skazit svuj rybarsky den.
reagovat - Středa 22. července 2009 v 15:05 @ Zdarsky Martin reakce na …
-
nemate za co a kazdy RS ma mit u sebe takovou nasi prirucku a kazdy ma rybari pomoc a hlavne v pohode a ne se s nekym hadat a kazdy RS si musi uvedomit ze veta podam na vas tresne oznameni o zneuziti pravomoci verejneho cinitele je docela osidna a pro pitlaky jsou pokuty take docela velke a i trestni zakon na ne pamatuje.
reagovat - Středa 22. července 2009 v 15:04 ® sus1 reakce na …
-
Zdarsky Martin> U nás sem je viděl vloni(RS a Pčr),měli úspěch,bylo to na bonz.
reagovat - Středa 22. července 2009 v 15:00 @ Zdarsky Martin reakce na …
-
to jo jenze na pitlaka jsou jine meritka a zalezi na RS jak s tim malozi.
reagovat - Středa 22. července 2009 v 15:00 ® Sander reakce na …
-
Zdarsky Martin > děkuji za odpověď.
reagovat - Středa 22. července 2009 ve 14:58 @ Zdarsky Martin reakce na …
-
ano,ale s policiji je ta konrola o necem jinem ja se snazim s kazdym nejdriv po dobrem a ono to vecinou jde a take zalezi na RS sam jsem potkal par spatnych RS jenze to uz je o necem jinem a kazdy rybar ma sve prava dobry nebo pitlak a brat papiry za malickosti je divne i ja nesouhlasim ze vsim co le v rybarskem radu,ale dodrzovat se to musi.
reagovat - Středa 22. července 2009 ve 14:58 ® Robur
-
navíc pokud budu jen pytlák, tedy nebudu li člen svazu, tak se už vůbec nemusím řídit řádem, že? Takže to je asi podobné, jako chtít abych se řídil pravidly cechuu řezníků a přitom řezník nejsu
reagovat - Středa 22. července 2009 ve 14:50 ® sus1
-
Zdarsky Martin> Přesně tak, jen s Pčr.!!
reagovat - Středa 22. července 2009 ve 14:48 @ Zdarsky Martin reakce na …
-
toto je primo z vyklad z knizky pro RS.Interni instrukce,jako napriklad smernice Rady ČRS.Pri kontrole dokladu,rybarskeho nacini,ulovku,popripade i kontrole obsahu rybarske lodky,nadrze nebo jineho zarizeni uziteho k uchovavani ryb(ale jiz nikoliv batohu,brasen,tlumoku,zavazadloveho prostoru auta apod)
reagovat - Středa 22. července 2009 ve 14:21 ® Sander reakce na …
-
Zdarsky Martin > dejme tomu, že RS, která mi prohledávala batoh jednala v rozporu se svou pravomocí (faktem je, že se člen RS slušně zeptal, zda se může podívat a já proti tomu samozřejmě neměl žádnou výhradu).
Jak je to tedy s tou povinností člena ukázat RS obsah batohu?
reagovat - Středa 22. července 2009 ve 14:09 @ Zdarsky Martin
-
Jsem rybarska straz znam sve pravomoce velmi dobre mam pusobnost na cely vychodocesky kraj takze kontroluji rybare v dost velkem okruhu a nemuzu si dovolit chybu porad se zdokonaluji a u vody se setkavam z rybari kteri znaji rybarsky rad moc dobre,ale take i s jedinci kteri nevedi vubec nic.Nemam pravo prohledavat kufry u aut ani batohy a uz vubec ne karavany muzu prohlednout pouze par veci jenze o to vubec nejde sedite vedle kolegy na rybach a moc dobre si vsimate co dela a kdyz pak ma pet kapru v kufru a RS ho kontroluje a vy jenom koukate a mlcite tak koukate na vase (ukradene ulovky).Ja tam toho moc nezmuzu skuste nad tim nekdy premyslet a ne davat porybny k soudu skuste jim nekdy pomoc a porybneho nema rad jen pytlak.
reagovat - Středa 22. července 2009 ve 13:58 ® sus1
-
Libor> Nesmí, jen za přítomnosti policie.
reagovat - Středa 22. července 2009 ve 13:50 ® Sander
-
Libor, zlomiljsemprut > pak jaký je rozdíl mezi „prohledat RS“ a „povinností ukázat obsah batohu“?
reagovat - Středa 22. července 2009 ve 12:30 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
Chlapy RS bez PČR může akorát dávat podpisi a velké úsměvi.Po údajné revoluci UV rybářského svazu sliboval že RS vybojuje pravomoci veřejného činitele toto zůstalo jen u velkých slibů a RS zařadily na novodobé pomocníky PČR(PS VB).Jsou případy že po násilném prohledaní osobního majetku rybáře tento rybář vyhrál soudní spor a musela se mu RS veřejně omluvit.Takže pravomoci RS slýbené UV byly plané chvásty jak už je to v naší republice zvykem petru zdar.
reagovat - Středa 22. července 2009 v 11:58 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Sander> (RŘ str. 11 §16) RS je oprávněna kontrolovat osobám lovícím ryby nebo vodní organizmy rybářského nářadí, obsah rybářské loďky, nádrže nebo jiné zařízení užitého k uchování ryb a rybářské úlovky, z hlediska dodržení ryb. práva… Bohužel o osobních věcech není ani zmínka. Je to velká trhlina v zákoně. Ten porybný, který prohledával věci, zřejmě pochybil…
reagovat - Středa 22. července 2009 v 11:52 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Sander> Nevím to přesně, jelikož nepatřím do řad RS. Ale znám jich „tunu“ a občas se kontroly účastním. Čteš Kajmana? Osobně jsem psal o jednom příkladu, kdy jsme potkali dva pytláky a nemohli jsme jim prohledat věci, jelikož na to má právo pouze PČR…
reagovat - Středa 22. července 2009 v 11:52 ® Libor
-
Sander> prohledat nevím, ale rybář je povinen obsah batohu na vyzvání ukázat do poslední kapsičky (ješte upřesnim že toto mi tvrdila RS když jsme kecali o všem možném a nemožném)
reagovat - Středa 22. července 2009 v 11:47 ® Sander reakce na …
-
zlomiljsemprut > to se pleteš. Tuto pravomoc má. A dokonce už jsem se s tím setkal.
reagovat - Středa 22. července 2009 v 11:45 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
rgb23> RS nemůže prohledávat osobní věci (tašky, baťůžky), takže pokud ho „nečapne“ u vody, jak ho zabíjí, tak na to nepříjde…
reagovat - Středa 22. července 2009 v 9:08 ® Robur
-
ono jde o to, že šluknul blbého twistra tak, že ho měl pěkně vzdadu, snaha o pomoc mikroklacíkem to jen zhoršila a ryba se hned otočila a hodat pletenku, kde je na druhém mkonci ryba se mně nechtělo a ani to moc nešlo. Riziko 50m k autu bylo přijatelné.
reagovat - Středa 22. července 2009 v 1:01 ® rgb23 reakce na …
-
Robur> ten Tvůj příklad nevím no, stane se že to zažere canďa 35 a může být jasný že to nerozplave, ale brát ho bych měl asi strach. Náhodou tě cestou zpět potká RS, bude chtít nakouknout i do baťůžku a už to neukecáš. Bohužel stalo se, asi bych ho klepnul, ale vrátil vodě, těch 25 cm masa bez hlavy a ocasu mi za to riziko nestojí
reagovat - Středa 22. července 2009 v 0:32 ® osprey
-
Ze zákona ji musíš pustit. Slyšel jsem o borcovi, co chytil na jaře hájenou štiku a potrhal jí peánem žábra, aby porybného, kterého viděl přicházet, přesvědčil, že je poraněná a stejně už to nerozchodí. Kvůli takovým ten zákon existuje tak jednoznačně a tvrdě.
Pokud se rozhodneš podle vlastního uvážení a tu rybu vezmeš, musíš počítat s případnými následky – i když po pravdě, málokdy ti něco hrozí, protože porybných je málo a u vody se dějí daleko větší zvěrstva.
Asi dvakrát jsem potrhal podměrečného dravce, sbalil ho a vypadl od vody. Beztoho už jsem měl zkaženej den. A potkat mě porybný, dal bych mu noty s tím, že když už je ten den podělanej, tak ať to stojí za to.
reagovat - Středa 22. července 2009 v 0:10 ® rgb23
-
Nemírovou rybu vzít nemůžeš, takže je otázka jestli jí potají zmasit, zabít a nakrmit raky, nebo nechat ať to zkusí rozplavat. Záleží na druhu ryby a co jí je, candátek leckdy nerozplave ani vytáhnutý hlouběji zažraný jednohák, štička v kondici pokud není sešitá trojhákem se háčku sama zbaví do pár dnů. Sešít jícen bílé rybě je skoro umění
reagovatKaždé zranění ryby musíš brát individuálně. 20cm línek rozčíslej od štiky až na vnitřnosti žádnou šanci nemá, kapřík s natrhlou tlamou si ale třeba poradí… Moc obecná otázka
- Středa 22. července 2009 v 0:02 ® Robur
-
je to strašně zneužitelné, ale za sebe říkám, ano, rybu si beru a nasposledy jsem to musel udělat před 3 roky, kdy jsem lapl candáta 35 a pean zůstal doma, tak jsem ho vzal a ukončil lov.
reagovat